Şimdi Ara

98 - 2000 Ford Mondeo'yu Nasıl Bilirsiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
70.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortalama 9000-11.000 aralığında satılan bu arabayı beğeniyorum. Tasarımı tombik ve yumuşak hattlı göze hitap ediyor fazlasıyla. Peki kullananlar önerirler mi? Rahatlık bakımından performans bakımından nasıldır. Biraz uzun bir araç sanırım bu sıkıntı yaratır mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

1998-2000 Ford Mondeo: Kapsamlı Bir Kılavuz

Giriş:

Ford Mondeo, 1998'den 2000'e kadar üretilen orta sınıf bir aile otomobilidir. İki nesli boyunca, çok yönlülüğü, güvenilirliği ve uygun fiyatıyla tanınmıştır. Bu kılavuz, 1998-2000 Ford Mondeo'nun temel özelliklerini, avantajlarını ve dezavantajlarını incelemektedir.

Özellikler:

• 1998 Mondeo, sedan, hatchback ve station wagon gövde stillerinde mevcuttu.
    • 2000 modeli, yeniden tasarlanmış bir ön kısım, güncellenmiş bir iç mekan ve daha güçlü motor seçenekleri ile geldi.
    • Her iki nesil de 1.6 litre, 1.8 litre ve 2.0 litre benzinli motorlar veya 1.8 litre ve 2.0 litre dizel motorlar sunuyordu.
    • Benzinli motorlar 90 ila 130 beygir gücü, dizel motorlar ise 90 ila 115 beygir gücü üretiyordu.

Avantajlar:

• Geniş ve ferah iç mekan
    • Conforlu ve ergonomik koltuklar
    • İyi yol tutuşu ve kullanım
    • Güvenilir ve dayanıklı mekanikler
    • Uygun fiyatlı yedek parça ve bakım maliyetleri

Dezavantajlar:

• Bazı modellerde sınırlı bagaj hacmi
    • Eski modellerde güvenlik özelliklerinin eksikliği
    • Bazı motor seçeneklerinde düşük yakıt ekonomisi
    • 2.0 litre Ghia modeli daha pahalı ve yakıt tüketimi yüksek

Genel Değerlendirme:

1998-2000 Ford Mondeo, güvenilir, pratik ve uygun fiyatlı bir aile otomobili arayanlar için sağlam bir seçenektir. Geniş iç mekanı, iyi yol tutuşu ve düşük bakım maliyetleri onu günlük kullanım için mükemmel kılar. Bununla birlikte, sınırlı bagaj hacmi ve daha eski modellerde güvenlik özelliklerinin eksikliği gibi bazı dezavantajları da göz önünde bulundurulmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende 98 GHIA vardı full donanım TCS falan vardır,serv,s,n HB modelime GHIA X demesine rağmen TR ye gelmedi diye biliyorum neyse,otomobili dağ-tepe-dere kullanabilirsin sana en olumsuz masraf direksiyon kutusu ve debraj çıkartır onların fiyatıda400 ve 90TL orjinal sıfır parça olarak onun haricinde uzun ve geniş değil çok uygun boyutta. ben 500.000km yi geçmiş 98 kasa mondeo çok gördüm gram çürüme-mekanik problem yoktu üstündeki egsozt bile orjinaldi.Temizini bulursan kaşırma sıralı sistem yazılımlı LPG kiti ile 140HP güç ve mazotludan daha uygun yakıt sarfiyatın olur. Ben 95 oktan ile cruise controlu 90 km ye sabitliyerek 5.4 Litre görüyordfm ortalamada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: perperek

Bende 98 GHIA vardı full donanım TCS falan vardır,serv,s,n HB modelime GHIA X demesine rağmen TR ye gelmedi diye biliyorum neyse,otomobili dağ-tepe-dere kullanabilirsin sana en olumsuz masraf direksiyon kutusu ve debraj çıkartır onların fiyatıda400 ve 90TL orjinal sıfır parça olarak onun haricinde uzun ve geniş değil çok uygun boyutta. ben 500.000km yi geçmiş 98 kasa mondeo çok gördüm gram çürüme-mekanik problem yoktu üstündeki egsozt bile orjinaldi.Temizini bulursan kaşırma sıralı sistem yazılımlı LPG kiti ile 140HP güç ve mazotludan daha uygun yakıt sarfiyatın olur. Ben 95 oktan ile cruise controlu 90 km ye sabitliyerek 5.4 Litre görüyordfm ortalamada.

