Şimdi Ara

Alibaba Aliexpress arasında ne fark var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
49.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Alibaba ithalat ihracat firmalarının ticaret yapması için açılmış bir site, sadece alıcı ve satıcı FİRMAları bir araya getirmek üzerine kurulu. Aliexpress perakende satış yapan satıcılar ile müşteriler arasında ticaret için açılmış bir site. Yani sen normal bir insan olarak gidip aliexpress'ten ürün alabilirsin, ancak alibaba'dan birşeyler almak için şirket sahibi olmalısın evrakların falan olması lazım
    Yapay Zekanın Yanıtı

Alibaba ve Aliexpress Arasındaki Fark

alibaba mı aliexpress mi sorusu, çevrimiçi alışveriş yapmak isteyenlerin merak ettiği konulardan biridir. Her iki platform da Çin merkezli olsa da farklı hedef kitlelere hitap etmektedirler.

alibaba ve aliexpress farkı şu şekilde özetlenebilir:

• Alibaba: Alibaba, işletmeler arasındaki (B2B) bir ticaret platformudur. Tedarikçiler ve alıcılar, toptan miktarlarda ürün alıp satmak için Alibaba'yı kullanabilirler.
    • Aliexpress: Aliexpress ise, işletmelerden tüketicilere (B2C) bir perakende platformudur. Tüketiciler, Aliexpress'ten perakende miktarlarda ürün satın alabilirler.

alibaba aliexpress farkı aşağıdaki özelliklerle de belirginleşir:

• Minimum Sipariş Miktarı: Alibaba'da genellikle minimum sipariş miktarı bulunurken, Aliexpress'te genellikle tekli ürünler satın alınabilir.
    • Teslimat Süresi: Alibaba'dan yapılan siparişler genellikle Aliexpress'ten yapılan siparişlere göre daha uzun sürede teslim edilir.
    • Ürün Çeşitliliği: Alibaba, Aliexpress'e göre daha geniş bir ürün yelpazesi sunar.

aliexpress mi alibaba mı sorusunun cevabı, alışveriş amacına bağlıdır. Toptan miktarlarda ürün satın almak isteyenler alibaba kullanırken, perakende miktarlarda ürün satın almak isteyenler aliexpress kullanabilirler.

Sonuç olarak, alibaba ve aliexpress arasındaki fark, hedef kitle, minimum sipariş miktarı, teslimat süresi ve ürün çeşitliliği gibi faktörlerde kendini göstermektedir. İhtiyaçlarına en uygun platformu seçmek, keyifli ve başarılı bir alışveriş deneyimi için önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Biri baba biri ogul

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alibaba ithalat ihracat firmalarının ticaret yapması için açılmış bir site, sadece alıcı ve satıcı FİRMAları bir araya getirmek üzerine kurulu. Aliexpress perakende satış yapan satıcılar ile müşteriler arasında ticaret için açılmış bir site. Yani sen normal bir insan olarak gidip aliexpress'ten ürün alabilirsin, ancak alibaba'dan birşeyler almak için şirket sahibi olmalısın evrakların falan olması lazım
  • The Imp kullanıcısına yanıt
    Hah Hocam. Çok güzel açıklamışsın. Yani aliexpress retail(perakende satış) alibaba wholesale (toptansatış) gibi bir ayrım yapabiliriz değil mi? Eğer öyleyse neden aliexpress in altında
    www.aliexpress.com
    Buy aliexpress and get free shipping on AliExpress
    http://www.aliexpress.com/w/wholesale-aliexpress.html
    toptan satış linki mevcut? Burayı anlamadım. İşin içine tiracet girince alibaba sitesi devreye girmiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED72D6C7A -- 20 Ekim 2014; 16:28:28 >

• Aynı ürünü alibabaya girmeden express üzerinden toptanını gör diye. Yada daha az alımlar için. Toptan vardır 10 adet alırsın toptan vardır 10.000 adet alırsın. Alibaba'da üreticiler hakim. Böyük paralar döni. Express fakir işi
  • Birinin çiftliği var birinin yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: SteelLife

Hah Hocam. Çok güzel açıklamışsın. Yani aliexpress retail(perakende satış) alibaba wholesale (toptansatış) gibi bir ayrım yapabiliriz değil mi? Eğer öyleyse neden aliexpress in altında toptan satış linki mevcut? Burayı anlamadım. İşin içine tiracet girince alibaba sitesi devreye girmiyor mu?

