Merhaba arkadaşlar, bende yaklasık 2 yıla yakın suredır kullanıyorum ( 1 kez servise gıttı o da pil değişimi için ) ve ısınmanın zerre kadarı yok..eşimde Hp kompakt var acılır acılmaz cıhaz sankı yanacak gıbı oluyor.. fakat 5739g cıhazım sabah 8 den aksam 17:30 a kadar acık hiç ısınma problemı ve reset sorunu olmadı genel anlamda memnunum
işlemci serisi nedir acerin?
P 7350 ( 2.0 gHZ. 1066 mHZ fsb )
benimde P7550 bende çok memnunum 2 yılı geçti servise bile gitmedim hiç. oyunlarda falan uzun sure oynamama rahmen sıkıntı yok.
evet genel anlamda memnunum bende oyunlarda da problem yaşamıyorum.. en buyuk artısı ısınma sorununun olmaması.. hafıften fan sesı arttı dıye dusunuyorum..bunda ne yapabılırız ?
Merhaba. Burası doğru yermi bilmiyorum ama acer-aspire one netbook kullanıcısıyım bir süredir kamerasını kullanamıyorum Camera not found! uyarısını veriyor. Ne yapabilirim? İnternetten setup indirip yükledim ama durum değişmedi.
quote:
Orijinalden alıntı: brknt85
Merhaba. Burası doğru yermi bilmiyorum ama acer-aspire one netbook kullanıcısıyım bir süredir kamerasını kullanamıyorum Camera not found! uyarısını veriyor. Ne yapabilirim? İnternetten setup indirip yükledim ama durum değişmedi.
guncellemelerıne baktınız mı ?
Yükleme yapmıyor ki nereden bakacağım güncellemelerine? Sistem geri yükleyin önerisi almıştım onu da denedim sonuç aynı.
quote:
Yükleme yapmıyor ki nereden bakacağım güncellemelerine? Sistem geri yükleyin önerisi almıştım onu da denedim sonuç aynı.
bilgisayarımın uzerıne sag tıkla ozellıkler de oradan aygıt yonetıcısınden gorebılırsınız
Evet güncellemelerini görüntüleyebiliyorum sorun yok.. Bilgisayarı formatladım yine çözülmedi sorun sanırım servis gerektiriyor benim bilgimi aştı:) Harici kameraya dönüş yaptım. Teşekkürler
quote:
Evet güncellemelerini görüntüleyebiliyorum sorun yok.. Bilgisayarı formatladım yine çözülmedi sorun sanırım servis gerektiriyor benim bilgimi aştı:) Harici kameraya dönüş yaptım. Teşekkürler
istersenız acerın sıtesınden surumu tekrar ındırıp kurun bakalım oyle duzelecekmı.
Selam arkadaşlar...
Bende de bu 5739g denilen meretten var.(İşlemci Modeli: Intel C2D P7450 2.1 GHz)
P serilerinde pek problem olmuyor denmiş; fakat ne yazıkki ben de bu dertten muzdaripim. Empire Total War oyununu 20 dk. bile oynayamıyorum. İşlemci sıcaklığı, doğru düzgün bir şey açık değilken bile 50-60 dereceden aşağı inmemekte. Benchmark testi falan yaparken ise 85-90 derecelerde. Oyunu oynarken de zaten 99 santigrat dereceye dayanıyordur sanırım. Yaklaşık 6-7 ay önce, Acer ile 2 kez telefondan görüştüm. İlk görüşmede; bana BIOS güncellemesi yapmamı salık verdiler. Fakat bu pek bir işe yaramadı. İkinci görüşmede ise elektrikli süpürge ile şöyle bir yüzeysel olarak bilgisayarın tozunu almamı söylediler. Biraz düzelir gibi olsa da, gene aynı sorunla karşı karşıyayım.
