Şimdi Ara

% 90 ENGELLİ ARACI KULLANIRKEN...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim araştırıp da bulamadığım ve merak ettiğim husus;
    1- % 90 engelli aracını engelli şahsın 1. 2. ve 3. derece akrabalarından herhangi birisi kullanırken engelli şahsında araç içerisinde bulunma zorunluluğu var mıdır ?

2- Engelli şahsın ikamet yeri ve aracın tescil ili örneğin amasya, fakat araç başka bir ilde 1. 2. ve 3. derece yakınları tarafından kullanılabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1–Hayır.
    2–Evet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Marmaratic

1–Hayır.
    2–Evet.

Teşekkürler... Yasal Dayanak hakkında bilginiz var mı acaba herhangi biyerde yazıyo mu ?

• fujer kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Bakmak lazım yasaya ama tabi.

• quote:

Orijinalden alıntı: maybel

aracı herkez kullana biliyor yasal bir sınır yok.engelli kişinin araçta olmasına gerek yok.

http://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/76506-sakatlarin-kullandigi-araclarda-bulunmasi-zorunlu-damgali-plakalar-iptal-edildi.html

Teşekkür ederim 1. sorum için yasal dayanak buldum ancak;
    2. sorum (2- Engelli şahsın ikamet yeri ve aracın tescil ili örneğin amasya, fakat araç başka bir ilde 1. 2. ve 3. derece yakınları tarafından kullanılabilir mi ?) için yasal dayanak bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

• akraba derecesi yasadığı il kullanıldığı il önemli değil sadece ruhsatta engelli aracı yazar o kadar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.