arkadaşlar elimde çalışmayan bir sony set var... kaset çalar ve radyo... gerekirse çoklu CD calar destekliyebiliyor. sağlam bir elektronikçi ustam var içindeki bir parçada hata olduğunu söledi. çok küçük bir yerde yaşıyorum ve bu parçadan buralarda bulmam imkansız.
bu paranın adını ve ne olduğunu bilen varsa ona gore aramak isterim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
kdv hariç fiyatı 0.80 kuruşmuş, kargoyla beraber en fazla 6.50 lira gibi bir masrafı olur size
hayır 2 tane var yanlış hatırlamıyosam... yani bir tane daha olduğu kesinde başka varmı bilmiyorum en az 2 tane var ama açar bakarım. bu sorunun nedeni nedir acaba? 1den fazla olmasının arıza ile başka bir alakası mı var? buarada fiyat konusunda bilgi veren arkadaşlara teşekkürler sahiden bukadar kucuk sorulara bile bukadar hızlı cevap vermeniz çok güzel bişey sahiden tecrübeleriniz çok yardımcı oluyor bizim gibi aceilere... saolun.
hayır bu transistör o cihazın ses yükselteç katında bulunan bir parça, genelde 2-4-6 adet şeklinde bulunur ondan sordum. bi kısım yükselteclerde aynısından iki tane olabiliyor ama genel olarak bu yükselteç katında bu parçadan 2 tane varsa ikisi birbirinden farklıdır.
Transistörler iki çeşittir NPN ve PNP .. yükselteç katında bir adet NPN varsa bir adette PNP çeşidi oluyor. ( bi anfide iki adet NPN kullanıldığını görmüştüm. ) Mesela :
MJ150003 NPN tipi güç transistörüdür. buna karşılık aynı yükselteç katında MJ15004 PNP tipi transistör kullanılıyor.
2SA1943 - 2SC5200 MJL3281 - MJL1302
şeklinde birbiriyle aynı karakteristik özelliklerde olan ama biri NPN diğeride PNP türü transistörler bulunuyor aynı yükselteç katında. siz iki parçayıda iyice okuyun ikiside bozuk olabilir hazır spariş verirken bi yanlışlık yapmayın yani.
teşekkürler en kısa zamanda kontrol ettiricem... servisine vermek isterdim ama bilmiyorum ne olur daha önceden zaten bi işlem geçirmiş açmışlar ama ne olduğu belli deil bakalım sorun çözülcekmi?? zaten çok kullanılcak bi makine deil ama yapılabilirse ileride aracımı satcak olursam bunu takarak satarım aracımı diye dusundum teşşekkürler gelişmeleri haber veririm
quote:
Orjinalden alıntı: tuncok1907
teşekkürler en kısa zamanda kontrol ettiricem... servisine vermek isterdim ama bilmiyorum ne olur daha önceden zaten bi işlem geçirmiş açmışlar ama ne olduğu belli deil bakalım sorun çözülcekmi?? zaten çok kullanılcak bi makine deil ama yapılabilirse ileride aracımı satcak olursam bunu takarak satarım aracımı diye dusundum teşşekkürler gelişmeleri haber veririm
merhaba eğer elektronık bılgınız yoksa uraşmayın derim arızası dağa coğalbılır en ıyıs servısıne yaptrı başın ağrımasın
hayırlı geceler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme