Şimdi Ara

4790k dan 1600x e gecmek mantıklımı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hocam ben durumu anlatayim size ben de ayni durumdayim cunku.

imzamdaki sistemi 2013te aldim fakat sistemi su anda satmak istesem hakkaten para etmiyor. deger kaybetmesini bekliyorduk elbette ama zamaninda ciddi paralar vererek aldigim sistemi su anda ikinci el satsam yeni bir islemci ve anakart ya ediyor ya etmiyor.

hal boyle olunca daha fazla deger kaybetmeden satmanizi oneririm. fps olarak degisim olur mu olur olmaz ona cok bakmadim ama sentetik testlerde 1600x 4770/4790 ile kafa kafaya giden bir islemci, yani performanslari iyi kotu ayni bu ikisinin. ama birini bugunden 3 sene sonra satsaniz digerine gore cok daha fazla para gececektir elinize.

size nacizane tavsiyem fps dusmeyecektir bir cok oyunda yanlis bilmiyorsam. hal boyle olunca 4790k/anakart/ram uclusunu satin ve 1600x alin. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

quote:

Orijinalden alıntı: ismailgvn77

1800x e bile geçilmez hocam hiç macera aramayın canavar gibi işlemciniz var ama ben günde 100 kez blender testi 500 kez de cinebench testi yapmadan duramıyorum diyorsanız Ryzen doğru karar olur.

Ryzen alanlar günde "100 kez blender 500 kez cinebench" testi mi yapıyorlar?

İşlemci kullanımı %100 olmasından rahatsızım yazmış,orası işlerine gelmiyor.
    Görüpte görmezden geliyorlar.
    Adam yeni sistem toplayacak,uyumlu olan ramleri araştırıp bulamıyorsa bıraksın bu işleri.
    Yeni İntel platformu güzel mesela,2000$ tepe modeli her keseye uygun.
    Bakalım burda hangi über zekalar x299 sistem toplayacak,en son Elric amca İntele çakıyordu.
    Amd bu doymak bilmeyen vampir firmanın maskesini iyi düşürdü,fanboylar kılıf bulurlar yine İnteli övmek için...

• Maceraya gerek yok, 4790k daha uzunca bir süre kimseyi üzmez.
  • Değeceğini sanmiyorum ama ryzen 7 1700 + b350 anakarta gecilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla çok fark var kesin bilgi yayalım. şakası bir yana şahsen geçsem anakart yüzünden geçerim. şeytan beni dürtmeye başladı ama haklı olduğu yanları var.
    çünkü adam akıllı anakart bulamıyorum.
    4790k güçlü bir işlemci zaten skylake 6700k kabylake 7700k saçmalıkları arada çok çok az farkı var. tamamen ticari işlemciler oldu.
    yeni gelen haberler intel soket değiştirecek gene.
    z270 de z170 de yalan olacak demek bu.
    ryzen'in soket garantisi var. 2020 deniyor sanırım değişim olmayacak deniyor.
    bu güzel haber.
    yani bugün ryzene geçen arkadaş işlemcisini değiştirmek için ek masrafa girmeyecek demek.

(arkadaşın ankartına taliptim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gamblerbarbo

hocam ben durumu anlatayim size ben de ayni durumdayim cunku.

imzamdaki sistemi 2013te aldim fakat sistemi su anda satmak istesem hakkaten para etmiyor. deger kaybetmesini bekliyorduk elbette ama zamaninda ciddi paralar vererek aldigim sistemi su anda ikinci el satsam yeni bir islemci ve anakart ya ediyor ya etmiyor.

hal boyle olunca daha fazla deger kaybetmeden satmanizi oneririm. fps olarak degisim olur mu olur olmaz ona cok bakmadim ama sentetik testlerde 1600x 4770/4790 ile kafa kafaya giden bir islemci, yani performanslari iyi kotu ayni bu ikisinin. ama birini bugunden 3 sene sonra satsaniz digerine gore cok daha fazla para gececektir elinize.

