Şimdi Ara

6242 HT bulaşık mak. bilimsel destek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
6.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarın Arçelik 6242 HT bulaşık makinesini almayı dusunuyorum. Tuş kirliliğinin az oldugu bu makineyi 890 tl nakite almak istiyorum. Bu forumda simens ve grup makinelerinin daha çok tavsiye edildiğini goruyorum.
    Arçelik inde kalitesiz oldugu dillendiriliyor.
    bu konuya bilimsel bir açıklama yapabilecek bir babyigir varsa bundan vazgeçip muadili alabilirm ama bilimsel dayanak istiyorum bile varsa...

• Ben de merak ediyorum ama bilimsel açıklama bulmak zor. En fazla kullanıccı deneyimleri gelir.
  • Sana bir bilimsel destek söyleyim anamın leydi 170 inin iç kalitesi sanırım benim profilo bm6284 ile aynı.Arçeliğin geçen süre zaafında ileri derecede rezil ürünler ürettiğini düşünürseki,Birşeye benzeyen ürünlerinide alakasız ve fahiş fiyattan sattığını düşünürsek al sana bilimsel yaklaşım ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowOfSpirit

Sana bir bilimsel destek söyleyim anamın leydi 170 inin iç kalitesi sanırım benim profilo bm6284 ile aynı.Arçeliğin geçen süre zaafında ileri derecede rezil ürünler ürettiğini düşünürseki,Birşeye benzeyen ürünlerinide alakasız ve fahiş fiyattan sattığını düşünürsek al sana bilimsel yaklaşım ...
    yani digerlerinden farksız sadece fiayat performans üzerinden bir yorum not sciencetific sorry...başka simensle aynı sadece arçwelik fahiş fiyat diyorsan kayseri mantığı ekonomiksel yorum bilimsel değil...
    bu konuda bilgisi olan varmı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Termination

yani digerlerinden farksız sadece fiayat performans üzerinden bir yorum not sciencetific sorry...başka simensle aynı sadece arçwelik fahiş fiyat diyorsan kayseri mantığı ekonomiksel yorum bilimsel değil...
    bu konuda bilgisi olan varmı..

Alıntıları Göster
    Bilimsel kanıt istiyorsanız; bana her testi gözünüzün önünde tarafsızca yapıp ürünün ortalama kalite, performans ve dayanıklılık beklentilerinin altında olduğunu kanıtlayacağım bir laboratuvar kurun, ben de kanıtlayayım.

Açıkçası kastınızı anlayamadım.

Bilimsel kanıttan kastınız kağıt üzerinde yazan teknik değerlerse bunların "ablacım bunlar on numara mal" diyen Kayseri satıcısı mantıklı pazarcıdan farkı yok, sadece bunu söyleyebilirim.

Önerilerim her ürünü detaylı incelemem, kullanmam ve zaman zaman söküp incelememin sonuçlarıyla oluşuyor.

Kimse kimseye bunu alacaksın diye de emir vermiyor. Madem çok beğendiniz, o zaman alın ve deneyin derim. Fikirlerinizi de paylaşırsınız.

Ha bana sorarsanız elbette bu ürünü asla evime sokmam, hele ki bugün bir Arçelik grubu yeni model bir bulaşık makinesini taze olarak kullanmış ve ne kadar haklı olduğumu kendi kendime düşünmüşken.

• quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Bilimsel kanıt istiyorsanız; bana her testi gözünüzün önünde tarafsızca yapıp ürünün ortalama kalite, performans ve dayanıklılık beklentilerinin altında olduğunu kanıtlayacağım bir laboratuvar kurun, ben de kanıtlayayım.

Açıkçası kastınızı anlayamadım.

Bilimsel kanıttan kastınız kağıt üzerinde yazan teknik değerlerse bunların "ablacım bunlar on numara mal" diyen Kayseri satıcısı mantıklı pazarcıdan farkı yok, sadece bunu söyleyebilirim.

Önerilerim her ürünü detaylı incelemem, kullanmam ve zaman zaman söküp incelememin sonuçlarıyla oluşuyor.

Kimse kimseye bunu alacaksın diye de emir vermiyor. Madem çok beğendiniz, o zaman alın ve deneyin derim. Fikirlerinizi de paylaşırsınız.

Ha bana sorarsanız elbette bu ürünü asla evime sokmam, hele ki bugün bir Arçelik grubu yeni model bir bulaşık makinesini taze olarak kullanmış ve ne kadar haklı olduğumu kendi kendime düşünmüşken.

