Şimdi Ara

access point ile internet (?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni aldigim notebook ile http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=410&productid=bd48379 bu accesors point hediye geldi.

ve bende masaustu bilgisayarimda BASKA bir kablolu agdan gelen bir internet baglantisi kullaniyorum.simdi benim sorunum su ki ben masaustunde yine kablolu agdan gelen internetimi kullanmaya devam etmek (kablolu sekilde) bunun yaninda gelen access point ile de bir kablosuz ag olusturup notebook ile de kablosuz olarak net e baglanmak istiyorum.su an bir baglanti kurdum fakat `local only` yani sadece yerel bir turlu net e bagor baglanamadim neler yapmam gerekiyor bilgisi olanlar yardimci olursa cok sevinirim.

tesekkurler :)

• Öncelikli olarak desktop pc in için kullanmış olduğun modemden ya da switchten bir kablo da accss pointe çekmen ve doğru konfigürasyonu yapman gerekiyor. Şayet hala internete çıkamıyosan aldığın hata mesajını yada yaşadığın problemi detayları olarak yazarsan daha rahat yardımcı olunabilir.
    Kolay Gelsin...
  • oncelikle tesekkur ederim cevabiniz icin.fakat dogru konfigürasyon u nasil yapabilirim nedir dogru konfigürasyon ben bunu beceremedim.network olayinda hic bir tecrubem olmadigi icin bir cozum getiremedim malesef.
  • En baştan almak gerekirse network kablosunun bir ucunu access pointe diğer ucunu da bilgisayarına takman ve explorer a netgear ın default ip sini yazarak AP in arayüzüne girmen gerekiyor. Cihazın default ip si kitapçıkda yazıyordur,keza arayüze girmen için gerekli olan kullanıcı adı ve şifre de. Arayüze girdikten sonra ki kısımda wirelless seçeneklerini kendine göre düzenlemen gerekiyor. Hepsi bu; takıldıgın bi yer olursa print screen yaparak sorarsan daha net olur... Kolay Gelsin...

Bu arada yanlış bilmiyorsam default ip: 192.168.0.1 olması lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnozkn -- 20 Ağustos 2008; 13:45:35 >
  • basit sorular soruyorum biraz ama acemiligime verin

access point ile internet (?)

bu parametreleri neyi goz onune alarak doldurmam gerekiyor acaba kafadan atmakla olmaz heralde
  • Problem değil. İlk etapta ki soru gördüğün gibi internet bağlantısı için giriş yapıp yapmadığın şekilde, ki buna no ve diğerlerine de automaticalley i secerek ilerleyebilirsin. Dns ve ip yi otomatik alması şeklinde bağlanan kullanıcıların ama tabi sen istersen elle de girebilme imkanına sahipsin ama automatically olarak secerek de işiniz görebilirisn
    sonucu bekliorum bende....Kolay Gelsin...
  • hepsini otomatik yaptim ama sonuc yine ayni local only network diyor

birde MAC adresi diye bir olay var benim kurcalamam gerekir mi onu ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sorun cozuldu chip forumlarindaki sakarboy arkadas yardimci oldu gkhnozkn arkadasim sanada ilgin icin tesekkurler.

ben sorunu asagidaki yontemle cozdum:

quote:

modemin ip ayarlarını bağlanmak istediğiniz modeme göre yapılandırmanız gewrekiyor. ve acces pointler genelde 3 işlem yapabilmekte Tekrarlayıcı/erişim noktası/KAblosus eternet görevi vb.

Acces point i modemden gelen kabloya bağladıysanız acces point in gateway ine modemin ip sini vermeniz gerekiyor ve Acces point i erişim noktası olarak yapılandırmanız gerekiyor.

örnet vermek gerekirse
    kullandıgınız modem markalarına göre acces point in ip ayarlarını aşağıdaki gibi yapılandırmalısınız .basitce söylemek gerekirse acces point e internete gideceği yolu göstermelisiniz.

Airties modem kullanıyorsanız
    ip adres:192.168.2.250
    Ağ maskesi: 255.255.255.0
    ag geçidi: 192.168.2.1

Eğer modem zoom ise

ip adres:10.0.0.250
    ag geçidi: 10.0.0.2

Eğer Modem robotics ise

ip adres:192.168.1.250
    ag geçidi: 192.168.1.1

eğer yukarıda bahsettiğim marka modemler kullanıyorsanız acces point i bu şekilde yapılandırmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasitmutlu -- 21 Ağustos 2008; 14:28:52 >

• MRH ARKADAŞIM
    sorun çözüldüğüne sevindim..
    netgear ile ilgili bi poblemin olursa bana msj atabilirsin..
    yurt dısında netgearin teknık desteğini veiryordum..
    herhangi bi problem olursa yazabilirsin
    güle güle kullan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.