Şimdi Ara

ACİL Bu Parçanın Ne Olduğunu Bilen Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde çalışmayan bir sony set var...
    kaset çalar ve radyo... gerekirse çoklu CD calar destekliyebiliyor.
    sağlam bir elektronikçi ustam var içindeki bir parçada hata olduğunu söledi.
    çok küçük bir yerde yaşıyorum ve bu parçadan buralarda bulmam imkansız.

bu paranın adını ve ne olduğunu bilen varsa ona gore aramak isterim.
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

müzik setim xr-c700rds sony

ACİL Bu Parçanın Ne Olduğunu Bilen Var mı?

• 2SD2525 NPN kanal transistör

ayrıntılar burdan:http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/2/S/D/2/2SD2525.shtml
  • 2SD2525 - 7V Silicon NPN Triple Diffused Transistor

Datasheet :http://www.toshiba.com/taec/components2/Datasheet_Sync//67/8152.pdf
  • çok teşekkür ederim ilgilenen arkadaşlara...
    peki bu parçayı nereden bulabiliri ve tahmini olarak fiyatı nekadardır???
  • 5TLyi geçeceğini zannetmiyorum asıl değer olarak. Ama size temin edecek olan satıcı hangi fiyattan verir onu bilemem.

Ankara İstanbul gibi büyük şehirlerde iseniz, elektronikçilerin bol bulunduğu çarşılara göz atmanızı tavsiye ederim.
  • bu transistörden bir tanemi var o setin içinde ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuncok1907

çok teşekkür ederim ilgilenen arkadaşlara...
    peki bu parçayı nereden bulabiliri ve tahmini olarak fiyatı nekadardır???

burda satılıyor

http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=759957&kategori=55#ara

kdv hariç fiyatı 0.80 kuruşmuş, kargoyla beraber en fazla 6.50 lira gibi bir masrafı olur size
  • hayır 2 tane var yanlış hatırlamıyosam... yani bir tane daha olduğu kesinde başka varmı bilmiyorum
    en az 2 tane var ama açar bakarım.
    bu sorunun nedeni nedir acaba? 1den fazla olmasının arıza ile başka bir alakası mı var?
    buarada fiyat konusunda bilgi veren arkadaşlara teşekkürler
    sahiden bukadar kucuk sorulara bile bukadar hızlı cevap vermeniz çok güzel bişey
    sahiden tecrübeleriniz çok yardımcı oluyor bizim gibi aceilere...
    saolun.
  • hayır bu transistör o cihazın ses yükselteç katında bulunan bir parça, genelde 2-4-6 adet şeklinde bulunur ondan sordum. bi kısım yükselteclerde aynısından iki tane olabiliyor ama genel olarak bu yükselteç katında bu parçadan 2 tane varsa ikisi birbirinden farklıdır.

Transistörler iki çeşittir NPN ve PNP .. yükselteç katında bir adet NPN varsa bir adette PNP çeşidi oluyor. ( bi anfide iki adet NPN kullanıldığını görmüştüm. ) Mesela :

MJ150003 NPN tipi güç transistörüdür. buna karşılık aynı yükselteç katında MJ15004 PNP tipi transistör kullanılıyor.

2SA1943 - 2SC5200
    MJL3281 - MJL1302

şeklinde birbiriyle aynı karakteristik özelliklerde olan ama biri NPN diğeride PNP türü transistörler bulunuyor aynı yükselteç katında. siz iki parçayıda iyice okuyun ikiside bozuk olabilir hazır spariş verirken bi yanlışlık yapmayın yani.

• teşekkürler en kısa zamanda kontrol ettiricem...
    servisine vermek isterdim ama bilmiyorum ne olur
    daha önceden zaten bi işlem geçirmiş açmışlar ama ne olduğu belli deil
    bakalım sorun çözülcekmi??
    zaten çok kullanılcak bi makine deil ama yapılabilirse ileride aracımı satcak olursam
    bunu takarak satarım aracımı diye dusundum teşşekkürler gelişmeleri haber veririm
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuncok1907

teşekkürler en kısa zamanda kontrol ettiricem...
    servisine vermek isterdim ama bilmiyorum ne olur
    daha önceden zaten bi işlem geçirmiş açmışlar ama ne olduğu belli deil
    bakalım sorun çözülcekmi??
    zaten çok kullanılcak bi makine deil ama yapılabilirse ileride aracımı satcak olursam
    bunu takarak satarım aracımı diye dusundum teşşekkürler gelişmeleri haber veririm

merhaba
    eğer elektronık bılgınız yoksa uraşmayın derim arızası dağa coğalbılır en ıyıs servısıne yaptrı başın ağrımasın

hayırlı geceler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.