Sanırım, kasayı falan açıp oldukça detaylı bir temizlik yapılması şart. Bir de termal macun sürülmesi önerilmiş genelde. Fakat, bu sorun başına daha önce gelmiş olan arkadaşların yorumlarına göre; sanırım bu da yeterli olmayacak. Ne yapmamı tavsiye edersiniz? Garanti süresi çoktan bitti, kasayı nasıl açabilirim? Temizliği nasıl yapmalıyım? Şöyle ufaktan tavsiyelerde bulunursanız çok memnun olurum...
Not: Daha önce bu konuda detaylı bilgiler verildiyse ve ben bunları kaçırdırysam lütfen bağışlayın. 32 sayfayı da okuyamadım inanın.
Laptop umda DVD leri CD leri açamıyordum. Çok araştırdım ama hiç bir form sitesinde çözüm bulamadım. Herkes kafasına göre bişeyler söylemiş. Acer in internet sitesinde ingilizce olmasına rağmen sorunun çözümünü buldum. Artık tüm DVD leri ve CD leri açabiliyorum. İşte buradanhttp://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/online-support Bu sorunu yaşayan arkadaşlar bu linktekihttp://go.microsoft.com/?linkid=9740811 fix programını idirin ve çalıştırn sorununuz kesinlikle çözülecektir. Haydi geçmiş olsun. Paylaş:
quote:
Orijinalden alıntı: by_MuKa
quote:
Orijinalden alıntı: gkhnaksy
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var bilgisayarım 5739g daha önce dvd den recovery cd si ile format atmıştım ama şimdi denediğimde dvd yi okumadığını gördüm, cd takınca okuyor ama dvd yi görmüyor bile, ne yapmam gerekiyor,bu sorunu yaşayan arkadaşlar ne yaptı? teşekkürler şimdiden...
buda kronik arızası sanırım bendede aynı sorun var ama bi süre sonra düzeliyor herhangi bir müdahalede bulunmadım ( yumruklamak dışında )
Acer 5739G laptop sahibiyim. Laptop umda DVD leri CD leri açamıyordum. Çok araştırdım ama hiç bir form sitesinde çözüm bulamadım. Herkes kafasına göre bişeyler söylemiş. Acer in internet sitesinde ingilizce olmasına rağmen sorunun çözümünü buldum. Artık tüm DVD leri ve CD leri açabiliyorum. İşte buradanhttp://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/online-support Bu sorunu yaşayan arkadaşlar bu linktekihttp://go.microsoft.com/?linkid=9740811 fix programını idirin ve çalıştırn sorununuz kesinlikle çözülecektir. Haydi geçmiş olsun. Paylaş:
Ben de makinamın hemen her şeyinden memnunum; fakat optik sürücüm arızalı (zaten kronik) ve bataryam ölü. Garanti süresi dolmadan yollamak istesem de, Mersin'den İstanbul'a yollamayı gözüm almadı. Şimdi böyle yaşayıp gidiyoruz (:
quote:
Orijinalden alıntı: Aytürk
Ben de makinamın hemen her şeyinden memnunum; fakat optik sürücüm arızalı (zaten kronik) ve bataryam ölü. Garanti süresi dolmadan yollamak istesem de, Mersin'den İstanbul'a yollamayı gözüm almadı. Şimdi böyle yaşayıp gidiyoruz (:
bende yolladım batarya degısımı oldu sımdı cok memnunum
Arkadaşlar merhaba 5739g laptop a ram takviyesi mümkün mü? 4gb ddr3 var üstünde
Merhaba Arkadaslar
ACER Aspire 5739G Laptobum var . 2 yıl kadar önce almıstım ısınma problemi tektük oluyodu ancak son 2 haftadır canıma tak etmis durumda sorunları tek tek sıralayacağım ...
Acer Aspire 5739G İntel P8700 4GB RAM 1GB Ekran kartı nVidia GeForce GT 240M up to 2796 MB TurboCache ...
