Şimdi Ara

Aklına takılanı sor - İstatistik/Ege Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, ben geçen sene tercih yaparken elimden kimse tutmadığı için ciddi manada kaybolmuştum. Neyse ki iyi bir araştırmayla ilerisi için en doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Benim gibi kaybolanlar varsa bölüm veya üniversite hakkında sorularını alabilirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Konuyu arada uplayalim şu aralar görülmez de bayramdan sonra bayağı soru gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir up da benden olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoşgeldiniz hocam

• Canım Egeme saygımla geldim

• Kaç k ile girdiniz hocam

• RealOmer kullanıcısına yanıt
    150K

• geçen yıl girdim, hazırlığı atladım

• Hocam rehber gibi yazsanız iyi olmaz mı? İstatistikte egenin farklı nedir, ne değildir ve genel istatistik hakkınfa

• FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt
    Bayramdan sonra yazayım boş vaktim olursa

• Yok hocam tercihten sonra yaz

Tercihler ne zaman bilmiyorum, boş bir zamanımda yazmaya çalışayım birkaç güne o zaman

• merhaba beyler. okul baya chill öncelikle. ben bunu biraz da geçmiş senelerin istatistik popülaritesine bağlıyorum zira bölümün adını duyan bilen yoktu. haliyle sıralamalar ve seviye çok düşük ancak sıralamalar yukarıya çektikçe 2-3 yıla ölü toprağını atacak istatistik bölümleri. çalışan çalışmayan farkı çok net belli oluyor bolumde. aslında bu + yazabilir cunku ders baskısı neredeyse 0, calısmadan isletme iktisat vs yan derslerinizi geciyorsunuz fakat istatistik ve calculus 1 2 3 gibi ana dersleriniz tabii ki özverili bir çalışma gerektiriyor.

benim cv karısık. ben buraya (r6 sagolsun :D) calısmadan girdim. bolume ciddi bilgi sahibi olarak ve neyi neleri yapacağımı bilerek girdiğim için kendi isteğimle, çok ciddi bir hevesle alıyorum ana derslerimi; yks gunu öncesi 6+ saat r6 giren ben nasıl olduysa gece 3te istatistik bilgileriyle yazılımı harmanlamak için seri pythona excele falan basladım :D yks kimya biyoya falan dusman gozuyle bakıyodum. olay tamamen isinizi sevmekte bitiyor.

sıralamanız sınıf ortamında falan gercekten kimsenin umrunda bile değil, arada gorduğum duydugumdan yazıyorum boyle bi cekinceniz olmasın. kimseyi dalgaya vurmazlar ama tabii ilk ana dersinizi 5 yılda falan veremezseniz adınız cıkabilir :D burada insanları ayıran tek etken sıkı calısmak. ortalama da değil. yazılım, is guc staj takılan ana dersleriyle yardıran yan dersleri salan low gpa adam, tarihten turkceden dahi 100 almaya kasan 4 gpa adamdan daha mı asagı? bunun cevabını ikinci tanımdaki adam mezun oldugunda alacak orası ayrı. yardımcı nitelikler gerçekten sizi diğerlerinden ayıran nokta, hepiniz çıkarken aynı diplomayla çıkacaksınız. yazılım olur knowledge olur fark koymak önemli. ben bunun farkına bu dönem vardım.

bölümün. hocaları. harikalar. ben güz bası tercihlerde o kadar salaktım ki ön ekleri kıyaslıyodum nerde ne kadar prof var vs diye. buyuk olasılıkla sans isi. deude arkadas var memnun degil, iytede var cok memnun. ama egede gıdadaki arkadas hic mutlu değil. gibi gibi. sans isi. bolumun hoca kalitesini ele alırken sadece on eklere bakmayın yani. bizim bolum hocalarının ezici cogunlugu dunya tatlısı insanlar. ana ve onemli yan derslerdeki hocalar ozellikle, abi hocanın gozune uyku girmiyo bi nokta eksik kaldı mı diye, en ufak bos gozle baktıgımızı gorseler biz anlayana kadar rahat nefes alamıyorlar. o kadar ilgililer ki. profum docentim anlamıyosan defol git dersini anlatıp cıkan hoca modeli yok yani.

müfredat. once yan disiplinleri alıyoruz. bana kalırsa bu kısmen iyi bir sey cunku ilk yıl daha soft geciyor. asıl ana derslerimiz homojen yayılmıs. bazı unilerde ilk donemler daha yogun. bizde biraz daha dengeli gibi ama vaktiniz bos geciyor ozellikle de izmirdeyseniz. ilk yılın soft olması, bos vaktinizin bol olması iyi bir sey ancak bos vakitlerinizi verimli kullanma farkındalıgına ulasma esigi zaten 1in sonunda acılıyo gibi bisi :D ozetle programdan cok memnunum ancak ilk donemler daha agır olsa da n'oluyoz yaa demezdim.

