Şimdi Ara

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN ! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.741
Cevap
36
Favori
278.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • önce düzeltilecek bir durum var mı? teyit alalım senden. yukarıdaki bilgileri okuyunca tekrar senin bazı sorunların var gibi geliyor bana ama belli de olmaz be pot kırmayalım şimdi. durum nedir problem yaşıyormusun?
  • noise margin upstream: 29 db
    output power downstream: 18 db
    attenuation upstream: 9 db

noise margin downstream: 38 db
    output power upstream: 11 db
    attenuation downstream: 16 db

ne iş anlamadım benim hat berbat her sürekli kopmalar oluyo
  • quote:

önce düzeltilecek bir durum var mı? teyit alalım senden. yukarıdaki bilgileri okuyunca tekrar senin bazı sorunların var gibi geliyor bana ama belli de olmaz be pot kırmayalım şimdi. durum nedir problem yaşıyormusun?

/>

1. Hattım hala 256.
    2. Sürekli internet kopuo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Popescu -- 11 Ağustos 2007; 23:08:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mathews

512 sınırsızdan 2048 e yükseltiler 2 gün sorunsuz kullandım downloadlar 180 200 de oluyordu.Bugün internete giremeyince arızaya bildirdim bana hattınız 2mbiti kaldırmıyor 512 veya 1024 geri dönelim en azından hattınız çalışşın dedi bende bari 1024 yapalım dedim İŞTE AŞAGIDA DEGERLER 512SINIRSIZDA youtube takılmadan izliyordum şimdi berbat takılmalar var benim anlamadığım 2 gun önce hat 2mbiti kaldırıyorduda ne oldu bugün desteklemiyor deniyor. Santrale 3km var yok .

Ne yapmalıyım bu yardım edin !!!!!!!!!

ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

abi senin bağlantıyı yılın rüküşü seçiyoruz.
    bu bağlantıyla web sayfası açabiliyor musun?

• 2 mbit kablonu kemirmiş olabilir. bence telefon kablonu kontrol et bir yerden patlak vermiş olmasın? yılın değil, tüm zamanların rekorunu kırmış. web sayfası da açıyor anladığım kadarıyla. helal olsun be rekor bu
    İl: İstanbul / İlçe: Kadıköy / Mahalle: Bostancı
    Gateway: Bostancı Santralı -> Erenköy Santralı Data -> Erenköy Santralı İstanbul-9 Tandem Üzerinden Yurtdışı Çıkışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TA2LSM -- 12 Ağustos 2007; 12:40:00 >

• Evimde (İstanbul / Halkalı):
    Değer : Down Up
    SNR Margin (dB): 12.3 25.0
    Attenuation (dB): 43.0 25.0
    Output Power (dBm): 11.9 18.4
    Attainable Rate (Kbps): 3552 1308
    Rate (Kbps): 2048 512
    Paket : 2048/512

İşyerimde (İstanbul / Çamlıca): (Fiber döşediler sözde :p )
    Değer : Down Up
    SNR Margin (dB): 6 6
    Attenuation (dB): 50.0 31.0
    Output Power (dBm): 11.9 18.4
    Attainable Rate (Kbps): ? ?
    Rate (Kbps): 2112 992
    Paket : 4096/1024

Tahminen , attainable rate o hattın kondisyonuna göre ulaşılabilecek maksimum hızı gösteriyor.Sonuç olarak benim iki hat ta 4096'yı göremeyecek. Sanırım Turk Telekom'un fiziksel sınırına geldik dayandık.
    Bence TT en tepedeki iki hızı 2048+ adı altında birleştirip , fiyatını da şu anki 2048/512 paketinin fiyatını vermeli.Sınırsız hız / sınırsız kota şeklinde :p Nasıl olsa bakır kablolar gereken sınırlamayı yapıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badmin -- 12 Ağustos 2007; 12:01:33 >

• Pazar günleri dahada kötü oluo galiba
  • abi allah sabır versin ya! insan kafayı yer harbiden.
    samet.yildiz, ne yapmayı planlıyorsun/yapacaksın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: samet.yildiz

/>

Pazar günleri dahada kötü oluo galiba

Birde ttnet buna internet diyor.Buna başka birşey demek lazım:D

Kablo varsa kabloya geç çekilmez o internet.

