Şimdi Ara

Allah üst komşunun belasını versin! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
404
Cevap
14
Favori
72.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
124 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de üst komşu sıkıntısı yaşıyorum. biraz araştırdım, dünya kadar komşu sıkıntısı yaşayan var ama net bir uygulama yok. Komik para cezaları. O da ispat edebilirsen.
    2-3 yıl önce Münih'te misafir olduğumuz evin bahçesinde araçtan müzik açtık. Açtık dediğim de sadece biz duyuyoruz. Ev sahibi koşarak geldi dünyanın cezasını yazarşar diye.
    Bizim karı koca öğretmen olan üst komşumuz defalarca rica etmemize rağmen temizliği 2.5 yaşındaki kızımın öğle uykusuna denk getiriyorlar. Uyku saatinde odasının üstünde değil de diğer tarafı halletmelerini rica ettim olmadı.
    3.5 yaşında evin içinde mütemadiyen koşan bir çocukları var. Benim kızım 9da uyur. O çocuk gece 01'e kadar koşar evde. Sıçrıyor uykusunda odasının üzerinde gürültü yapmayın dedim 2 gün sürdü.
    Bu aralar iyice papazız. Kasıtlı yaptıklarını düşünüyorum; arkadaşlarının çocuklarını da çağırıp evde saldım çayıra yaptırıyorlar.
    Önceliğim çocuğumun huzuru ama hasta veya yorgunken gelip evime oturup istirahat edemiyorum.
    Karşı gürültü yapmak istemiyorum benim de çocuğum var.
    Polisin zabıtanın çözüm olmayacağını biliyoruz. Mahkeme yoluna gideceğiz gibi. Ama derdimizi kim dinler bilemem.

Ne yapacağız peki bu durumda? Show TV'ye haber mi olalım?

Önemli: Komşusunu rahatsız eden herkes orospu çocuğudur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Apartmanda malzeme kalitesi çok önemli, geçici tuttuğum evde alt kattakiler ne pişirirse aynen evin içinde, üst kattakiler tezgaha bardak koyuyor sanki 1mt yanında koymuşsun gibi sesi geliyor. Duvarlar sesi emeceği yerde yükseltiyor.

üst katta Hiperaktif bir çocuk var koşturunca ev yıkılıyor sanki, alt kattakiler biz yaptık diye tavana vuruyor
    Geçen ben yokken çıkıp gelmişler rahatsız oluyoruz diye bağırıp çağırmışlar, la bizde sıkıntı yok üstten geliyor, bina dandik, siz ne pişirirseniz burası kokuyor demiş bizimkiler ama adamlar kavgaya gelmiş dert anlatmaya değil. Evde olsam ya hapis ya hastane...

Apartmanda oturmak çok zor. Kötü apartman ve kötü komşu ne huzur bırakır nede rahat.

Görevlendirme bitsede kurtulsam.
    Müstakil gibisi yok.

• Şu evi alayım en üst kattan alacağım işim olmaz töbe üst komşu çekemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: macsimust

Yıllar önce bir üst komşuyla neredeyse mahkemelik oluyorduk. Çocuğun eline boş damacanayı verip sabahtan akşama kadar yere vurdurtuyorlar. Emin olun 10 dakika dayanamazsınız. Akçam erken yatan tiplerdi. Yatak odalarının benimkinin üstünde olduğunu öğrendim. 5+1 sistemimi dolabın üstüne eşyalar ekleyerek resmen tavana döşedim. Bir kaç gece frekans yaratma programlarıyla ince tiz tam duyulmayan ama insanı inanılmaz rahatsız eden sesler verdim tavana. Ben kulaklık taktım uyudum mışıl mışıl. Baktım bunların gözleri kan çanağı. Orada durmadım tabi. İnternet'ten çatırdama, yoğun ve düzenli bas sesleri buldum. Bir haftada evi satılığa çıkardılar. Bina gidiyor sandılar. Hiç bir zaman sesi aşırı açmadım. Bu tarz sesler kafanızı yastığa koyduğunuzda duyuluyor sadece. İntikam hiç sevmem ama bu sefer çok zevk aldım.
    Eline sağlık iyi yapmışsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: macsimust

