Şimdi Ara

ağ kurulumu :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar origo marka 4 portlu adsl modem ile 3 bilgisayrda ağ kurmak istiyorum fakat beceremedim...

windows xp homeda ağı kuruyorum fakat bilgisayarlar birbirini görmüyor...

lütfen bilen bir arkadaş tane tane anlatabilirmi?

şimdiden teşekkürler...

• tüm lan bağlantılarını yap.her makinaya ayı bir ip numarası ata.ağ kurulum sihirbazını çalıştır
    sanırım başka yapacağın bir şey yok

internete bağlanabildiğini varsayarak modem ayarlarından bahsetmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ado -- 27 Ağustos 2005, 18:07:20 >
  • kardes makinaların iplerini aynı segmentten ver...

Default gate waylerine modemin iç ipsini ver..

Makinalarına sırasıyla 10.12.1.1,10.12.1.2.....iplerini ver.

Kolay Gelsin..
  • yaw bu konu çözülmemişmiydi

o gün msn den arkadaşa yardımcı olduğumu sanıyordum ama bir koptu bir daha gelmedi

dostum sonucu buraya yaz istersen
  • bilgisayarlar ağda birbirini görüyor ama içlerine girilmiyor...

yani dosya paylaşımı yapamıyoruz...

olmadı gitti :)
  • 4 portlu modmeler hub özelliğinide barındırır içinde senin tek yapacağın makinaları modeme bağlamak ve otomatik ip almalarını sağlamak. çalışma grup isimlerini aynı yapıp diskleri paylaşıma açtıktan sonra windows ta ağ bağlantılarım bölümüne tıkladığında bir kaç dakika sonra paylaşımdaki diskleri gormeye başlarsın. sen ipleri otomatik aldır gerisi kolay iş
  • kardes iplerini verip bilgisayarlara ping attığında cevap geliyorsa dosya paylaşımı yapmak için ozellikler kısmından paylaşıma açman gerek..

Sonra ulasmak istediğin pcye \\ipnosu\ yazarak (start run'a) burdaki ip nosu ulaşmak istenilen pc nin ipsidir bana paylaşılan dosyalarını göster demelisin..yukarıdakini yazarak bunu yapmış olursun..

Sonra eğer firewall izin veriyorsa ve dosyalar paylaştırılmışsa tasıma yapabilirsin...

Kolay Gelsin..
  • arkadaşlar bu ağda dosya paylaşımıyla ilgili benimde bir sorunum var
    ben 2 pc lik ağı kurdum birinde xp kurulu birinde winme winme ile xp den dosya çekerken dosya adlarındaki türkçe karakterler sorun oluyor bu dosyaları görbildiğim halde çekemiyorum bu sorunun bi çaresi varmı
  • ben sorunu çözdüm arkadaşlar...

hepinize teşekkürler...

windows güvenlik duvarı denen aptal şey dosya paylaşımı yaptırmıyor. Kapatınca bu mereti herşey düzeldi....
  • Mantıklı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.