Şimdi Ara

amaç için linuxu modifiye etmek istiyorum basit sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1-Merhabalar linuxu bir amaç uğruna modifiye etmek istiyorum. Yani masaüstü falan kullanılmayacak sadece benim istediğim arayüz olacak bunun için C bilmek yeterli midir yoksa başka diler gerekli midir?

2-Hangi sürüme bunu yapsam daha iyi olur yoksa hepsinde olur mu?

3-bu işlemin bir adı var mı ben bu şekilde bulamadım da

4-Bir de bu konuda kaynak önerebilir misiniz? (önceliğim türkçe ama ingilizce de olur mümkünse online)

• hele bi otur soluklan yeğenim

yazdıklarını 3 kere okudum hiçbir şey anlamadım .Bu nedir "linuxu bir amaç uğruna modifiye etmek istiyorum" ?

daha açıklayıcı şekilde yazarsan yardımcı olmaya çalışacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1kom -- 7 Kasım 2014; 2:30:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLinux

hele bi otur soluklan yeğenim

yazdıklarını 3 kere okudum hiçbir şey anlamadım .Bu nedir "linuxu bir amaç uğruna modifiye etmek istiyorum" ?

daha açıklayıcı şekilde yazarsan yardımcı olmaya çalışacağım

Kusura bakmayın benim hatam

Şöyle açıklayayım şimdi mesela bir linux ve pcmiz var. Ben bu pcnin otomatik komut vermesini sağlamak istiyorum. Mesela bir yazılım olucak ama masaüstü falan görünmeyecek sadece benim tasarladığım ekran görünecek. Bir panelden verdiğim komutları başka donanımlara ileticek ve/veya bu sensörlerden aldığı verileri komut haline getirecek.

Yada bir kamera modulü ile kapının önündeki görüntüyü bana aktaracak.

Birnevi ev otomasyon sistemi yapma amacım var ama bunu geliştirmeye açık halde başlamak istiyorum. Mesela kumanda veya ışık sensörü ile perdelerin açılıp kapatılması gibi. Ben de bunları bir ana bilgisayardan kontrol edip ona söyleyecem o donanımlara aktaracak.

Bir yıllık bir hobi gibi düşünmeyin. Elektronik ve haberleşme mühendisliği okuyorum daha 1.sınıfım ama başaramasam bile ne öğrenirsem kar mantığı ile yapacağım.

Özetle ben bunu normal bilgisayar gibi değil de evin beyni olacak hale getirmeye çalışcam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Raspberry pi + Arduino yada düşük donanımlı eski bir bilgisayar ile dedikleriniz yapılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Growlithe

Raspberry pi + Arduino yada düşük donanımlı eski bir bilgisayar ile dedikleriniz yapılabilir.

Ben de öyle düşündüm ama yazılım dili olarak c yeterli mi onu öğrenmek istemiştim. Yani hangi yazılım dillerini bilmem gerekiyor?

• Raspberry pi de gpio çıkışlarını kontrol etmek için python kullanılıyor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Growlithe

Raspberry pi de gpio çıkışlarını kontrol etmek için python kullanılıyor diye biliyorum.

Teşekkürler araştırcam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaş yazmış yukarıda arduino veya raspi dene diyebilirim .Arduiono pek hakim değilim ama c , c++ biliyorsan çözersin zaten .
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEG37

1-Merhabalar linuxu bir amaç uğruna modifiye etmek istiyorum. Yani masaüstü falan kullanılmayacak sadece benim istediğim arayüz olacak bunun için C bilmek yeterli midir yoksa başka diler gerekli midir?

4-Bir de bu konuda kaynak önerebilir misiniz? (önceliğim türkçe ama ingilizce de olur mümkünse online)

Raspberry pi için openhab.org kullanabilirsiniz. Sensör ve diğer çevre birimleri için arduino kullanabilirsiniz. Arduino sensörler için hazır kod ve örnekler mysensors.org var. Bende böyle bir proje düşünüyorum ama henüz araştırma safhasındayım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AteS

quote:

Orijinalden alıntı: HEG37

1-Merhabalar linuxu bir amaç uğruna modifiye etmek istiyorum. Yani masaüstü falan kullanılmayacak sadece benim istediğim arayüz olacak bunun için C bilmek yeterli midir yoksa başka diler gerekli midir?

Raspberry pi için openhab.org kullanabilirsiniz. Sensör ve diğer çevre birimleri için arduino kullanabilirsiniz. Arduino sensörler için hazır kod ve örnekler mysensors.org var. Bende böyle bir proje düşünüyorum ama henüz araştırma safhasındayım.

Teşekkürler hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GhoryWarrior -- 9 Kasım 2014; 8:01:55 >

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.