Şimdi Ara

3D TV lerde 3D Half SBS filmler dışarı çıkmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
6
Favori
59.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pudinkk

quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Orijinalden alıntı: techraven

quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: pudinkk

quote:

Avatar neredeyse çekilen ilk 3D film. Görüntünün dışarı çıkmasının TV markası ya da modeli ile bir alakası yok, sadece filmin çekilme tekniği ile alakası var. Yeni filmlerde daha iyi 3D efektler var doğal olarak. Half-SBS ya da Blueray olmasının da bir alakası yok bununla.

ilk çekilen 3d film mi?
    arkadaşım ondan önce dünyanın merkezine yolculuk var farklı bir teknikle çekilmiş olsa da(nasa kaynaklarından yararlanarak çekilmiştir) avatar ilk denilemez.

Bunu da bırak birçok 3d film var yurtdışında sinemalarda bunlardan da önce gösterilen...

Türkiye'de en çok bilinen denebilir ama ilk değil

Biliyorum hocam, 3D yi ünlü yapan film demek istemiştim orda ilk derken. Yoksa stereoscopic 3D de var yıllardır. 3D nin patlaması eşiğini atlatan Avatar oldu.

Eheh öyle de 3D si çok da başarılı değil aslında. 3D film diyince herkesin ilk aklına gelen Avatar olduğu için herkes bu film ile deniyor 3D TV leri ve biraz soğuk kaçıyor. Son çıkan filmlerin 3D algısı çok daha başarılı. Cinema 3D TV tanıtım demoları da mükemmel mesela, resmen sürekli bir 3D dünyasında gibi oluyorsun. Ya da YouTube da amatör çekilmiş 3D videolar var onlar da çok iyi 3D deneyimi yaşatıyor.

46D8000'de izledim ciddi sihir gibiydi. Ama orman sahnesi vardı baya çalılar ağaç dalları falan. LG sinema tv tanıtım videosuna hiç denk gelmedim. deniz manzarasını yüksek bir tepeden gösteren video ile LG'de bir tek dışarı çıkma efektini denedim onda da mağaza şartları uygun değildi iyi veya kötü demek için. Turuncu indirim zamanıydı :) Aynı videoyu Samsung ile Vatan'da izledim ciddi olarak çok hoştu ekran ebatı da büyüktü ekrandan çıkma efekti 5 metreden izlerken 3 metreye yakındı. Gerçi cortladığı anlarda oluyor. Kaplumbağa su altında denizin köşesinden fırlıyor aynı video devamında 3 metre dışarı çıkma efekti varken kaplumbağa hali ile bir anda en öne fırlayamıyor falan. Bu sorunun da havalı bir ismi vardır onu bilemiyorum. Çok samsung dedim tesadüf denediklerim hep onlardı ama LG sinema 3d'ye özenmiyor değilim. LG ve led olması gibi sebeplerle ise maalesef biraz uzak kalıyorum. Sinema 3d sanırım bu işin geleceği olacaktır. Umarım diğer markalar bir yazılım ile bu işi kotarır ama bunun olabileceğini de hiç sanmıyorum.

LGnin fpr teknolojisi ekranı dikey olarak ikiye böldüğünden ve 1920 dikey çözünürlük ikiye bölünüyor 960 a düşüyor bu da 3d efektlerini tam olarak almak istediğimizde yakından bakmak isteriz çünkü daha iyi deneyim yaşatır yakından izlemede bu durumda çözünürlükteki düşüşün gözle fark edilebildiği çoğu kullanıcı tarafından belirtiliyor.

active shutter(aktif perdeleme)sistemini kullanan sistemlerde ise sağ ve sol göz iki görüntüyü birleştirdiğinden kayıp yaşanmıyor.insan beyni onu tek görüntü gibi algılıyor çünkü.

Fpr nin bu işin geleceği olması için tek şart bence full hd desteğini sunmasıdır.Lgnin 3d de bir numara olması için ise samsung kadar fazla formatı desteklemesidir.Bir media player ile bunu çözebilirsiniz derseniz de 3000 tl verip aldığım bir tv de her özelliğin default olarak gelmesini beklerim.

Ayrıca lg nin 2d performansı ve oyunlarda yaşanılan sorunlar lag durumlarını biraz daha düzeltmesi lazım.

Lg bu yönlerden benim tercihimde olamıyor şu anda.Fpr teknolojileri güzel o ayrı ama estetik de lazım biraz ayrıca.

Eğer bunları çözerlerse zaten akıp giderler...

Film olarak açıkçası ben de avatarı çok yetersiz buluyorum şöhretini hak etmiyor açıkçası çok daha düşük bütçelerde çekilen sammy nin maceraları ondan daha az bilinmesine karşın çok daha iyi pop out efektlerine ve derinliğe sahip,ayrıca ayı yogi de aynı şekilde mükemmel pop out ve derinlik var filmde.