Hocam makine yukarıda yazan şekildedir 2 yıl önceye göre gayet başarılı bir laptopdur.
Problemleri : 1 ) Cpu 1 , Cpu 2 en kötü yani bilgisayar boşta iken sıcaklıgı ortalama 40 derece . Ancak bir uygulama acıldığı zaman bu sıcaklık korkunc bir hale geliyor ve 85 90 lara kadar cıkabiliyor eğer bilgisayar cok fazla sıkışırsada aniden kapanıyor ve bi 5 dk acılmıyor.
2 ) Laptobun diğer bir sorunuda normal kullanır iken bi yarım saat yada 1 saatte bir, bikaç saniye donuyor ve içerisinden ÇIT diye bir ses geliyor sonra donukluk geçiyor.
3 ) DVD okuma problemi var .. Dvd takdığımda bilgisayarı acıyorum dvd ye tıklıyorum yukarıda yeşil yer doluyo sonlara doğru yavaşlıyo ve diski geri atıyo ve disk yerleştirin diyo :)
4 ) Batarya 20 dk anca gidiyo sanırım bu benden kaynaklı ama sonucta buda sorun .. ve şarj cihazı cok ısınıyor kablosu eridi şase yapmış ..
5 ) Nette normal takılırken bazen ekran kapanıyor ve 2 - 3 saniye sonra açılıyor ve sağ kenarda ekran kartı bi sorundan bilmem ne yazılımla başarıyla gecti yazıyo ..
6 ) Müzik çalarken arada pat pat ses geliyo ve cok rahatsız edici bisey bu ses en sEvmediğim sorunlardan bitanesi ..
7 ) Bilgisayarımı kullanırken plastik yanık kokusu geliyor arada yanacak bigün ya hayırlısı :)
8 ) Bilgisayarı aldıktan sonraki kuruşumda bu modellerin sağ tarafında pc performansını etkileyen bataryanın daha gec bitmesini sağlayan bi tuş vardı o çalışmadı o günden bu yana
Bilgisayarın sorunları bukadar :)
Özellikle ısınma sorunu cok rahatsız edici bi durum .. Bu sorunların bi kısmını düzeltebilirsem biraz daha idare ederim bununla YARDIM EDİN LÜTFEN ACER lar ölüm ya bida tuvaletime bile sokmam !
benim cihaz 2bucuk yaşında oldu çok şukur sıkıntı yok.p7550 işlemcili pili 1bucuk saat civarı gidiyor çunku hep pirize takılı kullandım.oyunlarda falan hiç atma olmuyor.
Benim cihazda ısınma problemi vardı chip yükselttim şimdi yine ısınıyor ama oyunlarda sorun çıkarmıyor gayet iyi
quote:
Orijinalden alıntı: Mr. Sıkıntı Yok
Merhaba Arkadaslar
ACER Aspire 5739G Laptobum var . 2 yıl kadar önce almıstım ısınma problemi tektük oluyodu ancak son 2 haftadır canıma tak etmis durumda sorunları tek tek sıralayacağım ...
Acer Aspire 5739G İntel P8700 4GB RAM 1GB Ekran kartı nVidia GeForce GT 240M up to 2796 MB TurboCache ...
Hocam makine yukarıda yazan şekildedir 2 yıl önceye göre gayet başarılı bir laptopdur.
Problemleri : 1 ) Cpu 1 , Cpu 2 en kötü yani bilgisayar boşta iken sıcaklıgı ortalama 40 derece . Ancak bir uygulama acıldığı zaman bu sıcaklık korkunc bir hale geliyor ve 85 90 lara kadar cıkabiliyor eğer bilgisayar cok fazla sıkışırsada aniden kapanıyor ve bi 5 dk acılmıyor.
2 ) Laptobun diğer bir sorunuda normal kullanır iken bi yarım saat yada 1 saatte bir, bikaç saniye donuyor ve içerisinden ÇIT diye bir ses geliyor sonra donukluk geçiyor.
