Şimdi Ara

8 cny70 kullanılan çizgi izleyen robot.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar.aslında açılmış konu var ama ben yine açım dedim.çünkü bu proje orjinal bir çizgi izleyen robot olacak.biliyorum yazacaklarım abartı biraz ama hoca istiyor.gazi elektrik elektronik muhendisliği ogrencisiyim.
    1-8 sensor.yani 8 cny70
    2-kontrol teorisi.yani geri besleme.

konu hakkında tüm görüşlerinizi bekliyorum.robotun her aşamasını ,simulasyonunu,modullerin yapım aşamasındaki hallerini burda yayınlacam ve sizle konuyu tartışmak istiyorum.(bir buçuk ayda yapacam)

NOT:aslında benim opsiyonum enerji.yani asıl konum yuksek gerilim,iletim,motorlar,kompansazyon,aydınlatma,proje,güç hesapları...ama mikroişlemci dersi alıyorum ve odevim bu.görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim

• niye abartı olsun.bilim teknik dergisinde böyle bir yazı vardı.kitaplığımıza bir bakalım.
  • GÜTEF Elektrik Öğretmenliği bölümüne bir git bakalım. Geçen dönem sonu bir sergi açtık ve linkte izleyeceğin proje yapılmıştı. Ama nasıl yapıldı bilmiyorum. Proje sahibinin ismide var. Hocalara da sorabilirsin. Tabi biraz yorulabilirsin. Ama internettede yapılmış robot çalışması bir hayli fazla. Mesela elektrotekno sitesinde sadece bir topik sırf robot projeleri için.

http://rapid-share.com/files/2603876/muratoeztuerk_NEW.wmv.html

Not: - işaretini kaldırarak deneyin
  • valla bende şimdi cny70 optik sensörle başka bi devre kuruyodum. Hoş bi eleman
  • ODTÜ robot topluluğu sitesine bir bak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eloko

ODTÜ robot topluluğu sitesine bir bak.

• Proje abartı değil de 8 sensör olması bana abartı gibi geldi.2 Sensör yeterli bence ayrıca 8 sensör robotun kafasını da karıştırabilir bence olasılıkları düşünürsek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Proje abartı değil de 8 sensör olması bana abartı gibi geldi.2 Sensör yeterli bence ayrıca 8 sensör robotun kafasını da karıştırabilir bence olasılıkları düşünürsek.

arkadaşlar hepinize paylaşımlarınız için teşekkur ediyorum.hepsini tek tek inceledim.ama geribesleme ile ilgili bir şey goremedim.acaba sensor sayısı fazla olması kullanacagım pıc için bir degişiklik yapar mı.16f484A kullanacam.sensor sayısının fazla olmasını hassaslık için istedigini soyledi.yani robotun ani donüşler yerine yavaşlayarak donmesi.veya daha onceden yavaşlaması
  • 8 sensor için f84 ün B portunu doldurursun.iki motor için L293 kullansan, bunun 4 girişi için portA nın
    4 ucu dolar. ra4 boşta kalır.yeterli gözüküyor.portlara başka birşey takılmayacaksa eğer.
    sensorun fazla olması pic için birşey değiştirmez. 2 sensorün kontrolu ,örnek olarak söylüyorum,
    10 mikro-sn sürerse, 8 sensor 80 mikro-sn sürer.
    3 sensörlü iki sıra yapsanız.birinci sıradan çizgiyi geçti sinyali alınca motor yavaşlar,ikinci sıra sinyal verince
    dönüş başlar.
  • selam arkadaşlar ben de 3 sensörlü bir çizgi izleyen yapıyorum sensörler güçlü ışığı görünce çalışıyor fakat beyaz bir obje gösterince hiç bir tepki vermiyor içinden çıkamadım acil yardım ein lütfen!!!
  • 8 sensör olunca orjinal mi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lufthan -- 14 Mayıs 2010; 17:36:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sexen9

selam arkadaşlar ben de 3 sensörlü bir çizgi izleyen yapıyorum sensörler güçlü ışığı görünce çalışıyor fakat beyaz bir obje gösterince hiç bir tepki vermiyor içinden çıkamadım acil yardım ein lütfen!!!

devre hazır ise trimpot ayarı mutlaka vardır kendin yaptıysan devreye sensörlerin algılama mesafesini değiştirmen için trimpot bağlaman gerekiodu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.