Çok saol hocam Bu bilgiler mondeo isteğimi daha da güçlendirdi. Bunun dışında konfor açısından bir sorun var mı? Ve ses bakımından nasıldır. Daha önce tipo kullandım, bir fark hisseder miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

quote:

Bende 98 GHIA vardı full donanım TCS falan vardır,serv,s,n HB modelime GHIA X demesine rağmen TR ye gelmedi diye biliyorum neyse,otomobili dağ-tepe-dere kullanabilirsin sana en olumsuz masraf direksiyon kutusu ve debraj çıkartır onların fiyatıda400 ve 90TL orjinal sıfır parça olarak onun haricinde uzun ve geniş değil çok uygun boyutta. ben 500.000km yi geçmiş 98 kasa mondeo çok gördüm gram çürüme-mekanik problem yoktu üstündeki egsozt bile orjinaldi.Temizini bulursan kaşırma sıralı sistem yazılımlı LPG kiti ile 140HP güç ve mazotludan daha uygun yakıt sarfiyatın olur. Ben 95 oktan ile cruise controlu 90 km ye sabitliyerek 5.4 Litre görüyordfm ortalamada.

Çok saol hocam Bu bilgiler mondeo isteğimi daha da güçlendirdi. Bunun dışında konfor açısından bir sorun var mı? Ve ses bakımından nasıldır. Daha önce tipo kullandım, bir fark hisseder miyim

Alıntıları Göster
    tipo nere mondeo nere :) elektirkli koltuk,kalın kadife,yol bilgisayarı,tcs,abd....4airbag,otomatik yükseklik ayarlı farlar,6lı ch changer...........sesizolasyonu zaten sana çok fark getirecektir....ama aracı aldığında önerim yağında bor katkısı ve lastikte dunlop sp1 sport veya goodyear excellence kullanman.

• quote:

tipo nere mondeo nere :) elektirkli koltuk,kalın kadife,yol bilgisayarı,tcs,abd....4airbag,otomatik yükseklik ayarlı farlar,6lı ch changer...........sesizolasyonu zaten sana çok fark getirecektir....ama aracı aldığında önerim yağında bor katkısı ve lastikte dunlop sp1 sport veya goodyear excellence kullanman.

Çok teşekkürler şimdi güzel bir mondeo bulma zamanı
  • quote:

Orijinalden alıntı: [C_a_N_e_R]

quote:

Çok teşekkürler şimdi güzel bir mondeo bulma zamanı

Alıntıları Göster
    O biraz zor işte.. ama 9-11 değil de 14-15 verilir dersen güzel ve temizini bulabilirsin bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

O biraz zor işte.. ama 9-11 değil de 14-15 verilir dersen güzel ve temizini bulabilirsin bence...

Alıntıları Göster
    98 Mondeo muz vardı, uzun yolda birçok 1.600cc civarında az yakardı performansı çok iyiydi,yolların üzerinde raylarda gider gibi kayarak ilerlerdi sanki..

Temiz bulursanız kaçırmayın,Tipo dan sonra yaşanacak farkı anlatmak zor!

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

98 Mondeo muz vardı, uzun yolda birçok 1.600cc civarında az yakardı performansı çok iyiydi,yolların üzerinde raylarda gider gibi kayarak ilerlerdi sanki..

Temiz bulursanız kaçırmayın,Tipo dan sonra yaşanacak farkı anlatmak zor!

Alıntıları Göster
    aldın mı arkadaş? almadıysan 99 al ve ghia olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: idemo

aldın mı arkadaş? almadıysan 99 al ve ghia olsun.

Alıntıları Göster
    99 bulursa alır..:) 99 çok az var..Onların da temiz olanları 15 ten başlıyor..Bu fiyatlara da alınır mı alınmaz bence...97-2001 arası uygun fiyatlı (12-13) mondeoların çoğunluğu da ya otomatik ya da çok yüksek km li masraf isteyen arabalar..Öyle ki sahibinden.com dan manuel seçip aratıyorsun karşına yine hep otomatik geliyor..Bu arabaları alanlar pestili çıkmadan kolay kolay satmıyor..Temizini bulmadıktan sonra da şahin doğan broadway almak daha mantıklı..

• quote:

Orijinalden alıntı: x15

99 bulursa alır..:) 99 çok az var..Onların da temiz olanları 15 ten başlıyor..Bu fiyatlara da alınır mı alınmaz bence...97-2001 arası uygun fiyatlı (12-13) mondeoların çoğunluğu da ya otomatik ya da çok yüksek km li masraf isteyen arabalar..Öyle ki sahibinden.com dan manuel seçip aratıyorsun karşına yine hep otomatik geliyor..Bu arabaları alanlar pestili çıkmadan kolay kolay satmıyor..Temizini bulmadıktan sonra da şahin doğan broadway almak daha mantıklı..

