Şimdi Ara

4070ti’lı sistem aldım, oyunlar kendiliğinden kapanıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
2.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ram için rma yapmamaları Teknobiyotiğin terbiyesizliği. Sanki ram'i kendi üretiyor da adamlara bak..

Windows'tan da bi bellek testi yapmak lazım.

Recep'in hafif elitist erotik diksiyonuna takılmadan aynısını yaparak elinize iki tane sonuç alın ve Ram üreticisine rma açın.

Technopatyoutube
    RAM, yani bellek bozuk mu değil mi? Anlamak için Windows içerisinde gelen bellek tanılama aracını kullanabiliriz. Peki nasıl? Kısa rehberimizde bunu görebilirsiniz: https://www.technopat.net/2018/05/16/bozuk-ram-nasil-anlasilir-ram-test-rehberi/ Bilgisayar kendi kendine kapanıyor mu? Sistem açılmıyor mu? Bir arıza mı var? Bunları anlamak için yapabileceğiniz testlerden biri de bellek testi, diğer isimleriyle RAM testi, daha önceki rehberlerimizi hatırlayanlar için MemTest'tir. Peki RAM'ler Bozuk mu? RAM Neden Bozulur? Masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlardaki RAM modülleri voltaj düzensizlikleri nedeniyle arızalanabiliyor. Güç kaynağı, adaptör ya da anakart kaynaklı zayıflıklar buna sebep olabileceği gibi ucuz belleklerin ya da bellek üzerindeki kontrolcülerin de arıza yapma ihtimali var. Ucuz sistemlerde bellek arızaları daha sık yaşanır. Peki bellekleri test ettikten sonra ortaya çıkan raporu nasıl okuyacağız? Sonuç tablolarına da bakarak burada RAM arızası olup olmadığını anlamanın yolunu da aktarıyoruz. Bu testten daha detaylısını yapmak isterseniz de Memtest86 rehberimizi takip edebilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/konu/memtest86-usbden-calisan-ram-bellek-test-programi.201/
    https://www.youtube.com/watch?v=fUkcDiJY2CM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 19 Temmuz 2023; 17:13:46 >
  • Bellekleri teker teker dene hocam, bir de XMP kapalı ve açık dene

• Ram'leri tek tek denedim, ilk denediğim oyunda 20 dakika civarında kapanma yaptı, ikinci denediğim yaklaşık 50 dk oldu hala kapanmadı, bu belleklerin birinde sorun var demek mi oluyor yani?

Bu nokta da ne yapmamı önerirsiniz? Oyunu bir kaç saat daha açık tutacağım belki kapanır diye ama teknobiyotik sorunsuz çalışıyor diyerek geri gönderdi ama açıkça sorun var.

@Tface @Rindaman @unconc3rn3d

• Oyna bir kaç saat kapanma yapmazsa sorun Ram lerin birinde demektir. XMP açık ve kapalı da dene hocam.

Eğer emin olursan ram de sorun olduğuna firmayı ara, bütün forum sitelerinde konunuzu açtım video çekip YouTube a atacağım şikayet var vs ne varsa oralara yazacağım sadece ram ler için de THH başvuracağım video ile falan de RAM i değiştirsinler.

Maalesef ki böyle yapmak gerekiyor bunlara.

• kingston technology company
    Email Customer Service - Kingston Technology
    https://www.kingston.com/en/support/technical/emailcustomerservice?m=gaming-memory

Ramlerin seri nolarını not edin ve Kingston destek üzerinden ingilizce olarak iletişime geçin.Geri gönderimi teknobiyotik sağlamazsa yardımcı olabilirler.

• Tface T kullanıcısına yanıt

Şimdi iki rami'de takıp xmp'yi açık deneyeceğim, xmp kapalıymış. Bakalım bir şey değişecek mi. Edit: (10 dk sonra oyun kapandı)

Teknobiyotik desteğe mesaj attım, bu şekilde cevap verdiler:

Ramleriniz iki farklı sistem konfigürasyonunda, fraklı frekans aralıklarında ve MemtestX86'da test edildi. Tüm fonksiyonların olağan değerlerde çalıştığı görüldü.

Yaşanan problem için sistem konfigürasyonun uyumu ve diğer sistem bileşenlerinin kontrol edilmesi önerilir. Ramleriniz stabil bir şekilde çalışmaktadır. İyi günler dileriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 19 Temmuz 2023; 18:1:58 >
  • Rodin kullanıcısına yanıt
    Sorunun kaynağı tam da bu. Bu ekran görüntülerine rağmen satıcı kusuru kabul etmiyorsa parasal sınır THH yetkisini aşmadığı için (45k < 66k TL) Tüketici Hakem Heyeti'ne gitmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Temmuz 2023; 20:12:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknobiyotik şaşırtmıyor yine.

Türkiye değil, dünya üzerinde alışveriş yapılacak en son site.

• Erdo4 kullanıcısına yanıt
    İtopya'dan daha mı kötü hocam?

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

teknobiyotik'in rakibi yok bu konuda.

• 45Bin TL verip böyle şeylerle uğraşmak çok can sıkar, geçmiş olsun.

• Rodin kullanıcısına yanıt

Teknobiyotiğin ..yim.

"Hello dear Kingston employee, i bought this 16x2 32gb "serial" ram kit from "Teknobiyotik - Akortek" and in a short while my system started to give BSOD.

Upon testing modules with various programs, it turns out one of the memory modules was faulty. When i use the only one module my PC is stable.

As you can see in the photos memtest free easily detects the defects and the company that sold me modules "Teknobiyotik - Akortek" insists that

modules are ok according to their own test and won't take me serious even tough I've run my own tests."

Adamları Kingston'a şikayet et.

Sıkıntı şu ramler her zaman kit olarak geri yollanır ve komple yeni kit sana temin edilir.

Kingston'a yaz adamlar işini bilir yılların firması.

Ben bir kere geil ramlerimi geri yolladım ve bana çok sonra high profile ram yolladılar. Spec'ler de aynı değildi tabi.

Geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 19 Temmuz 2023; 20:25:56 >

• Expo açıksa kapayın. Daha once inventtustan ve vatandan bilgiaayar aldığımda parcalqr sorunsuz çalışıyordu ama ekranda ölü piksel vardı yeşil renk. Parmakla bastırınca geçmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 19 Temmuz 2023; 21:13:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bios güncel mi? expo açınca ramlerin üzerindeki volt değerini biostan ram voltajına girin. bazı ramlerde voltu eksik verebiliyor.

baştan temiz bir format usbsi ile format atın. driverları sitelerden alın. windows güncelleştirmelerine güvenmeyin.

• Ramler sağlam olabilir. Bios güncellemesi yaptınız mı? Çünkü anakart anladığım kadarı ile ramleri tanımlayamıyor.

• Sıkıntı satın aldığınız yerde başlıyor aslında, ürün bozuk olsa dahi size sağlam olduğunu söylemesiyle ünlü bir yer orası, Kingston’a mail atın arkadaşların yazdıkları gibi. Şikayetvar’a da mağduriyetinizi paylaşın

• hocam bu anakart bende de var. expo olayi problemli biraz. expo degerlerini manual olarak girdim expo kapali su an hicbir sorun yasamiyorum son biosta. bilginiz olsun

• Sonuç?

• Ramler stabil olabilir fakat anakarttan dolayı hata veriyordur, doğal olarak serviste başka anakartla deneyince hata gözükmüyor ve sorunsuz diyorlar.

• Ryzen sistem toplayan arkadaşları cesaretlerinden dolayı tebrik ediyor biraz da kıskanıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.