Alıntıları Göster
    candogan bey,
    kesin ifadeler kullanıyorsunuz "evime almam" gibi ama nedeni atıl kalıyor. Tecrübelerinizi daha destekli ve detaylı aktarırsanız sevinirim. Koçları hiç sevmem. Ama neden bunu almayacagımı yordayamıyorum. bu aletler kaç parçadan olusuyorki hangi parçası digerlerine gore dandik. Pompalama motorlarımı borularımı kullanılan çeliğin veya metal-plastik parçalarının nedir farkı digerlerinden.
    Anlasılan uzmansınız bu konuda. reklamlara kandırılacak kadar kayserili degilim. Kandırabileceginiz kadar marslı olmak isterim..
    Bilgilerinizi ilgi ile bekliyorum..

• quote:

candogan bey,
    kesin ifadeler kullanıyorsunuz "evime almam" gibi ama nedeni atıl kalıyor. Tecrübelerinizi daha destekli ve detaylı aktarırsanız sevinirim. Koçları hiç sevmem. Ama neden bunu almayacagımı yordayamıyorum. bu aletler kaç parçadan olusuyorki hangi parçası digerlerine gore dandik. Pompalama motorlarımı borularımı kullanılan çeliğin veya metal-plastik parçalarının nedir farkı digerlerinden.
    Anlasılan uzmansınız bu konuda. reklamlara kandırılacak kadar kayserili degilim. Kandırabileceginiz kadar marslı olmak isterim..
    Bilgilerinizi ilgi ile bekliyorum..

Alıntıları Göster
    İstediğin 4programsa Arçelik 6242 HT al derim. Arçelik 6220 modeli bizde 4yıldır var, şuana kadar sorunsuz çalışıyor.

Ben foruma genel olarak baktığım zaman " Türk markalarına " gereksiz ön yargı var. Kimse mantıklı olarak olaya bakmıyor. Aman Türk mü kaç kaç kaç mantığı var. Benim etrafımdaki herkesde yerli yabancı markalar hepsini gördüm, hepside servisle uğraştığı oluyor. Bunlar her markada olan şeyler. Her markada iyi olan ürünler ve kötü olan ürünler vardır.

Elektronik şans işidir, her markada problemli ürün her zaman çıkar. Önemli olan aynı modellerde sürekli aynı sorunlar varsa ürünün kronik problemi vardır ki bu işte dikkat edilmesi bir olaydır. O zaman o markanın o modelinden uzak durmak gerekir. Sırf sadece bir üründe fabrika hatalı sorun var diye tüm markayı kötülemek boşuna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 26 Ağustos 2011; 21:55:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: .i.

İstediğin 4programsa Arçelik 6242 HT al derim. Arçelik 6220 modeli bizde 4yıldır var, şuana kadar sorunsuz çalışıyor.

Ben foruma genel olarak baktığım zaman " Türk markalarına " gereksiz ön yargı var. Kimse mantıklı olarak olaya bakmıyor. Aman Türk mü kaç kaç kaç mantığı var. Benim etrafımdaki herkesde yerli yabancı markalar hepsini gördüm, hepside servisle uğraştığı oluyor. Bunlar her markada olan şeyler. Her markada iyi olan ürünler ve kötü olan ürünler vardır.

Elektronik şans işidir, her markada problemli ürün her zaman çıkar. Önemli olan aynı modellerde sürekli aynı sorunlar varsa ürünün kronik problemi vardır ki bu işte dikkat edilmesi bir olaydır. O zaman o markanın o modelinden uzak durmak gerekir. Sırf sadece bir üründe fabrika hatalı sorun var diye tüm markayı kötülemek boşuna.

Alıntıları Göster
    Bulaşık makinesi tavsiyesinde detaylı açıklamalarımı okuyabilirsiniz.

I Phone var, Çin malı olarak tabir edilen taklitleri var. İkisine de alan var, alanların da kendine göre haklı sebepleri var. Arçelik ve Bosch arasındaki fark da bu özetle.

• quote:

Bulaşık makinesi tavsiyesinde detaylı açıklamalarımı okuyabilirsiniz.

I Phone var, Çin malı olarak tabir edilen taklitleri var. İkisine de alan var, alanların da kendine göre haklı sebepleri var. Arçelik ve Bosch arasındaki fark da bu özetle.

