Bir yakınıma acer as7720g-602625mi model laptop aldık. Kullanmaya başladıktan yaklaşık 2-3 ay içerisinde laptop aşırı ısınmadan kaynaklı kapanmaya başladı. Bunun üzerine ben yazılımsal olma ihtimali ni düşünüp yeniden yükleme yapıcaktım ancak artık kurulum ekranına bile gelemeden ısınıp kapanıyor.
Garanti kapsamında tamire göndereceğim ancak önce içerisindeki bilgileri kurtarmam gerekiyor, bunun için bootable bir kaspersky cdsi ile bilgisayarı açıp yedek almaya çalıştım. Bahsettiğim kaspersky cd sinin içindeki a43 file managment adlı bir programı ile harddisk e ulaşılabiliyor ancak harddisk de c yi ve d yi göremiyorum. Ufak bir ihtimal de olsa harddisk in bozulma olasılığını düşündüm ancak bu biraz mantıksız geliyor.
Neyse asıl merak ettiğim konu şu, ben bu bilgisayarın harddisk ini söküp, bir taşınabilir diskin içine takıp bilgileri kurtarmayı düşünüyorum, eğer böyle yaparsam laptop un garantisi bozulurmu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
Laptop üzerindeki herhangi bir vidaya yapacağınız müdahale farkedilirse garantiniz bozulacaktır. Özellikle vidanın üzerinde mavi boya varsa en ufak tornavida temasında bu boya gideceğinden her türlü kıllık çıkartabilirler. Yapabilecekleriniz arasında en mantıklısı işlemci fan çıkışını temizlemektir. Bunun için Pipo temizleme çubuğu kullanabilirsiniz. İşlemci fanının arızalı olmasından da şüpheleniyorum. En güzeli bir soğutma dock'u alın ve bilgisayarı bunun üzerinde kullanın. Bilgileri kurtardıktan sonra hemen kapatıp garantiye yollayın. Bilgisayar açıkken fan sesi duyabiliyorsanız fan dönüyordur ancak büyük ihtimalle termal macun eksiği veya tozlanma fazlası vardır. Makinayı fön makinası, hava kompresörü, elektrikli süpürge gibi emmeli üflemeli araçlarla temizlemeye çalışmayın. İşlemci fanı kapasitesi üzerinde dönüş yapıp hepten arızalanabilir. Daha başka söyleyebilecek bir şey de yok. Bilgileri kurtarana kadar buzdolabı içinde çalıştırmak falan gibi abuk çareler de geliyor aklıma ama o kısımlara siz girmeyin ben bir ara dener durumu bildiririm
Peki bir de soğutma dock u kullanarak bilgisayarı kurup bilgileri kurtarmaya çalışacağım. Yardımınız için teşekkür ederim.