Bildirim
4G nin bana ne faydası olacak?
Ruffles Originals Sade Patates Cipsi Süper Boy 107 Gr : Amazon.com.tr: Gıda Ürünleri
https://www.amazon.com.tr/dp/B08Q97WY4M
21 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hocam zaman işi..
Vodafone zamanında 100 kontör yükleyene 100 sms dedi oha dedik inanılmaz..
Sonra yetmedi..
Sonra 500 smsler çıktı Turkcellde..
Sonra 5000 ler
Sonra 12 bin smslere kadar gittik
Şimdide sınırsız neredeyse..
İnternetlerde öyle..
Aynı şey 3g dönemindede deniyordu. Kotalar yetmez diye..
Ama bugün 40 liralık tarifelerde 3 4 gb internetler bulunuyor..
Şimdide 4g.. İlk başta sorun olsa da 1 sene içerisinde paketler düzelir herşey oturur..
3G hayatımızda çok şey değiştirdi, 4G ile hızımıza hız kataccağız..
Bekleyelim -
4G'nin hızdan başka faydası şebekenin daha fazla kullanıcıya daha yüksek hız verebilmesi sayesinde operatörlerin fiyat konusunda rekabet olanaklarını arttırabilecek olması olacak. Hani mesela aynı fiyata 4 GB değil de 10GB verebilecekler. Hani kotalarda artış olma olasılığı yüksek. Tabi bu da operatörlerin 4G hizmetine başlaması ile belli olacak şeyler.
4G'ye geçiş ile IP tabanlı VoLTE üzerinden ses görüşmeleri gerçekleştirilebilecek. Bu da operatör tarafında aynı noktadaki istasyondan 2G ya da 3G'ye göre daha yüksek abone kapasitesi sağlayabilmek demek. Ayrıca artan hız ile daha kaliteli kodeklerin kullanılması ile daha iyi bir ses ve görüntü kalitesi demek. Tabi VoLTE yeni bir teknoloji, çoğu operatör ilk anda vermiyor bile bu teknolojiyi ki, bizimkilerin kullanacağı da %100 değil.
Ayrıca 800 MHz frekanstan 4G verilecek olması da 4G için artan kapsama alanı demek oluyor. Yani bu frekans bantlarıının uygulanış biçimi ve alanına göre daha iyi bir kapsama performansı sunabilecek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: s.volkan
Hocam zaman işi..
Vodafone zamanında 100 kontör yükleyene 100 sms dedi oha dedik inanılmaz..
Sonra yetmedi..
Sonra 500 smsler çıktı Turkcellde..
Sonra 5000 ler
Sonra 12 bin smslere kadar gittik
Şimdide sınırsız neredeyse..
İnternetlerde öyle..
Aynı şey 3g dönemindede deniyordu. Kotalar yetmez diye..
Ama bugün 40 liralık tarifelerde 3 4 gb internetler bulunuyor..
Şimdide 4g.. İlk başta sorun olsa da 1 sene içerisinde paketler düzelir herşey oturur..
3G hayatımızda çok şey değiştirdi, 4G ile hızımıza hız kataccağız..
Bekleyelim
Ben 3G olayina 2010 da aldigim iPhone 4 ile girdim. Telefonu turkcellden aldığım icin 6 ay mi 1 sene mi ne 1GB interneti 19 liraya verdiler. Şu an 4Gb internet paketi fiyatlari 39 lira. Yanlis hatirlamiyorsam eskiden de bu fiyatlardaydi. Hatta 2013 yilinda turkcellden vodafone a gectim cunku 2010 yilinda hizli olan turkcel 2012 den itibaren dual carrier ile birlikte bile bayagi bolgede 2010 yilina kiyasla daha yavas internet vermeye basladi. 2010-2013 arasi bodrumda yazin turkcell, vodafone avea farketmezsizin gayet memnun oldugum internet 2014 yazinda kilitlendi bir tek avea duzgun calisiyordu.