size nacizane tavsiyem fps dusmeyecektir bir cok oyunda yanlis bilmiyorsam. hal boyle olunca 4790k/anakart/ram uclusunu satin ve 1600x alin. :)

Öncelikle şunu açıklığa kavuşturalım; sentetik testler 1600x'in rakibi 6800k'dır. İnanmıyorsan aşağıdaki incelemelere bak. Sonra oyunlar da Ryzen optimizasyon yamaları olmadığı sürece Intel bir tık önde gözükmesi gayet normaldir. Mimari farklılıklar var, oyunlarda sağlıklı karşılaştırmalar yapmak için oyun yapımcılarının oyunlarını Intel'in yanın da Ryzen'lara da optimize etmesi gerekiyor. Şu anda genel olarak bazı oyunlar hariç benzer performans gösteriyorlar zaten.

9 işlemci testindeki sonuç;

4790k dan 1600x e gecmek mantıklımı ?

Handbrake testi dieğr testlere Guru3d linkinden bakabilirsiniz.

4790k dan 1600x e gecmek mantıklımı ?

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_5_1500x_and_1600x_review,1.html
    http://www.pcgamer.com/amd-ryzen-5-review/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 10 Haziran 2017; 23:34:1 >

• safahh kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle merhaba. Kusura bakma ama kesinlikle bilgini ölçme tartma yarısında değilim ki çok da bilgim yok. Fakat bende toplamaya başladım Ssd, ram tamam kasada hazır ama board ve işlemci kaldı. Şimdi öncelikle düşüncem Asus z270 hero idi i3 stok fan ile çünkü malum sonra borcu bitince i3 satılır i7 takılır diyordum fakat etrafımdaki herkes rayzen deyince Asus x370 hero da karar kıldım r5 1600 le fakat r9 çıkacakmış ve farklı yonga kullanacakmış Onu da duydum. Ne yapmalıyım rayzene güvenilir mi intel alıp garantimi olayım ufff ne sıkıntı 1 kere alacam board ama hangisine girelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armant81 -- 11 Haziran 2017; 12:03:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • R9 farklı platform,ev kullanıcılarından daha ziyade üretim ve server amaçlı.
    Ryzen ve sonraki versiyonları 2020 yılına kadar soket değiştirmeyecek dedi Amd.
    R9 veya bunun üst serileri çıkarsa eğer iş amaçlı olur,onlarda ev kullanıcılarını pek bağlamaz.
  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim cevap için peki bir soru daha sorayım. Asus ROG CROSSHAIR VI HERO Amd X370 ile beraber R5 1600 mu yoksa Asus ROG MAXIMUS IX HERO Intel Z270 ile beraber İ3 7100 mu. işlemci guc ve hızları onemsiz ilerde para oldummu eldekini satarım yenisini alırım muhim olan ne yapmalıyım. Ama Asus sever olarak bu ana kartlardan ve işlemcilerden hangisi alınmalı.
  • şaka mı bu?

ryzen öneriyoruz insanlara fp olarak

o tamam cepte

i5 parasına 1600 alınıyor taş gibi işlemci

parasının hakkı

ama

4790k ile render yapmıyorsanız sadece oyunsa geçilmez

şu saçma sapan işlemci fps gösteren sizi psikolojik olarak yeni sisteme yönelten uygulamaları kapatın

oyun akıcı stabil çalışıyor mu ona bakın

milleti psikopata çevirdiler oyun mu oynanıyor sıcaklık vs değerler mi takip ediliyor belirsiz

desen ki sıfır sistem alıcam ne aliyim

ryzen al intele kaptıracapın paranı ekran kartına yatır derim

ama elinde mis gibi işlemcin var macera arama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4770k kullanıyorum 4.2 ghzde. 2020deki yeni anakartlara kadar kullanmayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.