Şimdi Ara

Akita inu besleyen var mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
40.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bu kopegi besleyenler var mi ? Tuy sorunu ve irsi hastaliklari hakkinda ne diyorsunuz ? Evde beslenebilir mi bir de obur kopekler midir ? Iyi gunler

• yasak ırk
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

yasak ırk

hocam yasak irk oldugunu ben de biliyorum ama kisirlastirilinca bir sorunu kalmiyor sanirim.Belki yanlistir dusunduklerim ama sonucta dogo da yasak irk pitbull da bal gibi besliyorlar ?
  • Sen bu köpeğin safkan olanını Türkiye'de bul izin alma olaylarını ben senin yerine hallederim

Şaka bi yana hiç gerek yok bunu beslemeye.

Eğer 1500 lirayı gözden çıkartıcaksan presa canario ırkı köpekler var.

Dogtim satıyor,ne kadar güvenilir bilemem ama bu çiftlik hakkında genellikle iyi şeyler söyleniyor.

http://www.sahibinden.com/secereli_presa_yavrulari-66WQQaXQQ15729864WQQpXQQdisplayitem

Önce sen al sonra ben alıcam

Aslında presa canario da resmen ayı kırması bi canlı,yani rottweiler gibi ırkları beslemek daha akılcı,zaten rottweilerin güç bakımından diğer köpeklerden çok geri kalır bi yanı yok,gayet sağlam bir köpek cinsi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 15 Ağustos 2009; 18:17:45 >

• Bu köpeği beslemek yasak mı şimdi ,niye ki

Akita inu besleyen var mi
  • @nickimi degistirdim hocam cevabiniz icin sagolun..Vallaha bazi ciftlikler var ama dedigniz gibi fiyatlari 1500 tl kadar yuksek bir fiyatta :( aslinda ben Turkiyede fazla bulunmayan bir irk ariyorum.Mesela pitt herkezte var ve ulkede bu kopegin kalitesi dustu..Ayrica oyle pressa canario gibi ayi kirmasi bir kopek istemiyorum .Acaba bana onerebileceginiz baska kopek cinsleri var mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nickimi değiştirdim

Sen bu köpeğin safkan olanını Türkiye'de bul izin alma olaylarını ben senin yerine hallederim

Dogtim satıyor,ne kadar güvenilir bilemem ama bu çiftlik hakkında genellikle iyi şeyler söyleniyor.

http://www.sahibinden.com/secereli_presa_yavrulari-66WQQaXQQ15729864WQQpXQQdisplayitem

Aslında presa canario da resmen ayı kırması bi canlı,yani rottweiler gibi ırkları beslemek daha akılcı,zaten rottweilerin güç bakımından diğer köpeklerden çok geri kalır bi yanı yok,gayet sağlam bir köpek cinsi

Dün bir tanesini Ankara, Kızılay'da gördüm.Çankaya Üniversitesi, hazırlık bölümünün yakınındaki petshop'a sahibi tarafından götürülüyordu

Kim ne isterse onu besler.

eurobreeder.com
    Akita / Japanese Akita Inu - Breeders and Kennels
    http://www.eurobreeder.com/breeds/akita.html

Üstteki linkte farklı ülkelerdeki akita inu üreticilerinin internet siteleri var.Eğer ciddiysen onlarla temasa geçmen mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 16 Ağustos 2009; 2:32:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Soz.Turk

@nickimi degistirdim hocam cevabiniz icin sagolun..Vallaha bazi ciftlikler var ama dedigniz gibi fiyatlari 1500 tl kadar yuksek bir fiyatta :( aslinda ben Turkiyede fazla bulunmayan bir irk ariyorum.Mesela pitt herkezte var ve ulkede bu kopegin kalitesi dustu..Ayrica oyle pressa canario gibi ayi kirmasi bir kopek istemiyorum .Acaba bana onerebileceginiz baska kopek cinsleri var mi ?

Eğer türkiyede bulunmayan bir ırk arıyorsan 1500 lirayı gözden çıkarman gerekir.

Sana tavsiye ediceğim diğer bi ırk CANE CORSO(italyan mastiff).

Galiba aldığın köpek bekçilik ve koruma yapsın istiyorsun,zaten o zaman önerilecek ırklar azalıyor.

