Şimdi Ara

Ahşaptan PC için Masa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eklemiş olduğum resimleri hemen hemen herkes biliyor. Mutlaka görmüştür. Danimarkalı elektrik mühendisinin yaptığı Masaiçi PC.
    Ben de bu PC nin aynısını ama ahşap versiyonunu yaptırmak istiyorum. (Sıvı soğutmasız)
    Bununla ilgili Projemi bitirdim. Diğer yeni konuma bakabilir, "şöyle yapsan daha iyi olur" dediğiniz bir fikriniz, görüşünüz varsa, bu proje hakkında yardım ederseniz çok sevinirim.

Fikirlerinizi, yorumlarınızı bekliyorum.

BUYRUN RESİMLER:

http://imageshack.us/photo/my-images/854/55402119.jpg/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arycanda66 -- 14 Aralık 2013; 10:30:47 >

• ahşaptan kasa deneyimlerim oldu, kesinlikle sıcaklıkları daha fazla olur.yanmaz verniğe felan gerek yok, masif ağaç yapacaksnız dolgu verniği bile yeterli gelecektir üst kısmına illaki parlak vernik atmaslınız , son olarak da kullanacagınız ağaç çok önemli.
    gösteriş olarak güzel olur yeteri soğutma ile başarılı olacağı kanısındayım.

bu kendi yaptığım normal masam
     Ahşaptan PC için Masa

• quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

ahşaptan kasa deneyimlerim oldu, kesinlikle sıcaklıkları daha fazla olur.yanmaz verniğe felan gerek yok, masif ağaç yapacaksnız dolgu verniği bile yeterli gelecektir üst kısmına illaki parlak vernik atmaslınız , son olarak da kullanacagınız ağaç çok önemli.
    gösteriş olarak güzel olur yeteri soğutma ile başarılı olacağı kanısındayım.

bu kendi yaptığım normal masam
     Ahşaptan PC için Masa

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
    Sıcaklık konusunda daha fazla olacağı dediğiniz gibi size katılıyorum. illaki, kesin olur.! 1-2 Sene sonra çok fazla ısınmadan yanma alev alma durumu olmaz dimi?
    Masif ağaçtan yapacaksınız derken yanma olayını mı kastettiniz?
    Kasalarda arka kısımda bulunan çıkış fanını, bu masaya nereye koymalıyım? Alt kısım olur mu? Sizce fanları nasıl yerleştirmeliyim?

Yüksek PRM devir hızına sahip fanlardan koymayı düşünüyorum ama onlarında 5-6 tanesi birden çalıştığı zaman çok ses çıkarıyor. Gerçi en azından ısınmasından iyidir.
    :)

• İlk olararak malzeme seçimi önemli. Masif ağaçmı yapacaksını yoksa mdf mi? ikisi arasından işçilik arasından fark olacaktır, tavsiyem tabikide masiften yana ama elinizde alaet edevat yoksa biraz sorunlu olabilir. bir mdf masayı sadece sunta kesme makinası ile yapabilirsiniz (ahşap ile bilginizi bilmediğim den böyle yazıyorum) ama bi masif masa için kalasrı uygun kalınlıkta kesmek bağırsak açmak birleştirmek bağlamak vs daha uzun bir süreçtir.

Masif ağaç derken şöyle diğim benim masam ilk başlangıcında 5cmx10cmx3 metrelik 5-6 adet kalastı, başka herhangi bir plaka vs kullanmadım, düz yüzeylerde birleştirme.
    Ağaç bilginiz çok değilse hali hazırda tanıdık bir marangoz vs niz yoksa masif ile ugraşmayın derim.Yaptırmayında maliyetli olur
    -Sıcaklıkta ki artış şu şekil olacaktır, normal kasada %100 işlem gücünde kasa içi sıcaklıgın 40 derece oldugunu düşünelim. yeterli havalandırma ile bu sıcaklık artmayacaktır. ağaç kasada bu sıcaklık tahminimce 10c bile farkedebilir ama artmaz yanı 40 değilde 45- 50 lerde sabit kalır, daha büyük iç hacim ve daha cok fan ile sorun çözülür. yüksek devirli az sayıda fan yerine 5 liraya alacagını universal fanları tercih edin derim, hem daha sesiz hem daha ucuz olurlar. ama kesinlikle yanma vs olmaz hatırladığım kadarı ile kuru ağaç 280c cıvarı yanıyordu
    -bende ilk o tarz bi masa yapacaktım ama kısa kestim işi bıraktım. bence o tarz bir masa en güzel aliminyumdan olur hocam o bi gerçek :)
    yaparsanda her türlü yardımcız

