Şimdi Ara

ADC Sorunları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Ben uzun bir süredir ADC rolünü oynarım fakat gerçekten defansif yapım var. 4-5 level olmadan adama dalamıyorum pat güm diye. Küçük hasar alışverişi sadce. Ama bazı suplar varki 1 levelde rakibin arasına girer kill icin herşeyi yaparlar. Ben daha çok farma oynarım Geride dururum. ama malesef genelde suplar beni savaşın içine atarlar. Daha 2. dakikada deyim yerindeyse '' Tek atmamı '' isterler ona göre savaşı başlatırlar. Durmadan savaş içindeyim Farmda genelde yapamıyorum bu sorun yüzünden. Bana bir yol gösterin çokmu defansif oynuyorum. rahatça farmlarla kasılıp bi süre sonra rahat bir şekilde kill kovalamak daha mantıklı değil midir ?

• karşı taraf çok agresif oynuyorsa senin pasif oynaman çok sıkıntı yaratacaktır en iyi savunma saldırıdır tekniğiyle saldır minyonlara da last hit yap laneyi fazla ittirme ittirirseniz de mutlaka wardınız olsun gank yememek için onu kule altına tıkmak varken sen niye pasif oynayasın supla senin amacın kasmak kasarken de karşı tarafı kastırmamak agresif suplarla oyun daha güzel oluyor bence ayrıca agresif oynamayı öğren sana faydası çok olacaktır öteki türlü çok korkak oynarsın alacağın hero da önemli bazı herolarla pasif oynaman gerekiyor mesela ama bot sıkıntılı bir lanedir özellikle adc oynuyorsan nerede ne yapman gerektiğini çok iyi bilmelisin umarım yardımcı olabilmişimdir. tr de adc olmak günah keçisi olmak gibi birşey :)
  • Adc oynama kardeş, boşa stres boşa sıkınıtı
  • Şimdi söyle birşey var siz 2 levelde çok güçlüsünüzdür girmezseniz bu senin zararına olur misal leona lucian yada leona gravesde level 2 fight ı yaparsan karşı adcnin genelde healı gider ve b atmak zorunda kalabilir sende farmda öne geçip lanede üstünlüğü birdaha bırakmazsın.Ama birde earlysi güçsüz herolar var misal vayne yada kogmaw ile level 2 de fb almanı kimse beklemez suportun girelim vb şeyler söylüyorsa ona 6 levele kadar pasi oynayıp 6da girebileceğinizi söylersen ortada sorun kalmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starixa

Şimdi söyle birşey var siz 2 levelde çok güçlüsünüzdür girmezseniz bu senin zararına olur misal leona lucian yada leona gravesde level 2 fight ı yaparsan karşı adcnin genelde healı gider ve b atmak zorunda kalabilir sende farmda öne geçip lanede üstünlüğü birdaha bırakmazsın.Ama birde earlysi güçsüz herolar var misal vayne yada kogmaw ile level 2 de fb almanı kimse beklemez suportun girelim vb şeyler söylüyorsa ona 6 levele kadar pasi oynayıp 6da girebileceğinizi söylersen ortada sorun kalmaz

Şimdi genelde early de pasif sonradan coşan herolarla oynarım. Vayne tris vs. Support olarak hep morgana nami tarzı herolar geliyor. Bi q tutuyorlar bende dalıyorum rakibe ama malesef o anda sup geri çekiliyor bende ortada kalıyorum bu sorun çok kötü bişey birlik içinde olamıyorum genelde supportlarla. Dalınca geri çekiliyor ben geri çekilince basıyorlar küfürü. Güzel bir pre bulup aşıcam inş bu sorunuda

• quote:

Orijinalden alıntı: sca_venger_

karşı taraf çok agresif oynuyorsa senin pasif oynaman çok sıkıntı yaratacaktır en iyi savunma saldırıdır tekniğiyle saldır minyonlara da last hit yap laneyi fazla ittirme ittirirseniz de mutlaka wardınız olsun gank yememek için onu kule altına tıkmak varken sen niye pasif oynayasın supla senin amacın kasmak kasarken de karşı tarafı kastırmamak agresif suplarla oyun daha güzel oluyor bence ayrıca agresif oynamayı öğren sana faydası çok olacaktır öteki türlü çok korkak oynarsın alacağın hero da önemli bazı herolarla pasif oynaman gerekiyor mesela ama bot sıkıntılı bir lanedir özellikle adc oynuyorsan nerede ne yapman gerektiğini çok iyi bilmelisin umarım yardımcı olabilmişimdir. tr de adc olmak günah keçisi olmak gibi birşey :)

