Şimdi Ara

Alınır mı beyler?(Acer Es1 571 c9w5)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemci : 2 çekirdekli intel Celeron 2957u
    Ekran kartı: intel hd graphic kartı birleşik
    4 gb Ram
    Ekran çözünürlüğü: 1366x768 piksel
    İşletim sistemi: Windows 10 home
    Pil Gücü: li-on 3.220 Mah
    Wi-fi: 802.11a/b/g/n/ac
    Ethernet . Var
    Ekran boyutu: 15.6 inç
    Web Kamera: Var - HD
    Bluetooth : 4.0
    Hafıza Kartı Yuvası: Var - SD

Beyler ne dersiniz fiyat 600 lira?

SAdece Ofis müzik film internette kasmadan sörf için?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oyun oynamacağını düşünerek yazıyorum minimum gereken özellikleri ve seninki ile iç içe söylüyorum.

Cpu i5 5veya 6. nesil olması lazım.
    HD, SSD olmazsa çok zaman kaybı yaşarsın ama yaşarsın ölmezsin, çoğu insan 2-3 sene öncesine kadar SSD siz kullandı.
    Ram: min 6gb olmalı. bendeki 6gb ve oyun dışında internette geziniriken bile yetmiyor. Sayfalardaki metin falan 1-2 mb ram yiyor ama reklamlardan dolayı sayfalar 100mb youtube açarsan 300 mb ve üstüne bile çıkar.
    GPU : gerek yok.
    Teknik servis : araştır, bilmiyorum.
    ekran : çözünürlük düşük ama idare edersin.
    pil gücü : çok lazım değil zaten 1 sene dolmadan canına okunuyor. pilde iş yaparken wi-fi açıkken zorla 30dk - 1saat idare edebiliyor ki dosyanı kaydetmen için yeterli.
    wi-fi : ok
    ethernet : ok
    işletim sistemi : ok ama min 6gb ram ve ben sırf internet için bile kullancaksam kendime 10-12 gb bakardım. (Ramlerin boyutlar 1,2,4,8,16 gb diye artıyor)

sonuç: oyun dışında kullanım için 1000-1500 liraya alacağın laptop fiyat-performans açısından sana en iyi sonucu verir.

• Xeno9498 X kullanıcısına yanıt
    HOcam malesefki öğrenciyim ancak bu kadarını pcye verebilirim iyi kötü ofis programları ve 2 3 site açınca takılmasa yeter, iyi bi performans beklemiyorum. ŞÖyleki şu pcyi bile İllallahsız kullanmış adamım;

İşlemci: Intel® Pentium® 4 3.00 ghz

Ram: 2gb kingston 800 hz ddr2

Ekran kartı: 256 mb onboard

Bu işlemcinin notebooktakinden daha iyi olduğu su götürmez değil mi?

• Galleo kullanıcısına yanıt
    selam,

açıkçası ben internet kafelerde oyunla büyüdüp ve oralarda pc cpu, ram, gpu bakarak büydüm. ben büyürken (2000 öncesinde başladım 2003 civarı) 256mb ram (sdram, dd2 o zamanlar yeniydi), 833mhz cpu, 16mb TNT/voodoo ekran kartı var süper diye büyüdüm ve şu anki özelliklere bakıp gerek oyunlarda gerek internet, excel vs. aldığım performans inan bana yetersiz geliyor (adamlar HTML, java vs yoluyla yeni şeyler yazıp PC yi kastırıyorlar). o zamanlar win xp vardı. son 3-4 senedir (net hatırlamıyorum) web browser ları inanılmaz ram tüketiyor. PC'de kaspersky, google chrome 6 tane tab (3 facebook, 3 donanım habaer), chrome un 1-2 extension ı var ve 6gb ram in 53% ü kullanılıyor. Bu ram kullanım oran duruma şu anda bile +/- 10% oynuyor. İşlemciye gelirsek darboğaz a girdiğin an o laptop ızdırap olur. Bir de iyi yanından bak yeni nesil CPU larda onboard gelen ekran kartı fena değil. Ama işlemciyi benim dediğime göre biraz kısabilirsin. Geri kalan özellikler dediğim gibi. Yazdıklarımdan daha düşüğünü öneren olursa şüpheli yaklaş az araştır şu anda bile hepsi değil ama bir kısmının sorun yaşadığını duycaksın.

Bende (2011 de aldım o dönem için orta segment bir üründü tüm oyunları açmıyordu sanırım, denemedim) i7-2630QM 2ghz işlemci, 6gb ddr(2veya3sanırım) 1333mhz, 2gb gt 550m (sana gereksiz hatta yeni çıkan onboard ekran kartları bundan iyi olabilir) ve 1 TB HD var. İşlemci sıkıntım çok ya ama ara sıra yavaşlama olabiliyor (işimi rahat görüyorum), ram den dolayı laptop çok takılıyor. HD mekanik olduğu için SSD olmadığı için laptop rame değil de HD e veri tuttuğu zaman laptop çok yavaşlıyor. SSD olmadığı için laptop ı uykuya almıyorum (SSD li laptop kullandım uykuya almak sorun olmadı).

Anlattıklarım umarım yardımcı olur.

Edit: not: i3 işlemci alma kimse önermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xeno9498 -- 29 Ağustos 2016; 14:03:08 >

• Xeno9498 X kullanıcısına yanıt
    Hocam yazınız için teşekkür ederim, bilgisayarı aldım şansıma harddiskihatalı çıktı değişim yaptılar. Bilgisayar ihtiyaçlarımı karşılayacak seviyede :)

• Galleo kullanıcısına yanıt
    Rica ederim güle güle kullan :)
  • Ben de takip ediyorum bu ürünü lütfen yardım edin tecrübeli arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.