Şimdi Ara

ACER ASPİRE 5715Z DERNEĞİ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
298
Cevap
1
Favori
31.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Kiss of Life

Merhaba arkadaşlar bende 5715z kullanıcısıyım.Ben şuan xp kullanıyorum ama hiç memnun değilim..Vista çok daha iyi bana göre.Özellikle yazılımları kurana kadar baya zorlandım..Tekrar vistaya geçicektim fakat acaba win7 mi kursam diye düşünüyorum.? 2gb ram var bu arada Sizce ne yapmalıyım.? Bir de Ahcı ve İde mod nedir.? Bıos'dan birini seçtiğimde laptop açılmıyordu.! Hangisi olduğunu hatırlamıyorum Bunun nedeni nedir.?

hosgeldin der vista da kalmanı tavsiye ederim.hem vwin7 daha cıkmadı o betası ben kurdum sanal makinada ama inan hiç farkı yok
    görsellik dışında ahcı ve ide tamamen hrddiskle alakalı ve xp nin yüklenmesi için ide modu seçilmeli bunları fazla kurcalamadan hemen vistaya dönüş yapmanda fayda var diye düşünüyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: zgnsen

tamam teşekkür ederim

dediklerimi hemen yapmanı tavsiye ediyorum.
    yazdıklarımı hemen uygula yoksa 1 saat de gidecek.
  • mbuyuk @ Teşekkür ederim görüşlerin için. Vista'da kurdum çok memnunum.
  • merhaba ! bizim 5715 in macosx driverlerini bulabilirmiyiz acaba ?
  • seLam arkadaşLar bende yaklaşık 6 aydır 5715z kuLLanıcısıyım yaz ayLarında aLdığım cihaz iLk başLarda pek sorun yaratmadı ama 3-4 ayın sonunda kapanma sorunu beni deLirtti :D aLt kapağı söküp baktım acer bu makinada saçmaLamış resmen fan bakır bir tabakayı soğutup 10 cm iLerideki işLemciyi soğutmaya çaLışıyor e tabi birde masaya gibi düz bi zemine koyduğumuzda aLttaki hava deLikLeri kapandığından soğutması çok güç oLuyor.Aslında çok pişmanım bu cihazı aLdığıma şimdi diz üstü biLgisayar ama diz üstünde kuLLanmaya imkan yok ama ben sorunu çözdüm son 3 gündür 24 saat açık kalabiLior hemde masamda bios faLan deiL benim çözümüm 25 Liraya Laptop aLtı fanı aLdım ve artık çat die ekranın karardığını görmüyorum. haLa 1gb rami iLe kuLLanıyorum ama bugun 1 gb daha ram aLıcam çünkü performansından şikayetçiyim=) masaüstü pcimde 256 ekran kartı ve 2 gb ram vardı ama onda oynadığım oyunLar bunda kasma yapıyor deLirtiyor beni Laptop aLıcak arkadaşLar harici ekran kartı oLmayan Laptop aLmayın 128 oLsun ama harici oLSun derim ben;) herkeze koLay geLsin=)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berquLes -- 9 Şubat 2009; 10:38:46 >

• Ben Yaklaşık bir buçuk yıldır 5715Z kullanıyorum. Hemen hemen tüm işletim sistemlerini denedim. En iyi performansı vista Home premium da aldım. Herkese de tavsiye ediyorum.
    Acer ETF 2.5.4301 SP1_51 (Acer Empowering Technology Framevork)
    Yazılımını kurmak gerekiyor.

Bunu kurduktan sonra
    ePower_v2.5.4307
    yazılımını kurarsanız 5715z Fan sorununu çözmüş oluyorsunuz.

Eğer bir şekilde fan sorunu ileride yeniden çıkarsa.
    ePower_v2.5.4307
    yazılımını kaldırıp yeniden kurun.

Şu ana kadar hiç bir oyunda takılmadı.
    Özellikle Movie dönüşümlerinde ve movie makerde süper performans elde ediyorum.

