Şimdi Ara

acil yardım pc açılmıyor siyah ekranda takılıyor xp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kuzenin pc si açılıyor ama siyah ekranda kalıp duruyor öylr ama biostan sonra ki sayfada oluyor yani biosa girebiliyoruz , bu sorunu nasıl çözerim bilgisi olan çözme yollarını anlatırsa sevinirim..

birde forumda elbet vardır benzer konular ama ben güncel bilgilerini istiyorum lütfen yardım..

• Sorunun büyük ihtimalle yazılımsal işletim sistemi çökmesi..
    Ayrıca siyah ekran dan kastın nedir ? güvenli mod ve windows u olağan başlat diye çeşitli seçenekler görebiliyor musun ?
  • güvenli modda açılmıyor pc siyah ekran derken windows ekranı geleceğini kapkara bir ekran geliyor öyle kalıyor..

bide ondan önceki akşam elektrikler gitmiş sonraki gün açtıklarında böyle olmuş elektrik kesintisi bi zarar vermiş olabilirmi , onun haricinde geçen gün bios ta bir kaç ayar değiştirmiştik başkada bir şey yapamadık
  • quote:

Orijinalden alıntı: ETKİLEYİCİ34

güvenli modda açılmıyor pc siyah ekran derken windows ekranı geleceğini kapkara bir ekran geliyor öyle kalıyor..

bide ondan önceki akşam elektrikler gitmiş sonraki gün açtıklarında böyle olmuş elektrik kesintisi bi zarar vermiş olabilirmi , onun haricinde geçen gün bios ta bir kaç ayar değiştirmiştik başkada bir şey yapamadık

1-Bios pili ayarları ile ilgili bir sorun değildir... fakat siz yine de bios pilinizi çıkarıp kısa devre ettirin..
    2-sonra da sisteminizde bulunan harddiski çıkarıp sisteminizi o şekilde açmaya çalışın boot disk hatası yani harddisk yok hatası alırsanız kurdugunuz işletim sisteminde bir sorun vardır..(değişik cd ve optik okuyucu deneyin )
    3-sistem harddisksiz yine o ekran da takılı kalırsa ramlerinizin yerlerini ya da tek slotta tek ram ile sistemi çeşitli kombinasyonlar deneyerek açmaya çalışın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda1811 -- 15 Ocak 2010; 18:31:04 >

• çok teşekkürler yarın denerim bunları umarım olur çok sağol..

ama başka yollar bilenlerde varsa yardımlrını bekliyorum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.