arkadaşlar elimde arabam için bazı hoparlör takımları var ayrıntılarını yazmak istiyorum ve buna uygun bir amfi aramaktayım kafamda bir tane var ama bu sisteme uyarmı bilmiyorum elimden geldiğince ayrıntı vermeye çalışacağım umarım yardımı olur.
2 adet hoparlör: JBL GTO 935e 100w RMS / 300w Peak 1 adet Woofer: JBL GT3-10 (1000 lik) Pioneer EQ 6500 Ekolayzır (Baya Eski bişi...)
bunlar bende olanlar bunlara ek olarak
GTO 506ce Component tweeter da var içinde kapılar için
Set olarak Pioneer deh p7900-Bt 50x4 düşünüyorum
bu sistemi göz onune aldığımızda
GTO 301.1 300w lık bir JBL amfi yeterli olurmu??
fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum... şimdiden yardımcı olacak arkadaşlara teşekkurler...
gto 301.1 bas amfisi 225 watt rms lik gt3 e gayet yeterli olur. yalnız hoparlörler için edison ed 804a önericem ama gto506 55 watt rms lik giriş sınıfı mid takımıdır ed 804 a fazla gelicektir. 506 ların bağlı oldugu kanalın gainini kısarsanız edison ed 804a sorunsuz çalıştırır. ilerde daha güçlü mid takımıyla değiştirirsiniz
öncelikle teşekkürler. acıkcası ben 1az acemiyim... şimdi bas amfisi dediniz bide 1 öneriniz daha vsr bundan şunumu anlamalıyım... sonucta 1 i bas için 1i hoparlorler için 2 adet amfi mi takmam gerekecek... bu onuyu biraz daha aydınlatabilirseniz çok sevinirim... terimleri pek anlayamadım... 1a yuzeysel bilgim var bukadar kapsamlı bir sistem kurmamıştım hiç... sonuçta elimde 1 bas, 2 hoparlor, 2 on kapı hoparlor ve 2 tweetır olmaz uzere toplam 7 adet hoparlor olacak... bide EQ 6500 hakkında bişi solememişsiniz. onu takmamın bir yararı olurmu??? buarada bukadar çabuk cevap yazdığınız için tekrar teşekkürler... sahiden inanılmaz...
2 amfi kullanmak şart diye bir kural yok tek amfiyle de komple sistem çalıştırılabilir ancak sınırlı olur bu da bir gerçek. en iyi verim midler için ayrı sublar için ayrı beslenen en az 2 amfili sistemden alınır tabi. siz anladığım kadarıyla henüz giriş seviyesindesiniz, bu durumda jbl gto 755.6 6 kanallı amfiyi öneririm 4 adet hoparlör çıkışı 2 adet de subwoofer çıkışı bulunuyor subu köprülü oalrak basa girersiniz kalan bileşenleri de amfinin hoparlör kanallarına bağlarsınız.
eq 6500ise teybin F out, Rout, SUB out larını eko nun girişlerine, eko nun çıkışlarını da (F ön, R arka ve SUbwoofer), amfinin grişilerine bağlıcaksınız
evet dediğiniz gibi ben daha başlangıçtayım ve sadece tek amfi ile bi sistem kurmak istiyorum amaçım camları kırmak deil :) sadece yüksek müzik zevkini tatmak istiyorum. son mesajınızda neyi nasıl yapmam gerektiğini anlatmışsınız ama benim bi sorum daha olacak. 4 çıkış olduğuna gore 4 hoparlorden sonra tweeter lar için yer kalmayacak onu herhangi bir hoparlorle birliktemi bağlamam lazım yoksa onu set uzerinde herhangi bir çıkışamı bağlayacağım. birde bu onerdiğiniz amfinin piyasadaki fiyatı nerelerdedir acaba ona gore bi araştırma yapmak istiyorum. ben kucuk bi yerde yaşıyorum ve bu aleti şehirdışından almam gerekecek... şimdiden teşekkürler.
birde sence yazdığım parçalar nasıl? orta halli bir kullanıcı için yeterli olurmu? bana bir fikrini soylersen veya değiştirmem gereken parçaları ona gore maddi durumum el verdiğince bişiler yapmaya calışırım... hem boylelikle yanlış bişey yapmamış olurum.
bir kere olsun tam olsun. saol..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme