Şimdi Ara

Akita inu besleyen var mi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
40.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ALPEREN A.

yasak ırk

yasak falan değil eski zamanlarda köpek dövüşlerinde kullanılan bu köpeğin nesli tükenmeye yüz tuttuğu için japon hükümeti dövüşlerde kullanılmasını yasaklamıştır ayrıca türkiyede safkan yok demek yanlış olur çok az sayıda vardır benimde safkan beyaz erkek akita köpeğim var eş bulur bulmak üretim yapıp bu ırkın yaygınlaşmasını sağlayacağım...
  • s
  • Arkadaşlar akita arıyorum yardım edebilecek var mı
  • 7 sene boyunca saf kan beyaz akita inu besledim. gerçekten zor bir köpektir. evde kesinlikle beslenmesini tavsiye etmem bahçesi olanlar için çok ideal bir köpektir. sağı solu belli olmaz sahibine çok sadık başka hayvanları kesinlikle çekemeyen bir hayvandır yemek konusunda kabında yemeği varsa kesinlikle yaklaşılmamalıdır ne olduğunu bile anlamadan kolunuzu kaptırabilirsiz. sahibi olduğu halde 2 defa ısırlıdım. bu cins köpeğin üzerine köpek tanımam şu sıralar öldüğü için kangal besliyorum. evde çocuklarım olduğu için riske atıpda bulmayı hiç denemedim. adeta dolu bir tüfek gibidir. 3 tane rotwiler köpeğin aynı anda saldırısına uğradığım sırada elimdeki zinciri bırakmamla 3 ünüde hastanelik etti gerisini siz düşünün. eğer şartlarınız uygunsa beslemenizi tavsiye ederim dediğim gibi çok sevimli bir köpekdir kaslı atletik bir vücudu vardır. ama evin içinde beslenicek hayvan değildir. küçük çocuklar için bir şey yapmaz denilir ama ben çocuğum için bu riski göze alamam.

• Bizim komşuda saf akita var resmini atarım isteyen olursa küçük yavrusunu 3000$ aldı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eşyamı yahu bu değeri düşsün nasıl bi zihniyetiniz var bu zihniyetten kurtulmadıgınız sürece inşallah bulamazsınız
  • Benim pazartesi akitam geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Can

Benim pazartesi akitam geliyor

Nereden ,ne kadara getirtirtiyorsunuz acaba ?
    Birde gelince olayı ss lerle destekleyebilirmisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: edriyınnn

quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Can

Benim pazartesi akitam geliyor

Nereden ,ne kadara getirtirtiyorsunuz acaba ?
    Birde gelince olayı ss lerle destekleyebilirmisiniz

Tanıdığımızın köpeğinin yavrusu. valla annesi çok güzel ve safkan ama babayı görmedim. pazartesi günü fotoları eklerim

•  Akita inu besleyen var mi
  • guzelmis hocam, nasil suan durumu?

bir de soylenildigi kadar sadik mi? Yani hayat arkadasi olur mu

• osurgan kullanıcısına yanıt
    şuan nasıl olsun canavar gibi

Akita inu besleyen var mi

Sadakatini daha göremedik yavru daha ama bir an olsun yanımdan ayrılmak istemiyor. başka odaya geçip kapatsam ağlamaya başlıyor filan
  • zor bulunur diğer arkadaşın dediği gibi samoyed tavsiye ederim bende
  • quote:

Orijinalden alıntı: osurgan

guzelmis hocam, nasil suan durumu?

bir de soylenildigi kadar sadik mi? Yani hayat arkadasi olur mu

Filminden dolayı çok abartılan bir cins olduğunu düşünüyorum.

3 arkadaşımda var Akita İnu.3 ü de farkı yerlerden geldi.Herhangi bir akrabalıkları yok.

Barınaktan aldığım 4 aylık eğitimsiz birazda vahşi Belçika Malinoisi köpeğim onlara saldırmak istedi.İkisi kuyruğunu kıçına sokup kaçtı.Diğeri yanına yaklaşmadı.

Çok pasif ve özgüveni düşük bir ırk.Sahibine hırlama dışında hiçbir aktivitesini görmedim.

Bekçi köpeği istiyorsanız başka cinslere yönelin.Kendinize dost arıyorsanız da labrador,golden,samoyed gibi daha iyi alternatifler olduğu kanaatindeyim.

• istemedigim ama atilmasi gereken bi mesaji attiniz; tesekkur ediyorum

sibirya kurdu hakkinda; sıcak havalarda sorun yasar mi?

alman kurdu sanirim tam aradigim kopek, yine de cok klasik olsun istemiyorum. Soylediginiz cinsleri arastirmaya devam.