• quote:

İlk olararak malzeme seçimi önemli. Masif ağaçmı yapacaksını yoksa mdf mi? ikisi arasından işçilik arasından fark olacaktır, tavsiyem tabikide masiften yana ama elinizde alaet edevat yoksa biraz sorunlu olabilir. bir mdf masayı sadece sunta kesme makinası ile yapabilirsiniz (ahşap ile bilginizi bilmediğim den böyle yazıyorum) ama bi masif masa için kalasrı uygun kalınlıkta kesmek bağırsak açmak birleştirmek bağlamak vs daha uzun bir süreçtir.

Masif ağaç derken şöyle diğim benim masam ilk başlangıcında 5cmx10cmx3 metrelik 5-6 adet kalastı, başka herhangi bir plaka vs kullanmadım, düz yüzeylerde birleştirme.
    Ağaç bilginiz çok değilse hali hazırda tanıdık bir marangoz vs niz yoksa masif ile ugraşmayın derim.Yaptırmayında maliyetli olur
    -Sıcaklıkta ki artış şu şekil olacaktır, normal kasada %100 işlem gücünde kasa içi sıcaklıgın 40 derece oldugunu düşünelim. yeterli havalandırma ile bu sıcaklık artmayacaktır. ağaç kasada bu sıcaklık tahminimce 10c bile farkedebilir ama artmaz yanı 40 değilde 45- 50 lerde sabit kalır, daha büyük iç hacim ve daha cok fan ile sorun çözülür. yüksek devirli az sayıda fan yerine 5 liraya alacagını universal fanları tercih edin derim, hem daha sesiz hem daha ucuz olurlar. ama kesinlikle yanma vs olmaz hatırladığım kadarı ile kuru ağaç 280c cıvarı yanıyordu
    -bende ilk o tarz bi masa yapacaktım ama kısa kestim işi bıraktım. bence o tarz bir masa en güzel aliminyumdan olur hocam o bi gerçek :)
    yaparsanda her türlü yardımcız

Verdiğiniz bilgiler için tşk ederim. Ağaç bilgim sıfır :)):))) Sadece tanıdığım bir marangoz yardımı ile ölçüleri verip ona yaptırmayı düşünüyorum. Aslında bu iş belki 5 ay sonra belki seneye de olabilir acelesi yok zaten bilgisayarım 2 aylık bile değil. Kasam da fena değil güzel. Memnunum. Ama bu danimarkalı adamın yaptığı aşırı derecede hoşuma gitti. :))
    Dediğiniz gibi alüminyumdan yapmak çok iyi ama ona da ii bir bütçe ayırmak lazım. Tanıdık marangozun kullanacağı malzeme masif mi MDF mi bimiyorum ama (masif ağaç sanki daha hoş gibi. görüşünüş olarak. )
    Tanıdığım marangozcu maliyetinin ise 200-250 TL arası olacağını söyledi. (Danimarkalının yaptığı boyutların aynısı) Açıkcası bana ucuz geldi. Çok daha maliyetli olur diye düşünmüştüm. Zaten doğru düzgün bir kasaya en azından 150-350 TL arasında para bayılıoruz. Fan olayı ise şu an kendi kullandığım Kasada 4 tane 12mm lik yüksek devirli fanlardan var. tanesini 16 TL mi ne almıştım. (%25 indirimli)
    Kullandığım PSU sessiz bir psu olmasına rağmen 4 fan bile çok ses yapıyor. Kasa gürültülü çalışıyor.
    TANESİ 5-6 TL ye satılan 12mm lik fanlardan var siz onları diyorsunuz galiba. Sessiz olur ama soğutması için onlardan daha fazla almak gerekir diye düşünüyorum. Aslında mantıklı.
    Bu tarz bir masanın bir de alüminyum olarak maliyetini sormam lazım.

