Şimdi Ara

akustik gitar konusunda tercih ve yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar ben bayadır elektro gitar çalıyorum insanlar ilk olarak klasik veya akustik gitarla başlar sonra elektroya geçer ama ben zaten elektro gitar çalıyorum ve çok seviyorum her zaman elektro gitar çalıcam ama akustik gitarım da olsun istiyorum sonuçta klasik gitar,akustik gitar elektro gitar hepsi nerdeyse ayrı şeyler gibi 250-300 lira arasında bi akustik gitar öneriniz varsa hemen yazın görüşlerinizi gerçekten sadece tecrübesi olanlar yazsın

akustik gitarla çalmak istediklerimden bir kaç grup :led zeppelin,pink floyd,the eagles arada yavuz çetin dinliyorum bunlarla ilgili önerilerinizi yazın ...

• İbanez v50 njp hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyrion Reyiz

İbanez v50 njp hocam

hocam yorumlara baktım tellerin çok yüksekte ve perdelerin ortaalarına basınca tellerden cızırdama ssesslerin geldğini yazmış birçok kişi bu sorun olurmu başka tavsiye edebileceğiniz bi model varmıdır bu arada tavsiyeniz için teşekkür ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gitaricin

quote:

İbanez v50 njp hocam

hocam yorumlara baktım tellerin çok yüksekte ve perdelerin ortaalarına basınca tellerden cızırdama ssesslerin geldğini yazmış birçok kişi bu sorun olurmu başka tavsiye edebileceğiniz bi model varmıdır bu arada tavsiyeniz için teşekkür ediyorum

hocam teller benim aldığımda gayet inikti zaten aldığın yere söyle o çok kolay bi şekilde halledilir o cızırtı olayına gelirsek bende olmuyor (dur hatta bida deneyeyim) yok çıkmıyor zaten teknik olarak perdenin en sonuna doğru basmak en doğru sesi verir dostum o para alabileceğin en iyi gitar hatta diğer markaların bi üst modelleriyle kapışır o paraya başka markalarda aldığın gitar kalas gibi oluyor :) ama sen yinede bi müzik markete git mutlaka dene gitarı sevecekmisin

• Öncelikle söyleyeyim dolardan dolayı 200-250 tl civarında kaliteli bir şey bulamazsın. Sana önereceğim gitarın fiyatıda 350tl zaten, sırf 50tl için daha kötüğ bir seçim yapma.

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7280&gid=230#.U6lc8tE4JWE

Tam bir f/p ürünü. Ben aldığım zaman 250tl ye almıştım ama dolar yükselince fiyatta uçtu Daha çok elektro çaldığın ,için orta halli bir şey istemişsin, isteklerini çok iyi karşılar bu gitar. Kullanılan ağaçlar gayet iyi, sapı çok rahat, sustaini fiyatına göre çok iyi ve tel yüksekliği ideal Ayrıca alacaksan naturel al siyah almak gibi bir hata yapma

Ayrıca verdiğim linkteki videolar seçeneğinde gitar için 3video var ve aralarında üstteki arkadaşın verdiği v50njp gitarla karşılaştırma videosuda var. Onları izlemek de yardımcı olacaktır

Edit: Gitarın natureli ile naturel-satin olanı arasında 70tl fark var nedenini çözemedim ama sonuçta aynı gitar, 300tl ye tam istediğin gibi NS olanını al bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 24 Haziran 2014; 14:28:05 >

• quote:

quote:

quote:

İbanez v50 njp hocam

hocam teller benim aldığımda gayet inikti zaten aldığın yere söyle o çok kolay bi şekilde halledilir o cızırtı olayına gelirsek bende olmuyor (dur hatta bida deneyeyim) yok çıkmıyor zaten teknik olarak perdenin en sonuna doğru basmak en doğru sesi verir dostum o para alabileceğin en iyi gitar hatta diğer markaların bi üst modelleriyle kapışır o paraya başka markalarda aldığın gitar kalas gibi oluyor :) ama sen yinede bi müzik markete git mutlaka dene gitarı sevecekmisin

tamam o gitarı not aldım zaten gidip bakıcam,perdenin sonuna basıldığını biliyorum hocam :D o 2 sorunuda sorarım ve denerim zaten tavsiyen için bidaha teşekkür ettim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitaricin -- 24 Haziran 2014; 14:32:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Pacino

Öncelikle söyleyeyim dolardan dolayı 200-250 tl civarında kaliteli bir şey bulamazsın. Sana önereceğim gitarın fiyatıda 350tl zaten, sırf 50tl için daha kötüğ bir seçim yapma.

