Şimdi Ara

AcerVN7 791G sorular ve çözüm önerileri (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
294
Cevap
3
Favori
11.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük 1511 Güncellemesinden sonra birçok küçük , büyük sorunlar çıktı.

Dikkat Enson sürüm "MediaCreationTool"
    Aracını indirin ve Usb Flash oluşturup Temiz kurulum yapın.
    Detaylı Video yayinladim
    Arayınız : c.ugurdo

Kurulumdan Sonra Update güncelleyin
    ve Tekrar hata almamak için Otomatik Guncellemeyi kapatın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar i7 li versiyon ile aranıza yeni katıldım. Yorumlarınızı okuyunca ben de bimeksi tercih ettim. Ssd düşünüyorum fakat bimeks de satış elemanına sorduğumda servise yaptırmazsanız cihaz garanti dışı kalır dedi. Doğru mudur? Makinayı açmayıp dvd'yi çıkarmayı düşünüyorum ssd için.
    Mevcut hard disk gerçekten çok yavaş ve çalıştığında garip sesler veriyor. Ssd takarsam depo alanı olarak kullanırım.
  • veemre V kullanıcısına yanıt
    SSD'yi dvd yi çıkarıp da takabilirsiniz, ama ben size bilgisayarın anakartında hazır bulunan m2sata ssd slotuna bir ssd takmanızı öneririm. Bu sayede dvd sürücüsünü de korumuş olursunuz.

m2 sata ssd yi bir çok mağazadan temin edebilirsiniz.

Gelelim garanti konusuna, Bimeks size yanlış ya da eksik bilgi vermiş. SSD takmanız - gerek dvd, gerek m2sata slotuna olsun - garantiyi devre dışı bırakmaz. Ancak bu işlem yapılırken mekanik olarak bir hasar verirseniz bilgisayara, tabii ki garanti dışında kalır.

m2 sata slotu biraz ters bir noktada olduğu için profesyonel yardım almanız gerekebilir. Konuyu başından okursanız gerekli bilgileri bulursunuz.
    Acer Aspire V Nitro
    SSD - M.2 Sata Montaj Videolari
    Uygulama Ayar ve kullanımı
    Sürücü güncelleme vb...
    Tüm Videolar için Linke Tıklayınız

https://www.youtube.com/channel/UCa_OQlj_vnBglRdVmPJCWVQ/videos

• Bilgilendirme için teşekkürler. Videoları gördüm ama kasayı açarken çıkan sesleri duyunca tırnakları kırarım diye cesaret edemediğim için dvd yerine ssd düşündüm. Zaten Dvd kullanımına eskisi kadar ihtiyaç duymuyoruz. Ya da Ankara'da kasayı söküp işlemi yapacak yer önerebilir misiniz? Bu arada wifi sorunu ile ilgili sürekli sinyal gücü azalması ve windows 10 a geçişten sonra wifi'ye bağlanamama sorunları yaşıyordum. Dikkatimi çeken bir durumu aktarayım. Acer'in verdiği son wireless driveri 10.0.318 sürümü ve bu win8.1 uyumlu versiyon. Fakat cihazdaki kartı yabancı sitelerde araştırınca yeni sürüm bir driver buldum. 10.0.326 versiyonu. Bir kaç saattir test ediyorum sinyal düşmesi yada kopma olmadı. Wifi driver linkihttp://www.station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=353&func=fileinfo&id=1767&lang=en

• M2 sataya bende cesaret edemedim henuz nakalim bir iki sene kullanayim oyle takayim diyorum

• Arkadaşlar merhaba,

nvidia nın son sürümünü indirdim ekran kartı güncellemesini. Ondan mı bilmiyorum ama arasıra donma alıyorum. Son sürüm sıkıntılı mı? öyleyse ekran kartı driver i olarak hangisini önerirsiniz? ayrıca eski driver yükleme olayı nasıl yapılıyor :)

Ayrıca merak ettiğim bir kaç konu daha var.

1) Sistem geri yükleme olayı işe yarıyor mu?

2) Recovery olayı eski bildiğimiz format mı oluyor :) bunu acer in programından yaptığımızda laptop in driver larını yükleyip ilk açtığımızda anda ki hale mi getiriyor? mesela ben mediamarkt tan almıştım. Sistem kurucaz falan filan dediler. Onlar o işlemleri yaptıktan sonra ki hale mi gelecek? ve tam temiz format hangi seçenek ile oluyor?

