Şimdi Ara

8800 GT ve NV Silencer 5 (Rev.3) İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonunda bir tane Zotac 8800GT 512 MB alabildim. Tek slotluk soğutucunun çıkardığı sese dayanamayınca araştırmalara başladım ve piyasadaki bir çok soğutucunun 8800GT lere uyduğunu keşfettim.

Aşağıdaki linkte 8800GT'lere uyumlu soğutucular listesi var:
    http://www.geforce9.com/cooling.php
    Burada da fanların performanslarını karşılaştırmışlar:
    http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQyMywxMCwsaGVudGh1c2lhc3Q

Fiyatının uygun olması nedeniyle Artic Cooling firmasının NV Silencer 5 (rev 3) ekran kartı soğutucusunu aldım ve sonuçları sizlerle paylaşmak istedim.
    Fanı devamlı alış veriş yaptığım bir bilgisayarcıdan soğutucuyu 40 ytl'ye aldım. Firebal'da 56 YTLye satılıyor. Linki:http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=S0206
    370YTL 8800GT + 40 YTL NV Silencer = 410 YTL'ye süper soğutuculu ve overclock potansiyeli olan 8800GT.

GEREKLİ MALZEMELER:

1. Artic Cooling NV Silencer 5 (Rev.3)

http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=40&data=1&disc=

Teknik Özellikleri:
    Fan çapı: 72 mm
    Tüm boyutları: 218.5 x 100 x 31 mm
    Fan dönüş hızı: 2000 RPM
    Yatak tipi: ARCTIC Ceramic Bearing
    Gürültü seviyesi: 0.9 Sone
    Ağırlık: 428 g
    Garanti: 6 Yıl

2. 4 adet küçük ram soğutucusu (Resimdekiler büyük gelince birini ortadan ikiye bölerek kullandım)

3. 8800GT ekran kartı

Benim kullandığım: Zotac 8800GT 512MB http://www.zotac.com/gf8800GT.htm

İŞLEMLER:

Öncelikle eski soğutucuyu çıkaralım. Arkadaki 12 vidayı sökmemiz gerekiyor. Sonra biraz asılınca soğutucu karttan ayrılıyor.

İşte Zotac 8800GT'nin iç yüzü. Soğutucunun arkasına baktığımda GPU ve ramler ile birlikte bir kaç devre elemanının da soğutulduğunu gördüm (Yerlerini fotoğrafta işaretledim). Bunlar için ekstra 4 adet heatsink gerekiyor. Neyse ki bende önceden vardı.

Heatsinkleri monte ettim. Bir tanesini ortadan ikiye bölerek kullandım.

NV Silencer 4 vida ile karta takılıyor. Epey yakışıklı oldu

Küçük soğutucular fana deymiyor.

Alttaki bakır levha ramlerin bazılarını tamamem kaplamamış ama idare eder gibi.

Kasaya monte ettim ama ufak bir sorun var; kuzey köprüsü soğutucusu, NV Silencer'ın fanının önünü tamamen kapattı. Mecburen fan, kuzey köprüsü soğutucusunun içinden geçip ısınan havayı kullanacak.

EVEREST İLE ÖLÇTÜĞÜM SICAKLIK DEĞERLERİ:
    Önce stok fanla sonrada NV Silencer'la ölçülen değerleri yazdım.

Windows Vista'da:
    GPU: 53C - 42C
    GPU Ambians: 50C - 42C
    GPU Bellek: - 53 - 42

3D Markl'a Ekran kartı testinin sonunda:
    GPU: 63C - 51C
    GPU Ambians: 56C - 47C
    GPU Bellek: 62 - 52

Sonuçlar tatmin edici. Sıcaklıklar ortalama onar derece daha düşük. Kuzey köprüsü soğutucusu, ekran kartı fanının önünü kapatmasaydı daha da iyi değerler olacaktı.
    Overclock için de kullanılabilir. Bu arada kuzey köprüsü ısısı 40'lı derecelerden 36 dereceye düştü!

GÜRÜLTÜ SEVİYESİ:
    Sese gelince, Windows'ta fanın çıkardığı gürültü pek fazla farketmiyor gibi geldi. 0,9 sone standart fan'dan daha sessiz olsada gene de ses dışarıdan duyuluyor.
    Ama ekran kartına yüklenince gürültü farkı ortaya çıkıyor. Standart fan elektrik süpürgesi gibi uğuldamaya başlarken, NV silencerın sesi pek değişmiyor.
    Soğutucuyu oyunlarda daha denemedim. Birkaç saat oyun oynadıktan sonra ısı biraz daha yükselecektir.

SONUÇ:
    Şimdilik herhangi bir sorun yok. Standart fanlı 8800GT'si olan arkadaşlara bu soğutucuyu tavsiye ederim. Tabi ek olarak 4 adet küçük ram soğutucusu almak şartıyla.
    Umarım 8800GT soğutucusu arayan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir. İyi günler.