En saygı duyduğum ise dünyanın merkezine yolculuk filmi olmuştur sanırım Türkiye' de ilk gösterime giren 3d filmdi ve sinemada izlediğimizde resmen hayran kalmıştık sonrasında izlediğimiz filmlerden de aynı şeyi beklememize rağmen yıllar geçti hala onun kadar pop out efekti olan film göremedim,film nasa kameraları kullanılarak çekilmiş ve eski tip gözlüklerle uyumlu ama yakın zamanda stereoscopic versiyonu da yayınlanacak diye okudum nette hatta bir sitede geçen gün sbs versiyonunu da gördüm.Eğer orjinal versiyonu kadar iyiyse kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim...

IMAX leri de kaçırmayın tabi her belgeselleri birbirinden iyidir

Çözünürlük düşmesi en başından beri teorik bir olaydı, artık Full HD sertifikasyonu da aldılar zaten Cinema 3D TV serisine. Çözünürlüğü 3D görüntülerde de 1080p yani kesin olarak. Format desteği de tek eksik olarak DTS kodeği, onun da lisansı alınınca TV ler yazılım ile güncellenecek. Ancak burada ben TV lerde bu kadar uzantı desteği olması olayına pek sıcak bakmıyorum, TV panel için alınmalı. Her türlü uzantıyı destekleyen bir media player ortalama 150TL zaten, uzantı desteğine göre TV seçilmez bence. 2D görüntülerde bir Sony Motionflow değil evet, ama oyun konusunda ortalama bir LCD LED TV ye göre çok çok iyi LW serisi. Input lag gayet düşük, hele D7000-8000 ile karşılaştırılamaz bile bu konuda. Ana konunun ilk mesajında bunların uzun açıklamaları var linkler ile destekli, bir bakmanızı öneririm

Avatar ve IMAX konularında katılıyorum size. Dünyanın Merkezine Yolculuk'un o kadar iyi olması doğal olarak çok kaliteli kameralar ile çekilmesinden geliyor zaten. SBS versiyonu gelirse çok iyi olur gerçekten.

• Half SBS filmlerden ekranın dışına çokça çıkan bir film biliyorum ama analgyp (renkli gözlük) kullanarak izledim. Adı Nation Geograpic Sea Monsters . Side by Side (Yan yana farklı açılardan çekilmiş iki görüntü Sky 3D teknolojisi. Acaba 3D Tv ler bunu oynatır mı?) olanının Linkini vereyim:

http://1337x.org/torrent/204389/0/

Ben iz3d kullanarak analygp e çevirdim. 3D TV si olanlar Side by Side olarak izleyebilir herhalde. Hemen her görüntü ekranın dışına çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt.Gaz -- 29 Temmuz 2011; 17:15:31 >
  • Benim de 3D video izleyememe sorunum var tv lg lw570s ama şimdiye kadar 20 ye yakın video indirdim formatını dönüştürdüm tv okuyor ama 3D görüntü alamıyorum..

Gözlük ekrandaki görüntüyü değiştiriyor ancak bulanık bir görüntü alıyorum..Ayarlarla da oynadım..nafile..

Sadece 1 video da net 3d görüntü aldım..

Netteki videoların çoğu fpr gözlük teknolojisine uyumlu değil mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: x15

Benim de 3D video izleyememe sorunum var tv lg lw570s ama şimdiye kadar 20 ye yakın video indirdim formatını dönüştürdüm tv okuyor ama 3D görüntü alamıyorum..

Gözlük ekrandaki görüntüyü değiştiriyor ancak bulanık bir görüntü alıyorum..Ayarlarla da oynadım..nafile..

Half-SBS 3D lerin hepsini çalıştırıyor Cinema 3D TV serisi. Neden format değiştiriyorsun ki? .mkv olarak izleyeceksin. Hatta sen indirdiğin videoların bir ismini ya da linkini ver uzantılara bakalım.
  • quote:

quote:

Benim de 3D video izleyememe sorunum var tv lg lw570s ama şimdiye kadar 20 ye yakın video indirdim formatını dönüştürdüm tv okuyor ama 3D görüntü alamıyorum..

Half-SBS 3D lerin hepsini çalıştırıyor Cinema 3D TV serisi. Neden format değiştiriyorsun ki? .mkv olarak izleyeceksin. Hatta sen indirdiğin videoların bir ismini ya da linkini ver uzantılara bakalım.

hocam format sorunu bende de var bi yardım etseniz, tükrçe dublajlı olarak indirdim 3D filmleri ve çoğu .ts uzantılı bunları nasıl mkv yapıcam bilginiz var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: brknsmnc

quote:

quote:

hocam format sorunu bende de var bi yardım etseniz, tükrçe dublajlı olarak indirdim 3D filmleri ve çoğu .ts uzantılı bunları nasıl mkv yapıcam bilginiz var mı ?