Yıllar önce bir üst komşuyla neredeyse mahkemelik oluyorduk. Çocuğun eline boş damacanayı verip sabahtan akşama kadar yere vurdurtuyorlar. Emin olun 10 dakika dayanamazsınız. Akçam erken yatan tiplerdi. Yatak odalarının benimkinin üstünde olduğunu öğrendim. 5+1 sistemimi dolabın üstüne eşyalar ekleyerek resmen tavana döşedim. Bir kaç gece frekans yaratma programlarıyla ince tiz tam duyulmayan ama insanı inanılmaz rahatsız eden sesler verdim tavana. Ben kulaklık taktım uyudum mışıl mışıl. Baktım bunların gözleri kan çanağı. Orada durmadım tabi. İnternet'ten çatırdama, yoğun ve düzenli bas sesleri buldum. Bir haftada evi satılığa çıkardılar. Bina gidiyor sandılar. Hiç bir zaman sesi aşırı açmadım. Bu tarz sesler kafanızı yastığa koyduğunuzda duyuluyor sadece. İntikam hiç sevmem ama bu sefer çok zevk aldım.
    bu benim kafama yattı da sorun bizde de çocuk var. Vereceğim rahatsızlık onu da rahatsız edecek. :)

• 4 gün önce başım belaya giriyordu mahalle tam dengesiz. 4,5 çocuk 15,19 yaş arası hepsi ses yapıyor dışarda bizim bina cadde üzerinde devamlı bir ses zaten var. Gece olmuş saat 01:00 bu çocuklar bağırarak konuşuyor, çıktım cama az susun dedim. Abi fotoğraf çekiyoruz yok bişey diyor, ben de bekledim yine aynı. En sonunda dağılın dedim virüs var dolaşıyorsunuz bir de ses yapıyorsunuz, burdan oraya virüs mü gelir falan diye cevap verdi. Ben de bir an öfkelendim su bardağını fırlattım bunlara baktım çil yavrusu gibi dağıldılar, tabi bardak patladı yolda kırılan parçaların bazılarını evin camına doğru fırlattılar. Ben de aşağı inip kovaladım bunları, aradan 20dk geçti camdan bakıyorum tekrar geliyorlar, ellerinde şişe hemen indim aşağı diğer sokağa kaçtılar. Gel buraya diyorum bişey yapmayacağım korkudan gelemiyorlar. Mahalleli toplandı çocukların ellerinde şişe aramızda 20,30 mt var bana şişe atmaya çalışıyorlar, şişenin biri de park halinde duran bir aracın tamponuna geldi patladı ama araca bişey olmadı. Mahalleli izliyor sadece o sokakta bulunanlar. Ulan biri de çıkıp bana destek olmuyor, bu kadar korkak olunmaz lafa gelince mangalda kül bırakmıyor bizim insanlarımız atarım keserim lafları meşhur. O sokakta bulunan genç iki kız yeter lan her gece sizin sesinizi çekiyoruz polisi arıyorum şimdi dedi. Ama korkmadılar ve genç kızlara kapa çeneni falan dediler. Sokağa bir sürü erkek indi sadece beni izliyorlar, şunu anladım. O iki genç kız sokağa inen erkeklerden daha erkekti. Herkes sesini çıkarsa bu veletlere böyle olmaz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, o yılan gün gelecek sana dokunacak. Birisi polisi aramış olay bitti polis geldi her zamanki gibi. Zaten bu virüsün başladığı ilk zamanlarda sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde devamlı devriye atarlardı hem polis hem bekçi. Ama son 2 haftadır devriye falan attıkları yok. Ama sorsan bizlerin can güvenliği için varlar. Önümüzdeki sene taşınacağım ve düzgün bir yerden ev bakacağım özellikle de çatı katı olan bir yer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 21 Mayıs 2020; 9:52:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Portraitclub

