Şimdi Ara

90-91 model arabalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 25-26 yıllık bu arabalar hala alınıp kullanılabilir midir? Alınsa kaç yıl daha götürebilir? Japon da olsa 25 yılda metal aksamı çürümez mi? Kafamda deli sorular... Eldeki 12.000lik bütçeyle karşıma hep bu yılların arabaları çıkıyor.

• Kuzenimde 89 model r11 GTS var. Komple boyattı. Çürük falan yok. Sadece iç aksamda sıkıntı var mesela kapı kolu elinde kalıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "İşi biten Yağ/peynir tenekeleriyle onarıyorlar sorun olmuyor. Ayrıca bu şekilde sürdürülebilirlik de sağlanmış oluyor"
    Öyle diyolla
  • quote:

Orijinalden alıntı: erol börek

"İşi biten Yağ/peynir tenekeleriyle onarıyorlar sorun olmuyor. Ayrıca bu şekilde sürdürülebilirlik de sağlanmış oluyor"
    Öyle diyolla

Komiklikler şakalar iyi güzel de.. Ciddi bir sorum var ciddi cevaplar bekliyorum. Malum sitede 91 nissan sunny 12000 tl, 91 toyota corollaya 13000 tl isteniyor. Minimum 25 yıllık arabaya bu para verilir mi? Verdik diyelim başıma neler gelir? Elimde patlayıp hurdaya mı çıkar? Kaç yıl binebilirim? Sanayiye gitme sıklığı ne olur? Bu tip arabalar yerine Fransız yada Rus çöplerinin 2004-2005 modelleri mi alınır? Ne yapılır nasıl yapılır bi akıl verin arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferim77

quote:

Orijinalden alıntı: erol börek

"İşi biten Yağ/peynir tenekeleriyle onarıyorlar sorun olmuyor. Ayrıca bu şekilde sürdürülebilirlik de sağlanmış oluyor"
    Öyle diyolla

Komiklikler şakalar iyi güzel de.. Ciddi bir sorum var ciddi cevaplar bekliyorum. Malum sitede 91 nissan sunny 12000 tl, 91 toyota corollaya 13000 tl isteniyor. Minimum 25 yıllık arabaya bu para verilir mi? Verdik diyelim başıma neler gelir? Elimde patlayıp hurdaya mı çıkar? Kaç yıl binebilirim? Sanayiye gitme sıklığı ne olur? Bu tip arabalar yerine Fransız yada Rus çöplerinin 2004-2005 modelleri mi alınır? Ne yapılır nasıl yapılır bi akıl verin arkadaşlar.

12 bin verip arabama özenirim, sürekli bakım yapoarım, ilgi gösteririm dersen biraz daha para biriktir iyi bişeyler al. Çünkü 25 yıllık arabada eğer düzelteyim dersen 10 binlik masraf çıkar. Yok ayağım yerden kesilsin dersen 2-3 bine toplayıp 3-5 sene bilnebilrisin idareten. Tabi motorunun ölmemiş olması lazım, ciddi kaza geçirmemiş, paslanmamış , çürümemiş olması lazım. Yoksa elinde patlar. gerek yok almaya.

• arkadaş geçen sene 94 model honda civic aldı 2 bin tl masraf yaptı alt takım fln ne var ne yok baktırdı yaptırdı 1 yıldır kullanıyor sıkıntısız temizini bulursanız bakımını eksik etmesseniz kesinlikle kullanılır tavsiyem otomatik vites honda civic bakmanız manuel araçlar modifiyecilerin elinde olduğu için hırpalanmış oluyor.
  • Tipo al.
    Rus çöpü dediğin Vega, Sunny'den iyidir bence en azından 10 yaş var aralarında.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    91 MODEL BMW 5.20 ALINIR MI?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scarlet.

Tipo al.

