1 hafta önce yatak odası için 32" Samsung marka d550 model (50 hz) bir tv aldım ve bugün itibarı ile 32" c630 modelinin daha ucuza bir kampanyası (gerçi bu kampanyada bendeki modelin de, c630'unda fiyatı aynı) var.
Merak ettiğim konu şu ;
- 100 hz eksikliği sadece bluray ve mkv izlerken mi farkedilir ? - Kablo tv, uydu yayınında 50-100 hz fark eder mi ? - Elimdeki 50 hz olan lcd 2011 model ve işlemci ile 100hz'e çıkıyor gibi bir şehir efsanesi duydum, gerçek 100 hz olan lcd 2010 model. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz. - Şu anda kablo tv ile yayın alıyorum ve bazı kanallarda, bazen dalgalanmalar hissediyorum. Hızlı sahneler vs değil bunlar, örneğin bir sohbet programı, kafası jöleli bir adam kafayı çeviriyor, saçlar da hafiften gölgelenme gibi, buğulanma gibi bir durum oluyor. Bu durum tv'nin 100 hz olmaması ile mi alakalı ?
İşin aslı yeni model olması itibarı ile (eğer sd yayında 50-100 hz farketmez diyorsanız) tv'yi değiştirmek istemem.
Yorumlar/cevaplar için şimdiden teşekkürler...
100hz olan tvlerde motionplus,motionflow,trumotion gibi işlemciler olduğundan özellikle akışkan sahnelerde titreme görmezsin,onun dışında normal yayınlarda bi fark yoktur.karar senin.
kablo tvdeki sorun yayının çözünürlüğünün düşük olması ile ilgili olabilir,benzer bi görüntüyü hd yayında görmen lazım,ama lcd-led lerin böyle sorunları olur çok takılma
Pişman olmamak için 100hz
Bu konu benim de kafama takilan bir konu. 50hz ve 100hz arasinda genelde 200-300 lira fiyat farki oluyor. Eve kablolu tv baglattim. Kablolu yayini 50hz olan bir televizyonla izlemek cok sikinti yaratir mi? Bos yere fazladan para vermek istemiyorum.