Şimdi Ara

akıllı telefonların ömrü kaç yıl olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyi günler arkadaşlar huwai ascend g7 model akıllı tlf alacaktım bu tlf işlemcisi çok yavaşlayıp beni deli etmeden hızlı bir şekilde kaç yıl gider tabi kullanmama baglıda yinede ortalama birşey söyleseniz yazılanları bakınca 3 yıl en fazla 5 yıl diyenler var akıllı telefon alma istegim bitti siz mühendislerden güzel cvb lar bekliyorum alım mı sizce bir sorun olur mu sürekli degiştirmem mi lazım

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bir Telefonun Ömrü Ne Kadardır?

Bir telefonun ömrü, kullanım şekline, bakımına ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak değişir. Genel olarak, akıllı telefonların ortalama ömrü 3-5 yıldır.

Bir Telefonu Etkileyen Faktörler

Bir telefonun ömrünü etkileyen birkaç faktör vardır:

• Kullanım: Telefonu ne sıklıkla ve nasıl kullandığın ömrünü etkiler. Örneğin, oyun oynamak veya video izlemek gibi yoğun kullanım telefonun piline ve diğer bileşenlerine zarar verebilir.
    • Bakım: Telefonuna iyi bakmak ömrünü uzatır. Onu darbelerden, sıvı dökülmelerinden ve aşırı sıcaklıklardan koruman önemlidir.
    • Teknolojik Gelişmeler: Teknolojik gelişmeler telefonların ömrünü etkiler. Yeni özellikler ve uygulamalar daha fazla güç tüketir ve donanım üzerinde daha fazla baskı oluşturur.

Bir Telefonu 10 Yıl Kullanmak

Bir telefonu 10 yıl kullanmak mümkündür ancak zorlu bir iştir. Bunu yapmak için aşağıdaki ipuçlarını izleyebilirsin:

• Az kullan: Telefonu yalnızca gerekli görevler için kullan. Oyun oynama ve video izleme gibi yoğun etkinliklerden kaçın.
    • Bakımını yap: Telefonunu düzenli olarak temizle, yazılımını güncelle ve fiziksel hasarlardan koru.
    • Pili çıkar: Mümkünse, telefonu şarj ederken pili çıkar. Bu, pilin ömrünü uzatmaya yardımcı olur.
    • Orijinal Aksesuarları Kullan: Orijinal şarj cihazı ve kabinler güç dalgalanmalarını önleyerek telefonunun ömrünü uzatabilir.

Sonuç olarak, bir telefonun ömrü çeşitli faktörlere bağlıdır. Ortalama ömür 3-5 yıl olsa da, telefonunu dikkatli kullanarak ve bakımını yaparak ömrünü uzatabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Insanlari yeni telefon almalari için sürekli çalışıyorlar.Yuzmilyonlarca telefon satildi,piyasa doydu neredeyse,ancak simdide 64 bit işi çıktı.aplle uygulama gelistiricilerine uygulamalarin 64 bit olmasi talimatini verdi.Apple ile kimse mütalaa edemeyeceği için derhal calismalar başladı.Bunun anlami eski telefonlar hurdaya çıkacak ise yarar uygulamalar eski telefonlarda calismayacak yani 32 bit olanlarda.Ayni seyin androidde de olacağı kesin.Yani 2-3 yil içinde telefonlari degistirmek artık şart olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş yani ben huwai alacaktım 3 yıl sonra o telefon çok yavaş bir telefon mu olur şu an çok süper bir telefon
    işlemci foto herşey süper ama telefon ölmüş mü olur huwai g7 için
  • Bunu bilmek icin muneccim olmak lazim.Bu kadar ince elersen telefon alamazsin.

