Şimdi Ara

AMD Bulldozer hakkında her şey: İşlemciler, teknik özellikler, test sonuçları... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
330.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nekadar kötü de olsa AMD oyun için ucuz çözümler getiren işlemcileri ile cazip olacaktır
    ama kötü olduğunu iddia etmek için çok erken
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Bence şu an oyun motorları Bulldozer mimarisine destek vermediği, çok çekirdek konusunda tam optimize olmadığı için sonuçlar böyle, zamanla iyileşecektir. Hatırlayanlar bilir, Pentium 4 ilk çıktığında testlerde Pentium 3ten geri kalabiliyordu.

bazı şeyleri karıştırıyorsun. ilk çıkan p4 lerin p3 lerden geri kalması, tamamiyle mimarı tasarımın başarısızlığıdır. yani sonradan yazılımların gelişmesiyle p4 ler öne çıkmış değil ki zaten p4 tamamiyle fiyaskodur. core mimarisinin esas alt yapısı ve başırısı p3 lerden gelir.
    Ama şu andaki mevzu biraz farklı, Amd mimarisi yeni ve gerçek çok çekirdek destekli yazılımlar çıkmalı ki bizde karşılaştırıp ha diyelim bu yeni nesil tasarım olmuş. kısacası ne direk yazılıma bağlı ne direk donanıma bağlı bir olay...
  • Ivy 'lerin de meyvelerini görüp 2012 yazına yeni sistem için karar vericem sanırım. kafam iyice karıştı şu testler iyice bir çoğalsın fx 8170 de bir çıksın neler oluyor bir görelim.
  • FX6 ile 2500k testi beklerdim ben. Madem AMD resmi test yapıyor elinde 2500k işlemcisi var 980x var. Oc ustaları var. Aylardır hep haber var. Peki mesela BC2 Crysis2 ve bir kaç oyun testi daha yokmuymuş? Eğer FX6 2500k ile aynı seviyeyi veriyorsa o zaman OC pğotansiyeli nedir? OC potansiyeli de başabaş ise o zaman OC yükü altında watt ve ısı değerlieri nedir? Bunlar da başabaş ya da az farkla önde ya da gerideyse tamam ama AMD kullanıcısı bu performansa aylar önce 1,55 kur ile almadığı 2500k yerine şimdi %20 daha fazla ödemek zorunda neden kalsın. Ayrıca genel AMD kullanıcı profilinde 400TL üstü de pek geçerli bir fiyat değil.

Bir haftadır forumda x4955 ve kendi kullandığım HD6870 ekran kartını uzun uzun da açıklamalarla çok kişiye tavsiye eden bir olarak ben neden 245 USD lansman fiatı olan ürün TR içinde 265USD+kdv'ye alayım? Bu şu an en popüler işlemci olan 2500k'dan
    (Nova'da 212 Vatan %25 202 USD +KDV) 60 USD+KDV yani 130 TL daha pahalı olan işlemcinin yani 2500k için 450 tL + %28 maliyetin bana al işte sana ödeyeceğin %28 kadar performans farkı + 8 çekirdeğinde diğer yan uygulama avantajlıarı da şunlar dedikleri bir test neden yapmıyorlar o halde. Ya da 2500k ile aynı fiyatlı olan FX6 işlemci için niye bir test yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 25 Eylül 2011; 2:52:26 >

• aceleciburak çok güzel yazmış. Katılıyorum.

AMD Bulldozer hariç bu arada Fusion'u da geliştirdi. Netbooklar için de çok çok iyi bir işlemci+GPU ikilisi olan APU'yu çıkardı.
    Ekran kartında zaten çok başarılı oldu.

Çipsette zaten Dünya Lideri. Intel, çipsette AMD nin yanına yanaşamadı. Sata 3 doğal desteği de dahil hep AMD öncü oldu.
    AMD Çipsetler çıktığından beri hep sorunsuz oldular. Ben hatırlamıyorum çipset sorunlarını. Hatırlayan varsa söylesin. Unutmuş olabilirim.

Birde bir firma bir sürü şeyde de en iyi olamaz.
    AMD Çipsette, ekran kartında, APU'da çok çok başarılı oldu.

Bazı arkadaşlar Bulldozer 6 yılda çıktı diye kızıyorlar. Sanki AMD 6 yıldır Bulldozer ile uğraşmış gibi.
    Bu proje çok ertelendi. AMD, ATi yi satın aldıktan sonra adamlar Fusion'la da uğraşmaya, ekran kartı da geliştirmeye başladılar.
    Hangi birisine yetişsinler ki ? Zaten bütçesi kısıtlı idi. Intel gibi hayvani bütçesi olsa her koldan birden ilerlerdi tabi.
    AMD yi haklı görmüyor değilim.

Üstelik 8150 işlemcisi 2600K ya çok yakın veya aynı performansı da sunuyorsa ve bunu yaklaşık 150 lira daha ucuza yapıyorsa bence çok büyük başarıdır.

Bugün:

Intel tercih edilerek 2600K + Anakart + 350 Liralık ekran kartı yerine
    AMD tercih edilerek 8150 + Anakart + 450 liralık ekran kartı + 4 Gb. Fazladan Ram alınabiliyorsa

başarıdır...

• vaybe! burda ne muhendisler, ne islemci uzamnlari varmis!

onu sunu bilmem de, bu slaytlar dogru ise, ve benim Crosshair IV Formula anakartimda 4500-5000MHz'e cikarsa alirim buyuk ihtimal.
  • Bazı detayları unutuyoruz dostlar;

- AMD uzun yıllardır Bulldozer mimarisini geliştiriyor tamam da Intel de boş oturmuyor ki.AMD'nin dezavantajı şu, beş yıl önce Bulldozer geliştirilmeye başlandığında o zamanki rakip Intel işlemciler farklıydı şu ankiler farklı. Ayrıca Intel'in sadece ar-ge'ye ayırdığı para, AMD'nin belki de bir yıllık cirosuna eşit. Hatta Intel'in McAffee'yi satın almak için ödediği para AMD'nin yıllık cirosundan daha fazla. Bunun dışında Intel'de birden fazla mikroişlemci ekibi var. Amerika'daki ekip Sandy Bridge'i geliştirirken, İsrail'deki ekip Ivy Brige üzerinde çalışıyordu. Hepsine ek olarak AMD çok daha kaynak ile aynı zamanda Nvidia gibi güçlü bir rakibin olduğu ekran kartı pazarında da zirve için mücadele etmek zorunda ki HD 4000 serisinden bu yana çok sağlam işler çıkartıyorlar.

- Bir yorumcunun dediği gibi mimariye optimize edilmiş yazılımlar çıktıkça Bulldozer daha iyi bir noktaya gelir. Şu anki tablolar itibariyle yerine göre Core i7-2600K'dan yerine göre de Core i7-980X'den hızlı olabilen, daha fazla çekirdek ve daha fazla bellek içeren ayrıca daha iyi overclock olan bir işlemci söz konusu hem de daha ucuza. Ayrıca geriye dönük destek te var. Sandy Bridge-E çıkıyor ama göreyim bakayım Z68 çipsetli anakartta kullanılabilecek mi paşalar gibi X79 anakart alınması gerekecek yani Intel bir yıldan az sürede iki farklı platform sunmuş olacak ki elde bir de LGA1366 var oldu mu size üç platform. AMD ise tüm yeniliklerini mümkün mertebe aynı platformda sunmya devam ediyor.

• Ne üç platformu ?

LGA 1366

LGA 1155

LGA 1156

LGA 2011

Eskiden kızıyordum Intel'e. 2 yılda bir platform değiştiriyor diye.

Şimdi 2 yılda 4 tane değiştiriyor. Anam coştu lan bunlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 25 Eylül 2011; 5:00:29 >
  • quote:

Bence şu an oyun motorları Bulldozer mimarisine destek vermediği, çok çekirdek konusunda tam optimize olmadığı için sonuçlar böyle, zamanla iyileşecektir. Hatırlayanlar bilir, Pentium 4 ilk çıktığında testlerde Pentium 3'ten geri kalabiliyordu.