• Eğer o tarz bi fiyat söylediyse ticari amaç yoksa için işinde masif yapılabilir, ha bu çam olur maun olur ayrı. ama mdf den yapmak daha kolaydır veya 18mm kontraplak da bu iş için yeterli olur. aliminyum daha pahalı olacaktır kesinlikle
  • quote:

Eğer o tarz bi fiyat söylediyse ticari amaç yoksa için işinde masif yapılabilir, ha bu çam olur maun olur ayrı. ama mdf den yapmak daha kolaydır veya 18mm kontraplak da bu iş için yeterli olur. aliminyum daha pahalı olacaktır kesinlikle

Fiyat sizce de uygun değil mi? Bana uygun geldi, aslında tanıdığımın yakın akrabası. O şekilde iletişime geçtim.
    Peki tahtanın kalınlığı 1 veya 1.5 cm olması yeterli midir?
    Bunun dışında bu danimarkalı adamın yaptığı malzemenin maliyetini de öğreneceğim. Onun maliyetini de söylerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    masa içi uzay kasa için öneri
    4 yıl önce açıldı
    PC için oyun kolu tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • malzeme değilde işçilik açacaksa az geldi açıkçası , yani ne desem boş aslında bu iş için.
    kalınlık en aşağı 1.5 cm olmalı 18mm mdf yada kontraplak yeterli olur benım masa 18mm cıvarı.
  • tam uzmana rastladın hiç ahşap malzeme ile uğraşma (gerçek ağaç malzeme çalışıyor eninde boyunda daralmalar oluyor ortama göre adapte oluyor) git mobilyacıya ver ölçüleri bulabilirse yarım tabaka (parlak) istenilen renkte sunta veya mdf var 18mm bulun kutu gibi yapın birleştirme yerlerini kavelalı birleştirin vida atmaya gerek yok yan ve önlerine camın altına gelecek olan yerlerine parlak metal profil bağlarsın içten masanın ön tarafını da içeri doğru 25 cm boşluk verirsiniz masanın ayagınıda parlak metalden dört köşe yaptırırsın masaya alt dan bağlarsın duvara montajlanacaksa üç kare kesitli metal boruyu duvara metal vidalarla bağlarsın masayı da üstüne koyarsın altdan bağlarsın camıda en son masanın üst ölçüsüne göre kestirirsin hadi bakalım kolay gelsin sana konrtaplak olmaz isteğin ölçüde bulamazsın piyasada 4 mm ve 8mm yaygın olarak kullanılıyor 1 tabaka parlak sunta sanırsam 110-150 tl cıvarında sana yarım tabakadan az gider.

masanın yanlarına hava boşluğu bıratırırsın.. yanma filan olur demişsin sunta ve mdf yanma olmaz yangını önleyici madde koyuyorlar içerisine kuru sıcak hava ile birşey olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: çotanak 28

tam uzmana rastladın hiç ahşap malzeme ile uğraşma (gerçek ağaç malzeme çalışıyor eninde boyunda daralmalar oluyor ortama göre adapte oluyor) git mobilyacıya ver ölçüleri bulabilirse yarım tabaka (parlak) istenilen renkte sunta veya mdf var 18mm bulun kutu gibi yapın birleştirme yerlerini kavelalı birleştirin vida atmaya gerek yok yan ve önlerine camın altına gelecek olan yerlerine parlak metal profil bağlarsın içten masanın ön tarafını da içeri doğru 25 cm boşluk verirsiniz masanın ayagınıda parlak metalden dört köşe yaptırırsın masaya alt dan bağlarsın duvara montajlanacaksa üç kare kesitli metal boruyu duvara metal vidalarla bağlarsın masayı da üstüne koyarsın altdan bağlarsın camıda en son masanın üst ölçüsüne göre kestirirsin hadi bakalım kolay gelsin sana konrtaplak olmaz isteğin ölçüde bulamazsın piyasada 4 mm ve 8mm yaygın olarak kullanılıyor 1 tabaka parlak sunta sanırsam 110-150 tl cıvarında sana yarım tabakadan az gider.