Alıntıları Göster
    bu modeli geçen sene yengeme almıştım

tuşlar içerde olduğu için çocuklar kurcalamasın diye

bundan önceki bosch için çok şikayet ediyordu yıkamıyor diye

ama bu makine için henüz bişey söylediğini duymadım

bilimsel bi yorum yapamam ama şikayette edemem açıkçası

tavsiye ederim yani

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

bu modeli geçen sene yengeme almıştım

tuşlar içerde olduğu için çocuklar kurcalamasın diye

bundan önceki bosch için çok şikayet ediyordu yıkamıyor diye

ama bu makine için henüz bişey söylediğini duymadım

bilimsel bi yorum yapamam ama şikayette edemem açıkçası

tavsiye ederim yani

Alıntıları Göster
    iki olumlu tavsiyeden bilimsellik cıkmasada candogan beyin soylemlerine gore bu ampirik sonuçlar daha tatmin edici olmak zorunda kaldı..
    Sanırım bu makineyi alacagım..
    nakit 890 tl iyi bir fiyat mı sizce..

• quote:

iki olumlu tavsiyeden bilimsellik cıkmasada candogan beyin soylemlerine gore bu ampirik sonuçlar daha tatmin edici olmak zorunda kaldı..
    Sanırım bu makineyi alacagım..
    nakit 890 tl iyi bir fiyat mı sizce..

Alıntıları Göster
    6242 ht modelini alamadım stokta kalmamış. onun yerine 6253ht yi 1000 tl ye aldım. hayırlısıyla...
  • quote:

6242 ht modelini alamadım stokta kalmamış. onun yerine 6253ht yi 1000 tl ye aldım. hayırlısıyla...

Alıntıları Göster
    hayırlı olsun

ht modeli arçeliğin sitesinde yoktu sanırım artık üretilmiyor

ama hit modeli vardı piyasada yalnız oda inox sanırım

açıkçası çamaşır makinesi haricinde arçeliğin hiçbir ürününden çekincem yoktur

gözüm kapalı alırım her zaman

20 yıldır evimizde alman ürünleri oldu çamaşır makinesinde

önce aeg sonra siemens

bu markaları bırakma sebebimiz servis ciddiyetsizliği

şuanki makinem arçelik ama lg üretimi arçelik ve yıkama performansındanda çok memnunuz

• quote:

hayırlı olsun

ht modeli arçeliğin sitesinde yoktu sanırım artık üretilmiyor

ama hit modeli vardı piyasada yalnız oda inox sanırım

açıkçası çamaşır makinesi haricinde arçeliğin hiçbir ürününden çekincem yoktur

gözüm kapalı alırım her zaman

20 yıldır evimizde alman ürünleri oldu çamaşır makinesinde

önce aeg sonra siemens

bu markaları bırakma sebebimiz servis ciddiyetsizliği

şuanki makinem arçelik ama lg üretimi arçelik ve yıkama performansındanda çok memnunuz

Alıntıları Göster
    saolsın darısı diger alıcıların basına

• quote:

saolsın darısı diger alıcıların basına

Alıntıları Göster
    Zamanında sayfalarca yapılmış detaylı açıklamalara karşılık ben aldım memnunum tarzı yorumlara baktınız yani.

Ben sizin amacınızı anlayamadım,

Bulaşık makinesinin sepet teli 25'C ortam sıcaklığında 80 Newton kuvvete kadar dayanır, ardından bükülme gözlemlenir tarzı açıklama mı bekliyordunuz?

Motor, kart, sepet tasarımı, filtre kalitesi vs. Bunlar bulaşık makinesi konusu başlığı altında defalarca zaten tartışıldı.

Makine olsun aman bulaşıkları yıkasın yeter, motor arasında ne fark var ki ikisi de su püskürtmüyor mu, ikisinde de plastik yok mu 1mm daha kalınmış ne farkeder, kalitesi önemli değil, bozulsun yeter ki servisi iyi olsun vs tarzı anlayışı olanlar için Arçelik biçilmiş kaftan. Böyle anlayışa sahip tüketiciler yüzünden zaten yıllarca kaliteli beyaz eşyalardan mahrum kaldık, halen de kalıyoruz. Bu açıdan Arçelik'ten memnun kalacağınızı tahmin ediyorum.

Beyaz eşyalar arasında fark olduğu gibi kullanıcı anlayışları arasında da fark var yukarıda açıkladığım gibi.