• kardeş bu 4g olayı nasıl olur ince elemek lazım yoksa 3 yıl sonra paran yanar ben zengin degilim sürekli tl degiştirirm
  • uzun yıllar kullanmayı düşünüyorsan baktığın telefona muadil özelliklerde sony samsung ya da lg modellerine yönelmeni tavsiye ederim. sebep olarak en başta rom çeşitliliği. ilerde telefondan sıkıldığın zaman hemen xda ya girip yeni bir rom atarsın telefon farklı bir modelmiş gibi gelir gözüne. ben 3 yılı aşkın süredir s2 kullanıyorum hiçbir problem yaşamadım. çok tutulan modellerin inanılmaz yazılım desteği oluyor. üretici yazılımı olmasa bile geliştiriciler tatmin edici yazılımlar çıkarıyorlar. bu durumu değerlendirmeni şiddetle öneriririm.
  • o zaman kardeş huwai yarın ne olur belli olmaz onun yerine lg samsung gibi modeller lazım bunlara room atarsın sorn biter mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPHONE 12 KAÇ YIL GİDER
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • birde kardeş 4g li büyük mrk telefon hangisi samsung sony lg den hjangisi 4g li
  • çok acil değilse şuan herhangi bir telefon modeli önermem. çünkü şuan tam bir geçiş aşamasında piyasa. 64 bit telefonlar birkaç ay içerisinde yaygınlaşır. yaygınlaştıktan sonra tavsiye de bulunabilirim. ben lg g flex 2 yi bekliyorum. ön incelemelerde ve kağıt üzerinde güzel görünüyor. ama birkaç ay içerisinde durum değişebilir. madem alıyım yıllarca tertemiz gitsin diyorsun şuan acelen yoksa hiç bulaşma derim yeni telefon işine.

4G yi birkaç ay kullanmıştım kıbrısta. gerçekten büyük fark var 3G ile. mobil internetle çok haşır neşirsen 4G li model almanı kesinlikle tavsiye ederim. yıl içerisinde ülkemizde de kullanımı başlayacak.
  • 6444 bitleri bekleyelim o zaman tşk ler
  • Telefon uzun süre şişmemesini istiyorsan lg nexus serilerine bak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • g7 zaten 64 bit işmeciye sahip android cihaz kasmaya başladıktan sonra rom atıp kullanın uzun süre gitmesini istiyorsanız nexus 5 alın derim en çok romu o cihaz için bulrsunuz
  • ekmek arası nickli arkadaş huwai g7 almak istiyorum 5 6 yıl kullanmak sonrada yinede telefon yenilemek isterim bu felsefe me ne dersin yoksa iphone almak akıl karı degil 4s alsam 4 yıllık teelefon 650 lira 2. el onu alsam en fazla 2 yıl gider sonra işlkemci yavaşlar onun yerine huwai ascend g7 yi 800 e sıfırını alırım 5 ile 6 yılda bir degiştiririm artı 4g de destekliyor ne dersiniz bu felsefe me daha ekonomik bence samsung almaktanda mantıklı
  • Uzun süre android bir telefon kullanmak isteniyorsa kesinlikle kaynak kodları açık işlemcilere yönelmeli.
  • Telefon ne olursa olsun maksimum 5 yıl
  • Eğer telefonu gerçek anlamda kullanacaksan 3 yıl en fazla.Daha yeni aldığım telefon yolda giderken yokuşta cebimden düştü metrelerce sürüklendi.sadece fiziksel hasar var ama gene de ne kadar dayanır bilmiyorum.Alalı 5 ay oldu

• Akıllı cep telefonlarının ortalama ömrü 2 yıl gibi görünüyor. Bu kullanıma bağlı olarak artabilir veya azalabilir. Siz çok iyi kullansanız dahi bazı telefon firmaları telefonları yazılımsal olarak yavaşlatarak veya güncellemeyerek sizi yeni bir telefon almaya zorlar.
    Cep telefonunu ne zaman değiştirmelisiniz sorusuna gelince burada bir cevap verilmiş
    https://www.eniyiandroid.com/cep-telefonu-kac-senede-bir-degistirilir.html
  • Valla ben onu bunu bilmem. Elimdeki cihaz çöp olmadan yeni cihaz almam. Zaten dünyanın parasını verdim. Parasını çıkarmadan yeni cihaza girişmem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger telefonunuz yavaşlıyorsa hart reset atın ilk güne dönsün bilgisayar yavaşlayınca format atma gibi düşünün

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.