sehir. akdeniz insanıysanız muhtemelen bi isiniz vardır 10 gun oncesinden bellidir. o gun amaan kim gitcek de yapcak modunda olursunuz. burda tam gaz aynen devam. usengeclere cennet sehir. kanınız hızlıysa fazla rahatlık biraz bayabilir. aile evi mevzusu da var tabii. para sıkıntım bi telasım olmadıgından olabilir bu rahatlık. sehir dısınden geliyosanız her yerde her sey cok pahalı biliyonuz. calısmanız gerekebilir. dersler basta chill ilerlediğinden calısabilirsiniz ilk yıllarda yani. baska yerlere kıyasla bi nebze daha rahat bu calısma konusu. kimse size karısmaz ama goc alıyor izmir. depremden sonra arttı. geldiği yerden ufak esintiler getiren arkadaslar hemen uyum sagladı buraya ancak her isinizi eski sehrinizdeki gibi yapmaya calısırsanız biraz zorlanabilirsiniz, akısına bırakın.

bolum okulun en guzel yerinde bana kalırsa. metroya yakın, yemekhaneye yakın, atmlere yakın, migros dibinde, fotokopiciye yakın, pttye yakın. ücrada degil ve sakin. bazı bolumler ta rektorun unuttugu yerde acıyom la adamlara :D yemekler parasına gore guzel ancak benim yıldızım barısmadı pek. karnım gurulduyo artık stresten mi yemekten mi bilemedim hala oluyo ara ara aslında yemekhaneyi bırakmama ragmen. neyse, kucuk bi durak. kucukte de yiyebilirsiniz ders arası. secenekler kısıtlı degil yani.

ulasım guzel, su an 3 lira sanırım. 5 oldu say, sabah evden cıkıp derse gidip bi yerde oturup eve aksam donmenizin ulasım masrafı 20 liradan fazla tutmaz. dolmuslar 10 lira. aracı olanlar icin otopark falan var ama detaylarını bilmiyorum, bizim ora sakin oldugundan oraya koysanız da karısan girisen olmaz sanırım. otopark da yakın aslında. bisikletle gelebilirsiniz musait yine sıkıntı olmaz.

aklıma geldikce eklerim veya spesifik sorularınız varsa yazarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursung_ -- 30 Ağustos 2023; 4:17:18 >

• Başka üni için bu bölümü düşünüyor arkadaşım. Sınavda olasılık vs sorularını boş bırakan biri. İyi de bir sıralama yapacak gibi duruyor. Yazılım veri bilimine ilgi duyuyor ama lise için bu olasılık falan derslerini hiç sevmiyor. Yıldızda bu bölümü yazsa sence pişman olur mu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam ege özelinde buradan veri bilimcisi çıkıyor mu? Maddi durumları nasıl? Eğitim veri bilimcisi yetiştirmeye yeterli bir müfredat sunuyor mu?

• hvl00 kullanıcısına yanıt

olmaz bana kalıyorsa. matematiği seviyorsa yeterli, ayarında kadar matematikle tatlı tatlı ilerliyoruz istatistikte, mat bölümleri kadar boğucu matematik yok tabii ki. olasılık, veri, sonuclar uzerine yorumlama yapmayı lisede dahi cok seviyordum, belki ozel ilgiden bu kadar seviyorumdur ancak olasılık sorularını bos bırakması tercihlerde tek basına bi etken olmasın. sonucları geldiginde kotu unilerde yazılım bilgisayar gelirse onlar yerine ytude istatistik yazmalı dusunmeden. yine kayacak yazılım veri bilimine sorun yok yani ki en uygun bolumlerden biri stats data icin.

linkedin alumniden bakabilirsin, veri bilimi ozelinde cok tanıdıgım yok daha 1 yeni bitti ancak duz istatistikci olarak cıkanlar dahi guzel sirketlerde yakın pozisyonlarda calısıyorlar. mezun etkinlikleri oluyo ordan biliyorum, hepsinden duydugum sey su; iyi ki istatistik okudum, onunuz apacık (cidden oyle nerdeyse her sektorde is bulursunuz), simdiden baslayın goz acıp kapayıncaya kadar zaman akıp gececek ve en onemlisi excel office python sql r gibi programları ne kadar ogrenirseniz o kadar etkisi olur is bulmanıza maasınıza. bu tarz programlara cok ciddi onem atfediyolarmıs isverenler.

*bana kalırsa mufredatı kendin incelemen onemli. dersler biraz daha rahat oldugu icin finans olur veri olur kendi ilerleyeceginiz alanı secip yogunlasmak icin daha fazla bos vaktiniz olacak derslerin daha zorlu gectigi unilere kıyasla. maddi durum, mezun etkinliklerinden mezunların hepsinin gozlerinin ici guluyordu, para anlamında guzel paralara calıstıklarını tahmin ediyorum buyuk sirketlerde duz istatistikci olanların bile. kucuk bilinmeyen yerlerde calısana veya is bulamayana denk gelmedim. altınyıldızdaki abla istatistik mezunlarını havada kapıyolar kendinizi gelistirin yeterli demisti. acıkcası gelecege umutla bakıyorum ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursung_ -- 25 Haziran 2023; 20:27:54 >

• Şöyle son bi uplayalım sonuçlar da geldiğine göre

• Faydalı UP. Bu arada kulüplerle ilgili bir bilginiz var mı hocam

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.