Şimdi Ara

adsl modeme 4 pc bğlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Adsl modeme apartmandaki 4 pc'yi bağlamak istiyorum.Bağlanmada bir sorun yok.Bağlandıktan sonra diğer pc'lerle(ip'lere dikkat ettiğim halde) çakışma buluyor ve explorer çalışmıyor.Çıldırmak üzereyim.Ana bilgisayar 10.0.0.3 diğerlerinede sırayla 10.0.0.4, 10.0.0.5, 10.0.0.6, 10.0.0.7 atadım .Ama yinede çakışma oluyor.Sorumumu inşallah anlatabilmişimdir.Bu konuda lütfen desteğinizi esirgemeyin.Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• Atadim derken elle mi verdin? Elle verdiysen cakisma nasil oluyor anlamadim?
  • sanırım bunu modem ayarları ile yapıyordun tüm bilgisayarlar kapanıp karmaşık bir şekilde açılırsa böyle bir sorun çıkıyordu. bizdede vardı bu sorun teknik destekten arkadaşlar gelip halletti. yoksa ana makine kapandığında tüm makineleri kapatıp önce ana makineyi açmak gerekiyor
  • Arkadaşım interneti nasıl dağıttın, switch kullanarak mı yoksa 4 portlu modemle mi? Gerçi her ikisinde de elle ip vermene gerek yok. Zaten modem kendisi farklı ip ataması yapıyor. Ben de 6 kişiye veriyorum ve bi sorun oluşmuyor. Modemini de yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz.
  • kardeş anlamadığım nokta neden elle atadın ki zaten modem otomatik IP adresi verecektir bi de böyle dene yani IP adresini kendin atama otomatik alsın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alwaysleader

kardeş anlamadığım nokta neden elle atadın ki zaten modem otomatik IP adresi verecektir bi de böyle dene yani IP adresini kendin atama otomatik alsın...

+1
  • evet kendi otomatik bulsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kulalı

Arkadaşım interneti nasıl dağıttın, switch kullanarak mı yoksa 4 portlu modemle mi? Gerçi her ikisinde de elle ip vermene gerek yok. Zaten modem kendisi farklı ip ataması yapıyor. Ben de 6 kişiye veriyorum ve bi sorun oluşmuyor. Modemini de yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz.

Switc'siz dağıtım yaptım.Modemim 4 portlu.Modemim İnca.Otomatik yapar derken kullanım kılavuzunda kurulum esnasında bir takıp yarlar vermiş.Yani otomatik algılama yap demiyor.Otomatik ip ataması yapın derken ana makinanın haricindeki(modemin kurulu olduğu makina) makinalaramı otomatik ıp atama ayarı yapayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kulalı

Arkadaşım interneti nasıl dağıttın, switch kullanarak mı yoksa 4 portlu modemle mi? Gerçi her ikisinde de elle ip vermene gerek yok. Zaten modem kendisi farklı ip ataması yapıyor. Ben de 6 kişiye veriyorum ve bi sorun oluşmuyor. Modemini de yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz.

Switch'siz dağıtım yaptım.Modemim 4 portlu ve İnca marka.Otomatik yapar derken kullanım kılavuzunda kurulum esnasında bir takıp ip yapılandırma ayarları vermiş.Yani otomatik algılama yap demiyor.Otomatik ip ataması yapın derken ana makinanın haricindeki(modemin kurulu olduğu makina) makinalaramı otomatik ıp atama ayarı yapayım.Kısacası sıfırdan modemi kurduktan sonra ana makina ve diğer makinaların hepsi otomatik ıp algılayarak kurulabilirmi
    İlgilenen arkadaşların hepsine teşekkür ederim.
  • Tüm makinaları gateway ve ip ayarlarını otomatik almasını sağlıycaksın, o zaman çakışma olmaz!
  • quote:

Orjinalden alıntı: sirneo

Tüm makinaları gateway ve ip ayarlarını otomatik almasını sağlıycaksın, o zaman çakışma olmaz!

teşekkür ederim sirneo kardeşim...işteyim...akşama eve gittiğimde deneyeceğim.
  • Bende ip' verirken statik veriyorum ama bu tarz çakışmalarda dinamik kullanmak en iyi çözüm!
  • Bak kardeş, bu tür bağlantıda ana makine falan diye bişey olmaz. Alacaksın ethernet kablosunu her makinenin ethernet kartına takacaksın. Modemin arayüzünden sadece kullanıcı adı ve parolanı gireceksin. Modem kurulumu diye bişey de yok. Makineler zaten otomatik olarak interneti alacaklar. Yalnız sorun olursa makinelerin her birinde İnternet seçenekleri>yerel ağ ayarları kısmında "ayarları otomatik algıla" seçeneğindeki tiki kaldır. Kolay gelsin
  • kulalı arkadaş dogru söylüyor.
  • kardeş sorun makinenin birinde 2 ip numarası alıyordur biri otomatiktir anca onunla çakışır yoksa elle verirsen çakışma olmaz bu imkansız sen bilgisayarıma sağa tıkla orda networkde 2 tane ethernet vardır dikkat ona
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.