Şimdi Ara

771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
21
Favori
40.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu siteden indirdim flaşladım biosu. Aslında şu an tek sorun biraz fazla ve ani ısınması gibi. Fan otomatik performans modunda iken nedense devirlenmiyor yada geç devirleniyor önceki cpu da böyle değildi. Manuele çektiğimde ise 2.6 2.8 rpm arasında değişiyor değer. Şu an tek sıkıntı bu gibi. Birde burda ki bios ile W10 kurabiliyoruz değil mi direk?
  • mert1907 kullanıcısına yanıt
    Fan konusunu pek bilmiyorum kardeşim. Ama ben Windows 10 kullanıyorum. Sıkıntı olmadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cool_ice45 C kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bende bi W10 kurup deneyeceğim. 7 ile arasında işlemci farkı oluyor mu yani performansa etki ediyor mu?
    Kesinlikle denemelisiniz,ben win7 severek kullanırken win10 merak edip kurdum,birkaç ay kullanıp tekrar win7 yükledim ama kullanamadım aynı gün tekrar win10 yükledim 2 dizüstü 2 masaüstü bilgisayarımı windows10 yükledim her konuda kesinlikle daha iyi.
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    W10 daha önce de kullanıyordum bazı konularda W7'ye göre daha iyi hele ki programların açılış hızları felan gerçekten gözle görülüyor. Xeon aldıktan sonra da W10 kurdum az önce biraz deneyimleyip bakacağım duruma.
    Mesela CS GO oynarken kaç dereceye çıkıyor? Hwinfo'yu sensors only çalıştırıp oyuna giriniz, maksimum ne kadara çıkacak gözlersiniz, veya MSI afterburner ile oyunda takip edersiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    W10 yeni kurdum henüz oyun yüklemedim zaten çok da oynayan birisi değilim. CS GO'yu oynamadığımdan bilemiyorum. Masaüstü ısıları normal ama yazın fazla olacaktır. W7'de GTA 5 ve PES 17'de 60 65 arasıydı.
    Değerleriniz iyi. Q6600'ü 3.40 GHz'de 1.4v vcore, xigmatek gaia II fan ile GTA 5'te 60 derece civarı kullanıyorum.

Ben de önce C2D E7600 vardı 3.5 GHz'de kullanıyordum sürekli onda da ısılar stok fanla 65 67 arasıydı 3.7'ye çektiğimde 70 leri görüyordu. Şuan W10'da X5450 boşta iken 42-45 arası gidip geliyor. %100 yük binerse 70 leri aşıyor ama fanda bi hareketlilik yok aslında fan daha fazla devirlense kolayca ısınacağını zannetmiyorum.
    Micro code düzenlemesi fan devir ayarını değiştirmiş olabilir. Çok ayrıntılı değil ama biostaki fan modlarını kurcalayınız. Normal kullanımda sınır değeri aşıyorsa manuel modda çalıştırınız.

Zaten 3 tane mod var ve hangisinde çalıştırsam fan ya devirlenmiyor yada geç devirleniyor. Bende disabled yaptım fan sürekli 2.6 2.8 arasında çalışıyor.
    Siz yazınca baktım bende performance modunda fan ayarı biosta aida sistem kararlılık testi 5dk.işlemci 43'den 65 çıktı ama fan 2640rpm çalışıyor ara ara yükselip düşüyor, sistem kararlılık testini kapattığımda masa üstünde şuan yine 43 derece2640 rpm ara ara 2100rpm düşüyor,bugüne kadar aşırı ısınıp sıkıntı çıkarmadı,ancak bilgisayarı 3 ayda bir mutlaka temizlerim,senede bir kere termal macun yenilerim,kaldıki stok fan kullanıyorum,tavsiyem çok kafaya takmamakla beraber,temiz tutarsanız sıkıntı olmayacaktır.
  • EĞİNLİ kullanıcısına yanıt
    Aslinda su an bende de sorun cikarmiyor. Ama onceki islemcime gore fanin devirlenmemesi hosuma gitmedi pek. Bu ara havalar serin gittiginden mesele yok da, yazin sicaklar da C2D 72 leri gorunce ki OC li oldugunda goruyodu yük altinda, fan 4.6 rpm lere kadar cikiyordu. Xeon da isi artisi biraz ani oluyor yani test yapiyorum hemen 70 leri buluyor tabi ki oda ayri bir senaryo surekli %100 calismaz ama yazin fazla isinabilir. Hic olmadi soyle adi sani olan bi macun surup tekrar gozlemlerim.

• Asus P5K-E (P35 Chipsetli) den GA-EP45-UD3LR (P45 Chipsetli) anakarta geçmek mantıklı olur mu sizlerce? Asus max 8 Gb destekli Gigabyte 16 Gb destekli bundan dolayı bir performans kaybı yaşayacağımı sanmıyorum. Fakat Chipset aklımı karıştırıyor. İki anakartta Ddr2. Fiyat olarak pek bir fark yok. Asus da wi-fi kartı ve e-sata var ama kullanmıyorum Asus da 8-Pin Cpu güç girişi var Gigabyte ta ise 4-Pin beslememe durumu olamaz galiba? Yani bunlar bir kenara da ben Gigabyte olana geçiş yapsam performans değer mi sizce?
  • Değmez boşa masraf etmeyiniz.

Performans olarak sıkıntı yaşamazsınız Windows 10 gerçekten güzel bir işletim sistemi. 5450 işlemci de de problem olmaz bende Windows 10 da sorunsuz çalışıyor. Windows 7 de de kullananlar var. Seçim sana kalmış.

• cool_ice45 C kullanıcısına yanıt
    Bir kac gundur W10 kullaniyorum kesinlikle performans farki var 7 ile arasinda. Uygulamalar daha hizli basliyor ayrica GTA 5 cok az da olsa daha performansli calisiyor. Eli yuzu azcik duzgun pc si olan bence W10 denemeli.

• Şimdi ben çalıştırdım sistemi format atmadım ama ve sıcaklık normal kullanımda 70 oluyor format atsam düzelir mi dersiniz yoksa başka bir bug mı var.

Anakart da sıkıntılı gerçi ram görmüyor falan 4 gb ram takıyorum 3 görüyor
  • Anakart marka model nedir? Modlu bios güncellemesi yaptınız mı? İşlemci X serisi ve stok fan kullanıyorsanız sıcaklıklar biraz yüksek olabilir. İşletim sistemi 32 bit ise ram 3 GB görünür.

Anakart asus commando bios güncelleme yapıldı

İslemci e5440 stok fan

Os w7 64bit

Sanırım anakartta bir sorun var çünkü ramlerin hepsi çalışıyor ama 2 slottan fazla takınca pc açılmıyor 2 slotta da 3 gb görüyor 4 ü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifci -- 4 Kasım 2017; 18:9:37 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.