Şimdi Ara

Akustik gitar hakkında sorularım var yardımcı olur musunuz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba daha önce hiç gitar almadım akustik gitar almak istiyorum biraz araştırdım aklıma bazı sorular takıldı

Öncelikle hiç almadığım için yanlış bir şey almak istemiyorum çünkü ucuz aletler değiller bunlar

Aynı markanın farklı isimlere sahip gitarları oluyor mesela 3 tane akustik gitar var aynı markaya ait ama sonlarında ki isimleri farklı ve fiyatlarıda farklı şimdi bunların birbirlerinden farkı ne oluyor?

Maksimum 600-700 arasında bir bütçem var sizlerin önerebileceği bir marka-tür var mı?

Yeni başladığım için çok pahalı bir şey almama gerek yok diye düşünüyorum ama internetten baktığım kadarıyla en ucuzları dahi +500 tl

Yine aynı şekilde farklı markaların akustik gitarları var bunların birbirinden farkları nelerdir ve benim için uygun olan markayı nasıl öğrenebilirim? Gitar alırken teller, klavye, kasa hakkında mutlaka kontrol et diyebileceğiniz şeyler nelerdir? Mesela bir arkadaşım teller klavyeye yakın olmalı tellere kolay basabilmen için dedi

Mesela bu şarkıda ki gitarın sesi çok hoş geliyor sesi bunu gibi olan gitarı nasıl bulacağım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu gitarı denemeni tavsiye ederim. Washburn candir. Gitarlarda bakılacak ilk şey tabiki tellerin klavyeye yakınlığın. Burgularin çalışıp çalışmadığı. En önemli nokta, gitarın arka tarafında, sap ve gövdenin birleştiği yerde çatlak olup olmadigi.

Emin ol bir gitarın sesini belirleyen en önemli etken teldir. Vermiş olduğum linkteki gitar tipleri beni biraz yoruyordu. 1.75 boyum olmasına rağmen sağ elim çok rahatsız oluyordu. Ama coutway kasalar benim için çok daha rahat.

Fiyatları belirleyen etmenler genelde, ağaç kalitesi işçilik ve aldığın gitarın markasi. Mesela ben marka bı gitarın giriş seviyesi gitarina 700 TL vermektense, ismi çok duyulmamış bı gitarın orta seviyesine 700 TL vermeyi tercih ederim.

En sağdaki gitarla saatlerce calmisligim olmuştu ve hiç yormamisti. Ama büyük kasalı gitar 8-10 dk sonra beni canımdan bezdirmisti yinede tercih senin. Deneme şansım varsa ne dediğimi daha iyi anlarsın.

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=509055453&io=3&rnd=6732

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: woddy

Şu gitarı denemeni tavsiye ederim. Washburn candir. Gitarlarda bakılacak ilk şey tabiki tellerin klavyeye yakınlığın. Burgularin çalışıp çalışmadığı. En önemli nokta, gitarın arka tarafında, sap ve gövdenin birleştiği yerde çatlak olup olmadigi.

Emin ol bir gitarın sesini belirleyen en önemli etken teldir. Vermiş olduğum linkteki gitar tipleri beni biraz yoruyordu. 1.75 boyum olmasına rağmen sağ elim çok rahatsız oluyordu. Ama coutway kasalar benim için çok daha rahat.

Fiyatları belirleyen etmenler genelde, ağaç kalitesi işçilik ve aldığın gitarın markasi. Mesela ben marka bı gitarın giriş seviyesi gitarina 700 TL vermektense, ismi çok duyulmamış bı gitarın orta seviyesine 700 TL vermeyi tercih ederim.

En sağdaki gitarla saatlerce calmisligim olmuştu ve hiç yormamisti. Ama büyük kasalı gitar 8-10 dk sonra beni canımdan bezdirmisti yinede tercih senin. Deneme şansım varsa ne dediğimi daha iyi anlarsın.

http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=509055453&io=3&rnd=6732

Peki akustik mi almalıyım elektro akustik mi?

Sanırım elektro akustik amfiye bağlanabiliyormuş ama amfi olmadan sesi az mı çıkar diye düşünüyorum tam olarak farkları nelerdir bunların?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Nükerbüker kullanıcısına yanıt
    Ben e.akustik gitarlarin çıplak sesini çok beğenmiyorum. Gitarın içinde kablolar, eq, jak girişi, pil girişi, daha da açıklayıcı olursak; gitarın 3-5 yerini oyulup, içine bı dünya kablo koyarsan, eee doğal olarak, (rezonans ve yanki da), cipla seste bozulmalar oluyor. Ama amfiye bağladığın zaman ses bambaşka (cillop gibi) cikiyor.

Yani e. Akustik alacaksan çıplak sesine bakıp, ayy bunun akustik sesi çok kötü ben bunu almıyorum dersen hata etmiş olursun. Tam tersi, akustik gitar için geçerli

E.akustigin albenisi daha fazla olduğundan, elden çıkarmak daha kolay olur. Ama akustik öyle değil. Karar senin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ibanez pf15 modellerine bakabilirsin. bizzat 4 yıldır kullanıyorum. her şeyiyle yeterli bir gitar bence. sesi, çalması, ele oturması, görüntüsü.. tavsiye ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.