Şimdi Ara

5800x3d ye geçmelimiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
3
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 5600x ile birlikte 3080 ekran kartı kullanıyorum. Hedefim 2k da 60-75 fps civarı oluyor. Uzun bir süre ekran kartı değiştirmeyi de düşünmüyorum. Açıkçası mevcut işlemci bu isteğimi fazlası ile karşılıyor. Yine de am4 sokette daha uzun süre kalmak için bu aralar 5800x3d işlemciye geçsem mi diye bir düşünce oluştu. Sizce 5800x3d ye geçmek mantıklı olur mu? Her ne kadar youtube da test videoları olsa da kararsız kaldım. Aranızda 5600x ten 5800x3d ye geçipte mutlaka geçilmeli diyen var mı? Aradaki performans farkı verilecek paraya değer mi? Tabiki genel anlamda oynadığım oyunlar rekabetçi oyunlar olmuyor bunuda belirteyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fiyat farkı fazla ve rekabetçi oynanmayacaksa değmez bence bide soğutması var bu tarz işlemcileri sıkıntı

• işlemci üzerinde cache miktarı belli oyunlarda fayda sağlıyor, öyle yeni bir işlemci serisi gibi genel bir artış yok.

oynadığın/oynayacağın oyuna özel araştırma yapman lazım. L3 cache duyarlı olmayan bi oyunda hiçbir fark görmezsin.

genel anlamda bi iyileşme hissedeyim dersen o zaman ddr5'e geç. yoksa dediğim gibi oyuna özel karşılaştırmalara bak.

• cpu degişmektense am5 geç 7600 cpu nun sıfırı 5800x3d den ucuza bile gelebilir hem uzun vadeli olur 5800x3d çokta mantıklı degil

• paran o kadar ıse tabıkı o isşemciye geç. eğer ddr 5 platformu yenı anakart ram ve ıslemcı alamıcaksan.

bunu burda bence bır daha sormayın. kat kat ustun o işlemci senın kullandıgın işlemciden.

hatta gecen gun 7000 tl altına bır yer satıyordu sanıorım hb. com. 3.5 ze kendı ıslemcınıo bırıne itelesen . 3500 koysan ustune tabıkı değer. ama oncelık her zaman ekran karttındadır bunuda unutmayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 14 Şubat 2023; 0:44:33 >
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.
    @salvatore_volkan kendimi düzgün ifade edememiş olabilirim. 5800x3d nin benim işlemciden üstün olduğunu biliyorum. Cache dolayısı ile artan performans verilecek 7000tl ye değer mi onu merak etmiştim. Yoksa ddr5 e geçebilirim fakat ddr5 e geçersem alacağım işlemci en fazla 7600x olacaktır. Buda işlemci, anakart ve ram değişimi derken 15000 tl civarı bir rakama denk geliyor. Yapılan testlerin çoğunda 5800x3d nin 7600x le hemen hemen yakın sonuçlar verdiği yönünde görünüyor (genelde hep aynı oyunların testleri var). Benim için kullanıcı deneyimi youtube da ki videolardan daha önemli olduğundan hali hazırda 5600x den 5800x3d ye terfi eden varsa en azından gereksiz yere 7000 tl harcamamak açısından 7600x kadar bir performans artışı olmasada kayda değer performans artışı oluyor mu yorum almak istemiştim. Kısacası ''attığın taş ürküttüğün kurbağaya değer mi?'' meselesi. Bu yüzden sorulmaması gereken bir soru olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca cevabınız için size de teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloud35 -- 14 Şubat 2023; 13:45:1 >

• Elinizdeki işlemciyi satıp geçebilirsiniz, minimum fpste bayağı farkı hissedersiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3300x'den 5700x3d'ye geçiş
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. 5800x3d ile devam etmeye karar verdim. Siparişi verdim elime ulaşınca ne kadar performans artışı olduğunu burada paylaşırım en azından bu işlemciye geçmeyi düşünen arkadaşlar için bir veri olur. Minimum fps değerindeki artış işime gelecektir.

• cloud35 kullanıcısına yanıt

ben 1,5 yıl 5600x ile 3080 kullandım, herhangi bir stutter yaşamadım. o konuda 5800x3d'nin pek bir avantajı olmayacaktır.

• 5800X3D amacını biraz aşıyor fiyatıyla. Direkt AM5'e yatırım yapmak daha mantıklı. AM4 tarafında R5 5600- R7 5700X-5800X son durak.

• Eğer oynadığın oyun L3 cache hassas ise o zaman epey fark ediyor. Star Citizen, World of Warcraft vs. bunlarda büyük fark var. %50'ye gelebiliyor bazen.

• Oynadığım oyunlarda baya fark yaşadığımı söyleyebilirim. Özellikle geniş haritalara sahip oyunlarda bu fark çok daha fazla oluyor. Minimum fps değerlerinde de iyileşmeler var. Kombo strike 3 modunda kullanıyorum böylelikle ısı değerleride çok iyi oldu.

reis warzone 2 oynuyor musun ne kadar fark attı eski işlemciye göre?

• bende karar veremedim 3060ti kullanıyorum. bi diyorum monitörü 2k yap 240hz kullanıyorum. bi diyorum ekran kartını değiş bi diyorum işlemciyi değiş. bu yazıda çıkarırsam komple değişeceğim heralde sistemi.

Benzer güçte ekran kartım var 6800xt. Ben de 5600 den 5800x3d ye geçtim. 1080de ben baya fark gördüm. Genelde multi ağırlıklı oynuyorum o yüzden etkisini hissettim. Seneye işlemciyi bozmadan 4080e geçip monitörü 4k yapma planım var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.