• Çok güzel bir inceleme eline sağlık arkadaşım nvsilencerın 8800gt ye uyduğunu bilmiyordum
  • Aslında 8800GT için yapılmamış ama %100 olmasada uyuyor.
    GPU'yu ve ramleri birlikte soğutması ve ısınan havayı kasadan dışarı atması 8800GT için üretilen soğutuculardan üstün yanları
    Belki Artic Cooling 8800GT'ye özel bir soğutucu çıkarır ilerde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DemonicMajesty

Aslında 8800GT için yapılmamış ama %100 olmasada uyuyor.
    GPU'yu ve ramleri birlikte soğutması ve ısınan havayı kasadan dışarı atması 8800GT için üretilen soğutuculardan üstün yanları
    Belki Artic Cooling 8800GT'ye özel bir soğutucu çıkarır ilerde.

daha once radeon 9550 icin kullanmistim ac nin sliencer modellerini...

Simdi sormak istedigim
    8600GT icin uyumlu sogutucu listesi varmi
    Sendeki liste cok guzeldi hemde performanslari yaziyordu.

Fakat 8600gt icin bu tur birsey varmi ??

Tesekkurler

• 8600GT için ZEROtherm GX815 Gamer Edition'ı önerebilirim. Fiyatı 60 küsür YTL. Bir türkçe donanım sitesinde incelemesi vardı.
    Zalman VF900-Cu'da oluyormuş. Onun fiyatı da aynı civarda.
    Bu sitede denemişler:http://www.pcsilenzioso.it/forum/showthread.php?t=3649

Diğer soğutuculardan da muhakkak uyanlar vardır ama incelemesine rastlamadım.
  • ikinci elde satılan nv silencer5 ve 8600 serisi vga waterblockları prim yapacağa benziyor
  • Fireball'ın stoğunda baya silencer 5 rev 3 var arkadaşlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fiyat?
  • Süper 8800Gt sahipleri için en ideal soğutucu.Performanslı çok sessiz uygun fiyatlı ve karizmatik
  • sasuta sayende bir nv 5 rev 3 uygar elektronikten almış bulunmaktayım 72 dereceden crysis oynarken 37 derecelere kadar düşüş sağladım, sizin değerlere ulaşmak için 2 derece de olsa aşağı olması güzel olur, dikkat etmem gereken birşeyler var mı?
    eline sağlık, eyvallah şimdiden
  • Ben de bunu görüp silencer aldım gayet mutlu mesut oyun oynuyorum gürültü yok ısı yok sağolasın sasuta gardaş
  • quote:

Orjinalden alıntı: PastırmacıMümtaz

sasuta sayende bir nv 5 rev 3 uygar elektronikten almış bulunmaktayım 72 dereceden crysis oynarken 37 derecelere kadar düşüş sağladım, sizin değerlere ulaşmak için 2 derece de olsa aşağı olması güzel olur, dikkat etmem gereken birşeyler var mı?
    eline sağlık, eyvallah şimdiden

Test yapılan sistemlerin farklı olması, test yapılan ortamın farklı olması, aldığın derecelere etki edecektir daha iyi veya daha kötü sonuçlar alınabilir fakat bu fark 3-5 dereceyi geçmez...
  • Ben de siparisimi verdim MSI 8800 gt için bi tane. ya bana crysis oynatsin yeter. gecen gün 1-2 saat oynadiktan sonra kart sapitti bakmadim sicakligina ama insallah ise yarar.
  • silencer 9800 de dehşet bi soutma çözümüydü!!!!

6600gt x de aldım kullandım:oc için başarılı deildi ram lerin üstünü kapatıodu ama sadece gpu ya yönelik olarak soutma ve sessizlikte 10 numero bi aygıttı..

elimde 8600gt ye uyumlu silencer olmasına rağmen takmak istemiorum açıkcası....
  • Aynı soğutucuyla bir inceleme daha yapmışlar:
    http://forum.donanimhaber.com/m_20120920/mpage_1/key_//tm.htm#20120920
  • Beyler bundan 2.el satan varmı istanbul içi elden satın almak istiyorum.

Ayrıca incelemeyi yapan arkadaşa bi sorum olucak dostum stok fanı cıkarınca rivatuner fan hızını ayarlayamıyorum bendede akasa vortexx var normal kasa fanlarını taktıgım gibi taktım bunun elektrik kablosunuda nasıl yapıcam yardımcı olursan sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: omerf

Beyler bundan 2.el satan varmı istanbul içi elden satın almak istiyorum.

Ayrıca incelemeyi yapan arkadaşa bi sorum olucak dostum stok fanı cıkarınca rivatuner fan hızını ayarlayamıyorum bendede akasa vortexx var normal kasa fanlarını taktıgım gibi taktım bunun elektrik kablosunuda nasıl yapıcam yardımcı olursan sevinirim.

Soğutucu, stok fanın girişiyle uyumlu olduğu için direk taktım ben. O yüzden tam olarak bilemiyorum ama aynı renkli kabloları birbiriyle bağlarsan olur gibi geliyo ya da deneme yanılma yoluyla yapacaksın artık.

http://img530.imageshack.us/my.php?image=dsc03158kh6.jpg bu resimde fanın girişi gözüküyor. Soldaki iki pine bağlamışlar fanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonicMajesty -- 23 Ocak 2008; 22:39:58 >

• bu heatsinkleri nerden buluruz bi yardım edin lütfen
  • Hepsiburada.com 'da Akasa'nın ekran kartı bellek soğutucularını gördüm. Fiyatı makul 10 adet 11,61 YTL
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd98826

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemonicMajesty -- 11 Şubat 2008; 16:18:32 >
  • saol ilgin için DemonicMajesty
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.