masanın yanlarına hava boşluğu bıratırırsın.. yanma filan olur demişsin sunta ve mdf yanma olmaz yangını önleyici madde koyuyorlar içerisine kuru sıcak hava ile birşey olmaz

Yardımınız için tşk ederim. Herşeyi anladım da şu; "birleştirme yerlerini kavelalı birleştirin vida atmaya gerek yok" dediğinizden bişey anlamadım. Kavelalı birleştirme işi nasıl oluyor.? Yapıştırma usulü mü? :S :S Açıkcası duvara monte etmek yerine ayaklı olsa iyi olur diye düşünüyorum. Odamın düzenini senede 2-3 kez değiştiren biriyim. Ayaklı olursa İstediğim yere koyarım masayı.
    Standart MDF Kalınlıkları nedir? istenilen kalınlığa göre kestirmek yerine belli bir kalınlıkta olan hazır bişeyi alayım. Mesela standart 20mm lik varsa tutupta illaki 18mm olsun diye marangozcuya özel kesim yaptırmayayım diyorum.
    Ben bu danimarkalı adamın alüminyumdan yaptırdığının maliyetini öğrenmem lazım. Aklım hala onda Tahtadan yaptırmak en son iş.
    Gerçi oluşturacağım sistemde sıvı soğutma olmayacağı için bu adamınki gibi masanın içi çok renkli, cıvıl cıvıl parlamaz gibime geliyor. Ön kısıma 12mm lik 5 adet Led li fan (mavi-kırmızı) sol yan kısıma 2 adet led li fan düşünmüştüm. Tahminime göre gene de fena olmaz gibi.
    Herşeyi planladım ayarladım da bu işe ne zaman başlıcamı bilmiorum iyi mi :D :D işlerimin yoğunluğu ve ekonomik durumum biraz düzene girsin bunu yapacam inş.

• Arkadaşlar bir de bu adam PSU yu yerleştirdiği yerden tüm kablolar hiç bir şekilde görünmeyek kadar iyi bir şekilde nasıl gizlemiş. Neyi nerden geçirmiş, neyi nereye takmış onu hala çözmedim. adamın masasının içinde bir tane kablo yok yaa :)) Sanki PC Bileşenleri Kablosuz. +bu masa 140 Cm boyutunda HDD vs SSD leri masanın en sonuna anakartı ise en başa koymuş kablolar o kadar uzun oluyor mu? :S:S:S ve masanın alt kısmına açtığı/koyduğu fan çıkış fanı oluyor dimi?
    Açıkcası bu tarz bi masa yaptırsam bile neyi nereye takacağımı tam bilemediğimden PC yi toplamayı elime yüzüme bulaştıracağım gibime geliyor
    Hadi hayırlısı

• quote:

Orijinalden alıntı: arycanda66

quote:

tam uzmana rastladın hiç ahşap malzeme ile uğraşma (gerçek ağaç malzeme çalışıyor eninde boyunda daralmalar oluyor ortama göre adapte oluyor) git mobilyacıya ver ölçüleri bulabilirse yarım tabaka (parlak) istenilen renkte sunta veya mdf var 18mm bulun kutu gibi yapın birleştirme yerlerini kavelalı birleştirin vida atmaya gerek yok yan ve önlerine camın altına gelecek olan yerlerine parlak metal profil bağlarsın içten masanın ön tarafını da içeri doğru 25 cm boşluk verirsiniz masanın ayagınıda parlak metalden dört köşe yaptırırsın masaya alt dan bağlarsın duvara montajlanacaksa üç kare kesitli metal boruyu duvara metal vidalarla bağlarsın masayı da üstüne koyarsın altdan bağlarsın camıda en son masanın üst ölçüsüne göre kestirirsin hadi bakalım kolay gelsin sana konrtaplak olmaz isteğin ölçüde bulamazsın piyasada 4 mm ve 8mm yaygın olarak kullanılıyor 1 tabaka parlak sunta sanırsam 110-150 tl cıvarında sana yarım tabakadan az gider.