Sonuçta her malın bir alıcısı var.

Dediğim gibi tüm bunların aşığında ben bu makineyi asla evime sokmam, çünkü detaylara önem veren ve yıkasın yeter ne olacak ki cümlesiyle yetinmeyen bir insanım. Siz benim gibi düşünmeyebilirsiniz, düşünebilirsiniz de. Yazımda bir art niyet aramayın. Ancak dediğim gibi detaylı açıklamaların olduğu güzel bir başlığı elinizin tersiyle itip bilimsel açıklama istiyorum demenize pek anlam veremedim.

• quote:

Zamanında sayfalarca yapılmış detaylı açıklamalara karşılık ben aldım memnunum tarzı yorumlara baktınız yani.

Bulaşık makinesinin sepet teli 25'C ortam sıcaklığında 80 Newton kuvvete kadar dayanır, ardından bükülme gözlemlenir tarzı açıklama mı bekliyordunuz?

Motor, kart, sepet tasarımı, filtre kalitesi vs. Bunlar bulaşık makinesi konusu başlığı altında defalarca zaten tartışıldı.

Makine olsun aman bulaşıkları yıkasın yeter, motor arasında ne fark var ki ikisi de su püskürtmüyor mu, ikisinde de plastik yok mu 1mm daha kalınmış ne farkeder, kalitesi önemli değil, bozulsun yeter ki servisi iyi olsun vs tarzı anlayışı olanlar için Arçelik biçilmiş kaftan. Böyle anlayışa sahip tüketiciler yüzünden zaten yıllarca kaliteli beyaz eşyalardan mahrum kaldık, halen de kalıyoruz. Bu açıdan Arçelik'ten memnun kalacağınızı tahmin ediyorum.

Beyaz eşyalar arasında fark olduğu gibi kullanıcı anlayışları arasında da fark var yukarıda açıkladığım gibi.

Dediğim gibi tüm bunların aşığında ben bu makineyi asla evime sokmam, çünkü detaylara önem veren ve yıkasın yeter ne olacak ki cümlesiyle yetinmeyen bir insanım. Siz benim gibi düşünmeyebilirsiniz, düşünebilirsiniz de. Yazımda bir art niyet aramayın. Ancak dediğim gibi detaylı açıklamaların olduğu güzel bir başlığı elinizin tersiyle itip bilimsel açıklama istiyorum demenize pek anlam veremedim.

evet bosch-siemens yüzünden yıllarca kalkiteli ürünlerden mahrum kaldık

garantisi bittiği gün bozulan bir siemens tv

garantisi bittiğinden itibaren sırtımızdan inmeyen bir siemens çamaşır makinası

alındığından beri doğru dürüst yıkamayan bosch bulaşık makinası ve ürünün arkasında durmayan bir firma

çamaşır makinası yüzünden yıllarca çağırdığımız siemens servisin yetkisinin 1 yıl önce iptal etmesine rağmen hala sitesinde yetkili servisiymiş gibi gösteren bir firmadan

buna rağmen mağduriyetimizi gidermemesi

montaja gelen bi bosch servisinin ürünün özelliklerini kullanmasını anlatması yerine 60 liraya temizleme sıvısı satmaya çalışmasının firma tarafından umrsanmaması

daha çok sayabilirim yani

bunun yanında 10 senedir bozulmayan buzdolabı

9 senedir bozulmayan bulaşık makinası

10 senede sadece 2 defa ufak bir arıza çıkaran fırın

servis garantisi bitmesine rağmen birinden para alıp birinden almadı

4 senedir bozulmayan klima

bence candoğan62 haklı kalite alıyorum satıyorum bosch siemens yıllarca milleti sömürmüş

ben aldığım - aldırttığım ve kullandığım ürüne bakarım

teknik değerler beni ilgilendirmez

kağıt üsütndeki değerlerin sadece kağıt üzerinde kaldığını herkes bilir

• quote:

quote:

evet bosch-siemens yüzünden yıllarca kalkiteli ürünlerden mahrum kaldık

garantisi bittiği gün bozulan bir siemens tv

garantisi bittiğinden itibaren sırtımızdan inmeyen bir siemens çamaşır makinası

alındığından beri doğru dürüst yıkamayan bosch bulaşık makinası ve ürünün arkasında durmayan bir firma