Zaten p3 ler p4 lerden daha iyi bir mimaridir ki core2 serisi p3 ün torunlarıdır...
  • quote:

Intel bir yıldan az sürede iki farklı platform sunmuş olacak ki elde bir de LGA1366 var oldu mu size üç platform. AMD ise tüm yeniliklerini mümkün mertebe aynı platformda sunmya devam ediyor.

arkadaş ne demişler deveye diken, insana da.. intel olsun bari

habire platform değiştirip, pc güncellemelerini imkansız hale getirerek, ya eski pc de sürünmeye ya da toptan platform değiştirerek para saçmaya zorlayan bir "halk şirketi" var karşımızda

ama beğenmeyenler de haklı. amd niye bu kadar ucuza cpu sunuyor piyasaya ? madem ki ucuz, demek ki kötü işlemci bunlar. evet evet kumdan işlemci yapmışlardır kesin. hem çıkar çıkmaz rakiplerinin yarı fiyatına i5 lere i7 lere rakip sayılabilecek işlemci kesmez bizi. çünkü biz sabahtan akşama kadar video kodlayan, render yapan bir milletiz. kesmez bizi buldozer. alayımız i7 2600k cıyız.

• bu işlemciler sandy b. lerle çıksaydı tam olmuştu ama çok geç kalındı ivy b. ler çıkınca amd nin elini çabuk tutup bir sonraki nesil işlemcilerini çıkarması lazım işte o zaman tam bir rekabet olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Ne üç platformu ?

LGA 1366

LGA 1155

LGA 1156

LGA 2011

harbiden çoştular ya

• Yaw bu Fx57 nasıl bir editör. Fuarlara gidiyor her ürünü çekiyor, Kal-El gibi devasa yazılar hazırlıyor üstelik bir de dünya çapında olayyaratan haberler yapıyor. Ne diyelim nazar değmesin.
  • Amd fos çıktı yine :D
  • İşlemcim Intel Core2Duo E8400 şu an çok memnunum (çokta oyun oynarım) ama bir daha ki sistem güncellemem de kesinlikle Bulldozer serisine geçeceğim. Burada Amd'cilik Intel'cilik yapmaya gerek yok hangisi iyiyse ucuzsa onu almak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Ne üç platformu ?

LGA 1366

LGA 1155

LGA 1156

LGA 2011

ben intelden AMD ye sırf bu yüzden geçtim
    arkadaş bir intel anakart alıyorum yeni işlemciyi ancak anakartla değiştirebiliyordum
    öyle lanet ettim ki intel'e anlatamam

• Amd fos çıktı yine :D
    ----------------------------
    Bu performanstan memnun değilseniz paşa paşa 1200 dolar parayı öder Core 7 2700k alırsınız!
  • AMD taraftarıyım ama 4gerçek 4sanal çekirdekli i7 ye göre 8gerçek çekirdek çokda fazla bi artış göstermemiş kanaatimce.. bende bekliyorum athlon ıı x4 den buldozere geçcem ama bilmiyorum çıktığındaki testleri görmek lazım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgabes64

AMD taraftarıyım ama 4gerçek 4sanal çekirdekli i7 ye göre 8gerçek çekirdek çokda fazla bi artış göstermemiş kanaatimce.. bende bekliyorum athlon ıı x4 den buldozere geçcem ama bilmiyorum çıktığındaki testleri görmek lazım :)

8 gerçek çekirdek değil diye yukarıda baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas , bassssssaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bağırdılar.

Bu saaatten sonra 8 gerçek çekirdek diyen adama ne diyeyim ki ben...
  • Öyle görünüyor ki AMD, Türkiyede teknoloji mağazalarında en çok satan işlemci markası olmaya devam edecek. Ama sanmayın ki bunu fx-8150 ile yapacak. Bu memlekette 150$ ve altı işlemci peynir ekmek gibi satar, şirkete parayı da bu işlemciler kazandırır. İki sene sonra da fx-b4150'yi e-ticaret sitelerinin en çok satanlar listesinde tepede göreceğiz, şimdilerde 65$ lık "Athlon II X2 250 AM3 3.0GHz"ı zirvede gördüğümüz gibi. fx-8150 bir tane satarken b4150 10 tane satacak.

8150'nin firmaya kattığı şey ise bu oyunda var olduğunu göstermesi, marka tanıtımı.Ayrıca 2600k 400$ ve 2500k 270$, 8150 ise buralarda muhtemelen 300$'dan satılır ve bu parayı da açıkça hakediyor.

Sözün özü, Bulldozer asıl rekabetini, şirket açısından daha anlamlı rekabetini dört çekirdeklileri ile i3 karşısında yapacak.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.