Yardımınız için tşk ederim. Herşeyi anladım da şu; "birleştirme yerlerini kavelalı birleştirin vida atmaya gerek yok" dediğinizden bişey anlamadım. Kavelalı birleştirme işi nasıl oluyor.? Yapıştırma usulü mü? :S :S Açıkcası duvara monte etmek yerine ayaklı olsa iyi olur diye düşünüyorum. Odamın düzenini senede 2-3 kez değiştiren biriyim. Ayaklı olursa İstediğim yere koyarım masayı.
    Standart MDF Kalınlıkları nedir? istenilen kalınlığa göre kestirmek yerine belli bir kalınlıkta olan hazır bişeyi alayım. Mesela standart 20mm lik varsa tutupta illaki 18mm olsun diye marangozcuya özel kesim yaptırmayayım diyorum.
    Ben bu danimarkalı adamın alüminyumdan yaptırdığının maliyetini öğrenmem lazım. Aklım hala onda Tahtadan yaptırmak en son iş.
    Gerçi oluşturacağım sistemde sıvı soğutma olmayacağı için bu adamınki gibi masanın içi çok renkli, cıvıl cıvıl parlamaz gibime geliyor. Ön kısıma 12mm lik 5 adet Led li fan (mavi-kırmızı) sol yan kısıma 2 adet led li fan düşünmüştüm. Tahminime göre gene de fena olmaz gibi.
    Herşeyi planladım ayarladım da bu işe ne zaman başlıcamı bilmiorum iyi mi :D :D işlerimin yoğunluğu ve ekonomik durumum biraz düzene girsin bunu yapacam inş.

hocam adamın yaptığı gibi metal yaptırmak istiyorsan fiyat araştırması yap metal işleri yapan iş yerlerine git (metal doğrama yapan yerlere) adamlara masanın net resmi göster birde ölçüsünü ver usta fiyat çıkarsın birazcıkta ağlan fiyatı indirirler... bu masanın sanırsam malzemesi alüminyum iki parcadan oluşmuş duvara bu parlak metalı bağlamışlar sonra metal kutuyu içine oturtmuşlar. içine koydukları kutuyu mat siyaha boyamışlar ...

gelelim senin soruna mdf 18mm var birse 38mm var başkada bulamassın en iyisi 18mm olur diğeri ağır olur. kavelalı birleştirme (iki parçayı deliyorlar maktap ile içine bu kavela parçasını koyuyorlar iki parçayı tutkal ile sıkıyorlar metal işkence ile vida atmaya gerek olmuyor ( vida gözükmesin diye ) birde 18mm ile 38mm mdf nın ham olanı var üstünde renk deseni olmayanı kutu gibi birleştirirsin güzel bir zımpara cektirirsin sonra üstüne 2 kat beyaz astar attırırsın sonra siyah matı atarsın içine led de döşersin fanlarıda fosfor yeşile boyarsın bize resmini gönderirsin gözümüz gönlümüz acılsın ........... yapacaksan güzel birşey yaptır ömür boyu kullan benide unutma

• quote:

Arkadaşlar bir de bu adam PSU yu yerleştirdiği yerden tüm kablolar hiç bir şekilde görünmeyek kadar iyi bir şekilde nasıl gizlemiş. Neyi nerden geçirmiş, neyi nereye takmış onu hala çözmedim. adamın masasının içinde bir tane kablo yok yaa :)) Sanki PC Bileşenleri Kablosuz. +bu masa 140 Cm boyutunda HDD vs SSD leri masanın en sonuna anakartı ise en başa koymuş kablolar o kadar uzun oluyor mu? :S:S:S ve masanın alt kısmına açtığı/koyduğu fan çıkış fanı oluyor dimi?
    Açıkcası bu tarz bi masa yaptırsam bile neyi nereye takacağımı tam bilemediğimden PC yi toplamayı elime yüzüme bulaştıracağım gibime geliyor
    Hadi hayırlısı

sen masayı hallet kablo işini foruma konu acarsın arkadaşlar yardımcı olurlar....

