Şimdi Ara

****ALİBABA VE ALİEXPRESS ***** (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.451
Cevap
224
Favori
653.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  ****ALİBABA VE ALİEXPRESS *****

pakedim ne durumda arkadaşlar ben bişey anlamadım yardımcı olabilirmisiniz
  • Daha önce ebay den defalarca alışveriş yapmama ve bu sitedeki olumlu yorumlara güvenerek Aliexpressten ilk alışverişimi yaptım ve dolandırıldım.
    26 Kasımda bir bt kulaklık siparişi verdim. Satıcı bilgileri şunlar:
    Happy Go store Jessy Yuanhttp://www.aliexpress.com/store/513555
    Aradan bir kaç gün geçmesine rağmen takip no girilmediği için iptal isteği gönderdim. Satıcı tahminimce sahte bir numara girdi. RxxxxxxxxxN Bu numarayı defalarca kontrol etmeme rağmen herhangi bir bilgiye rastlamadım. Bunun üzerine takip numarası geçersiz diye dispute açtım. Satıcı "We have ask the post office to check, I can not contral the post office OK? Please be careful for deny on others." diye oyalayıcı bir mesaj gönderdi.
    Aliexpress satıcının her hareketinde ek süre veriyor ve bu müşterinin aleyhine oluyor.

Anlamadığım bir noktada şu şikayet detaylarımda
    The other party needs to respond to the complaint within the period stated
    ve
    Case substantiated – Pending supplier's response with required evidence within 7 days.

mesajları var. Burada yapmam gereken ayrıca bir işlem var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 25 Ocak 2013; 13:36:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: umutkop

quote:

Orijinalden alıntı: okis

27.11 de sipariş vermiştim dün tr ye giriş yapmış

07.11 de sipariş verdim ali expressten bi tane mont. sistemde sadece " Gonderi musteriden alinmistir " yazıyor. 22 gün oldu. sizdeki durum neydi ?

Hocam bendede o durum var tablet aldım. Takip kodu: RB175627349CN China post sanırım
  • Aynen, bende de 10 gun oldu sadece "Gonderi Musteriden Alinmistir" yaziyor. Gecikecek sanirim bayagi, yilbasindan olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyPrince

27 Kasımda iki sipariş verdim. Biri Hong Kong Air, diğeri China Air ile. İkisinde de takip numarasını sorgulattığımda, "gönderi müşteriden teslim alınmıştır" diye bir ibare göremiyorum. Daha önceki siparişlerimde normalde 3-4 gün sonra böyle bir yazı çıkardı.. Ama şimdi 15 günü geçti gözükmüyor. Satıcılara mail attım. Birinden normalde gözükmesi gerekirdi, beraber araştıralım diye cevap geldi. Diğerinden ise bu gecikmelerin normal olduğu, sabırlı olup beklemem gerektiği, ürünümün geleceği söylendi. Alışverişleri Aliexpressin yılbaşı indiriminin olduğu, ücretsiz kupon dağıttıkları zamanda yapmıştım. Bu nedenle yoğunluk olmuş olabilir mi.. Daha önce alışveriş yapanlardan kargonun teslim alındığına dair ibare olmadan kargosu gelen oldu mu acaba...

Bütün kargolarım bugün itibari ile geldi arkadaşlar. Daha önce verip umudu kestiğim siparişlerimden bir tanesi normal posta gibi, zarf içerisinde siparişimden tam 68 gün sonra geldi. 27 kasımda verdiğim diğer bir siparişim ise hiç kayıtlı postada takibi gözükmemesine rağmen ulaştı.. Gözlemlediğim kadarıyla Hong Kong Post, China Posta göre daha hızlı geliyor..

• Ilk sayfada paypal hesabini bankamatik kartiyla kullanabildigimiz yazılmış? bu dogrumu yoksa kredi kartı olmak zorunda mı? bir banka hesabim ve bankamatik kartim var. Yeterli mi bunlar paypal kullanmak için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aaksu

Ilk sayfada paypal hesabini bankamatik kartiyla kullanabildigimiz yazılmış? bu dogrumu yoksa kredi kartı olmak zorunda mı? bir banka hesabim ve bankamatik kartim var. Yeterli mi bunlar paypal kullanmak için?