3) dvd yerinden ssd de performans kaybı oluyormuş sanırım ama bunu kullananda çok kişi var. Tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cm3589 -- 11 Aralık 2015; 17:24:45 >
  • Windows 10 na geçmek için gerekli videolar
    İlgilenen arkadaşlar için Link :https://www.youtube.com/playlist?list=PLPESIb1ITHdv05OY4s3NPfKtt_vWCaqWi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.ugurdo -- 11 Aralık 2015; 20:26:37 >
  • cm3589 kullanıcısına yanıt
    Son nvidia güncellemesi Game ready driver yüklemeyin. Ben denedim 860m ekran kartı aygıt yöneticisinde driver yüklemesinden sonra arızalı görünmeye başlıyor. Yüklenen driveri kaldırdım, yerine acer ın destek linkindeki driveri geri yükledim soru düzeldi. Eğer yüklediyseniz game ready driver aygıt yöneticisinden kontrol edin. Dediğim hatayı sizde de vermiş olabilir.

Dvd yerinden ssd olayını araştırmıştım. Hatta 240gb ssd ve ssd caddy siparişi verdim, gelmesini bekliyorum. Araştırdığım kadarıyla dvd girişine bağladığınız ssd normalden biraz daha yavaş çalışır ama öyle abartı derecede bir durum değil. Yani çok farkı hissedeceğimizi düşünmüyorum. Diğeri 500 mb okuma hızı varken dvd 400-450 arası olur gibi düşünebiliriz sanırım. Sonuçta 5400 rpm hard diske göre yine uçak gibi olacağı kesin

• Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

Dun cs go dan ciktiktan sonra kernell goruntu aygitini basaryla kapatti gibi bir uyari verdi. Ben zaten cikmistim ama bir hata verdi son anda sanirim. O halde eski surucuyu silip acer in sitesinden surucuyu yukluyorum. Game ready olmasi ne demek onu bilmiyorum gerci aka tavsiye etmiyorsaniz tamamamdr :))

Dvd rom u sokmek ve oraya ssd yi caddy ile yerlestirmek garantiyi bozmuyor sanirim?

Bu islemi kendi basimiza yapabilir miyiz? Sorum hem garanti acisndan hem de yapilabilirlik acisindan :)

Bir de recovery ile ilgili bir sorum vardi. Yaptigimizda laptop suruculerini ve acer programlarni da tekrar yukluyor mu acaba?

• Game ready driver güncel versiyon dediğim sürücü. Bilgisayar uyarı verdiği için yapmıştım bu güncellemeyi geri sildim.

Acer'in sayfasından Nvidia ekran kartı sürücüsünü buradan indirirsiniz:http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers

Ssd caddy için arkadaşlar sormuş garanti dışı kalmaz dediler. Hatta kasayı söküp ssd slotunu da kullanabilirsiniz, zarar verip kırmadıktan sonra sorun yok. Videoları izleyince benim kasayı sökmeyi gözüm kesmedi. Tırnak sesleri kırılır diye korkuttu.

Bilgisayarı yeni aldığım için recovery kullanmadım bilemiyorum. Fakat eğer ssd takacaksanız windowsa ssd'ye yeniden temiz kurulum yapmanız gerekecek. Dolayısıyla şu anda recovery ile uğraşmayın derim.

Ssd takılması için uğur do hocamızın videoları var. Dvd slotunu kullanmak kolay görünüyor. Bu videodan takip edebilirsiniz.https://www.youtube.com/watch?v=_6-uvffwnmQ

Ssd takarsanız temiz windows kurmak için usb hazırlama videosu :https://www.youtube.com/watch?v=-7oFSMLLwZo&feature=iv&src_vid=1-gxcQCy054&annotation_id=annotation_3093763247

İşlemlere başlamadan önce windows'un seri numarasını bi kenara yazmazı unutmayın.

Ben ssd ve ssd caddy aldım kargo bekliyorum.

Aldığım ürünler:

http://urun.n11.com/diger-bilgisayar-yedek-parcalari/hdd-kizak-ssd-kizak-caddy-sata-95mm-P74742328

http://urun.n11.com/hard-disk/sandisk-plus-240gb-sdssda-240g-g25-ssd-P88713476

İndirim gününe denk getirdim. Ssd 218 tl'ye geldi.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Biraz düşünüp ssd almak istiyorum açıkçası. daha kolay olması lazım bu işlerin :)
  • F/P Rakipsiz GTX 960m lı. Acer Nitro . En ideal donanımla , güzel fiyata
    FulHD - IPS Panel. Oyun + Film + Müzik keyfi
    Tavsiyeler : 240 GB M2 Sata Anakarta Monte. Veya 240 GB , 2.5 SSD dvd rw Yerine Monte.
    Win 10 Ücretsiz Temiz Kur ve Eski Key (Anahtar ) ile Aktivasyon. (29 TEMMUZ 2016 ya kadar Free)

İ5 Oyun ve Ev kullanımı için Fazlasıyla yeterli .
    GTX 960m vs GTX 860m , den %10 daha iyi. 150 tl fiyat farkına değer (Önemli bir fark yok)

Gerekli Videolar ( Oyun Testleri - SSD , m2 sata Yükseltme - Kasa açılım - dvd harici kutuya montajı - Isı Düşürme ayar ve Fan Öneri +Test.......vb )
    Link :https://www.youtube.com/channel/UCa_OQlj_vnBglRdVmPJCWVQ/videos