Tam bir f/p ürünü. Ben aldığım zaman 250tl ye almıştım ama dolar yükselince fiyatta uçtu Daha çok elektro çaldığın ,için orta halli bir şey istemişsin, isteklerini çok iyi karşılar bu gitar. Kullanılan ağaçlar gayet iyi, sapı çok rahat, sustaini fiyatına göre çok iyi ve tel yüksekliği ideal Ayrıca alacaksan naturel al siyah almak gibi bir hata yapma

Ayrıca verdiğim linkteki videolar seçeneğinde gitar için 3video var ve aralarında üstteki arkadaşın verdiği v50njp gitarla karşılaştırma videosuda var. Onları izlemek de yardımcı olacaktır

Edit: Gitarın natureli ile naturel-satin olanı arasında 70tl fark var nedenini çözemedim ama sonuçta aynı gitar, 300tl ye tam istediğin gibi NS olanını al bence

gitara bakıcam,70-100 lira sorun olmaz zaten para benden çıkmıcak doğum günüm yaklaşıyor o yüzden elektrom var bi de akustik gitarım olsun rica ettim onlarda tamam dediler bi marka vericem 50,70 lira sorun olmaz. bu ara videolara bakıyorum bakmaya devam edicem karşılaştırıcam gerçekten izliyorum cort un bu gitarı gerçekten başarılıymış güzel tonlar alabileceğimi zannediyorum ilk gitar aldığımdaki gibi bi his oluştu içimde kıpır kıpır inşallah yarı yolda bırakmaz bu modeli alırsam geerçekten başarılıymış ,

Bide şuan bi marka gördüm baya kişi Epiphone AJ-100 bu markanın corttanda ibanezdende iyi olduğunu söyliyor bi fikriniz varmıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitaricin -- 24 Haziran 2014; 14:44:44 >

• quote:

quote:

Öncelikle söyleyeyim dolardan dolayı 200-250 tl civarında kaliteli bir şey bulamazsın. Sana önereceğim gitarın fiyatıda 350tl zaten, sırf 50tl için daha kötüğ bir seçim yapma.

gitara bakıcam,70-100 lira sorun olmaz zaten para benden çıkmıcak doğum günüm yaklaşıyor o yüzden elektrom var bi de akustik gitarım olsun rica ettim onlarda tamam dediler bi marka vericem 50,70 lira sorun olmaz. bu ara videolara bakıyorum bakmaya devam edicem karşılaştırıcam gerçekten izliyorum cort un bu gitarı gerçekten başarılıymış güzel tonlar alabileceğimi zannediyorum ilk gitar aldığımdaki gibi bi his oluştu içimde kıpır kıpır inşallah yarı yolda bırakmaz bu modeli alırsam geerçekten başarılıymış ,

Bide şuan bi marka gördüm baya kişi Epiphone AJ-100 bu markanın corttanda ibanezdende iyi olduğunu söyliyor bi fikriniz varmıdır ?

hocam ben ibanezi almandan yanayım hem ton hemde klavye rahatlığı açısından fakat ibanezin türkiye satış sorumlusu değilim gidip deneyip sana en hoş gelen gitarı almalısın bide önerim var hangi akustiği alırsan al tel takımı değiştirirken yeni tellerin Dean Markley Blue Stell 010 olsun

• quote:

quote:

O gitarı da araştır ama benim araştırdığım kadarıyla sapı AD-810 kadar rahat değil ve tel yüksekliği biraz fazla. Tabi onu kullanmadığım için tam bilmiyorum ama araştırmıştım bende.

Edit: Tyrion Reyiz nickli arkadaş 010 tel önermiş ama ben akustikte 010 telleri cılız buluyorum, akustikten insan biraz tok ses çıkmasını istiyor o yüzden en az 011 kullanırım ben, marka olarak arkadaşın bahsettiği Dean Markley fiyatına göre gayet iyi teller üretiyor o konuda katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Pacino -- 24 Haziran 2014; 14:56:22 >

• quote:

hocam buhttp://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7280&gid=230#.U6nEt_l_vaQ ile buhttp://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=20033&gid=230#.U6nJ7Pl_vaQ arasındaki farklar nelerdir ? fiyat farkı varmış

Bana sorduysan konuya çağırsaydın keşke, girmesem haberim olmayacaktı soru sorduğundan ikisi de aynı gitar, değişik olarak bilmediğim küçük ayrıntılar olabilir çünkü ağaçlarına falan baktım aynı bi fark yok, yani ayrıntılarda fark varsa bile ses kalitesine etkisi yoktur, bi bilgi bulamadım sayfada farklarıyla ilgili. Gördüğüm tek fark ikincisinin yanında kılıfta göndremeleri ama ben aldığımda ilkini almıştım(with bag yazmıyor yanında) ve kılıfta göndermişlerdi yanında.
    Yinede ilkini alırdım ben, fiyat farkı dediğin 6tl, ikisi de naturel satin, sade naturel olandaki 70tl farkın nedenini hala çözemedim o ayrı mesele

