Şimdi Ara

8. sınıfa geçeceğim ders çalışamıyorum , motive olamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
4
Favori
2.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Seneye 8. Sınıfa geçeceğim. Sizlere birkaç sorum olacak. Teog sınavları zor mu ? Planlı çalışamıyorum daha doğrusu hiç çalısamiyorum ama basarılıyım Allah'a sukur. Nasıl ders çalışma alışkanlığı edinebilirim ? 8. Sinifta hangi derslere ağırlık vermeliyim ?
    Eskişehir Fatih Fen lisesini kazanmak istiyorum ama kendime guvenemiyorum huzursuz oluyorum. Kendimi nasıl motive edebilirim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kardeşim istediğin okulun bir fotoğrafını( a4 değil biraz daha büyük olsun) çalışma masana ya da hemen arkasındaki duvara as yani dersten kafanı kaldırdığında ilk nereyi görüyorsan oraya as. Sıkıldığın zaman o fotğrafa bak derin nefes al ve kendine 1 yıl sıkılacağım sonra rahat edeceğim de ve bir planın olsun ve ona sadık kal
  • Yani pes etcek oldugunda o okulun resimlerine bak daha da motive olursun azimli hırslı olursun diyorsun öyle mi ?
    Teşekkür ederim. Plan işi sıkıntılı ya hic planlı calisamadım 1 haftada bıraktım malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcuteam.dll -- 12 Temmuz 2014; 2:02:17 >
  • Plan işi boş zaten ben de öyle dedim ama kafama göre takıldım.
  • Ben de fatih fen istiyorum 8.sinif bitti puana gore kesin zaten girecegim neyse konuya gelelim ben gecen sene dershane harici evde hic calismadim evde bir suru test kitabi var hepsinin %20 civari cozulu onlarida dershane etutlerinde cozdum bilgisayar oynadim arkadaslarimla gezdim ama okulda anlatilan seyleri duzgun dinleyip dersanede pekistirdim okul sinavlarinda sadece dikkat ederek sorulari iyi anlayarak ortalamayi yuksek tuttum sinava bir hafta kala sadece konu tekrari yaptim ama ilk sinavdan once arkadaslarim cok calistiklari icin ya basaramazsak o kadar calistik ya emeklerimiz bosa giderse diye stres yapi sinav esnasinda yanlis yaptilar ama ben rahat oldugum icin ilk sinavi 3 yanlisla atlattim ikinci sinavda ise arka arkaya ful cikan sinavlardan motive olarak 1 yanlisla kapattim calisan arkadaslarimin %95i ise benden daha dusuk puan aldilar ben burda onemli olan cok calismak degil isi kafada bitirmek oldugunu gostermek istedim ben konulari zaten ogrenmistim onlarda ogrenmisti ama daha fazlasini isteyip kafalarini bulandirarak ve o calisma zamanlarindaki sıkıntilar yuzunden stres yaptilar onemli olan konuyu ogrenmek ve kafayi sinav yaklasiyor diye bozmamak rahat olup hedefine odaklanmak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ustteki mesajlari okumadiydim yazdiktan sonra okudum planli calisma bir haftadan daha uzun surmedi bir sure sonra plan sıkmaya basladi siz yeter ki konuyu ogrenin sonrasi zaten gelecektir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dershane ya da okul rehber hocandan yardım alabilirsin. Kimi çalışmadan yüksek alır kimi de planlı çalışır. Ben sene başında rehber hocamla yaptığım planın dışına çıkmadım. Evet sıkıldım ama hep bu çalışmamın karşılığını fazlasıyla alacağımı düşündüm. Sonuç olarak bir sınav full bir sınav 1 yanlış yaptım. Keşke altıda yedide biraz yazılıları taksaydım puanım 498 küsür olacaktı şimdi 497 küsür puanım var...
  • Stressiz de olmuyor be kardeşim.. Stres e nasil bir cozum buldun ? Ayrica cok dikkatsizim ve mat. Hizli islem yapamiyorum. Ve cok zaman kaybediyorum sinavda.
    Kara kartal sen hangi dershaneye gidiyorsun ?
    uncharitable yazdiklarindan gercekten etkilendim :)

• Söylemeyi unuttum aile baskısı da cok ne yazık ki..
    Konuları iyi ogrenirim ama tekrar etmezsem unuturum benim icin planlı calismak şart. Ve okul da konulari ogrenmeye elverisli deil ne yazik ki. Okul serseri dolu ve ders islenilmiyor. Dershanede ogreniyorum konulari. Bu arada 8. Sınıf zor mu ? Teog da mat. kolay mi ? Uncrirable bi yandan haklisin kendini cok sıkarsan kötü sonuclar dogurabilir..