4 gün önce başım belaya giriyordu mahalle tam dengesiz. 4,5 çocuk 15,19 yaş arası hepsi ses yapıyor dışarda bizim bina cadde üzerinde devamlı bir ses zaten var. Gece olmuş saat 01:00 bu çocuklar bağırarak konuşuyor, çıktım cama az susun dedim. Abi fotoğraf çekiyoruz yok bişey diyor, ben de bekledim yine aynı. En sonunda dağılın dedim virüs var dolaşıyorsunuz bir de ses yapıyorsunuz, burdan oraya virüs mü gelir falan diye cevap verdi. Ben de bir an öfkelendim su bardağını fırlattım bunlara baktım çil yavrusu gibi dağıldılar, tabi bardak patladı yolda kırılan parçaların bazılarını evin camına doğru fırlattılar. Ben de aşağı inip kovaladım bunları, aradan 20dk geçti camdan bakıyorum tekrar geliyorlar, ellerinde şişe hemen indim aşağı diğer sokağa kaçtılar. Gel buraya diyorum bişey yapmayacağım korkudan gelemiyorlar. Mahalleli toplandı çocukların ellerinde şişe aramızda 20,30 mt var bana şişe atmaya çalışıyorlar, şişenin biri de park halinde duran bir aracın tamponuna geldi patladı ama araca bişey olmadı. Mahalleli izliyor sadece o sokakta bulunanlar. Ulan biri de çıkıp bana destek olmuyor, bu kadar korkak olunmaz lafa gelince mangalda kül bırakmıyor bizim insanlarımız atarım keserim lafları meşhur. O sokakta bulunan genç iki kız yeter lan her gece sizin sesinizi çekiyoruz polisi arıyorum şimdi dedi. Ama korkmadılar ve genç kızlara kapa çeneni falan dediler. Sokağa bir sürü erkek indi sadece beni izliyorlar, şunu anladım. O iki genç kız sokağa inen erkeklerden daha erkekti. Herkes sesini çıkarsa bu veletlere böyle olmaz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, o yılan gün gelecek sana dokunacak. Birisi polisi aramış olay bitti polis geldi her zamanki gibi. Zaten bu virüsün başladığı ilk zamanlarda sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde devamlı devriye atarlardı hem polis hem bekçi. Ama son 2 haftadır devriye falan attıkları yok. Ama sorsan bizlerin can güvenliği için varlar. Önümüzdeki sene taşınacağım ve düzgün bir yerden ev bakacağım özellikle de çatı katı olan bir yer.
    acayip doluyum keşke benim caddede olsaydı :)
    ama bu arada sokağa çıkma yasağı esnasında kavgaya karışırsanız herkese yazıyorlar dikkat :)

• Anadolu A kullanıcısına yanıt
    Yasağı kimse takmıyor. Cadde üzerinde oturmak güzel değil. Devamlı araç sesi korna sesi, caddenin bütün tozu evin içinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu

Ben de üst komşu sıkıntısı yaşıyorum. biraz araştırdım, dünya kadar komşu sıkıntısı yaşayan var ama net bir uygulama yok. Komik para cezaları. O da ispat edebilirsen.
    2-3 yıl önce Münih'te misafir olduğumuz evin bahçesinde araçtan müzik açtık. Açtık dediğim de sadece biz duyuyoruz. Ev sahibi koşarak geldi dünyanın cezasını yazarşar diye.
    Bizim karı koca öğretmen olan üst komşumuz defalarca rica etmemize rağmen temizliği 2.5 yaşındaki kızımın öğle uykusuna denk getiriyorlar. Uyku saatinde odasının üstünde değil de diğer tarafı halletmelerini rica ettim olmadı.
    3.5 yaşında evin içinde mütemadiyen koşan bir çocukları var. Benim kızım 9da uyur. O çocuk gece 01'e kadar koşar evde. Sıçrıyor uykusunda odasının üzerinde gürültü yapmayın dedim 2 gün sürdü.
    Bu aralar iyice papazız. Kasıtlı yaptıklarını düşünüyorum; arkadaşlarının çocuklarını da çağırıp evde saldım çayıra yaptırıyorlar.
    Önceliğim çocuğumun huzuru ama hasta veya yorgunken gelip evime oturup istirahat edemiyorum.
    Karşı gürültü yapmak istemiyorum benim de çocuğum var.
    Polisin zabıtanın çözüm olmayacağını biliyoruz. Mahkeme yoluna gideceğiz gibi. Ama derdimizi kim dinler bilemem.

Ne yapacağız peki bu durumda? Show TV'ye haber mi olalım?

Önemli: Komşusunu rahatsız eden herkes orospu çocuğudur.
    Onlar işte sondaki lafınızdan işte aynen. Bizim de üst komşu vardı bugün sektirip gitmişler, .. kovduklarım. Yemin ederim dua ediyorum gebersinler diye. Bazı insanlar yani bu kadar aşağılık ve düşüncesiz olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Portraitclub