• quote:

quote:

hocam buhttp://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7280&gid=230#.U6nEt_l_vaQ ile buhttp://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=20033&gid=230#.U6nJ7Pl_vaQ arasındaki farklar nelerdir ? fiyat farkı varmış

Bana sorduysan konuya çağırsaydın keşke, girmesem haberim olmayacaktı soru sorduğundan ikisi de aynı gitar, değişik olarak bilmediğim küçük ayrıntılar olabilir çünkü ağaçlarına falan baktım aynı bi fark yok, yani ayrıntılarda fark varsa bile ses kalitesine etkisi yoktur, bi bilgi bulamadım sayfada farklarıyla ilgili. Gördüğüm tek fark ikincisinin yanında kılıfta göndremeleri ama ben aldığımda ilkini almıştım(with bag yazmıyor yanında) ve kılıfta göndermişlerdi yanında.
    Yinede ilkini alırdım ben, fiyat farkı dediğin 6tl, ikisi de naturel satin, sade naturel olandaki 70tl farkın nedenini hala çözemedim o ayrı mesele

with bag diyor adamlar aynı kalite herşey aynı üstelik üstüne çanta yolluyarak daha mı ucuz yapıyolar asıl çantası olan pahalı olması lazım değilmi ?

• gitaricin G kullanıcısına yanıt
    Gitar ayni gitar ona emin olabilirsin, onun disinda neden ayri ayri satiyorlar ve kilifli olani 6tl de olsa neden daha ucuz bilmiyorum, sitede bir bilgi bulamadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Gitar ayni gitar ona emin olabilirsin, onun disinda neden ayri ayri satiyorlar ve kilifli olani 6tl de olsa neden daha ucuz bilmiyorum, sitede bir bilgi bulamadim.

abi ne 6 sı ya biri 295 tl diğeri 376 tl arada çok var ama çantası olan daha ucuz :SS
  • quote:

quote:

abi ne 6 sı ya biri 295 tl diğeri 376 tl arada çok var ama çantası olan daha ucuz :SS

Hayir hocam o cantali olan Naturel-Satin, ve diger gitarlardan da Naturel-Satin olanin fiyatina bakarsan 302 tl. O 370 tl olani sadece Naturel olani dunden beri bunu anlatmaya calisiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

NS ile NAT ın farkı nedir acaba hocam ? bilginiz yokmu hiç
  • quote:

quote:

Neturel olanı parlak, satin olanı mat. Yani neredeyse sadece cila farkı diyebiliriz ama normalde çoğu gitarda naturel ile ns fiyat farkı pek olmaz. Bu gitarda neden o kadar fark var bilmiyorum ama ses konusunda fark olmayacağını söyleyebilirim. Bu arada kararını verdin mi gitar konusunda ?
  • quote:

quote:

quote:

Neturel olanı parlak, satin olanı mat. Yani neredeyse sadece cila farkı diyebiliriz ama normalde çoğu gitarda naturel ile ns fiyat farkı pek olmaz. Bu gitarda neden o kadar fark var bilmiyorum ama ses konusunda fark olmayacağını söyleyebilirim. Bu arada kararını verdin mi gitar konusunda ?

bakıyorum daha bi 5 gün zamanım var araştırmak için sonra alıcam ama büyük ihtimalle bu gitarı alıcam
    internette çok video var bakıcam daha işte karar veremedim ama
    zaten almaya gittiğimde bütün gitarları denicem orda karar vericem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gitaricin -- 25 Haziran 2014; 13:23:35 >

• Merhaba.6 yildir klasik gitar caliyorum ve artik akustige gecmek istiyorum.Tercihimi elektrodan yana kullanacagim cunku barlara falan cikiyorum birkac arkadasimla.Kafamda 2 gitar var ama karar veremiyorum.Tonu ve klavye rahatligi benim icin cok onemli.Renk olarak da siyah dusunuyorum.Ve kesik kasa daha hos duruyor.Max cikabilecegim fiyat 650.Yardimci olursaniz cok sevinirim, detayli anlatmaniz bana cok yardimci olur.Bir de Ibanez' in PF seris ile V serisi arasinda farktan bahseder misiniz?Baska gitar onerilerine de acigim.Tesekkur ederim.

https://www.mydukkan.co...er_det...37#prettyPhoto black
    https://www.mydukkan.co...er_det...id=22636&gid=4 nature
    http://shop.zuhalmuzik....nez-V7...Gitar_264.html black

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.