• Dersi derste dinle ve konuları hergün tekrar et.Soru çözmek bence çok önemli değil.Günde belki toplam 50-60 soru çözmüşümdür ama Türkiye'de %1'deyim.
  • Bu seneki sınavlar kolay denebilirdi ama bence seneye daha zor olur soruların daha özenle hazırlanacağını düşünüyorum çok fazla çalışma ama düzenli olarak çalış okul kitaplarını iyi incele
  • Bence okul kitaplarında hiç birşey yok. Dershane kitapları daha iyi. Bir de bende morpa kampus var. Ondan onceden konulara hazirlik yapip iyice ogrenip test cozduğum zaman konuyu kavrayacağımı düşünüyorum.siz 8.sınıfta bilgisayar vs. Oynadınız mı ? Ailenize baskı yapmaması için konustunuz mu ?

• yolcuteam.dll Y kullanıcısına yanıt
    Morpayı direk çöpe at derim. Saçma sapan bişey. Ben hiç bir yararını görmedim. Vitamin neyse de. Anafen filan al final al güvender al oyun da oyna (abartma ama ). Stres atmak için filan. Ben teog öncesi gta 5te boş boş dolandım. Dersi derste dinle evde tekrarını yaparsın. Benim tavsiyelerim bunlar tabi diğer arkadaşları da dinle.

• Morpayi okulda ogrenmden once konuya bi bakmak icin kullanirim. Dediğim gibi okulda ders isleyemiyoruz. Okul serseri dolu. Dershanede oreniyorum konulari

• Okulda ve dershanede dersleri kesinlikle çok iyi dinle ve anla anlamadığın yeri sor gerekirse hocanın boş dersinde anlatmasını iste,haftalık din dahil 6dersten 800soru çöz,hafta da kendi belirlediğin bir gün daha az çalış ya da tekrar yap sadece, konu anlatım videoları izle,kafan ne isterse o an o dersten soru çöz ama tek yönlü çalışma ve en önemlisi diğerlerinin ne yaptığı seni üzmesin ailenin baskısı seni germesin.
  • Aile baskısı çok ne yazık ki. Bu konuda biraz cahiller . Baskı yapmayın strese sokmayın diye uyaracağım. Pazar günü sadece tekrar yaparım. Konu anlatm videolarını morpadan izlerim pazar gunu 1 saat bilgisayar oynarım. Tek yönlü çalışma derken?

• Kesinlikle uyar. Baskı seni geriye götürür. Zaten çalışmanın karşılığını istiyorsan kendi isteğinle çalışacaksın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendine baskı yapma dostum. Bu sadece bir sınav. Bak zaten başarılıymışsın. Hatta benden daha başarılı olduğun için seni tebrik ederim. (Yanlış anlaşılmasın kendimi yüksekte görmüyorum.) TEOG sınavları = Zambak yayınlarının soruları denebilir. Ben hiç planlı çalışmadım. TEOG 1-2'de de 1 hafta öncesinden KONU TEKRARI yaptım. Kendime göre iyi bir puan ve yüzdelik aldım. Başarılı olman dileğiyle...

PİREYİ DEVE YAPMA, ALTINDA KALABİLİRSİN.
  • yolcuteam.dll Y kullanıcısına yanıt
    Bir de matematik filan çalış ama türkçeye de çalış. Benim ilk sınavda 4 yanlışım vardı hepsi de Türkçe. Moralim bozuktu ama ikinci sınavda 2 din 1 ink yapınca 486 yaptık. Yani ilk sınav seni üzmesin

• Toplam 7 yanlışla 486 puan. Helal olsun kardeşim . İçimi rahatlattın. 7 yanlışa o puan çok iyi. Babam o kadar yanlışla giremezsin fen lisesine diyordu.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.