çamaşır makinası yüzünden yıllarca çağırdığımız siemens servisin yetkisinin 1 yıl önce iptal etmesine rağmen hala sitesinde yetkili servisiymiş gibi gösteren bir firmadan

buna rağmen mağduriyetimizi gidermemesi

montaja gelen bi bosch servisinin ürünün özelliklerini kullanmasını anlatması yerine 60 liraya temizleme sıvısı satmaya çalışmasının firma tarafından umrsanmaması

daha çok sayabilirim yani

bunun yanında 10 senedir bozulmayan buzdolabı

9 senedir bozulmayan bulaşık makinası

10 senede sadece 2 defa ufak bir arıza çıkaran fırın

servis garantisi bitmesine rağmen birinden para alıp birinden almadı

4 senedir bozulmayan klima

bence candoğan62 haklı kalite alıyorum satıyorum bosch siemens yıllarca milleti sömürmüş

ben aldığım - aldırttığım ve kullandığım ürüne bakarım

teknik değerler beni ilgilendirmez

kağıt üsütndeki değerlerin sadece kağıt üzerinde kaldığını herkes bilir

Alıntıları Göster
    Termination;

Bu forumda verilen o kadar "Bilgiyi" bir kalemde yok saydiniz, bunca bilgi size ulasamadi. Simdi bu makinayi neden sectiginizi ve ilk tecrubelerinizi "Bilimsel" olarak anlatin. Bunu "Bilimsel" bir sekilde yapinda bende "Bilimsel" lafini dogru kullandiginizi anlayayim, belkide bilimsel ne demek ben yanlis biliyorumdur, kimbilir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

Termination;

Bu forumda verilen o kadar "Bilgiyi" bir kalemde yok saydiniz, bunca bilgi size ulasamadi. Simdi bu makinayi neden sectiginizi ve ilk tecrubelerinizi "Bilimsel" olarak anlatin. Bunu "Bilimsel" bir sekilde yapinda bende "Bilimsel" lafini dogru kullandiginizi anlayayim, belkide bilimsel ne demek ben yanlis biliyorumdur, kimbilir ?

Alıntıları Göster
    Ben çvremdeki beyaz eşya markaları ve arızalarını yazsam ne olur bilemiyorum
    Benim markacı değil, modelci olduğumu bilen bilir. Fazlasını açıklamaya gerek görmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 28 Ağustos 2011; 19:43:54 >

• quote:

Ben çvremdeki beyaz eşya markaları ve arızalarını yazsam ne olur bilemiyorum
    Benim markacı değil, modelci olduğumu bilen bilir. Fazlasını açıklamaya gerek görmüyorum.

Alıntıları Göster
    En bilimsel cevabı vereyim, baldızım Arçelik'te çalışıyor ve kesinlikle Arçelik aldırmıyor.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

En bilimsel cevabı vereyim, baldızım Arçelik'te çalışıyor ve kesinlikle Arçelik aldırmıyor.....

işte bilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenberkay

quote:

Orijinalden alıntı: bobita

işte bilim.

Alıntıları Göster
    Bu gerçek işte. Çünkü " Sony " de çalışan da sony almıyor. Bu insanların genel sorunu, yeterince bilmedikleri için gözünün önündekileri herşey sanıyorlar, göremedikleri ise gözlerine güzel gözüküyor. En ufak bir sorun ile markayı bitiriyorlar.

Boschta staj yapan arkadaşlara sorun sizce bosch nasıl bir marka, çoğu bosch almayacaklarını söyleyeceklerdir.

Bir markayı bir ürünü ile değerlendirmek bilgisizlik. Bu markanın her ürünü kötü ise çevremde ki insanlar nasıl 10-15yıldır sorunsuz kullanıyorlar.

Daha dün bir kuzenim geldi, 10yıldan daha eski arçelik in bulaşık makinesini kullandığı söyledi ve çok dikkatsiz özentisiz kullandığını da vurguladı. Çok uzun süre olduğu için hemen sordum hiç arıza yaptı mı? Bir kere bile arıza yapmamış. Görüldüğü üzere fabrika hatasız ürünleri sorunsuz şekilde uzun yıllar kullanılıyor.

Siz ise sanki saplanmış gibisiniz, o dediğiniz marka kötü ürünlerde üretse yinede ondan alacaksınız gibi saplanmışsınız. Bu taraftarlık niye.

Her markanın her modeli ayrı ayrı değerlendirilmelidir. Bir model ile markayı yorumlamayınız.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.