4 gün önce başım belaya giriyordu mahalle tam dengesiz. 4,5 çocuk 15,19 yaş arası hepsi ses yapıyor dışarda bizim bina cadde üzerinde devamlı bir ses zaten var. Gece olmuş saat 01:00 bu çocuklar bağırarak konuşuyor, çıktım cama az susun dedim. Abi fotoğraf çekiyoruz yok bişey diyor, ben de bekledim yine aynı. En sonunda dağılın dedim virüs var dolaşıyorsunuz bir de ses yapıyorsunuz, burdan oraya virüs mü gelir falan diye cevap verdi. Ben de bir an öfkelendim su bardağını fırlattım bunlara baktım çil yavrusu gibi dağıldılar, tabi bardak patladı yolda kırılan parçaların bazılarını evin camına doğru fırlattılar. Ben de aşağı inip kovaladım bunları, aradan 20dk geçti camdan bakıyorum tekrar geliyorlar, ellerinde şişe hemen indim aşağı diğer sokağa kaçtılar. Gel buraya diyorum bişey yapmayacağım korkudan gelemiyorlar. Mahalleli toplandı çocukların ellerinde şişe aramızda 20,30 mt var bana şişe atmaya çalışıyorlar, şişenin biri de park halinde duran bir aracın tamponuna geldi patladı ama araca bişey olmadı. Mahalleli izliyor sadece o sokakta bulunanlar. Ulan biri de çıkıp bana destek olmuyor, bu kadar korkak olunmaz lafa gelince mangalda kül bırakmıyor bizim insanlarımız atarım keserim lafları meşhur. O sokakta bulunan genç iki kız yeter lan her gece sizin sesinizi çekiyoruz polisi arıyorum şimdi dedi. Ama korkmadılar ve genç kızlara kapa çeneni falan dediler. Sokağa bir sürü erkek indi sadece beni izliyorlar, şunu anladım. O iki genç kız sokağa inen erkeklerden daha erkekti. Herkes sesini çıkarsa bu veletlere böyle olmaz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, o yılan gün gelecek sana dokunacak. Birisi polisi aramış olay bitti polis geldi her zamanki gibi. Zaten bu virüsün başladığı ilk zamanlarda sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinde devamlı devriye atarlardı hem polis hem bekçi. Ama son 2 haftadır devriye falan attıkları yok. Ama sorsan bizlerin can güvenliği için varlar. Önümüzdeki sene taşınacağım ve düzgün bir yerden ev bakacağım özellikle de çatı katı olan bir yer.
    Hocam polisi değil de belediyeyi ara, gündüz ara, gürültü kontrol ekibi gibi bir şey var mıymış. Onların numaralarını iste. Gece ses olunca ara, cihazları oluyor onların. Bi kere bi otelde kalıyodum, lan otelin bi fanı var sürtünüyor. Aradım bu gürültü kontrol zımbırtısını. Ölçtüler, 62 desibel mi ne çıktı sınırdaydı, gittiler otel lobisine kapattırdılar

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Hocam son 1 haftadır ses yapmıyorlar. Dışarıdaki veletlere de bardak falan fırlattım daha da sesi kestiler. Sanırım işin ciddiyetini anladılar

Tamamen sizinle aynı duyguları paylaşıyorum. Benim problemim yüksek ses değil, devamlı bir yere ayak vurması, eşya düşmesi, koltuk çekme sesi var. 17 aylık kızım var, üst kattakilerin tepinmesinden akşamları uykusundan uyanıyor. Şimdi bir de evden çalışmaya başladılar, gündüz de rahat yok çocuğa. 3-4 kere kapılarına çıkıp rica ettim. Baktım olmuyor tavana vurmaya başladım. En son tavana vurduğumda onlar daha sert vurdu. Çocuğumun hatrına tatlı dili bırakmıyorum. Yalan yok daha da azarlar diye de korkuyorum.

Biraz araştırdım. Dava bile açsanız ses seviyesi tespiti yapılması gerekiyor. Eğer bendeki gibi bir durum varsa tespit cihazları algılamıyor. Yani sonuç alamıyorsunuz. Ben ev sahibiyim, onlar kiracı. Bir önceki kiracıdan şikayetçiydim, allah belamı verdi diye düşünmeye başladım. Nasıl bir kamu düzeni varsa mağdurken psikolojik olarak eziliyoruz. Bu ülkede çocuk yetiştireceğim için gerçekten üzülmeye başladım. Allah hepimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: oyyen

Tamamen sizinle aynı duyguları paylaşıyorum. Benim problemim yüksek ses değil, devamlı bir yere ayak vurması, eşya düşmesi, koltuk çekme sesi var. 17 aylık kızım var, üst kattakilerin tepinmesinden akşamları uykusundan uyanıyor. Şimdi bir de evden çalışmaya başladılar, gündüz de rahat yok çocuğa. 3-4 kere kapılarına çıkıp rica ettim. Baktım olmuyor tavana vurmaya başladım. En son tavana vurduğumda onlar daha sert vurdu. Çocuğumun hatrına tatlı dili bırakmıyorum. Yalan yok daha da azarlar diye de korkuyorum.

