Şimdi Ara

Alfa Romeo 159 mu yoksa BMW 320d mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Scriocco leon FR

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

Sizin aklınız takılmış bir kere alın kendiniz deneyimleyin :) Umarım sorunsuz bir şekilde kullanırsınız.

Alıntıları Göster
    Biraz öyle oldu hocam arabanın modeli çok hoşuma gidiyor ancak yinede mantıkla da hareket etmek gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: PortakalsızSoda

Biraz öyle oldu hocam arabanın modeli çok hoşuma gidiyor ancak yinede mantıkla da hareket etmek gerek

Alıntıları Göster
    Nedense aynı ben. Bende dinlemedim burada yazılanları tipi çok hoşuma gitti aldım, sonuçta pişman oldum
  • bu araçlar çıktığından beri ara ara bu soru bıkmadan usanmadan sorulur. her defasında cevap bmw olmuştur. eski konulara bakın daha detaylı bilgiler var.
  • Ben olsam 1.9 jtd 159 alırdım özellikle sportwagon👍

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw 320

Alfa 159 1.9 otm ortalama yakıtı 7.5-8.5lt arası değişiyor. Konforunu sürücü olarak beğenmedim. Yolcular memnundu. Malzeme kalitesi düşük iç mekan kolay yıpranıyor. Dokunduğun düğme kırılabiliyor. Motor düşük hızlarda zayıf, şanzıman çok çok kötü. Hızlanmayı bilmiyor. Motor 100’ü geçtikten sonra ancak keyif veriyor. 130-160 arası hızlarda çok keyifli, motor güzel rahat gidiyor. 180kmh civarında güvensizleşiyor. Frenleri zayıf. İçi dar. Kliması zayıf. Deri koltukları çok terletiyor, rahatsız. Bagaj yetersiz.

Viraj kabiliyeti MUAZZAM.

• chrissrathfield C kullanıcısına yanıt
    Hocam eski konularda 1-2 yorum dışında sebep belirtmeden direk birini söylemişler daha sonra hep tartışmaya kayıyor, klasik sitelerde okuduğum dışında kullanıcı yorumu bulamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

Bmw 320

Alfa 159 1.9 otm ortalama yakıtı 7.5-8.5lt arası değişiyor. Konforunu sürücü olarak beğenmedim. Yolcular memnundu. Malzeme kalitesi düşük iç mekan kolay yıpranıyor. Dokunduğun düğme kırılabiliyor. Motor düşük hızlarda zayıf, şanzıman çok çok kötü. Hızlanmayı bilmiyor. Motor 100’ü geçtikten sonra ancak keyif veriyor. 130-160 arası hızlarda çok keyifli, motor güzel rahat gidiyor. 180kmh civarında güvensizleşiyor. Frenleri zayıf. İçi dar. Kliması zayıf. Deri koltukları çok terletiyor, rahatsız. Bagaj yetersiz.

Viraj kabiliyeti MUAZZAM.
    Peki BMW nin bir sıkıntısı var mıdır veya alfadan düşük özelliği ya da çok iyi dediğiniz özellikler?

• Bence 159 ama makyajlı olan versiyon, yani 2009 ve sonrası. Ayrıca Alfa alırken iyi bakılmış alfa almak lazım. Yani 3-5 fazla olsun temiz olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Robert Lewandowski RL9

Scriocco leon FR
    Bu araçları hem BMW hemde alfa yerinemi öneriyorsun hocam yoksa ek alternatif olarak mı?

• Makyajlıdan tam kasıt ne oluyor?

• PortakalsızSoda kullanıcısına yanıt
    Satması daha kolay daha az masraf çıkartır daha az yıpranmıştır diye baktiklsriniz genç arabası tarzı bu tarza yakin bi tahmin yaptım

• 159'da bana kalırsa uzak durman gereken iki motor var, 1.9 jtd ve 1.9 jts. 1.9 jts ve jtd'lerde biraz motorun başına bela olmuş bir triger zinciri sorunu vardı, 1.9 jtd'de kaba çalışan bir motor ve araba çok ağır olduğu için pek yürütemiyor arabayı. Ayrıca yurtdışında en çok tutulan motorları 2.2 jts ve 2.4 idi zaten, bence 2.4 dizel 159'a uyan tek motor. 2.2'de biraz problemli.

