Akraba evliliği Ama o dönemlerde akraba evliliğinden sakat çocuk çıkma ihtimali yoktu. Çünkü anne de baba da herhangi bir genetik hastalığa sahip değildi.
Bildiğim kadarıyla akraba evliliklerinde sakat çocuk doğmasının sebebi, çekinik haldeki genetik hastalıkların hem anne hem de babada olmasından dolayı biraraya gelme ihtimalinin yüksek olması. Oysa akrabalık olmasa, iki tarafın genlerindeki çekinik hastalıkların genlerinin biraraya gelme ihtimali çok düşük oluyor.
Adem ile Havva'ya inananlardan önce onların ağzından konuşasım geldi
quote:
Orijinalden alıntı: Hasbi 81
Akraba evliliği Ama o dönemlerde akraba evliliğinden sakat çocuk çıkma ihtimali yoktu. Çünkü anne de baba da herhangi bir genetik hastalığa sahip değildi.
Bildiğim kadarıyla akraba evliliklerinde sakat çocuk doğmasının sebebi, çekinik haldeki genetik hastalıkların hem anne hem de babada olmasından dolayı biraraya gelme ihtimalinin yüksek olması. Oysa akrabalık olmasa, iki tarafın genlerindeki çekinik hastalıkların genlerinin biraraya gelme ihtimali çok düşük oluyor.
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Hasbi 81
Evlilik mi? Bayağı evlilik töreni mi yapmış Adem ve Havva çocuklarına?
ilk çocuk oldu.... ikinci çocuk oldu.... üçüncü çocuk oldu..... gerisi nasıl üreyecek? anne-çocuğu; baba-çocuğu; ya da kardeşlerin birbiriyle ilişkiye girmesi gerekir ki bu da pek mide kaldıran bi durum olmaz bence....
ya da biz çok bu basit düşünüyoruz?
bu arada o kadar çocukla bilmediğin dünyada o vahşi hayvanlara ve doğa koşullarına nasıl karşı konulduğu ise ayrı bir merak konusu
quote:
Orijinalden alıntı: bdfyobgsougt
quote:
Orjinalden alıntı: Hasbi 81
tarzına düşmemizi istersen o konuda iyiyimdir. hem inanmıyorum diyorsun hemde bu işi yadırgıyorsun. hayvandan gelme düşünen varsa neden din ahlakı üzerine yorum yapıyorsun? normalde senin buna karşı çıkmaman gerekmez mi? çünkü bu, din ahlakı ile oluşum.
quote:
Orijinalden alıntı: forvet09
tarzına düşmemizi istersen o konuda iyiyimdir. hem inanmıyorum diyorsun hemde bu işi yadırgıyorsun. hayvandan gelme düşünen varsa neden din ahlakı üzerine yorum yapıyorsun? normalde senin buna karşı çıkmaman gerekmez mi? çünkü bu, din ahlakı ile oluşum.
E ozmn neden kafana her estiğinde bir topic açma ihtiyacı hissediyorsun
quote:
Orijinalden alıntı: Crabeinmorn
Alıntıları Göster
Forum forum olsun diye. Ne kadar tartışma, o kadar bilgi doğuruyor. Tavsiye ederim sen de aç...
quote:
Alıntıları Göster
bence adem ile havvanın yaklaşık 500 tane çocuğu oldu ve bunlar dört bi yana dağıldı. onların zamanında insanların 1500 yaşına kadar kadar yaşadığını varsayıyorum. kafadan atıyorum yani. bi delil yok çünkü.
yada 23 erkek 6 kadın vardı. Mimar, ademin matrixi yendiden kurmak ve zion u kurtarmak için sağdaki kapıyı şeçmesi gerektiğini biliyodu. buda fantastik tahmin oldu. idare edin.
quote:
Orijinalden alıntı: BilenAdam101
bence adem ile havvanın yaklaşık 500 tane çocuğu oldu ve bunlar dört bi yana dağıldı. onların zamanında insanların 1500 yaşına kadar kadar yaşadığını varsayıyorum. kafadan atıyorum yani. bi delil yok çünkü.
yada 23 erkek 6 kadın vardı. Mimar, ademin matrixi yendiden kurmak ve zion u kurtarmak için sağdaki kapıyı şeçmesi gerektiğini biliyodu. buda fantastik tahmin oldu. idare edin.