Biraz araştırdım. Dava bile açsanız ses seviyesi tespiti yapılması gerekiyor. Eğer bendeki gibi bir durum varsa tespit cihazları algılamıyor. Yani sonuç alamıyorsunuz. Ben ev sahibiyim, onlar kiracı. Bir önceki kiracıdan şikayetçiydim, allah belamı verdi diye düşünmeye başladım. Nasıl bir kamu düzeni varsa mağdurken psikolojik olarak eziliyoruz. Bu ülkede çocuk yetiştireceğim için gerçekten üzülmeye başladım. Allah hepimizin karşısına iyi insanlar çıkarsın.
    Belediyeyi ara gürültü tespit ekipleri var mıymış diye bi hocam. Ondan sonra durumu anlat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 1 Haziran 2020; 15:12:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Ben de sesten falan değil de sizin rahatsız olduğunuz aynı durumlardan şikayetçiyim. Çocuklarının koltuktan zıplaması, hayvan gibi sürterek eşya çekilmesi, gecr kaç olursa olsun topukların vurarak yürünmesi ve evde koşulması ya da çocukla güreşilmesi.
    Bildiğiniz ellerim uyuşuyor üstten ses geldikçe.
    Geçen gece kızım uyumaya çalışırken korktum dedi üstteki sese. Cinnet geçirmek an meselesi. Allah yardım etsin.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Dün gece bir daha çıkıp konuştum. 2 güne başlarlar yine, bu sefer de belediyeyi arayayım. Teşekkürler yönlendirmeniz için.
    Evimiz çok küçük, zaten bir noktada değiştirmemiz gerekecekti. Birkaç ay daha dayanmaya çalışacağız, eğer üsttekiler taşınmazsa kendi evimizi kiraya verip başka bir çatına katına kiraya çıkmayı düşünüyoruz artık.
  • quote:

Evimiz çok küçük, zaten bir noktada değiştirmemiz gerekecekti. Birkaç ay daha dayanmaya çalışacağız, eğer üsttekiler taşınmazsa kendi evimizi kiraya verip başka bir çatına katına kiraya çıkmayı düşünüyoruz artık.
    işte düzgün uygulanan kurallar olmadığından insanlar evden çıkmayı bile düşünüyor. ne kadar üzücü. durduk yere düzen bozuluyor.
    belediyeyi ararsanız yazar mısınız sonucu? polise güvenmiyorum çünkü bu konuda.

• İnsanları bu kadar rahatsız eden bir durumun suç olmaması akıl alır gibi değil. Çok katı kurallar gelmeli çok. Hatta alt kattakinin beyanını esas alıp evden atmaya kadar yolu olmalı, evet bunu suistimal ederler ama başka çaresi yok.
    Belediyenin ekipleri olmalı eve çağırıp binanın ses yalıtımının dandik olduğunu gösterince sorumlu herkese hayvani cezalar yazılmalı

• Bizim ustumuzde ki kiraci.Iki kiz cocugu ver aman aman.Yurumeyi bilmiyolar surekli kosma ziplama.Analari her dk temizlik yapar camdan hali silkeler.Bi kere gece 2 gibi hali silkeledi kafayi yicektim uyandirdi bilmem ne karisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D. Ace -- 1 Haziran 2020; 16:9:44 >
  • Bu konudan maalesef ki ben de muzdaribim.
    Üstelik sadece alt kat ya da sadece üst kat olsa yine iyi ama bu anlattıklarınızı x2 (belki de x3, x4 ) olarak yaşıyorum.

Üst katımda 11 kişilik bir aile var. Bunların 4'ü ayrı bir aile. Yani oğullarının ailesi. Kendi evleri olmasına rağmen çoğunlukla burada kalıyorlar. 2 tane küçük çocukları var. Gün içinde devamlı bir koşturma sesi oluyor. Gün içini geçtim bu ses gece 1-2 saatlerinde de olabiliyor. Onun dışında kendileri de yüksek sesle konuşan kişiler. Bina içinde olsun, pencerelerden olsun sanki bütün mahalle ve bina kendilerininmiş gibi bağırarak konuşuyorlar. Bunların bir de 19 yaşlarında ergen çocukları var. Sanki bilerek yaparcasına bütün gün bekleyip gece 12 de yüksek sesle telefonla konuşmaya başlıyor hem de saatlerce. Bazı sabahlarda saat 7-8 civarında kardeşleriyle kavga ediyorlar ve onların sesiyle uykumdan uyanıyorum.