Hocam şimdi şöyle anlatayım. Siz internetten kredi kartı ile alışveriş yaptığınızda bir tane alırsanız perakende, birden çok alırsanız toptan alışveriş oluyor. Bunu aliexpress üzerinden de yapabilirsiniz. Ancak alibaba'nın olayı şöyle ki, siz ihtiyacınız olan ürünü satan satıcıları görüntülüyorsunuz. Sonra bu satıcılarla şirketiniz aracılığı ile iletişim kurup pazarlık yapıyorsunuz-ürün miktarında anlaşıyorsunuz. Ve en son olarak ticareti yasal ithalat-ihracat olarak gerçekleştiriyorsunuz. Yani alibaba satış platformu değil. Satıcı firma ve alıcı firmayı bir araya getirme yeri. Alibaba üzerinden bir ödeme almazsınız-yapmazsınız. En azından benim bildiğim bu kadar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Imp

Alibaba ithalat ihracat firmalarının ticaret yapması için açılmış bir site, sadece alıcı ve satıcı FİRMAları bir araya getirmek üzerine kurulu. Aliexpress perakende satış yapan satıcılar ile müşteriler arasında ticaret için açılmış bir site. Yani sen normal bir insan olarak gidip aliexpress'ten ürün alabilirsin, ancak alibaba'dan birşeyler almak için şirket sahibi olmalısın evrakların falan olması lazım

Alibaba'dan ürün alıp satmak için şirket şart değil. Kendim alışveriş yaptım. Toptan satıyorlar ancak genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Castige

quote:

Alibaba ithalat ihracat firmalarının ticaret yapması için açılmış bir site, sadece alıcı ve satıcı FİRMAları bir araya getirmek üzerine kurulu. Aliexpress perakende satış yapan satıcılar ile müşteriler arasında ticaret için açılmış bir site. Yani sen normal bir insan olarak gidip aliexpress'ten ürün alabilirsin, ancak alibaba'dan birşeyler almak için şirket sahibi olmalısın evrakların falan olması lazım

Alibaba'dan ürün alıp satmak için şirket şart değil. Kendim alışveriş yaptım. Toptan satıyorlar ancak genelde.

İthalat için yasal belge gümrük zart zurt doldurmak zorunda kalmıyormusunuz hocam? Aliexpress'ten çok alışveriş yaptım ancak alibabayı hep şirketler için kullanılıyor diye biliyordum.

• The Imp kullanıcısına yanıt
    Hocam anladım çok sağolun :) Alibaba'nın sitesine girince purchase-buy now butonu ya da add to cart butonu yok, contact to supplier butonu var. Pekiii alibaba nın üzerinden madem satış yapılmıyor sadece amaç alıcı ve satıcı yı bir araya getirmek, Alibaba'ya bundan ne gibi bir pay düşüyor? Firma, ürünlerini tanıtabilmesi için alibabaya para mı ödüyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED72D6C7A -- 20 Ekim 2014; 16:48:45 >
  • albaba hemen al diye bir seçenek yok 100 tane prosedür var önce şirket sahibi olcan sonra mesajlaşcan vs vs...alt limitleri falanda cok cok fazla (en az 1000 tane almak vs gibi)

aliexpress ise sanalpazar gittigidiyor gibi begendiğini sepete ekle al çık git dükkandan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: SteelLife

Hocam anladım çok sağolun :) Alibaba'nın sitesine girince purchase-buy now butonu ya da add to cart butonu yok, contact to supplier butonu var. Pekiii alibaba nın üzerinden madem satış yapılmıyor sadece amaç alıcı ve satıcı yı bir araya getirmek. Alibaba nın bundan ne gibi bir pay düşüyor? Firma, ürünlerini tanıtabilmesi için alibabaya para mı ödüyor?

Anlaşılan bende pek bilmiyormuşum hocam yukarıdaki arkadaşa sorun daha kesin cevaplar verir. Benim bildiklerim bu kadar ama onlarda yanlış sanırsam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Castige

quote:

İthalat için yasal belge gümrük zart zurt doldurmak zorunda kalmıyormusunuz hocam? Aliexpress'ten çok alışveriş yaptım ancak alibabayı hep şirketler için kullanılıyor diye biliyordum.

Aldığın ürünün fiyatına adetine ve ne olduğuna bağlı. Mesela ben 100 adet iphone 5 kılıfı getirtmiştim şahsım adına, hiç de sıkıntı olmadı. Ama büyük miktarlarda gümrük vergisi vermen gerekebilir. O sınır da sanırım 150 dolar.

• Hocam 100 adet kılıf gumrukte sıkıntı olmadı mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartelli

Hocam 100 adet kılıf gumrukte sıkıntı olmadı mı ?

Olmadı. Toplam fiyatı 30 dolar + 37 dolar (kargo) idi.
  • ali babanın bir çiftliği var
    aliexpressin ise yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: CristalMeth

ali babanın bir çiftliği var
    aliexpressin ise yok

O espriyi ben yaptım zaten yukarı bak

• quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeRBoY9405

quote:

aliexpressin ise yok

so what ?
  • quote:

quote:

quote:

aliexpressin ise yok

so what ?

Özgün ol kardeş

• quote:

quote:

quote:

quote:

aliexpressin ise yok

so what ?

Özgün ol kardeş

tamam
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.