Sana tavsiyem en ufak detayına kadar araştır,yani biraz kıllık yapyoksa akita inu yerine beyaz husky yavrusu satarlar ruhun duymaz

Adana resmen pitbull'un başkenti olmuş durumda,oranın ikliminden midir? nedir çok fazla pitbull var,tabi kaliteli olmayanlarda var,eğer iyi bir pitbull istiyorsan sana aşağıdaki siteye girmeni öneririm.Oraya hiç gitmedim,izmir'deyim,fotolardan gördüğüm kadarıyla köpekler çok güzeller,ama en doğrusu yakından görmek.

http://www.01tayfa.tr.gg/

Ben daha önce alman çobak köpeklerini sevmezdim ama biraz araştırınca güzel köpekler olduklarını anladım,eğer iyi ve kaliteli bir yerden alırsan Alman çoban köpekleride sana iyi bir arkadaş olur.

Ülkemizde de güzel köpekler var ama bazı ırkların Türkiyeden alınp alınmaması konusunda bi durup düşünmek lazım,sadece türkiye için geçerli değil her ülkeden alırken dikkatli olmak lazım

Bu arada açıkça söylemek gerekirse ben köpek konusunda uzman değilim,sadece aylardır acayip bi merak başladı ve sürekli araştırıyorum,bilgilerim daha yeni ama az çok bişeyler kaptım sayılır

• quote:

Orijinalden alıntı: Ata

quote:

Sen bu köpeğin safkan olanını Türkiye'de bul izin alma olaylarını ben senin yerine hallederim

Dün bir tanesini Ankara, Kızılay'da gördüm.Çankaya Üniversitesi, hazırlık bölümünün yakınındaki petshop'a sahibi tarafından götürülüyordu

eurobreeder.com

Üstteki linkte farklı ülkelerdeki akita inu üreticilerinin internet siteleri var.Eğer ciddiysen onlarla temasa geçmen mantıklı olur.

İyi ama ona bakarsak Türkiye Alman çoban köpeği kaynıyor ama kimde doğru düzgün safkan olanından var.Bu denli yaygın ırkın bile safkan olanını bulmak zorken akita inu gibi bir cinsin safkan olanını bulmak daha zordur diye düşünüyorum.

Tabiki herkes istediğini besler,zaten ona bi lafım yok

• Ya aslinda ben evde beslemeyi dusunuyorum yazlari yaylaya filan cikiyoruz belki o zaman bekcilik ozelligi lazim olabilir..Ama benim aslinda merak ettigim sey tuy sorunuydu.Bende dedign gbi 1kac aydan beri icimde boyle bir sevgi olustu.Alternatif olarak dogo arj. Ve akita inu vardi..Acaba petarkadas da ucretsiz bir yavru verirler mi :)
  • quote:

Ya aslinda ben evde beslemeyi dusunuyorum yazlari yaylaya filan cikiyoruz belki o zaman bekcilik ozelligi lazim olabilir..Ama benim aslinda merak ettigim sey tuy sorunuydu.Bende dedign gbi 1kac aydan beri icimde boyle bir sevgi olustu.Alternatif olarak dogo arj. Ve akita inu vardi..Acaba petarkadas da ucretsiz bir yavru verirler mi :)

Dogo arjerntin soğukta bahçede duramaz,zorlanır,o sıcak iklim köpeği.

Pet arkadaş bedava golden kaynıyo al 15-20 tanelHepsini toplasan mutlaka bekçilik yaparlar

Bence akita inu cinsini unut,zaten sevimsiz bişeySafkan olanını bulmak zor olur,çok obur olur,tüyleri var,yani zor ırk boş ver,ondan daha iyi cinslere yönlen derim.

Ama içinde illa akita inu sevgisi varsa allem edip kallem edip al çünkü başka bi cins alırsın unutamazsın hem sana hem diğer cinse yazık olur

• Aman hocam golden da ayri dert bence peki siz ne onerirsiniz.Su pet sitelerndeki testleri uyguladim alakasiz sonuclar cikiyor.Evde 9 yasinda kardesim var sizce amstaff tarzi kopekler sorun cikarir mi ? Tuyu muyu olmayan baska kopek kalmadi aklimda suanda :S
  • quote:

quote:

quote:

eurobreeder.com

İyi ama ona bakarsak Türkiye Alman çoban köpeği kaynıyor ama kimde doğru düzgün safkan olanından var.Bu denli yaygın ırkın bile safkan olanını bulmak zorken akita inu gibi bir cinsin safkan olanını bulmak daha zordur diye düşünüyorum.

