Şimdi Ara

50'PV70F İLE İLGİLİ RESİMLER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
7.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum yeni panasonic'iniz hayırlı olsun
  • teşekkürler
  •  50'PV70F İLE İLGİLİ RESİMLER
  • CATIEV5 dostum sistemin cok guzel olmus,ancak benim sorumu hala yanıtlamadın.bu tv yi 3.7 metre mesafeden izlemek sence rahatsız edicimi?gerek oyunlarda gerekse digiturk veya uyduda?cevabini bekliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: red06

CATIEV5 dostum sistemin cok guzel olmus,ancak benim sorumu hala yanıtlamadın.bu tv yi 3.7 metre mesafeden izlemek sence rahatsız edicimi?gerek oyunlarda gerekse digiturk veya uyduda?cevabini bekliyorum...

Sevgili Red06,

Bu Tv yi 3.7 m den izlemek rahatsız edici bir durum yaratır tabiiki.
    Uygun izleme mesafesi TV ekranının 3.5 - 4 katı olduğunda sağlıklı bir izleme mesafesi elde etmiş olursun,
    Örnek vermek gerekirse

50" Bir tv için 50 inch=127cm 127*3,5= 4,4 metre eder (minimum mesafe)
    Ve senin izleme mesafen sağlıklı izleme mesafesinden 70cm daha yakın, bu mesafeden izlediğinde insan gözü ekranda sürekli birşeyler arıyor ve görüntünün geneline odaklanamıyor, ve yoruluyor,sana bu mesafeye uygun 42" bir tv öneriyorum.Bu bir yorum değil yaşanmış tecrübedir.Özellikle tıbbi bir göz rahatsızlığın varsa yakın görememe, uzak görememe vs. bu değerlerin dışına kesinlikle çıkma. Ben 3.5 m den izlediğimde yarım saat sonra gözlerim kızarıyor. Umarım tecrübelerim tercihini doğru yapmana sebep olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATIAV5 -- 16 Mayıs 2007; 9:34:23 >

• quote:

Orjinalden alıntı: red06

CATIAV5 gule gule kullan cok şık olmuş.İzleme mesafen 4mt mi tam olarak?bende düşünüyorum ama izleme mesafem 3.70 falan.Olabildiğince büyük olsun istiyorum tv ama bazi arkadaşlar 50 inçin büyük olacağını söylüyorlar.Yani 3.70 metre civarında digiturkte pikselleşme falan oluyormu.O mesefe 50 inçi kaldırırmı sence?

İzleme mesafem tam olarak 4.7 metre, 1.5 mnin altında pixelleşmeler farkediliyor, zaten buda nominal bir değer, ama uygun izleme mesafesine ulaştığında göz pixelleşmeyi ayırt edemiyor.
  • Hayırlı olsun, güle güle kullan.

Siyah rengi çok beğendim.

Satın aldığın yer neresi ben anlayamadım, servis Digicom demişsin, tekofaks olmayacakmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: meke

Hayırlı olsun, güle güle kullan.

Satın aldığın yer neresi ben anlayamadım, servis Digicom demişsin, tekofaks olmayacakmı?

Teşekkürler,Satın aldığım yer carefoursa panasonic bayisi, digicom olarak geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATIAV5 -- 16 Mayıs 2007; 9:32:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: CATIAV5

quote:

Orjinalden alıntı: meke

Hayırlı olsun, güle güle kullan.

Teşekkürler,Satın aldığım yer carefoursa panasonic bayisi, digicom olarak geçiyor.

CATİAV5,

öncelikle hayırlı olsun..başka bir konuda q91 ile pv70 arasında kararsız kaldığını konuşmuştuk..kararını verebildiğine sevindim..ben hala aynı dertle başbaşayım..aramızdan sende ayrıldın artık bakalım ne yapacağız.. bu arada resimler pv70 in kalitesini ortaya koyuyor zaten..aradan baya bir zaman geçti sayılır..acaba pv70 için bahsedilen broblemelerden başına gelen oldumu ? sonuç olarak bu tv yi tavsiye ediyormusun ? benim için bu yorumun çok önemli..şimdiden teşekkürler..tekrar hayırlı olsun güle güle kullan...

• quote:

Orjinalden alıntı: aydinbkk
    CATİAV5,

öncelikle hayırlı olsun..başka bir konuda q91 ile pv70 arasında kararsız kaldığını konuşmuştuk..kararını verebildiğine sevindim..

CATIAV5 dostum, TV'niz hayırlı olsun.. bu bahsi geçen kararsızlık aşamasında, karar vermenizi sağlayan tam olarak ne oldu acaba?
  • Sistem süper olmuş tam hayat ettiğim gibi güle güle kullan
  • quote:

Orjinalden alıntı: terapati

quote:

CATİAV5,

öncelikle hayırlı olsun..başka bir konuda q91 ile pv70 arasında kararsız kaldığını konuşmuştuk..kararını verebildiğine sevindim..