Dediğini düşünmüştüm ama vega deyince etrafımdaki herkesin suratı düştü. Tamirci yakınlarımız var onlar bile burun kıvırdı. Önceki nesil olmasına rağmen samara al daha iyi diyen oldu. Tamamen vazgeçmiş değilim ama yakınımda vega kullanıcısı yok. Bire bir kullanıcısından fikir almak isterim.
    Tipolar için yakıt konusunda müsrif deniliyor. Parça ve bakımı ucuzmuş ama sık arıza yapan parçaların değişimiyle pahalı araçlarla aynı hesaba geliyor sanırım.
    Aslına bakarsan seninle aynı fikirdeyiz. Başka ülkelerde 2000 modellerinin bile hurdaya çıktığı arabaların 90-91 model kalıntılarına 12000-13000 gibi rakamlar vermek saçma geliyor. Ama malum sitede uzun süredir takip ettiğim kadarıyla millet 2004 vega almayıp aynı parayı 1990 model corollaya verip 2-3bin de bakımına harcayıp iyi bir alışveriş yaptıklarını düşünüyorlar. Kafam karışık ikna edilmeye ihtiyacım var diye açtım konuyu. Yoksa bana kalsa mevcut bütçeme 5000 daha ekleyip Alfa Romeo 156 alıp bakarım keyfime.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferim77

quote:

Orijinalden alıntı: Scarlet.

Tipo al.

Dediğini düşünmüştüm ama vega deyince etrafımdaki herkesin suratı düştü. Tamirci yakınlarımız var onlar bile burun kıvırdı. Önceki nesil olmasına rağmen samara al daha iyi diyen oldu. Tamamen vazgeçmiş değilim ama yakınımda vega kullanıcısı yok. Bire bir kullanıcısından fikir almak isterim.
    Tipolar için yakıt konusunda müsrif deniliyor. Parça ve bakımı ucuzmuş ama sık arıza yapan parçaların değişimiyle pahalı araçlarla aynı hesaba geliyor sanırım.
    Aslına bakarsan seninle aynı fikirdeyiz. Başka ülkelerde 2000 modellerinin bile hurdaya çıktığı arabaların 90-91 model kalıntılarına 12000-13000 gibi rakamlar vermek saçma geliyor. Ama malum sitede uzun süredir takip ettiğim kadarıyla millet 2004 vega almayıp aynı parayı 1990 model corollaya verip 2-3bin de bakımına harcayıp iyi bir alışveriş yaptıklarını düşünüyorlar. Kafam karışık ikna edilmeye ihtiyacım var diye açtım konuyu. Yoksa bana kalsa mevcut bütçeme 5000 daha ekleyip Alfa Romeo 156 alıp bakarım keyfime.

Tipo sahibiyim ben sürekli arıza çıkaran bir araç değil ama eski işte bazen tuttuğun parça elinde kalıyor.
    Sunny'den konfor olarak daha iyi ondan bir şüphe olmasın, arkadaşımda var sürekli binerim ordan biliyorum.
    Tiponun ön takım vasat bozuk yola gelemiyor 3 ay önce yan sanayi amörtisör taktım geçen hafta ses yapmaya başladı.
    Yakıt konusunda biraz fazla yaktığı doğru 470tl lpg ile 2100 km yaptım ölçüme devam ediyorum.Bu normal sürüşteki değerler tabi gaza yüklenince 26-27 kuruştan aşağı düşmez.

Sonuca gelirsek 12 bine alacağın her araç dertli olur hocam,birkaç ay sonra aracımı değiştiricem eski arabaya tövbe ettim artık ne kadar yüksek model o kadar iyi,bundan önce de Flash vardı.
    Ki benim ailemin çoğu sanayici işçilik parça ücreti felan da ödemem ona rağmen bazen delirtiyor eski araç.

• 91 model 323 var bizde hala kullanılıyor gözle görülür bir sorunu da yok ama arabanın değeri kadar masraf çıkarttı bize 3-4 yıl önce

• zaferim77 kullanıcısına yanıt
    25 yaşında araba demek bela demek dert demek. Ayrıca şans eseri temizini yakalasanız fiyatı tutmaz. Yedek parça deseniz genelde dert, belli markalarda yan sanayi sayesinde bir nebze sıkıntılar aşılır. Amaç a noktasından b noktasına gitmekse 25 yaşında araçtan başka çözümler aranmalı. Yok klasikti, modifiyeydi, toplamaydı vs vs ise bi şey diyemem tabi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatı yüksek gelsede ilk kasa corolla en iyi seçenek bence o yaştaki arabalarda.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.