Alt katta ise 7 kişilik bir aile var. Bunların da 4'ü ayrı bir aile. Oğulları evlendikten sonra yine burada yaşamaya devam etti. Yüksek sesle konuşmalar, yüksek sesle müzik dinlemeler, evlerinin dış kapısını ve oda kapılarını sert şekilde çarpmalar, karı-koca kavgaları, 23 yaşındaki oğullarının bağırarak telefonda sevgilisiyle kavga etmesi, 2 küçük çocuklarının ev içinde, binanın merdiven boşluğunda koşturmaları...

Ayrıca evim 1.katta olduğu için sokaktaki tüm çocukların sesi olduğu gibi evin içinde..Yani şu çocuklar dışarı çıksa da evde gürültü olmasa diyemiyorum. Çıktıklarında da aynı gürültüye yine maruz kalıyorum çünkü.. Abartmıyorum çocuklar sokağa çıktığında yaşları 2 ile 15 arasında değişen 20-30 çocuk oluyor ve bunların %70'i bizim binadan. Bir Allah'ın kulu da çıkıp şu çocuklara bir şey demiyor. Çünkü ebeveyn demeye bin şahit isteyen bazı ''yaratıklar'' (insan diyemiyorum bunlara)sokağa çıkma yasağı olsa bile 'ben evde rahat edeyim de dışarıda ne yaparsa yapsın' diyerek saldıkları bu çocuklara tabiki de çıkıp çocuklar sessiz olun demez.. Ve bizim bina girişinde merdiven olduğu için 18 yaş üstü ergenler bazı geceler burada oturuyorlar. Benim de odam tam bina girişinin üstünde :/

İlk başta alt kat için ses geldiğinde topuğumla vurmaya başladım ama bir faydası olmadı. Kapılarına gidip konuşmak da istemiyorum çünkü çok agresif ve tehlikeli tipler. Diyelim ki gidip konuştum hangi birisini şikayet edeceğim. En küçüğünden en büyüğüne kadar hepsinin bir vukuatı var :/ Bir de çocuklarının ellerine vermişler bir basketbol topu, binanin merdiven boşluğunda bile sektiriyor. Hemen üstünde de benim odam...

Üst kattakiler için de o ergen çocuğu uyardım. Telefonla konuşurken çok yüksek sesle konuşuyorsun, geceleri rahatsız oluyoruz dedim. Tamam, kusura bakma falan diyip geçiştirdi. Sonraki birkaç gün konuşmadı ama bugünlerde tekrardan başladı. Bu sefer tavana vurdum. O da yukarıdan geri vurdu.. Bu nasıl bir insanlıktır ya..

Konu sahibi gibi ben de tavana vurup avazım çıktığı kadar bağırarak 'yeter artık' demek istiyorum, kapılarına gidip yaptıkları bütün rahatsızlıkları yüzlerine vurmak istiyorum.. Ama aile yapısı olarak böyle şeyler bize ters olduğu için ailemin huzurunu kaçırmak istemiyorum. Hem de dediğim gibi tehlikeli ve laftan anlamayan insanlar oldukları için belki de tatlı dille uyarsam bile kim bilir ne gibi karşılıklar alacağım :(