Alıntıları Göster
[Deleted by Admins]
quote:
Orijinalden alıntı: Deleted User
[Deleted by Admins]
Alıntıları Göster
adem ile havvanın ilk çocukları çift yumurta ikiziydiler ve karşı tarafın ikizi ile evlenerek çoğaldılar;tek gerçek bu
quote:
Orijinalden alıntı: jogo
adem ile havvanın ilk çocukları çift yumurta ikiziydiler ve karşı tarafın ikizi ile evlenerek çoğaldılar;tek gerçek bu
Alıntıları Göster
alay konusu değil bopicci
quote:
Orijinalden alıntı: nolamaz
alay konusu değil bopicci
Alıntıları Göster
bu konuyu da gülünecek hale getirdiniz Hz.Adem bir peygamber ve kimse onunla alay edemez yazılarınıza dikkat ediniz
arkadaşlarında yazdığı gibi yaklaşık 1000 yıl yaşadığı ve bir okadar çocuğu olan ve Allahın koruduğu insanlardan bahsediyoruz ilk doğan çocuklar ve bi kaç nesil sonra doğanlar evlendiler ve insanlık çoğaldı belki size yanlış geliyor olabilir ama bu sayede varsınız ozaman başka seçenek yoktu da bu oldu ama şu an zaten bu dinimizce yasak...!
quote:
Orijinalden alıntı: ScORphY
bu konuyu da gülünecek hale getirdiniz Hz.Adem bir peygamber ve kimse onunla alay edemez yazılarınıza dikkat ediniz
arkadaşlarında yazdığı gibi yaklaşık 1000 yıl yaşadığı ve bir okadar çocuğu olan ve Allahın koruduğu insanlardan bahsediyoruz ilk doğan çocuklar ve bi kaç nesil sonra doğanlar evlendiler ve insanlık çoğaldı belki size yanlış geliyor olabilir ama bu sayede varsınız ozaman başka seçenek yoktu da bu oldu ama şu an zaten bu dinimizce yasak...!
Alıntıları Göster
Hepimiz akrabayız ne güzel
quote:
Orijinalden alıntı: törot
Hepimiz akrabayız ne güzel
Alıntıları Göster
"Bal kavanozunu dışardan yalamak" tanımlamasına örnek.Bazıları bunu merak eder, bazıları Hz.Adem'in Peygamberimizin Ümmeti olmayı istemesinin sırrını merak eder. Hz. Adem'in bu isteği kabul edilmezken Hz.İsa'nın aynı yönde isteği kabul edilir ve Kıyamete yakın geri dünyaya döneceği müjdelenir.
Acaba hangi soruları sormak daha anlamlı dini anlamda ?
Herkes sorduğu soruların cevabını alacak ve buna göe yaşayacak. Şeklen yaşanan ve beynen yaşanan bir din.
quote:
Boş bi konu
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Santuary
Boş bi konu
şu blog sayfasına tıklayan sazanları 77 yap ben de tıkladım
quote:
Orijinalden alıntı: Blaze`
quote:
Orjinalden alıntı: Santuary
Boş bi konu
şu blog sayfasına tıklayan sazanları 77 yap ben de tıkladım
Alıntıları Göster
Adem,Havva ve çocukları torunları 1000-1500yıl filan yaşamışlar bizim din hocası öle diyo
quote:
Orijinalden alıntı: Darth Nihilus
Adem,Havva ve çocukları torunları 1000-1500yıl filan yaşamışlar bizim din hocası öle diyo