Dediklerini çok iyi anladım sağol bu yorumun için. Earlyde agresif oynamak kötü geliyor bana Earylyde pasif latede coşmak daha güvende hissettiriyor. Supportlarda aşırı agresif ama daha 4 level olmadan rakibe skıll atarak manasını bitiriyorlar herşeyi yaptıklarını söylüyorlar biraz sabretmek zor bişeymi :D

• Bir sorum olucaktı. Hem farm yapıp hemde rakibi farm dışı mı bırakmalıyım yoksa bu supportumun işimidir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yraca31

Bir sorum olucaktı. Hem farm yapıp hemde rakibi farm dışı mı bırakmalıyım yoksa bu supportumun işimidir ?

minyonunun canı azken rakip onu almaya gelicektir minyona vururken sana vuramaz o anı iyi kolla ve o anda ona vur
  • Starixa kullanıcısına yanıt
    arkadaş çok güzel özetlemiş çok iyi bir taktik bunu kullan
  • yraca31 kullanıcısına yanıt
    bunda supportunda önemli tabi nerde ne yapması gerektiğini iyi bilmesi lazım tr de iyi sup bulmak zor mid oynasan neyse de bot biraz sıkıntılı kardeşım karşı tarafı oynatmamak lazım özellikle de karşı da hyper carry varsa agresif oynarsan tf de çok iyi işler yaparsın bence çünkü nerede saldıracağını ya da nerede duracağını iyi bilirsin adc çünkü pozisyon almayı bilmelisin yoksa sıfırsın bi bakarsın ölmüşsün :)
    e w açmış lvl2 tristana, yanında thresh morgana braum varsa rakibin flash healını alabilir, bu kadar korkak olma.

vayne ve kog ile paşa paşa geri durmak zorundasın, adama 1 vurana kadar 5 yiyorsun zaten bunlarla.
  • Oynadığın şampiyona göre karşındakine göre değişir. Draven Leona varsa sende ve rakibin Vayne, Trist, Kog falansa agresif oynamak zorundasın.

Olaya tamamen takas gözüyle bak, girdiğinizde kim zararlı çıkar diye düşün, şampiyonları tanı, ne zaman güçlü olurlar öğren ona göre gir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jrbatu

e w açmış lvl2 tristana, yanında thresh morgana braum varsa rakibin flash healını alabilir, bu kadar korkak olma.

vayne ve kog ile paşa paşa geri durmak zorundasın, adama 1 vurana kadar 5 yiyorsun zaten bunlarla.

Tristanayla anlarm yapılabilir. En sevdiğim adclerden biri olan vayneyle oynarken kimseye anlatamıyorum pasif oynuyucagımı daha 3 level olmadan yanımdaki support durmadan rakibi CC altına alıp beni zorla harekete geçirtiyor zararlı ben çıkıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Oynadığın şampiyona göre karşındakine göre değişir. Draven Leona varsa sende ve rakibin Vayne, Trist, Kog falansa agresif oynamak zorundasın.

Olaya tamamen takas gözüyle bak, girdiğinizde kim zararlı çıkar diye düşün, şampiyonları tanı, ne zaman güçlü olurlar öğren ona göre gir.

Bunları her maça girerken düşünüyorumda genelde supportum olcak insan beni hep tank gibi görüp savaşın içine doğru sürüklüyor hareketleriyle
    ADC oynarken en çok geri çekil komutunu kullanıyorum ben, adam girerken asılıyorum geri çekil pingine mecbur dönüyor Riske gerek yok, çekerim üstüme gank gelince girer killimi alır ordan yürürüm.
  • eğer karşıda agresif oynayacak supp varsa sende supp için agresif champ almasını iste takımdan. adc ne olursa olsun. olay supp'ta bitiyor. adc oynarken ben farm odaklı oynamayı severim. sonuçta kill vermediğin sürece rakip istediği kadar pokelasın. sen farmda fark atıyorsan o lane zaten kazanılmıştır. farm odaklı oynamayı seviyorsan soraka, sona gibi herolar aldır supp için senin için çok daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

ADC oynarken en çok geri çekil komutunu kullanıyorum ben, adam girerken asılıyorum geri çekil pingine mecbur dönüyor Riske gerek yok, çekerim üstüme gank gelince girer killimi alır ordan yürürüm.

Bende oyle istiyorum ama sup rahat durmuyor :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.