• nsolmaz@ Hangi oyunları oynadınız merak ettim.? Bu ekran kartıyla oyun oynanabileceğini sanmıyorum malesef...
  • Ben Oyun Oynamam Ama Bu bilgisayarda
    Kurulumsuz Need for Speed Underground 2
    var Oynayanlar Çok memnun
  • Bende oyun oynamıyorum Pes 2009 kurmuştum ilk aldığım zamanlarda en düşükte bile kasınca başka bir oyun denemedim.Biraz önce youtube'dan baktım millet bu ekran kartıyla gta4,crysis,assassin creed,cod filan oynuyor tabi fps'ler feci
  • PES 2009 u çok daha küçük konfigürasyonlu bilgisayarlar bile rahatlıkla oynayabilir. bu bilgisayar pes 2009 u çok rahat oynar diye düşünüyorum. Bendeki 3 yaşındaki Casper laptop pes 2009 u çok rahat oynuyor ki , bendeki casper in configürasyonu 5715Z den çok düşük
  • nasıL oynanıcağını izah ederseniz bende çok mutLu olucam:D warcraft frozenthrone oynıyorum onLine biraz fazLa yaratık çıkınca kasıo meseLa
  • Ben de anlamadım şimdi nasıl oluyor da Pes'i rahat oynatıyor acaba Bir de benim ram 2 gb ona rağmen kasmıştı en düşük ayarlarda.Sorun ne acaba
  • pek mantıkLı geLemdi bana bu iş bi ayarı varsa bize söyleyin bizde yapaLım=)
  • quote:

PES 2009 u çok daha küçük konfigürasyonlu bilgisayarlar bile rahatlıkla oynayabilir. bu bilgisayar pes 2009 u çok rahat oynar diye düşünüyorum. Bendeki 3 yaşındaki Casper laptop pes 2009 u çok rahat oynuyor ki , bendeki casper in configürasyonu 5715Z den çok düşük

nsolmaz

Oyunla pek aram olmadığı için PES 2009 u, FM 2009 ile karıştırmışım. Rahat oynuyor dediğim PES 2009 değil, FM 2009. PES 2009 hiç kurulmamış
  • quote:

Orjinalden alıntı: nsolmaz

quote:

PES 2009 u çok daha küçük konfigürasyonlu bilgisayarlar bile rahatlıkla oynayabilir. bu bilgisayar pes 2009 u çok rahat oynar diye düşünüyorum. Bendeki 3 yaşındaki Casper laptop pes 2009 u çok rahat oynuyor ki , bendeki casper in configürasyonu 5715Z den çok düşük

nsolmaz

Oyunla pek aram olmadığı için PES 2009 u, FM 2009 ile karıştırmışım. Rahat oynuyor dediğim PES 2009 değil, FM 2009. PES 2009 hiç kurulmamış

FM 2009 grafik yoğunLuğu oLan bir oyun oLmadığından zaten sorun yaşatmaz. Benim merak ettiğim durum oyundayken bazen çok hızLı bazen kasım kasım kasması sebebi nedir ki?

• arkadaşlar birincisi eğer aşağıdaki konfigürasyonu yaparsanız çok memnun kalırsınız.

1. 2gb ram 667 mhz
    2. 320 gb 7200 rpm seagate 7200.3
    3. fan temizliği
    4. temizleme ve bakım programları

eğer bunları yaparsanız inanın bana çok şeyin değiştiğini göreceksiniz

eğer Konya da oturup bu bilgisayara sahip olanlara ücretsiz bakım yapabilirim.

oynadığım oyunlar

medal of honor serisi
    need for speed serisi
    call of duty 4
    fifa 08
    swat

vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbuyuk -- 2 Mart 2009; 21:49:24 >
  • hocam 1.si 2gb daha ram aLsam 3gb yapsam nasıL oLur
    hdd nin önemi çok fazlamı

ve o bakım ve temizLeme programlarının isimLerini paylaşırsan çok mutLu oLurum çünkü konyaya uzağım=)
  • Bu anakart Sanırım 1+1 en fazla 2GB takılabiliyor
  • 2 gb destekli anakartlar
    hdd önemi ram kadar önemli
    bakımdan kastım temizlik ve yazılımlarla laptopu
    hızlandırmak.

ccleaner olmazssa olmazı
    advanced system care
    hd tune
    smart defrag veya ona benzer bir program

ama benim esasen tavsiyem ,
    açılışta system hariç diğer yazılımları kapatmak
    bunuda biliyorsundur mutlaka.

eğer bunları yaparsan pc wizard punanın arttığını göreceksin
    benim 1700 den 2400 e çıkmıştı.
    windows puanı 3.1 ama ben bunu pek inandırıcı bulmuyorum.
  • vista sp2 yükledim suana kadar gözle görülür bir şey yok siz ne durumdasınız arkadaşlar.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.