Tabiki herkes istediğini besler,zaten ona bi lafım yok

Araştırmadan yazdığın belli oluıyor.Türkiye'de bir sürü secereli ve ırk standarlarına fazlasıyla uyan AÇK var.Secere sahibi köpeklerin satıldığı birçok çiftlik var.Kaldı ki safkan AÇK'den kastının ne olduğunuda merak ettim...

Gördüğüm Akita Inu safkandı.Yürüyüşü, duruşu, rengi ve yapısı ırkın standartlarına uygundu.

Cane Corso, pitbull...vs boş verin bu cinsleri.Türkiye'de bu ırkları dövüştürüyorlar.Sonra dövüşcü genlere sahip köpeklerin yavrularını satıyorlar.İleride başınıza bela olur.

@nickimi değiştirdim

Yukarıda verdiğin linkteki köpek dövüştürülmüş.Yüzü yara bere içinde

Link:http://01tayfa.tr.gg/Sayl%26%23305;rs.htm http://01tayfa.tr.gg/Breedings--s--%C7ifle%26%23351%3Bme.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 16 Ağustos 2009; 19:25:48 >

• @Ata

Türkiyede belki en çok kırması olan köpek AÇK'dir,ne kadar secereli varsa bir o kadarda kırmaları satılıyor,AÇK besleyen birisi olarak senin daha iyi bilmen lazım.

Safkan AÇK'den kastım şu,genellikle dilleri 5 karış havada dolaşan,kafaları eğik,tüy yapısı kötü köpeklerin AÇK olarak tanıtılması,ben şahsen AÇK'leri kısa bir zaman öncesine kadar öyle bir ırk sanıyordum,sonra araştırdıkça öğrendim,hatırlarsan sana özelden attığım bi mesajın içinde ''açk oyun köpeği'' demiştim,hata yaptığımı daha yeni anlıyorum,çünkü ben kırmalar veya kötü AÇK'ler görmüşüm.

Aslında ne AÇK'ler gördüm zaten yoktular
  • @Ata

Valla bilmiyorum ki,onlarla bi dostluğum yok,sadece pitbulltürkiye sitesinden tanıyorum,onlarıda bi dinlemek lazım.Eğer dövüştürüyorlarsa tabi ki onlardan almamak gerekir.
  • Arkadaslar o zaman bir cins onerin ya. :( evde besleyebilecegim , kucuk kardesimle anlasabilecek , koruyucu vazfi olan bir tur ariyorum.Tuyleri cok onemli.Cok tuy dokmemeli ve golden ya da ACK gibi uzun tuylu olmamali.
  • Akita İnu yasak ırk değil ki
  • quote:

Arkadaslar o zaman bir cins onerin ya. :( evde besleyebilecegim , kucuk kardesimle anlasabilecek , koruyucu vazfi olan bir tur ariyorum.Tuyleri cok onemli.Cok tuy dokmemeli ve golden ya da ACK gibi uzun tuylu olmamali.

Boxer, ingiliz bulldog, amerikan bulldog aklıma gelenler.Doberman ve rottweilerı düşünme bence.
  • quote:

quote:

Arkadaslar o zaman bir cins onerin ya. :( evde besleyebilecegim , kucuk kardesimle anlasabilecek , koruyucu vazfi olan bir tur ariyorum.Tuyleri cok onemli.Cok tuy dokmemeli ve golden ya da ACK gibi uzun tuylu olmamali.

Boxer, ingiliz bulldog, amerikan bulldog aklıma gelenler.Doberman ve rottweilerı düşünme bence.

İyi ama ingiliz bulldog'un pek o özelliklerde olmadığı söyleniyor,zaten fazla yavaş bi ırk

Bu arada hep sana cevap veriyomuş gibi oluyor,yanlış anlama hep böyle denk geldi

• cane corso denilen yaratığın ismini mesajı okurken öğrendim haberin olsun küçük bir at boyunda kangal ile yarışır türevleri var.bizim burda besliyen biri vardı ordan biliyorum 7 mahalle korkardı köpekten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_efendi -- 17 Ağustos 2009; 3:20:02 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.