Benimkide bu şekil kafayı yiyorum

Sn Margin:29.1 31.0 dB
    Line Attenuation: 49.8 27.5

Dl/Ul şeklinde.
  • benim değerler çok iyi çıktı

4096/1024 kullanıyorum. USR9108.
  • can-selxik abi nerede oturuyorsun ? santrale yakınlığın ne kadar ? bende usr 9108 var
    SNR margin (dB): 7.1 21.0
    Attenuation (dB): 32.0 15.5
    Output power (dBm): 19.3 12.1
    Attainable rate (Kbps): 2080 1096
    Rate (Kbps): 2048 512
  •  ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

pek de iyi gorunmuyor sanırım.. peki yapılabilecek bir sey var mı? yani daha ii degerler elde etmenin bir yolu....
  • Noise Margin (yüksek olması iyi) (AKA Signal to Noise Margin or Signal to Noise Ratio)
    Relative strength of the DSL signal to Noise ratio. The higher the number the better for this measurement. In some instances interleaving can help raise the noise margin to an acceptable level.

6dB or below is bad and will experience no synch or intermittent synch problems
    7dB-10dB is fair but does not leave much room for variances in conditions
    11dB-20dB is good with little or no synch problems* (but see note below)
    20dB-28dB is excellent
    29dB or above is outstanding

* Note that there may be short term bursts of noise that may drop the margin, but due to the sampling time of the management utility in your modem, will not show up in the figures.

Line Attenuation (düşük olması iyi)
    Measure of how much the signal has degraded between the DSLAM and the modem. This is largely a function of the distance from the exchange. The lower the dB the better for this measurement.

20dB and below is outstanding
    20dB-30dB is excellent
    30dB-40dB is very good
    40dB-50dB is good
    50dB-60dB is poor and may experience connectivity issues
    60dB or above is bad and will experience connectivity issues

Değerler yukarıda arkadaşlar .Değerlere bakarak yorum yapabilirsiniz .Eğer hattınız kopuyorsa ve değerler normalin altında kalıyorsa binanızdaki kutudan modeme cat 5 kablo çektirin probleminiz büyük olasılıkla ortadan kalkacaktır (ben yarın kabloyu çektiriyorum ) eğer kalkmaz ise demekki santral ile binadaki telefon kutusu arasında problem var o zaman tt ye baş vuracaksınız onlarda alt yapıya yatırım yapmaktansa hat hızınızı düşürmek istiyorlar .(nereden biliyorum ? telefondaki bayan bana bu ahlaksız teklifte bulundu 4096 yı 2048 yapalım dedi ama ben kabul etmedim neden ? çünkü hiç kimse hızlı internet hakkımı elimden alamaz )
    4440375 i arayıp sinyal değerlerim zayıf + hızım yavaş arıza kaydı bırakmak istiyorum demeyin almıyorlar(nereden biliyorum? çünkü telefondaki zaatı na muhterem (muhterem olmayan kişi) bağırarak ve kızarak cevap vermiş olup bende sesimi yükseltip gerekli cevabı verince kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştırıp hız yavaşlığı kaydını almıştır)

• quote:

abi allah sabır versin ya! insan kafayı yer harbiden.

Abi nabalım kabloyu yeniden çekçez
  • quote:

Orjinalden alıntı: samet.yildiz

quote:

abi allah sabır versin ya! insan kafayı yer harbiden.

Abi nabalım kabloyu yeniden çekçez

Arızadan gelip baksınlar ya önce . Sonra gerekirse çekersin kablo . Adamlar ıkınıyor arıza kaydı almamak için . Yok böyle bir şey . Sanki, keyfimizden arıyoruz . Ukala ukala konuşmalar telefonda . Sinir harbi oldum ya artık yeter

•  ADSL HAT ZAYIFLAMASI HERKES DEĞERLERİNİ YAZSIN !

Alanya'da 1024 adsl'ye geçiş ile birlikte her gün 20 kere adsl bağlantım koparak, hattan düşüp, hemen ardından yeniden açılarak, internet çalışıyordu. Hız arttırımı ile birlikte eskiden kesintisiz download yapan, torrentler ve emule bu sürekli kopmalar neticesinde hattaan düşüş ile birlikte indirme duruyor ve sabahlara kadar boşu boşuna bilgisayar açık kalmış oluyordu. Bugün Zyxel Prestige 650R-31 modemimi söktüm. Yerine Geek ADSL Q51 modem taktım son 21 sattir hiç kesinti olmadı. Ya benim şansım Telekom'dan artık sorun yok ya da Zyxel'de hız arttırımı ile sorun oluştu. Bilemiyorum. Bu arada yeni modem de görünen CRC Hataları ve hatalı saniyeler ile hat durumum nasıl olduğu konusunda hiç bilgim yok. Acaba durumum kötü mü, iyi mi ?

• bunlar da benim hattin degerleri
    nasil sizce

• quote:

Orjinalden alıntı: javaopera

bunlar da benim hattin degerleri
    nasil sizce

O değerlere sahip olsaydım keşke diyorum . O zaman dilekçe verip zar zor da olsa 2 mbit isterdim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glyph -- 14 Ağustos 2007; 23:48:32 >

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.