Edit: samoyed biraz ev kopegi gibi geldi, ustte yazdigim gibi kamp, trekking vs dayanabilecek, ve bundan hoslanabilecrk, hem beni hem kendini kısmen koruyabilecrk bi tür mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 9 Eylül 2015; 8:51:15 >
  • quote:

istemedigim ama atilmasi gereken bi mesaji attiniz; tesekkur ediyorum

sibirya kurdu hakkinda; sıcak havalarda sorun yasar mi?

alman kurdu sanirim tam aradigim kopek, yine de cok klasik olsun istemiyorum. Soylediginiz cinsleri arastirmaya devam.

Edit: samoyed biraz ev kopegi gibi geldi, ustte yazdigim gibi kamp, trekking vs dayanabilecek, ve bundan hoslanabilecrk, hem beni hem kendini kısmen koruyabilecrk bi tür mu?

Saydıklarınızdan sadece alman kurdu koruma içgüdülerine sahip.

Samoyed ve sibirya kurdu tehlike anında sizden önce kaçarlar.Ama akıllı ve zeki köpektirler.

Sizi koruyacak bir köpek arıyorsanız alman kurdu,doberman,dogo,rottweiler gibi köpeklere yönelebilirsiniz.

Kangal önermiyorum çünkü kangal seyahate uygun bir köpek değik.Fakat mülk korumada da üzerine yok.

Edit:Sıcak iklimde doğup büyüyen sibirya kurdu sıcak havaya kısmen daha dayanıklıdır fakat yinede çok zorlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Argonath LXI -- 9 Eylül 2015; 11:11:24 >

• o zaman bi alman kurdu alıp sivil polis gibi gezcez

ya da haşin bi köpek alıp, cevreye korku salcaz

dogo, pitbull tarzi kopeklerin sahiplerine zarar verdigini duymustum; sonucta sabahtan aksama yanimda olacak bi kopek sinirlenip beni yerlebir efmesin hocam.
    (kopegi yavruyken alcam, yine de bu tarz bi olay yasanir mi?)

rottweiler alsam, cevredeki insanlara ve diger kopeklere zarar verir mi? (Pittbull gibi yani)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osurgan -- 9 Eylül 2015; 12:16:10 >
  • quote:

o zaman bi alman kurdu alıp sivil polis gibi gezcez

ya da haşin bi köpek alıp, cevreye korku salcaz

dogo, pitbull tarzi kopeklerin sahiplerine zarar verdigini duymustum; sonucta sabahtan aksama yanimda olacak bi kopek sinirlenip beni yerlebir efmesin hocam.
    (kopegi yavruyken alcam, yine de bu tarz bi olay yasanir mi?)

rottweiler alsam, cevredeki insanlara ve diger kopeklere zarar verir mi? (Pittbull gibi yani)

Önemli olan köpeğin yetiştirilme şekli.Küçükken sosyalleştirirseniz her gördüğüne saldırmaz.Başka köpeklerle oynatmaz,kimseye sevdirmezseniz daha korumacı ve daha agresif bir köpek olur.

Hiç pitbull beslemedim.Besleyen tanıdığım da yok.Onun için birşey söylemem yanlış olur.Ama dogolar pitbull gibi değiller.Öyle durduk yere gidip insanlara saldırdığını ne gördüm,ne de duydum.

• sert kopek alasım yok, bana cok ters, dogo tarzı olanlari eledim, bilgiler icin tesekkurler

dalmaçyalilar hakkinda bilginiz var mı?

okudugum kadariyla oyuna bayılan, sahibine cok sadık, biraz da simarik bi sey ilgimi fazlasiyla cekti

boyle bi kopek bir kamp hayatina ya da sahibiyle gezilere uyum sorunu yaşar mı sizce?

aslinda koruma ozelligi olan bi kopek istemistim ama onlar cok bilinen ve ilgimi cekmeyen kopeklermiş; o yuzden eledim koruma ve bekcilik ozelligini

• quote:

sert kopek alasım yok, bana cok ters, dogo tarzı olanlari eledim, bilgiler icin tesekkurler

dalmaçyalilar hakkinda bilginiz var mı?

okudugum kadariyla oyuna bayılan, sahibine cok sadık, biraz da simarik bi sey ilgimi fazlasiyla cekti

boyle bi kopek bir kamp hayatina ya da sahibiyle gezilere uyum sorunu yaşar mı sizce?

aslinda koruma ozelligi olan bi kopek istemistim ama onlar cok bilinen ve ilgimi cekmeyen kopeklermiş; o yuzden eledim koruma ve bekcilik ozelligini

Maalesef dalmaçyalı hakkında bilgim yok.Fakat köpeğin bilinen ve yaygın bir ırk olması sizin kararınızı etkilememeli bence.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.