• quote:

quote:

quote:

hocam adamın yaptığı gibi metal yaptırmak istiyorsan fiyat araştırması yap metal işleri yapan iş yerlerine git (metal doğrama yapan yerlere) adamlara masanın net resmi göster birde ölçüsünü ver usta fiyat çıkarsın birazcıkta ağlan fiyatı indirirler... bu masanın sanırsam malzemesi alüminyum iki parcadan oluşmuş duvara bu parlak metalı bağlamışlar sonra metal kutuyu içine oturtmuşlar. içine koydukları kutuyu mat siyaha boyamışlar ...

gelelim senin soruna mdf 18mm var birse 38mm var başkada bulamassın en iyisi 18mm olur diğeri ağır olur. kavelalı birleştirme (iki parçayı deliyorlar maktap ile içine bu kavela parçasını koyuyorlar iki parçayı tutkal ile sıkıyorlar metal işkence ile vida atmaya gerek olmuyor ( vida gözükmesin diye ) birde 18mm ile 38mm mdf nın ham olanı var üstünde renk deseni olmayanı kutu gibi birleştirirsin güzel bir zımpara cektirirsin sonra üstüne 2 kat beyaz astar attırırsın sonra siyah matı atarsın içine led de döşersin fanlarıda fosfor yeşile boyarsın bize resmini gönderirsin gözümüz gönlümüz acılsın ........... yapacaksan güzel birşey yaptır ömür boyu kullan benide unutma

Evet. Galiba adam sizin dediğiniz gibi yapmış. Bunun ayaklısını yapasım var. Mdf olarak 18mm kafi diğeri çok kalın. evet ağır olur. Ham olarak olanı işçilik olarak baya uğraştırır emek ister en iyisi diğeri. Metal doğramacıya bugün gittim ama kapalı idi. sanayiye mi ne gitmiş. Süper bir usta buldum. :):) Ondan metal olanın maliyetini çıkarttıracağım.
    Merak etmeyin bu tarz bir projeye başladığımda bol bol foto koyarım. İstemediğiniz kadar. Çünkü foto çekmeyi seviyorum amatör olarak fotoğrafçılığa ilgim var. Çiçek, böcek manzara vs. Fotoğraf konusunda bir sürü foto eklerim.

• quote:

quote:

quote:

Sanayide metal, alüminyum yapan bir yere sordum adam maliyetini tam olarak kesin şu kadar tutar demese de 250-300 TL civarı masraf olur belki biraz daha fazla olur dedi. (Masa ayakları dahil) Doğruyu söylemek gerekirse bunun da fiyatı uygun geldi. Ama adam bu masayı yapmak için hemen şimdi olmaz şu an yoğunuz. Elemanım işten çıktı vs. bişeyler söyledi. Tavırlarından; "git başımdan bunla falan uğraşamam" der gibi bir hali vardı. Adamın söylediği bu fiyata PSU Hariç Full Tower kasa alıyoruz...
    Bu işi en kısa zamanda yapmak istiyorumm acayip gaza gelmiş durumdayım. Başlamadan önce bir kaç yere daha soracağım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sanayide metal, alüminyum yapan bir yere sordum adam maliyetini tam olarak kesin şu kadar tutar demese de 250-300 TL civarı masraf olur belki biraz daha fazla olur dedi. (Masa ayakları dahil) Doğruyu söylemek gerekirse bunun da fiyatı uygun geldi. Ama adam bu masayı yapmak için hemen şimdi olmaz şu an yoğunuz. Elemanım işten çıktı vs. bişeyler söyledi. Tavırlarından; "git başımdan bunla falan uğraşamam" der gibi bir hali vardı. Adamın söylediği bu fiyata PSU Hariç Full Tower kasa alıyoruz...
    Bu işi en kısa zamanda yapmak istiyorumm acayip gaza gelmiş durumdayım. Başlamadan önce bir kaç yere daha soracağım.

sonucta alüminyum yapacak o adamın yaptığı gibi yapacaksa fiyat iyi birkaç yere sordur soruştur dediğim gibi adamlara net resmini göster ölcülerini ver sonradan problem yaşama fiyatıda net iste sonradan fiyatı yukarı cıkarmasınlar..

