Şimdi Ara

acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar dota 2 oynuyordum, oyun sonu ekranında görüntü dondu fakat mouse hareket ediyordu. Sonra düzelmesini bekledim fakat bişey olmayınca alt+tab ve ctrl+alt+delete denedim fakat hiç bi şekilde değişme olmadı. Belki komutları alır diye biraz daha bekledim ama düzelmedi sonra reset tuşunu denedim çalışmadı sonra power tuşuna basılı tutarak kapatmayı denedim yine olmayınca daha uzun süre basarak denedim yine olmadı en sonra kasanın arkasından power supplyın kapatma tuşundan gücü kestim. Pc kapandı doğal olarak ama sonra tekrar gücü verdikten sonra bir daha bilgisayar açılmadı güç düğmesine basmama rağmen lütfen bi yardımcı olun.

• O şekilde kapatırsan ciddi sıkıntılar olaşabileceği bir kesinlik, donma olayı oyundan dolayı mı oldu yoksa birdenbirde mi bir anda yüksek voltajdan sapıtıp birşeylerin yanmış bile olabilir. Power'dan giden kabloda hasar dahi olabilir, öyleyse ucuz yırtarsın. Kasayı götür bir teknik servise hataya baksın, para kısmını sonra düşünürüz.
  • Reset tuşunun kablosu takılı değil desem, power tuşuna basılı tutunca nasıl kapanmadı anlayamadım. Fişi çektikten sonra tekrar çalıştırmak istediğinde, bilgisayar hiç mi açılmadı yoksa açıldı da görüntü mü gelmedi?
  • hocam oyun sonu ekranında dondu görüntü. mause hareket ediyordu. bunun dışında yukarıda yazdığım gibi power tuşu bile çalışmadı. bekledim de yani sıkıntı düzelecek olsa düzelirdi. eninde sonunda elektriği kesecektim zaten. 3 gün önce cpu soğutucu aldım red scorpion ama 3 gündür sıkıntı yoktu. bugün böyle birşey oldu ve açılmadı daha da. kardeşim biraz önce power tuşuna bastığımda pc çalışınca yanan minik ışık yanıyormuş önce sonra gidiyormuş. bunu farkettik
  • Masaüstü bilgisayar ise, sağlam bir güç kaynağı bağlanıp, sorunun bilgisayarın kendi güç kaynağında mı olup olmadığı anlaşılmalı. Laptop ise sökülüp anakart üzerindeki regülatör kısmının kontrol edilmesi gerek. Power tuşuna basınca ışığın yandığı müddetçe işlemci fanı dönüyor mu?
  • hocam pc hiç açılmıyor. bu arada ışık olayını yanlış anlamışım ben. psu nun düğmesini kapatım açınca bilgisayarın açma kapama tuşunun üstündeki bir lamba yanıp sonra yavaş yavaş sönüyor. psu yu daha 1-2 ay önce vatan bilgisayardan ekran kartımla beraber aldım. 3 gün önce de cpu soğutucu aldım ama bu güne kadar bir sorun olmamıştı hiç. anlayabilmiş değilim. hiç çalışmıyor. kasanın içinde anakartın ve ekran kartımın yeşil lambası yanıyor sadece.
  • Öyleyse siz sağlam bi güç kaynağını bağlayıp test edin hocam. O şekilde de bi sonuç alamazsanız tekrar iletişime geçelim.
  • hocam eski dandik psu mu taktım denedim ekran kartımı bağlamadan. hem riske atmamak için hemde gücü yetsin diye. yine tık yok. hatta ilk aldığım psu arızalı çıkmıştı bozuk olduğunu bu dandik psu ile tespit etmiştim. şimdi hangi yolu izlemeli?
  • Konu açmadan önce Teknik Yardım Bölüm Kurallarını okuyunuz.

Konu başlığınız şu şekliyle, Bölüm Kurallarının 3. maddesine aykırıdır.

Bölüm kurallarını okuduktan sonra, kurallara uygun olarak, yeniden, bir konu açabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.