Şimdi Ara

%99 ihtimalle WP'yi bırakıyorum. Sebep:ROM.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Mart 2014'te aldığım Lumia 520 dün itibariyle cebimden çıkartıp, data bağlantısını aktif edip, 2 tane haber okuduktan sonra önce Internet Explorer'den attı. Tam dedim ana ekrana gelcek, Unable to find bootable option hatası aldım. Windows'taki cmd ekranı gibiydi. Başta çok sinirlendim, çok uğraştım ama custom romu bir yerden bulmama rağmen denediğim programlar ile kuramıyorum. NCS ile kurulmuyor. Başka program da yok. Benden daha bilgili olan enişteme telefonu verip yapmasını rica edeceğim, eğer yapamazsa başka bir telefon alacağım. Hiç istemezdim böyle olmasını kullanıyordum yani. En azından ölmemişti telefon. Şans işte.

Sizden isteğim, yardım edebilirseniz veya başınıza geldiyse ürün koduna ait indirdiğim (lumiasoftware.com muydu neydi) custom romu nasıl kuracağımı anlatmanız. Veya gelip sadece başınıza geleni de anlatsanız yeterli.

İyi forumlar.

• Benim başıma hiç gelmemişti ama mağazalarda lumiaların çoğu sürekli kendi kendine reset atıyordu zamanında. En iyisi servise vermek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surfer Rosa S kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz sorunun sebebi Cihazdaki eMMC denilen depolama ünitesinden kaynaklanmakta. Kesin çözüm için eMMC nin değiştirilmesi gerekir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Bahsettiğiniz sorunun sebebi Cihazdaki eMMC denilen depolama ünitesinden kaynaklanmakta. Kesin çözüm için eMMC nin değiştirilmesi gerekir.

http://forum.gsmhosting.com/vbb/f672/success-lumia-520-wplock-emmc-error-unable-find-bootable-option-1931094/

Şu adresteki gibi bir çözümü varmış, günümüzdeki telefoncuların yapacağını düşünüyor musunuz? Yoksa kendim o kablolu aleti alıp yapayım mı?

• 520 için uğraşmaya değmez bence ya. Telefonun zaten geleceği yok. Microsoft'tan memnunsan surface phone'u bekle derim ben hocam. Arada başka lumia'ya gerek yok.
    O sırada ucuz yollu idare edecek bir android alınabilir.
  • Surfer Rosa S kullanıcısına yanıt
    Zaten sorun cihazda kullanılan Samsung eMMC nin kendi kendine veri koruma modunu aktif etmesinden kaynaklanır. Cihaz eMMC ye gerekli verileri yazamaz ve boot edemez. Koruma yazılımla kaldırılabilse de kronik sorun olduğu için ileride tekrar nüksedecektir. Kısaca geçici çözüm diyelim buna.
    Ama Lumia520nin piyasa değerini falan düşününce servise para dökmeye değmez. eMMC metal kalkanlarla korunuyor. Metal kalkanları karta zarar vermeden sökmek biraz zordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 16 Haziran 2016; 16:21:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hard reset atmayı denediniz mi? Forumda bu şekilde çözenler vardı bu sorunu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Jeolog. Doğru söylüyorsunuz, telefondan da memnundum gayet ama Microsoftun yaptığı bazı hamleler gerçekten üzücü ve kırıcı oldu benim için, geleceğini pek parlak görmüyorum ayrıca. Soğuttu beni. Yoksa cihazlarından yana sorunum yoktu. 1000 civarı güzel android bir telefon beğendim ona yönelebilirim.

@AdmGdk Teknik yardımlarınız için sağolun hocam, bir telefona böyle veda etmek çok garip ne bileyim en azından düşseydi de işlemcisi kırılsaydı ama böyle olmasaydı iyi olurdu.

@açmayın-bağıran-karı

Hard reset aşamalarındaki ünleme gelene kadar yine aynı hata loop oluyor hocam, yani olmaz maalesef.
  • 520'yi bırakıyorsunuz demek. Hayırlısı olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.