Direksiyon kutusu problemi vardır, döneminde çoğu aracın garantiden değişmişti ama değişmeyip kullanılan araçların direksiyon sıvısını kontrol etmek gerekir, yeşil özel bir sıvı ile değişmiş olması lazım kırmızı değil.

Aslında E90'ın da bir sürü sorunu var, yukarıda Alfadan kaç muhabbeti dönmüş de derdin sorunsuzluksa E90'dan da kaç. Bir sürü arabanın motoru turbosu gitti E90'larda, millet süründü sanayilerde, hala da E90 320d'lerin çoğu taşra şehirlerin sanayilerinde geziyor, büyük şehirlerde E90 kalmadı gibi bişey zaten. Buradaki en önemli husus servis geçmişi ve arabanın genel kontrolünün iyi yapılması, yoksa bilmeden etmeden ister BMW ister Alfa al uğraşırsın.

Yalnız şunu belirteyim, 159'u eğer çok beğeniyorsan al. Sırf BMW'ye alternatif diye düşünme, kendi tarzı olan bir araç gibi düşün. Çünkü her ne kadar 159'un çok keyifli yanları, efsane bir tasarımı olsa da 320d benzer güçteki motorlarla net daha hızlı giden, net daha az yakan, daha hafif, kıvrak ve RWD olduğu için daha fazla eğlendiren bir araç. E90 daha iyi bir alet yani, ha iyi olmak başka şey, iyi hissettirmek başka tabiki, oda senin araçları kullanınca edinebileceğin bir izlenim ancak. Benim lafımla, onun bunun lafıyla anlaman mümkün değil.

Benim tercihim, bahsettiğin yıl itibari ile düşünürsek E90 olurdu. 159'a tartışmasız en güzel uyan motor 1.8TBI ve oda 2009 makyaj sonrası geliyor. Makyaj sonrası da bir çok farklı detaylı iyileştirme var, 50-60kg bir ağırlık düşüşü dahi var. 2009 ve sonrası için E90 yerine 159 düşünebilirdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: PortakalsızSoda

Makyajlıdan tam kasıt ne oluyor?
    Araçlar yeni kasası çıkmadan çoğunlukla 1 defa makyajlanır, eksiklikleri düzeltilir.

2009 yılında 159 makyajlandı. Ağırlıkta azalma oldu. Kilitli diferansiyel geldi. Arka diz mesafesi bir miktar arttı. Bunun gibi bazı farklılıklar mevcut.

• Karar aşamasına geldinizmi :D

• Robert Lewandowski RL9 kullanıcısına yanıt
    Hocam aklım alfada kalıyor hep,muhtemelen 2009 sonrası model arayacağım alırsak 1-2 ay içinde alacağız ancak orada da birkaç galeri gezip farklı araçlara da bakıcaz scirocco araba olarak hoşuma gitti ancak tasarımdan tutamadım yine
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum hocam kısaca alfa için minimum 2009 modelli almamı öneriyorsunuz onun dışında bmw,bu aralıklar da ve tiplerde önerdiğiniz başka araç var mı dır ?
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Bir de son olarak önerdiğiniz 1.8TBI motor 2009 sonrası üretim tüm 1.8 motora sahip alfalarda bulunuyor mu ? Ufak bir araştırma yaptım resmen satan yok 2009 civarı modellerde hep 1.9-2.0 JTDm veya sadece d yazıyor bunlar hakkın dada bir fikriniz var mı yoksa TBI dışı tanımam mı diyorsunuz ?
  • PortakalsızSoda kullanıcısına yanıt
    Temiz scrocco bulsan vazgecemessin tam.bir go kart .d

• quote:

Orijinalden alıntı: Robert Lewandowski RL9

Temiz scrocco bulsan vazgecemessin tam.bir go kart .d
    Aklıma yatan bir araç hocam dediğim gibi şuan kabaca 2-3 marka yazıyorum aklıma birde orada canlı görmek gerek arabaları bir oturmak gerek,fikrim tamamen değişebilir orada ondan kesin yorum yapamıyorum donanım dışında
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.