.ts derken .m2ts mi? mts veya?

• bir filmin örnek adını yazayım hocam : Alice.in.Wonderland.3D.TR.Half.Sbs.ts

şeklinde oluyor ve indirdiğim 4 film bu şekilde nasıl yapabilirim bunu ben ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

.ts derken .m2ts mi? mts veya?

şu şekilde bir resimde gösterebilrim

3D TV lerde 3D Half SBS filmler dışarı çıkmıyor

3D TV lerde 3D Half SBS filmler dışarı çıkmıyor

• http://www.filesonic.com/file/1470421164
    buda baya dışa çıkıyor.ama biraz xxx.
  • .ts uzantılı filmi .m2ts yaptım mkv2vob programıylada ve tsmuxer ile ama bu seferde film dosyasını görmedim nasıl bişi yapabilirim bilgisi fikri olan var mı arkadaşlar ?
  • quote:

quote:

quote:

Ps3 ts oynatıyor sanım ama mkv oynatmıyor. Neyse Total video conventer kullanarak her formatı her formata çevirebilirsiniz. Rica etsem o filmleri nereden buldunuz söyler misiniz?

• Ps3 oynatıyorda, 10 GB fat32 formatlı olucak ve 4 GB olarak bölücez bunu o biraz sorunlu oluyor ya, hem HDMI dan SBS olarak pc den izliyorum ve USB ile izlemek daha güzel oluyor ya 3D olarak,

filmleri bulduğum site bir blog 3dhalfsbs.blogcu.com 'du ama dün kapanmış veya kapatılmış dünden beri giremiyordum, 5 gün önce file.serve üyeliği almıştım ve o sitedeki tüm filmlerin linklerini Jdownloader a aldım isterseniz size ulaştırabilirim linkleri ?
  • quote:

quote:

Youtube downloader ile indirdiğim flv dosyalarını mp4 e çeviriyorum..Benim indirdiğim dosyalar da 3d dosyalardı ama onları izleyemiyorum..Şimdi indirirken ikiye bölünmüş çift görüntülü olanları indiriyorum sadece..bunların da ancak bir kısmını izleyebiliyorum...

Hala bazı ımax, true 3 d filan yazan dosyaları neden izleyemediğimi çözemedim..Dosya uzantılarından da gözlüğe uyumlu olup olmadığı belli olmuyor...

Lg nin demo dosyasını indirdim..Yukarıda sgt.gaz arkadaşın verdiği sea monster filmini de izledim (yalnız ses yoktu) geyet net ve güzel 3D görüntüler..

• aynı sorunu bende yaşıyorum pirenalar filmini izliyorum yani izlemeye çalışıyorum görüntü bulanık ve ikili bir görüntü var 3d gözlüklerle 3d görüntüyü bir türlü netleştiremedim yardımınızı bekliyorum
    forumda bi arkadaş lw 4500 aldığını ve 3d filmleri yanında harddikle birlikte bedava verildiğini söyledi böyle bi olay varmı bu arada bendede 42 lw 4500 var YARDIMINIZI BEKLİYORUM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultra4545

aynı sorunu bende yaşıyorum pirenalar filmini izliyorum yani izlemeye çalışıyorum görüntü bulanık ve ikili bir görüntü var 3d gözlüklerle 3d görüntüyü bir türlü netleştiremedim yardımınızı bekliyorum
    forumda bi arkadaş lw 4500 aldığını ve 3d filmleri yanında harddikle birlikte bedava verildiğini söyledi böyle bi olay varmı bu arada bendede 42 lw 4500 var YARDIMINIZI BEKLİYORUM.

Alt alta veya yan yana görüntüler varsa TV nizin 3d menüsünden side by side ı işaretlemeniz gerekli.
  • filmde tek görüntü var acaba 3d değilmi
  • Tek görüntüyse 3D olmaz. Yanyana ya da altalta 2 görüntü olması gerekiyor 3D için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultra4545

filmde tek görüntü var acaba 3d değilmi

Tek görüntüden kastın böyle üst üste binmiş iki görüntü gibi mi yoksa bildiğin görüntü mü?
  • ilgilendiğiniz için öncelikle teşekkürler filmin uzantısının olduğu resim tek ti yani normal bildiğimiz görüntü hariciyi tvye bağlayıp izliyorum scart kablo cihaz tv bağlantısı var acaba HDMI kabloyla alabilirmiyim ama techraven senin verdiğin linkteki demoyu izledim ejdarhanın dışarı çıkışı mükemmeldi. yardımınızı bekliyorum yada denemk için 3d film lütfen.
  • arkadaşlar merhaba ben 55lw5500 aldım lgi onda 3dyi derinliğini ve dışa döüklüğü ayarlayabiliyorsu bu modelide olduğu içi alduım süper bir tv tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.