Diğer arkadaşların da dediği gibi sesi de geçtim, o ayak vurma sesleri, devamlı bir şeyleri düşürme, takırtılar.. Bunlar da insanı çok sinir ediyor.
    Alt kattakiler binanın mimarisine göre olan mutfak yerini değiştirip benim odamın altına aldılar.
    Biz genel olarak annem babam 11-12 de yatar biz de kardeşimle 12-1 gibi yatarız. Ama alttakiler gece 11-12 den sonra mutfakta ne yapıyorlar anlayabilmiş değilim. Tabiki herkesin kendi hayatı istediğini yapsın ona bir şey demiyorum ama ''gece vakitleri'' insanların uyuma, dinlenme vakitleridir. Topuklarını vurarak yürümelerini, bir şeyleri düşürme, vurma seslerini, çocukların koşturmalarını inanın ki yattığım yerden titreşimlerini hissediyorum. Bu seslerden ailem de rahatsız olsa da uyku konusunda pek etkilenmiyorlar -ki zaten etkilenmesinler, gerçekten çok kötü bir şey- ama ben de artık bir takıntı gibi bir şey oldu. Eskiden böyle değildim, tamam uykum hafiftir ama seslere pek aldırış etmez, uyurdum. Ama son yaşadıklarımdan sonra takırtıları, topuk vurma seslerini resmen bedenimde hissediyorum.. Bu sesleri duyunca içim daralıyor, çarpıntı vb. durumlar olmaya başlıyor artık..
    ''Acaba bu gece rahatsız ederler mi? Acaba üstteki çocuk yine yüksek sesle konuşur mu? Acaba alttaki çocuklar koştururlar mı? Acaba bu gece kulak tıkacı taksam mı?'' gibi sorularla yatağa gidiyorum.. Kulak tıkacımı yastığımın yanında hazır bekletiyorum.
    Geceleri uyumak için ayırdığım sürede uyuyamayınca gün içinde tekrardan uyuma durumum oluyor ama bazen gün içinde de gürültüler devam ediyor.. Yani bazı günler ekstradan uyku için bir zamanım gidiyor.. Tabi o zamanlarda da ne kadar verimli bir uyku uyuyabilirsem...

Önceden bir akrabamın verdiği kulak tıkaçlarını kullanmaya başladım.İnternette herkes çok güzel yorumlar yazmış, sesleri iyi kesiyor demişler. İlk başta nasıl kullanılacağını tam anlayamadığım için faydasını göremedim ama sonraları videolarına falan baka baka öğrendim. Bendeki kulak tıkacının paketinde 'large' yazdığından mıdır bilmem ama iyice kulağıma yerleştirdiğimde bile bir kısmı dışarıda kalıyordu ve omzumun üstüne yatan biri olarak beni rahatsız ediyordu. Ben de uçlarından biraz kesip kullanmaya başladım. Evet, sesleri kesiyor yani en azından sizi uykudan uyandırmayacak seviyeye getiriyor ama zaten asıl önemli olan uykuya dalma kısmı. Her ne kadar sesleri kesse de psikolojik olsa gerek çok ufak seslere bile kulak kesilmeye başladım. Ayrıca bu bahsettiğimiz titreşimleri ne yazık ki engellemiyor. Ayak vurarak yürüme sesleri, takırtı sesleri havanın yanı sıra titreşim olarak da yayıldığı için maalesef onlar duyuluyor. Şunu farkettim üst kattan gelen sesler kulak tıkacıyla engellenebiliyor ama alt kattan gelen takırtı, ayak sesleri artık nasıl yürüyorlarsa resmen titreşim olarak hissediyorum ve beni en fazla sinir eden de bu zaten..

Bu sene üniversitede son senemdeyim ve sınava hazırlanıyorum. Gün içinde sokaktaki çocuk seslerinden rahatsız olduğum için arka taraftaki odalara gidiyorum ama bu sefer de alttakilerin müzik sesleri, kapı çarpmaları -keza üsttekilerin de aynı- beni rahatsız ediyor.. Zaten şu salgının olduğu zor günlerde sınav psikolojisi, gelecek kaygısı, sağlık kaygısı derken beni evimden de soğuttular. Bir yerlere gitsek de şunların gürültüsünden kurtulsam demeye başladım. Stresten ağzımda aftlar çıktı. Sol gözüm seğirmeye başladı. Anlayacağınız psikolojik olarak da etkilendim, içimi daraltan, düşüncelerimi meşgul eden, sağlımı belki de geleceğimi tehdit eden bu insanlar üzerinde 1 gram bile komşuluk hakkım varsa helal etmiyorum.

Anlayacağınız ne alt katımdan ne üst katımdan, ne bina içinden ne bina dışından, ne sabah ne de akşam rahat değilim.. Birisi bitse diğeri başlıyor :(
    Bütün bu verdikleri rahatsızlıklardan sonra dışarıda onları gördüğümde bu insanlardan tiksiniyorum artık. En ufak seslerine bile maruz kalmak istemiyorum.

Ve evet ben de konu sahibi gibi Esenler'de yaşıyorum.

Ev kendimizin olduğu için taşınma durumumuz yok. Ve binadaki herkes ev sahibi..