Ben gecmise kiyasla pek de gelisme goremiyorum hocam. Bir tek avea radikal tarifeler veriyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çünkü ilk çıktığında 3G yoğun kullanılmıyor ve pahalı tarifeler iyi idare ediyordu. Ancak zamanla rekabet ile tarifeler ucuzlayıp herkes kullanmaya başladığında işler değişti ve şebekeler yoğunluğu kaldıramaz hale gelmeye başladı. Yani şebekelerin desteklediği hızlar yükselse de bölge bölge yoğunluk sorunları olmaya başladı. Bu da daha fazla yatırım ile çözülebilecek bir şey. Bu yatırımı 3G'de yapmak yerine 4G LTE şebekesine yatırım yapmayı tercih ediyor operatörler. Yani 4G, belli bölgelerde kilitlenmeye yaklaşmış 3G şebekelerini rahatlatarak durumu kurtaracak. -
Ben bisey merak ediorum. 4g geldiginde operatorler 3g'yi 900mhz den verip 1800den 4g verirlerse biz 4g destegi olmayam telefonla 4gden yararlanabilir miyiz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim merak ettiğim akk saçmalığı olmadan sınırsız internet olur mu? Sınırlı internet olmasa da 512 kb yada 1 mbit gibi hızlarda adam akıllı hızlarda sınırsız net olur mu?
4G'den yararlanabilmen için 4G desteği olan bir telefona ihtiyacınız var, 4G demek herhangi bir frekans değil, bir frekansın kullanılma biçimi ile ilgili her şey. Yani 4G destekli cihaz şart.
Ayrıca 3G'de direk 900 MHz frekanstan verilmez. Kapsama alanı sıkıntısı olan köy, kır vs. yerlerde yeni kurulan baz istasyonları 900 MHz 3G destekli kurulabilir. Ancak var olan çoğu baz istasyonunda değişikliğe gidilmez ki, 2100 MHz anten panellerinin 900 MHz panellerle değiştirilmesini gerektirir. Şöyle olabilir, 4G kurulumu esnasında çoklu anten konur, bir anten ile hem 900 MHz 3G hem de diğer frekanslardan 4G verilebilir. Ama 900 MHz 3G çok yaygın bir şey olmaz. Çünkü şu an operatörlerin 3G'de frekans aralıkları 35 MHz'e kadar çıkıyor. Ama 900 MHz'de hepsinin 11 - 12 MHz kadar bir frekansı olacak. Tek taşıyıcı için 5 MHz gerektiğine göre ve istasyonun farklı sektörleri için farklı frekans gerektiğine göre, 900 MHz'deki daracık bantlarından yaygın 3G vermek pek iyi olmayacak. Çift taşıyıcıdan falan bahsetmiyoruz bile.
-
AKK saçmalığı olmadan sınırsız İnternet olmaz. Turk Telekom ile SuperOnline fiber altyapı ile vermiyor bunu, 4G LTE gibi kablosuz altyapı ile verilmesini de beklememek lazım. LTE bir mucize değil, Qualcomm vs. şirketler kapasite sorununu çözmek için LTE modemler yapıp evlere koyarak kapsama sağlama derdinde ki ana baz istasyonunun kapasitesi yüksek kalsın.
Ha AKK sonrası hız düşümlü paketler olacaktır tabii ki. Bunlarda da 512 kbit bence iyi bir hız olur. 1 Mbit ise verseler mükemmel. Hatta LTE'de çeşitli iyileştirmeler ile birkaç MHz'lik bant ile hizmet verme olanağı var. Yani kullanıcının frekans bandını 2MHz ayarlarlar mesela, sınırsız 1 Mbit hızını da kullanırsın, operatörün istasyonunun frekans kapasitesini de etkilemezsin mesela. -
Eskiler bilir, bir zamanlar 3gp filmler izlerdik telefonlarda. Edge ile indirerek.
Bu gün ful HD filmler izlenebiliyor. Yarın ne çıkacak kimbilir.
Bir HD film ile harcadığın kota, bizim bir aylık 3gp kotamıza belki denk gelirdi. Gerisinin hesabını sen yap. -
quote:
Orijinalden alıntı: Noxco
Eskiler bilir, bir zamanlar 3gp filmler izlerdik telefonlarda. Edge ile indirerek.
Bu gün ful HD filmler izlenebiliyor. Yarın ne çıkacak kimbilir.
Bir HD film ile harcadığın kota, bizim bir aylık 3gp kotamıza belki denk gelirdi. Gerisinin hesabını sen yap.
4g ülkemizde yaygınlaşınca ultra hd filmlerde yaygınlaşır. 1 uhd filmi artık 1 ayda indiririz.
quote:
Orijinalden alıntı: sis651
Çünkü ilk çıktığında 3G yoğun kullanılmıyor ve pahalı tarifeler iyi idare ediyordu. Ancak zamanla rekabet ile tarifeler ucuzlayıp herkes kullanmaya başladığında işler değişti ve şebekeler yoğunluğu kaldıramaz hale gelmeye başladı. Yani şebekelerin desteklediği hızlar yükselse de bölge bölge yoğunluk sorunları olmaya başladı. Bu da daha fazla yatırım ile çözülebilecek bir şey. Bu yatırımı 3G'de yapmak yerine 4G LTE şebekesine yatırım yapmayı tercih ediyor operatörler. Yani 4G, belli bölgelerde kilitlenmeye yaklaşmış 3G şebekelerini rahatlatarak durumu kurtaracak.
bloğunu okudum güzel bilgiler var bilmediklerimi öğrendim teşekkürler -
Maksat, bilgiyi paylaşmak, bilinmeyenlerin bilinmesini, beyindeki düşünce örgülerine katılmalarını sağlamak.