• Evet haklısınız iyi bir araştırma sonucundan sonra kolları sıvayacağım. Bu işi elimize yüzümüze bulaştırmayalım.
  • Konu tekrar güncel arkadaşlar.
    Bayramdan sonra bu işe başlamayı düşünüyorum. Projesi - çizimleri - ölçüleri vs.
    Yanlız öğrenmek istediğim bir şey daha var. Pc içindeki kabloları nasıl gizleyebilirim. Kasalarda arka kısımda boşluk oluyor oraya gizliyorlar iyi oluyor. bu masa olayında masanın altına anakart yanlarına delik açtırıp aşağı salsam, sonra masanın alt kısmında kablolar gözükeceği için alt kısma da incecik kontrplak ile kapattırsam nasıl olur? ama kapatma işi nasıl olur tam olarak çözemedim, :S :S :S

bazı PC kasalarında kabloları çok iyi gizliyorlar kasanın içinde sanki kablo yokmuş gibi, tertemiz gözüküyor.
    Bu kablo gizleme işinde yardımcı olursanız sevinirim.

teşekkürler.
  • quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Eklemiş olduğum resimleri hemen hemen herkes biliyor. Mutlaka görmüştür. Danimarkalı elektrik mühendisinin yaptığı Masaiçi PC.
    Ben de bu PC nin aynısını ama ahşap versiyonunu yaptırmak istiyorum. (Sıvı soğutmasız)
    Sizce sıcaklık durumu çok mu kötü olur? Seçeceğim tahtayı gerekirse yanmaz vernik ile verniklerim. Böyle bir masanın ahşap versiyonunda hava sirkülasyonun iyi olması için fan yerleri nerede olmalı?
    Masanın ön kısmına 5 adet 12 mm lik Kırmızı-mavi fan kenarlara da 2şer tane olmak üzere, 1 tane de alt kısmına 12 mm lik fan takarak, toplamda 8 fan kullansam soğutma için yeterli gelir mi?
    Ahşaptan yapmak ne derece iyi olur?

BUYRUN RESİMLER:

O resimdeki gibi bi şey için ciddi bi bütçe lazım. Ayıca yetenek de gerekiyor. 10 000tl'lik sıvı soğutma var. Biraz da yaratıcılık lazım. Olmaz yani. En fazla düz ahşaptan kasa gibi bi şey olur...

• quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

quote:

Arkadaşlar Merhaba,

Sizce sıcaklık durumu çok mu kötü olur? Seçeceğim tahtayı gerekirse yanmaz vernik ile verniklerim. Böyle bir masanın ahşap versiyonunda hava sirkülasyonun iyi olması için fan yerleri nerede olmalı?
    Masanın ön kısmına 5 adet 12 mm lik Kırmızı-mavi fan kenarlara da 2şer tane olmak üzere, 1 tane de alt kısmına 12 mm lik fan takarak, toplamda 8 fan kullansam soğutma için yeterli gelir mi?
    Ahşaptan yapmak ne derece iyi olur?

BUYRUN RESİMLER:

O resimdeki gibi bi şey için ciddi bi bütçe lazım. Ayıca yetenek de gerekiyor. 10 000tl'lik sıvı soğutma var. Biraz da yaratıcılık lazım. Olmaz yani. En fazla düz ahşaptan kasa gibi bi şey olur...

Cevap için teşekkürler peki aşağıdaki linkteki gibi bir ahşap nasıl olur? Fena durmuyor. Ama adam masanın genişliğini çok vermiş. koca anakart ortada kücücük kalmış çok boş yer var. daha dar olabilirdi.

Sizce böyle bişey için hangi tip ahşap iyi olur. Masif ahşap kullan diyenler çok, veya MDF ?

http://www.youtube.com/watch?v=xQXn-1ryDnU

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.