Bundan 2 ay önce hiç böyle bir sorunum yoktu. Her ne kadar bazı davranışlarından rahatsız olsam da geçinip gidiyorduk. Ama artık bu rahatsızlık verme durumları kronik hale gelmeye başladı. Salgından dolayı insanlar evde oldukları için mi böyle ekstra bir gürültü oluyor yoksa ben mi şimdiye kadar farketmedim anlayamadım. Kaç gündür internette bu konuyla ilgili siteler gezdim, sayfalar dolusu yazılar okudum.. Cidden bu konudan yıllar öncesinden beri muzdarip olan ne çok kişi varmış.. O kadar üzüldüm ki bu duruma.. Çekmeyen bilemez bu derdi.. O gün bugündür de sitelerde gördüğüm bu kişiler için de dua etmeye başladım.

Yine bir gün komşu gürültüsüyle ilgili yazılanları okuduğum bir sitede birisi şöyle yazmıştı: '' inanç sahibi olmanın en güzel yanlarından birisi, önünde sonunda herkesin yaptığı şeylerin karşılığını alacağını bilmen. '' O kadar doğru ki.. Bu yaşadıklarıma anca bu düşünceyle sabredebiliyorum. İnanıyorum ki İnşallah bir gün hepimize kalbimizden geçen verilecek ve hoşnut olacağız..

Bu soruna verilen cevaplar genel olarak ''başka yere taşın''. İyi de o kadar kolay değil ki bu? Ailene nasıl anlatacaksın, kurulu düzenini nasıl bir anda bozacaksın, hele de ev sahibiysen.. Diyelim ki taşınma kararı verdin, peki nereye? Gittiğin yerdeki insanların nasıl olduğunu nasıl araştıracaksın. Ya taşındığından 2 hafta sonra aynı şeyleri yaşamaya başlarsan.. Müstakil ev dışında bir çözümü yok gibi görünüyor. Onu da geçtim şu an bana bir çatı katı teklif edilse tamam derim. En azından sokak gürültüsü, binaya giren çıkan insanların seslerinden kurtuluruz. En azından üst katımızdan emin oluruz.

Artık dışarıya çıktığım zaman geçtiğim sokaklardaki evleri, sokakların çocuk durumunu incelemeye başladım. 'Aa, ne güzel bir sokak.. Çocuklar az, gürültü yok.. Kesin şu çatı katındakiler çok rahattır.. Şu evin altında konfeksiyon var belki seslerden rahatsız oluyorlardır. Şuradaki evin karşısında inşaat başlamış İnşallah uykularında bir sorun yaşamıyorlardır.'' gibi düşünceler zihnimde dolanmaya başladı.

Olmayacağını bile bile çatı katında ev ilanlarına bakmaya başladım. Daha şu yaşımda köye yerleşme planları, müstakil ev hayalleri de cabası.. :(

Buradaki konuyu bile haftalardır takip ediyorum acaba yeni bir şey yazıldı mı diye.. Uzun zamandır da ben de üye olup içimi dökmek istedim ama bir türlü fırsat bulamamıştım bugüne kısmetmiş.

Biraz fazla yazdım kusura bakmayın buraya kadar okuduysanız dertlerime ortak olduğunuz için teşekkür ederim.. Sizleri görmesem de birilerinin bu yazdıklarımı okuduklarını bilmem bana bir nebze de olsa iyi gelecek. En azından yaşadıklarımdan birilerinin haberi olacak ve belki benim için küçük de olsa iyi bir dilekte bulunacaklar çünkü aileme bile durumumu bu denli anlatmamıştım.

Son birkaç gecedir önceki gecelere nazaran daha az gürültü oluyor çok şükür ki ama gün içerisinde yine alt-üst kat ya da sokak gürültüsü oluyor maalesef.. Koşulları iyileştirecek imkanlar olmadığı için böyle yaşamaya alışmayı deniyorum ama uyku-ders vb. kritik konular olunca ne yazık ki tolerans gösteremiyorum..

Bazen diyorum ki keşke bu sorunu yaşayanlar olarak bir araya gelsek ne zaman ne yapılacağını bilen, kendi özgürlüklerini başkalarının huzurunu bozmadan yaşayan, birbirine saygılı olan insanlarla bir sitede huzur içinde yaşasak..

İnşallah hepimizin feraha ereceği, evinde, yuvasında sessiz sakin bir şekilde yaşayabileceği, görünce nefret ettiğimiz değil de yüzümüzde tebessüm oluşturacak komşularla bir arada yaşayabileceğimiz günler yakındır..

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.