Yurtici odemelerde olabilir fakat yurtdisi icin kesinlikle sanal kart veya kredi karti kullanmak zorundasiniz. PayPal ile Maliye Bakanligi gorusup bu olayi sinirlandirdilar ondan dolayi sadece kredi karti.
  • Dispute işlemi kabul edildi ve para hesabıma geri yatırıldı.
    Satıcıya "I want refund all my money." mesajını gönderdim.
    Çinli ise "Yes, it's ok, but may I ask you for a positive feedback, since the item sent and it will arrive maybe somedays later, take it as the gift we offer, OK?" diye cevap yazdı.

Bugün öylesine kargo takibe bakayım dedim.

RxxxxxxxxxxxxxxxN Barkod Numarasna Ait İslem Listesi

NO TARIH (Date) EVENT YAPILAN ISLEM ISLEM YERI (Process Place) OFIS (Event office)
    13/01/13 11:33 2013-01-13 11:33:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir CHINA (Yurt Disi)
    14/01/13 09:30 2013-01-14 09:30:00 Receive item from customer (Otb) Gonderi musteriden alinmistir CHINA (Yurt Disi)

Şimdi bu kargo bana geliyor mu demek oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alphace -- 25 Ocak 2013; 13:35:51 >
  • beyler paypal seçeneği neden görünmüyor ödeme seçeneklerinde? sadece kredi kartı mı kullanabiliyoruz artık?
  • bir yorum da ben rica ediyorum.
    s3 için kılıf alacağım. bu satıcıdan 5 tane değişik kılıf alsam, toplam 30$ ve tek seferde gelse takılma filan olur mu?

satıcı:

Seller:Shenzhen Tonsee Electronic Co., Ltd.
    Positive Feedback (Past 6 months): 97.0%
    Feedback Score: 472
    AliExpress Seller Since: 12 Jun 2012

http://www.aliexpress.com/store/912557
  • aliexpress te artık paypal geçerli değil. yalnızda kredi kartı geçerli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceyol

bir yorum da ben rica ediyorum.
    s3 için kılıf alacağım. bu satıcıdan 5 tane değişik kılıf alsam, toplam 30$ ve tek seferde gelse takılma filan olur mu?

satıcı:

Seller:Shenzhen Tonsee Electronic Co., Ltd.
    Positive Feedback (Past 6 months): 97.0%
    Feedback Score: 472
    AliExpress Seller Since: 12 Jun 2012

http://www.aliexpress.com/store/912557

5 tane telefon kılıfı geçer bence. problem olmaz. boyutlar küçük.
  • geçen hafta siparişi verdim, umarım geçer..

bugün başka bir sipariş daha geçtim. tarihler yakın, sorun çıkar diye arkadaşımın adına siparişi verdim.
    böyle peş peşe siparişlerde aynı isimde sorun oluyor mu?
  • sorun olabilir. bugün dhl den aradılar. geçmişe dönük tüm siparişlerimi önüme döktüler. gümrüklerde bilgisayarlı kayıt sistemine geçilmiş, neyi hangi tarihte, kaç tane getirdiğini bir tıkla önüne döküyorlar. fazla getirilen ürünler için ticaretini yaptığını düşünüp işlem yapıyorlar. bugün DHL deki bayandan alınan taze bilgiler.
    EMS ile ptt kanalıyla getirmede de bu işlemler varsa, artık bireysel ürün getirme zorlaşır. geçmişe yönelik takip başlamış.
  • cupidx hocam ben aynı günde 2-3 sipariş veriyorum genelde verince, aynı anda çok paketim geliyor. Ebayde alışveriş yapıyorum ben
  • http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-MeiKe-Vertical-Battery-Grip-for-Nikon-D5100-EN-EL14/483394802.html

Bu satici güvenlimidir ? Bu siteyi hiç kullanmadım daha once dxten falan alısveris yaptım.Buraya hiç bulasmamalımıyım
  • dediğim gibi her ihtimale karşı siparişi arkadaşımın adına geçtim.
    bir ona, bir bana... sırayla giderim artık...
  •  ****ALİBABA VE ALİEXPRESS *****

Beyler yardım edin bu nedir ? Postam hollanda gümrüğündemi ? yada hafta sonu diye mi ?
  • Merhabalar

Bu siteyle ilgili sorum olacak. Şimdi burdan aldığım ürünleri satarken nasıl faturalandırabilirim. Yani hem satın alma olayını hemde ürün başka bir yerde faturalı satma olayın bu işi iyi bilen biri anlatabilir mi ? Sanırım satın aldığım ürün faturasız olarak geliyormuş.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.