Link - GTX 960m :http://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_acer-aspire-vn7-791g-51pz-17-3-inç-ıntel-core-i5-4210h-2-90-ghz-8-gb-1-tb-windows-8-1-notebook-1142543.html
    Link - GTX 860m :http://www.bimeks.com.tr/urun/145295/acer-aspire-vn7-791g-57bp-nx-mqrey-003-.aspx

AcerVN7 791G sorular ve çözüm önerileri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.ugurdo -- 17 Aralık 2015; 15:40:10 >

• Arkadaşlar sandisk 240 gb ssd aldım fakat monte etmek için ancak fırsatım oldu. Dvd caddy ile montajı yaptım. Ssd ayarlarını yaptım windowsta ssd yi görüyorum. Fakat hdd'den imaj alıp ssd'ye aktardım. Ssd ile bilgisayarı başlatamıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi? Ssd'ye temiz kurulum win10 yapayım diyorum seri numarası bulamıyorum.
  • c_ugurdo arkadaşın üstteki linkte verdiği youtube videolarında windows kurulum ssd videoları mevcut. faydalanabilirsiniz.

ama onun yerine taze windows kurup 8.1 home basic kurup kendi biosa gömülü cd keyiniz ile orjinalleştirip sonra da windows 10 a yükseltmeniz daha iyi bir seçenek.

windows yüklü iken gömülü cd keyi açan programlar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.C.Eylem -- 19 Aralık 2015; 10:32:29 >
  • T.C.Eylem T kullanıcısına yanıt
    Videolar benim durumuma cevap vermedi. Mesele şu Windows u DVD slotuna takılan ssd ye kuramadım. Çünkü açılışta ssd'yi boot edemiyorum. Görmüyor. Ama HDD'deki Windows'u kullanırken ssd sürücüsü görünüyor. Lisans anahtarını aldım ama ssd ye nasıl Windows kuracağım?
  • yukarıdaki mesajınızda windowsta ssd yi görüyorum demişsiniz. o zaman biosta da görünmesi lazım. biosta görünüyorsa kurulur. biosta görünmüyorsa mekanik bir sorun olup ssd yi görmüyor demektir.

biostan usb flash a öncelik verip bootable bir usb bellek ile bilgisayarı açtığınızda ilk windows yükleme ekranı gelir. ilerledikçe de kurulacak disk belirleme seçeneği gelir. o kısımda sistemdeki tüm diskler görünür. mevcut hddyi orada biçimlendirip windowsu ssd ye kurmanız lazım. ssd görünüp de windos kuramıyorsanız, yükleme ekranında ssd ile ilgili bir hata veriyor ise UEFI/legacy sorunu gibi, bios ya da command ekranından düzeltilebiliyor. Eğer sorununuz bu ise google a aldığınız hatayı yazarsanız bir çok kaynak çıkacaktır.

Ya da bir bilgisayarcıya götürüp profesyonel yardım alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: veemre

Videolar benim durumuma cevap vermedi. Mesele şu Windows u DVD slotuna takılan ssd ye kuramadım. Çünkü açılışta ssd'yi boot edemiyorum. Görmüyor. Ama HDD'deki Windows'u kullanırken ssd sürücüsü görünüyor. Lisans anahtarını aldım ama ssd ye nasıl Windows kuracağım?

Ssd Ayarlarını Yapmanız gerekiyor. .?
    Video yayinladim .GPT olarak başlatın.

Sistem yapılandırmasından Başlangıç Öncelik ayari veya Eski sistemi Silin.

Olmazsa Temiz kurda hdd üzerindeki C diski silin.
    Ayrıca Windows 10 Kasım guncellemesi ile Direkt Temiz kurulum yapılabiliyor artık. Program ile Key i Öğrenin yeter.

Önemli Not : Kurulum Dosyaları ni yeniden indirin. Eski İSO Olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.ugurdo -- 20 Aralık 2015; 0:49:00 >

• arkadaşlar acil yardım lazım oyun oynadıgımda laptop işlemcisi 97 dereceeye kadar çıkıyor ekran kartı 75 i geçmiyor ne yapmalıyım acil yardım edermisiniz lütfen işlemci versiyonum i7 4720

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OznBzt -- 20 Aralık 2015; 3:22:54 >
  • c.ugurdo kullanıcısına yanıt
    Videolarınıza göre ssd montajını yaptım hocam zaten. Ayarları da dediğiniz gibi uyguladım. Windows da sorun yok ssd ye girilebiliyor. Temiz kurulum yapıp hard diskteki Windowsu silmem sorunu çözecek sanırım. Seri numarası win 8.1 olduğu için Windows 10 temiz kurulum da sorun çıkarmıyor mu?

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.