CATIAV5 dostum, TV'niz hayırlı olsun.. bu bahsi geçen kararsızlık aşamasında, karar vermenizi sağlayan tam olarak ne oldu acaba?

güzel soru....ben cevabını tahmin ediyim; marka
  • quote:

öncelikle hayırlı olsun..başka bir konuda q91 ile pv70 arasında kararsız kaldığını konuşmuştuk..kararını verebildiğine sevindim..ben hala aynı dertle başbaşayım..aramızdan sende ayrıldın artık bakalım ne yapacağız.. bu arada resimler pv70 in kalitesini ortaya koyuyor zaten..aradan baya bir zaman geçti sayılır..acaba pv70 için bahsedilen broblemelerden başına gelen oldumu ? sonuç olarak bu tv yi tavsiye ediyormusun ? benim için bu yorumun çok önemli..şimdiden teşekkürler..tekrar hayırlı olsun güle güle kullan...

Teşekkürler arkadaşlar, sağolun, öncelikle şunu net bir şekilde ifade etmek isterimki bu iki modelide birbirinden bariz ayıran net bir çizgi yok. Özellikleri birbirine çok yakın olmasına rağmen, bu iki tv yi kıyasladığınız anda(eğer gerçekten satın alma noktasında iseniz) olayın tamamen psikolojik olduğunu fark edeceksiniz. Kendimden örnek vermek gerekirse önce 15000 kontrast oranlı Q91 de seyrettiğim bir filmdeki siyah renkten daha çok beğendim aynı filmdeki aynı sahneyi PV70 te seyredince. Işık, ve ortam hemen hemen aynı idi mağazada, tv ayarları arasındaki farkları anlamak içinde her ikisinin ayarlarını default değerlerde test ettim. Montaj her ne kadar dışarıda da yapılsa birisi Japon markası diğeri kore markası. Elbetteki bu gözün fark edemeyeceği gizli bir kalitedir. Gözün algılayamadığı ve teknik verilerin açıklayamadığı kalite durumlarını da gözden geçirmelisiniz. Örneğin kasa malzemesi, kesinlikle PV70 te daha kaliteli (Kompozit otomotiv parçaları üreten bir fabrikada Ar-Ge yöneticisiyim, tecrübelerime rahatlıkla güvenebilirsiniz), belli bir noktada artık bazı şeyler göz zevkine hitap ediyor, birde o kadar kıyaslayınca insan çok polemik yaşıyor. Dedim alacağım ve seyredeceğim bu kadar basit, aldım ve seyrediyorum nitekim, çokta memnunum. Yok fiyatlar düşecek, yok PV71 çıkacak 70 ucuzlayacak, yok bekleyelim 72 çıkacak 71 ler ucuzlar mantığı ile gidince hiçbir zaman tv alma mantığı çıkıyor. Biz bunları yazarken bile neler neler çıkıyor piyasaya. Yine kendimden örnek vereyim şu an 2009-2010 model çıkacak arabalar üzerinde prototip testleri yapıyoruz  Elektronik sektörüde böyle alın seyredin. Tek dikkat etmeniz gereken şey ihtiyaç/fiyat. 10 yıl sonra gelecek bir teknolojiyi bu tv de seyredebilir miyim polemiğine girerseniz iş çıkmaza giriyor. Yakın gelecek planlarınızı yapın 3 sene 5 sene sonrasını.5. senede gelecek bir teknolojiyi 5 sene daha izlersiniz bu tv ile. Bu da aşağı yukarı her kanalın HD yayın yapması için gerekli zaman olur. Dikkat ederseniz teknoloji hep logaritmik bir eğri ile gelişiyor. Yeni bir çığır açılana kadar teknoloji bir aralık arasında sıkışıyor.Ben siyah beyaz tvlerde western filmleri seyrettiğim günleri hatırlarım, görüntü renklensin diye Tahtakale den yeşil mika levhalar alırdık, tv deki görüntüler gözümüze amma hoş gelirdi o mikayı tvnin paneline derme çatma tutturduğumuz zaman.
    Sonuç olarak aynı segmentteki ürünleri kıyasladığınızda aralarında bariz farklılıklar yok. Tercih size kalıyor, ben PV70 dedim gözüme o hitap etti, bir başka arkadaşım Q91 der o da ona hoş gelir. TV de tıpkı zevkler ve renkler gibidir. Kararımı vermekteki en büyük etken tamamen göz zevki oldu, yoksa bariz teknik farklar gördüğümden falan değil. Ayrıca tv ile ilgili forumda bahsi geçen hiçbir problemle de karşılaşmadım. Tv ye 10 üzerinden 9 tam not verebilirim.

• güzel açıklayıcı bilgiler için sağol @CATIAV5
  • güle güle kullan dostum. dediklerine katılıyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vahdettinp

güle güle kullan dostum. dediklerine katılıyorum.

?????....bende bu saatte bu topicte önemli bir şey ,bir arıza veya yeni bir 50 pv var zannettim..lütfen biraz dikkat arkadaşlar..8 ay sonra güle güle kullan demek için topiği hortlatmayalım..şahsen benim vaktim az ve birşeyler öğrenmek için foruma giriyorum..
  • hehehh yinede sağol,
    Tv'mden hala çok memnunum, yalnız bir şikayetim var misafirliğie gittiğimde başkasında tv izleyemiyorum, 80 ekran tvlerde tv izlerken akşamları gravat takarak izliyormuşum gibi geliyor. Tv alırken bu hususuda göz önünde bulundurun
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.