Ben teşekkür ederim. :) -
Arkadaşlar,
Youube ve benzeri yerlerde 3g üzerinden izlenen videoLar düşük kalitede oluyor.
Bir de operatörler şebeke yoğunluğunu önleyebilmek için hem kota koyuyorlar hemde peer-to-peer olayını engelleyebiliyor.
Herkesin data hattı sınırsız olsa herkes cep telefonundan internete girer ve şebekeler kilitlenir.
3g dediğiniz şey evde, işyerinde okulda veya her hangi bir yerde internete ağlanmanız gerektiğinde kullanacağınız bir şeydir. Millet torrent indirsin diye yapılmış bir şey değildir. -
Telefonla 4gb ne yapiyosunuz cekin eve ttnet 16mbit 50tl keyfinize bakin
quote:
Orijinalden alıntı: Yusuf Saracen
Telefonla 4gb ne yapiyosunuz cekin eve ttnet 16mbit 50tl keyfinize bakin
Facebook, twitter, instagram, 9gag, Dh, whatsapp, imessage, snapchat derken yetmiyor evde de sinirsiz fiber internetim var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 9 Nisan 2015; 21:15:53 >
bende ttnet yalın internet kampanyası var . ttnet ile gündüz ve akşam 22.00 saatlerine kadar webb sayfaları zor açıyor .
bizim köye türkcell 2013 de ve vodafone 2014 de 3g geldi .
bende bazen gündüz ve akşam saatlerinde türkcell veya vodafone ile internete giriyorum .
temmuzda ttnet internet kampanyam bitiyor .. bundan sonra türkcell veya vodafoneyle devam edeceğim bana 30 - 40 gb internet yeter .. inşallah 4g de 50gblik kotalar çıkar
batsın ttnet ve kablolu internet
quote:
Orijinalden alıntı: sis651
Çünkü ilk çıktığında 3G yoğun kullanılmıyor ve pahalı tarifeler iyi idare ediyordu. Ancak zamanla rekabet ile tarifeler ucuzlayıp herkes kullanmaya başladığında işler değişti ve şebekeler yoğunluğu kaldıramaz hale gelmeye başladı. Yani şebekelerin desteklediği hızlar yükselse de bölge bölge yoğunluk sorunları olmaya başladı. Bu da daha fazla yatırım ile çözülebilecek bir şey. Bu yatırımı 3G'de yapmak yerine 4G LTE şebekesine yatırım yapmayı tercih ediyor operatörler. Yani 4G, belli bölgelerde kilitlenmeye yaklaşmış 3G şebekelerini rahatlatarak durumu kurtaracak.
aynen
3g nin kullandı bandda rahatlama olacak.
ses ve veri ayrı bandlarda olmayacak.3g band genişliğiniz tamamı veri aktarımı için kullanılacak.
bazı arkadaşlarımı facetime ile sesli arıyorum ses kalitesi iyi diye.
çamur gibi ses var operatörlerde.hele farklı iki operatör arasında arama yapınca iyice kötüleşiyor ses kalitesi
telefonun ayarlarından lte yi açtım ben beklemedeyim :)
-
Bence LTE daha açmaya gerek yok. Şebekeler açılınca operatörler duyuru yapacak mutlaka. Boşuna şebeke aramalarda gecikme ve Pil tüketimine neden olmasın...
Ayrıca şebeke LTE ile çalışsa bile operatör cihazınızı şebekeye kabul etmiyorsa şebeke aramalarda vs. LTE şebekesini göremeyebilirsiniz...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
AKK ye daha hızlı takılcaksın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- yeni hat fiyatları 2024
- vodafone numara engelleme
- ses to ses nedir
- sim kart kalıcı olarak engellendi nasıl açılır
- vodafone wifi arama açma sms
- hat takılı ama şebeke yok
- mobil imza nasıl alınır
- kapanan hat nasıl açılır
- turkcell abone sayısı
- yeni tesis özel iletişim vergisi nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X