3 ) DVD okuma problemi var .. Dvd takdığımda bilgisayarı acıyorum dvd ye tıklıyorum yukarıda yeşil yer doluyo sonlara doğru yavaşlıyo ve diski geri atıyo ve disk yerleştirin diyo :)
4 ) Batarya 20 dk anca gidiyo sanırım bu benden kaynaklı ama sonucta buda sorun .. ve şarj cihazı cok ısınıyor kablosu eridi şase yapmış ..
5 ) Nette normal takılırken bazen ekran kapanıyor ve 2 - 3 saniye sonra açılıyor ve sağ kenarda ekran kartı bi sorundan bilmem ne yazılımla başarıyla gecti yazıyo ..
6 ) Müzik çalarken arada pat pat ses geliyo ve cok rahatsız edici bisey bu ses en sEvmediğim sorunlardan bitanesi ..
7 ) Bilgisayarımı kullanırken plastik yanık kokusu geliyor arada yanacak bigün ya hayırlısı :)
8 ) Bilgisayarı aldıktan sonraki kuruşumda bu modellerin sağ tarafında pc performansını etkileyen bataryanın daha gec bitmesini sağlayan bi tuş vardı o çalışmadı o günden bu yana
Bilgisayarın sorunları bukadar :)
Özellikle ısınma sorunu cok rahatsız edici bi durum .. Bu sorunların bi kısmını düzeltebilirsem biraz daha idare ederim bununla YARDIM EDİN LÜTFEN ACER lar ölüm ya bida tuvaletime bile sokmam !
1 - Bakım yapmanız gerekiyor. büyük ihtimal zaten kötü olan termal macun 2 sene olduktan sonra katı sabun gibi olmuştur. İçini açıp kaliteli termal macunla uygulama yapıp , kompresörlede içini temizlerseniz ilk günkü gibi oluyor.
2- O çıt sesi bendede kaç senedir geliyor :-) ama bende donma gibi bir problem yaratmıyor. Yazilimsal bir sorunun olabilir bilgisayarini güncel tut.
3- Dvd nin içindeki optik okuyucu dikatlice alkolle silebilirsiniz.
4- Sarj cihazınızı değiştirin mutlaka, Batarya problemi normal bir problem onlarında bir ömrü var birde güzel bakılmayınca çok cabuk ömürleri tükeniyor değiştirmek gerek.
5- Bu sorun yazılımsalda donanımsalda olabilir. Sürücülerinizi hep güncel tutmaya çalışın. Yedeklerinizi alip fabrika ayarlarına geri dönünüz. Sorun düzelmezse donanımsal bir problem olabilir.
6- Öyle bir problemim yok çözümünüde bilmiyorum açıkcası :-)
7- Yanık kokusu çok ısındıgındandır.
8- Bilgisayarinizi aldıgınızda driverların backup larınıı aldıysanız o backup cd sini takip acer power management diye bir sürücü var onu yükleyin.
arkadaslar dun laptopin fanını temizlemek için açtım parçalarını söktüm tekrar taktım fakat ses gelmiyor gelse bile tek hoparlörden ve boğuk çıkıyor nedenini anlayamadım tüm parçaları eksiksiz taktım neden oldu anlamadım
Ses açıp-kısma göstergesi ekrana yansımıyor. Hangi driverı yüklemem lazım?
S.A
Arkadaşlar Acer aspire 5739G RECOVERY Sildim Yanlışlıkla... Recoveryden Format Olmayınca Bazı Özelliklerini Kaybediyor Bilgisayar. Bundan Dolayı Bana Recovery Lazım..
Recovery Kopyasını ALLAH rızası yada Satmak İsteyenler Lütfen İrtibata( 0554 962 34 54 ) Geçip Yardımcı Olurlarsa Çok Sevinirim...ALLAH a Emanetsiniz...