Şimdi Ara

4790k dan 1600x e gecmek mantıklımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ryzen 1600x almak için anakart ram islemci 3lüsünü satıliga cikardim sizce dogru bir hamlemi yoksa gereksizmi ? battlefield oyuncusuyum ve surekli oynuyorum bu sekilde geçis yapan arkadaşlar varmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla bana gore cok gereksiz bir degisim olur .

Alacagin birkac oyunda 3-5 fazla ve diger oyunlarda 3-5 az fps icin bu kadar masrafa deymez .

4790k su an icin cok cok yeterli bir cpu dur , 1600x icin degistirmezdim .
  • Gereksiz olacaktır
  • i5 olsa neysede i7 var!! abi i7!! ne gerek var
  • Paranı çöpe atmak istiyorsan değiştirebilirsin.Ryzenlara sadece i5 ve altı işlemcisi olanların geçmesinin anlamı olabilir.i5 den bile elinde ddr4 sistem varsa geçebilirsin.
  • Böyle bir karara sizi ne itti? Bence gereksiz bir hamle olur.
  • Oyun oynuyorsan gereksiz. Daha fazla performans istiyorsan illa masraf yapacaksan soğutucunu değiştir, delid yap daya OC'yi.
  • O işlemciyle devam edebilirsin,Zen 2 veya ddr5,pci-x4 zamanı yeni sisteme geçersin.
  • Ryzen 1600X için gereksiz bir hamle olur kanaatindeyim.

4790, döneminin en iyi işlemcisi olarak çıktı. Hala da üst seviye ve oldukça yeterli bir işlemci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kurt Knispel

Böyle bir karara sizi ne itti? Bence gereksiz bir hamle olur.

battlefield 1 oyununda bazen islemci 100 e dayaniyor bunun önüne gecmek için degistirmeyi düsünmüstüm

• amd fx8350 + 1060 6 gb 16gb ddr3 ram ile high-ultra ayarda sabit 60 fps (27 inç 60hz 1080p monitörüm var) alıyorum bf1 de (hergün en ez 2 saat oynarım) bence benim bu 3 yıllık sistemim bile sıkıntı çıkarmıyorsa sizin bu oyun için sistem yenilemenize gerek yok
  • Boşa israf.

• 1800x e bile geçilmez hocam hiç macera aramayın canavar gibi işlemciniz var ama ben günde 100 kez blender testi 500 kez de cinebench testi yapmadan duramıyorum diyorsanız Ryzen doğru karar olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailgvn77

1800x e bile geçilmez hocam hiç macera aramayın canavar gibi işlemciniz var ama ben günde 100 kez blender testi 500 kez de cinebench testi yapmadan duramıyorum diyorsanız Ryzen doğru karar olur.

Ryzen alanlar günde "100 kez blender 500 kez cinebench" testi mi yapıyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknups

quote:

Orijinalden alıntı: Kurt Knispel

Böyle bir karara sizi ne itti? Bence gereksiz bir hamle olur.

battlefield 1 oyununda bazen islemci 100 e dayaniyor bunun önüne gecmek için degistirmeyi düsünmüstüm

Oyun için senin senin işlemcin bahsettiğin Ryzen'den daha iyi, oldukça üst düzey bir işlemci. BF1'de 6700K ve 7700K da yüzde yüz görüyor ben görüyorum mesela. Yanlış bir hamle olur şu anda aldığın FPS'yi de alamazsın. Render için geçilir ancak.
  • hknups kullanıcısına yanıt
    %100 olduğunda FPS'de rahatsız bir değişim 15-20 fps yaratıyor mu? Ve hız aşırtma yaptınız mı? Kullanımı değiştirmez ama fps yönünden sizi memnun edebilir. 1080p için epey keyif alınacak bir sisteminiz var belki idare edip ileride başka bir mimariye gpu upgrade ederek monitör tarafında da çözünürlüğü arttırabilirsiniz aynı işlemci ile.

• Satacak olur iseniz ürünlerin ayrıntıları ile birlikte istediğiniz fiyatı da "pm" atarak belirtin. Bir arkadaş ikinci el bir şeyler bakınıyordu. Belki faydası olur.

Oyun odaklı geçmeye değer mi derseniz; değmez diyebilirim. Elinizdeki işlemci hali hazırda olan oyunlarda ya daha iyi performans verecektir ya da bazı oyunlarda eşit denk gelecektir. Fiyat olarak bakıldığında ise eldekileri sattıktan sonra ekstra masraf yapmadan Ryzen 5 1600 + B350 Tomahawk + Corsair 2x8Gb 3200Mhz C16 Ram bellek alabiliyorsunuz. Bu biraz da sizin kararınız neticede. Ben uzun ömürlü bir sisteme geçeyim diyorsanız bunları alabilirsiniz. Ama ekstra performans beklemeyin oyunlarda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar. fps açısından aynı olur derseniz yinede geçmek istiyorum bu sisteme ama fps düşer diyorsanız ilanı geri çekicem sanırım. oyunda herhangi bir takılma drop felan olmuyor sadece kullanımı yuzde 89 90 olarak görmek beni rahatsız ediyor. sanırım takıntılı biriyim
  • Ryzen daha iyi ancak her ram modülünün uyumlu olmaması dez avantaj yinede sen bilin mevcut oyunlar için elindeki işlemci gayet yeterli bence, kullan gittiği yere kadar. Ha para var nasıl olsa diyosan güncelle geleceğe dönük bi sistem sonuçta. intel gibi hemen modası geçip değişecek soket değil am4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. MacMillan -- 9 Haziran 2017; 23:18:23 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.