Şimdi Ara

8 Aydır Çözülemeyen PPPoE Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu sorunun çözümü yok onu baştan söyleyeyim. Bu konuyu da fikir alışverişi yapmak için açıyorum... (Tek çözümü vardır o da dslam değişimi, onu da TT yapmaz)

Şimdi sorun şu : "modemler" pppoe bağlantısı kurmaya çalışırken gönderdiği paketler timeout a düşüyor. Çok geç ip alıyorum. Örn.

"Modemler" şu hatalara düşüyor:
    bağlantı hatası
    Sunucudan yanıt yok
    ppp anlaşma başarısız
    Kimlik doğrulama başarısız
    Baglanilamıyor

Örn.

Gibi hatalara düşmekte, 10 dk sonra felan ip alıyor.

Türknet MH leri zaten çözemedi de, kendi imkânlarım ile türknet network çalışanına ulaştım, o da baya uğraştı. O da çözemedi...

Denediklerimizi söyleyeyim:
    4 farklı modem
    Saha dolabı port değişimi
    Farklı pppoe - (farklı ISP pppoe si ile de denedim)
    Farklı Ssg - bng
    Farklı Gateway
    Farklı ip blogu ( statik, dinamik, cgnat)
    Komple routing değişimi felan

Daha arkaplanda benim bilmediğim tonla işlem...

En son türknet network çalışanının dediği, ben turknet tarafında yapabileceğim herşeyi yaptım felan, gerçekten de çok uğraştı.

Bir de dediki sorun dslam a kaldı...

Turknet tarafında herşey değişti + 4 farklı modem ile de denedim, benim tarafta da herşey değişti. (İç tesisat yeni zaten, ankastreden modeme cat5e kablo)

Benim anlamadığım dslam neden böyle birşey yapıyor ? Neden gelen paketleri bng ye kimlik doğrulama için göndermiyor...

Bı aydınlatır mısınız beni...

(Dslam Alcatel 7353)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi << PriSonerS >> -- 24 Haziran 2021; 17:16:58 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Sorunun çözümü basit hocam, şöyle önde sağlam kaportası ve demirleri olan bir jeep ile saha dolabına dalıyorsunuz 8 Aydır Çözülemeyen PPPoE Problemi 2-3 hafta sonra yepyeni DSLAM cihazınıza kavuşuyorsunuz.

• Merhaba, dilerseniz teknik uzmanlarımız ve saha ekipleri tarafından arızanın tekrar kontrol edilmesini talep edebiliriz. Oluşturduğunuz destek kaydı numarasını PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz?
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Yok hocam gerek yok, bu 8 aylık süreçte herşeyi denedik merak etmeyin. Çözülmüyor...

Dslam değişikliği kaldı, onu da TT yapmaz tâbi ki...

Aktif destek kaydım da yok, MH lere anlata anlata log lar testler ata ata dilimde tüy bitti valla

O topa bir daha girmem...

++++++++++++++++++++

1 sene daha bu şekilde idare edeceğim, önümüzdeki sene bulunduğum yere büyük ihtimalle gigafiber gelecek, şuan 2 arka sokağımda gigafiber var, ama bana gelmiyor... O zaman bütün sorunlarım kökten çözülecek...

• Bölgeden gelen taleplerin yoğunluğuna ve altyapının uygunluğuna bağlı olarak proje ekiplerimiz tarafından değerlendirilmektedir. Uygun görülmesi durumunda proje bölgelerimize dahil edilmektedir. Daha öncesinde adresinizi notlarıma ekleyerek proje ekiplerimiz ile paylaşmıştım. Umarım ilerleyen zamanlarda sizi de gigafiber hizmetimiz ile buluşturmuş olacağız.
  • Konuya bir güncelleme atayım.

Geçen hafta bir destek kaydı açmıştım, TT ye 3 iş emri + 1 ortak çalışma yapıldı.

TT her zamanki gibi hat değerine bakıp sorun yok diyip geçiyor :D

Turknet de iç tesisat kontrolü için ücretsiz ekip göndereceğiz size dedi ama bunların hepsi zaman kaybı :D

Sorun milyonda bir şey olduğu için kimse sorunu anlamıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi << PriSonerS >> -- 5 Temmuz 2021; 1:46:56 >
  • Daha önce bu sorunu yaşayan biri benim santrale bağlı olmak üzere 2 kişi buldum

Birinin sorunu dslam değişikliği ile çözülmüş

Diğerinin de saha dolabına araba çarptıktan sonra dolabı perte çıkmış, dolabı yenilendikten sonra çözülmüş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turknet saha ekibi geldi iç tesisat da sorun yok, benim burda yapabileceğim birşey yok dedi ve gitti…

İç tesisat yeni idi zaten…

• Merhaba, iç tesisat kaynaklı bir sorun olmadığını daha önce buna benzer sorun yaşayan iki müşterinin sorununun nasıl çözümlendiği konusunda kaydınızla ilgilenen net uzmanı arkadaşıma bilgi verdim. Tekrar kontrol ederek size dönüş sağlayacak.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    25.06.2021 de açtığım destek kaydı 2 hafta önce network ekiplerine iletildi.

2 haftadır paso aynı cevabı alıyorum, Network ekipleri 2 haftadır incelemesini bir türlü bitiremedi...

Destek no : 44691025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi << PriSonerS >> -- 21 Temmuz 2021; 15:27:7 >
  • Merhaba, yaşadığınız sorunun çözüm sürecinin uzaması üzerine önceliğini teknik uzmanlarımıza ilettim. Arkadaşlarım network ekiplerimizden güncel bilgi alarak sizinle iletişime geçecektir. Konuyu ben de yakından takip ediyorum.
  • Pppoe sorunu ümit önal a ulaşmam sonucu devre değişikliği yapılarak çözülmüştür. Neredeyse 1 senedir boşa uğraşıyormuşum, adama ulaşmam sonucu 1 günde sorunu çözdüler.

+++++

Turknet network ekibi crc ve pppoe sorununu Aktif destek kaydımda 1 aydır İnceliyordu. Pppoe çözüldü bakalım crc sorunu ne zaman çözülecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi << PriSonerS >> -- 7 Ağustos 2021; 12:45:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.