Alıntıları Göster
    o fiyatlara alınabilicek en iyi araç mondeo yada vectra diyebilirim...Gaz gerekli olacak ama

düzeltme:fiyatı 13,000 TL ve yukarılarına çekmek gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akayogullari -- 28 Ağustos 2009; 1:22:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: akayogullari

o fiyatlara alınabilicek en iyi araç mondeo yada vectra diyebilirim...Gaz gerekli olacak ama

düzeltme:fiyatı 13,000 TL ve yukarılarına çekmek gerekir

Alıntıları Göster
    İyi biliriz...Hele birde V6 ları vardır ki tadından yenmez :D

• quote:

Orijinalden alıntı: A.E

İyi biliriz...Hele birde V6 ları vardır ki tadından yenmez :D

Alıntıları Göster
    - İyi biliriiiiz
    - Gömün...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeytinkoy

- İyi biliriiiiz
    - Gömün...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar abartmayın biraz sabır ve araştırma ile bulunur. ben daha geçen ocakta 10 bine aldım. hem 99 hem ghia. 200 binde ama maşallahı var. daha öncesine yaklaşma özellikle de 97'sine. ben de sahibinden.com'dan buldum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 30 Ağustos 2009; 22:14:30 >
  • quote:

arkadaşlar abartmayın biraz sabır ve araştırma ile bulunur. ben daha geçen ocakta 10 bine aldım. hem 99 hem ghia. 200 binde ama maşallahı var. daha öncesine yaklaşma özellikle de 97'sine. ben de sahibinden.com'dan buldum.

Alıntıları Göster
    Hocam neden 97 modellere sıcak bakımıyorsunuz acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan6894

Hocam neden 97 modellere sıcak bakımıyorsunuz acaba?

Alıntıları Göster
    selamlar ;

1998 model ford mondeo115 hp 120000 km de LPG'li. lpg yeni takılacak. 11000 tl ye uygun mudur sizce?
  • ben de geçen sene 98 glx hb mondeo aldım.118000 de aldım.tüpsüz 10000 e aldım.1300 e zavolli taktırdım.iyiki almışım yok böle bir araba.şahin doğan fiyatına klimalı abs li ve çift hava yastıklı.daha ne olsun ki.11000 e al arkadaşım arabayı bence.tabi iyi baktır arabaya tamizse al kaçırma derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhnbrcn

ben de geçen sene 98 glx hb mondeo aldım.118000 de aldım.tüpsüz 10000 e aldım.1300 e zavolli taktırdım.iyiki almışım yok böle bir araba.şahin doğan fiyatına klimalı abs li ve çift hava yastıklı.daha ne olsun ki.11000 e al arkadaşım arabayı bence.tabi iyi baktır arabaya tamizse al kaçırma derim.
    mondeonun 99u alınır..çünkü 99da ztec az yakan ve güçlü motor vardır..99 öncesinde yoktur..99 da hız sabitleyici 4 hava yastıgı abs asr dijital klima vs.. standart iken 99 sonrasında opsiyonludur ve çogunda yoktur..temiz bir mondeo 99 ghia 15.000'e alınır uzun yıllar sorunsuz masrafsız kullanılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: embasyy

mondeonun 99u alınır..çünkü 99da ztec az yakan ve güçlü motor vardır..99 öncesinde yoktur..99 da hız sabitleyici 4 hava yastıgı abs asr dijital klima vs.. standart iken 99 sonrasında opsiyonludur ve çogunda yoktur..temiz bir mondeo 99 ghia 15.000'e alınır uzun yıllar sorunsuz masrafsız kullanılır.

99'daki motor focusta da kullanılmıştır, bu yüzden parçası boldur. ayrıca 99'daki motor 130 beygirdir, öncekilerde 136 da vardır 130 da. ama en önemlisi öncekilerdeki motor da hararet problemi vardır. bu 99 öncesi tüm mondeolar hararet yapar anlamına gelmez ama hararet yapanı varsa 97-98'dir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: embasyy

99'daki motor focusta da kullanılmıştır, bu yüzden parçası boldur. ayrıca 99'daki motor 130 beygirdir, öncekilerde 136 da vardır 130 da. ama en önemlisi öncekilerdeki motor da hararet problemi vardır. bu 99 öncesi tüm mondeolar hararet yapar anlamına gelmez ama hararet yapanı varsa 97-98'dir.

Alıntıları Göster
    slm alk 98 mondeo glk 158000 de orjinal 150 de atker kit takılmış alınırmı alınırsa kaç para ya alınır

• quote:

Orijinalden alıntı: ssakaryalı

slm alk 98 mondeo glk 158000 de orjinal 150 de atker kit takılmış alınırmı alınırsa kaç para ya alınır

Alıntıları Göster
    Yani 98 modellerde ztech yok demiş bazıları, benim araba uzaydan geldi o zaman...hararet meselesi de efsane hararet sorunu diye bir sorun yok...bu aracı lütfen saçmasapan kuş isimli araçlarla karşılaştırmayın...aracın markası ford dikkatinizi çekerim...cve de fordun en üst sınıf binek aracı...milyar dolarlarla oynayan ford gibi teknoloji devi bir marka hararet gibi saçmasapan bir sorunla kendi değerini düşürür mü en üst sınıf aracında???Lütfen yorum yaparken sallamayalım azıcık mantıklı olalım...saygılar...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.