Şimdi Ara

AMD Bulldozer hakkında her şey: İşlemciler, teknik özellikler, test sonuçları... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
257
Cevap
0
Favori
330.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aceleciburak

quote:

Orijinalden alıntı: alito

4 senede bir sistem up yapan biri olarak bu AMD fx işlemciler beni 4 sene idare edebilecekmi benim için en önemli kriter budur o yüzden şuan kararsızım. INTEL fanboyu filan değilim ama işlemci denildimi akla maalesef ilk INTEL geliyor. iki tarafında ürünlerine bakmak lazım o nedenle 22nm nin nimetlerinide göz önünde bulundurmak gerek.

tavsiyem 6 aya kadar sistem kuracaklar, 22nm Ivy Bridge performans ve fiyat bilgisini ayrıca 3d transistörlerin gerçekte ne vaadettiğini görmeden sistem kurmasınlar derim. Ivy 'lerin pahalı olacağı belli ama buna değiyormu o zaman bakıp karar vermek lazım.

haklı olduğun noktalar var tabi 22 nm nin getirisi çok olacakta İvy nin hemen arkasından Fusion II ler (soket FM2) gelecek ki FX lern bu kadar ucuz olmasının 2 nedeni var geç kalındı için pahalı çıkaramazlardı ayrıca AM3+ soket tipi için son işlemci güncelleştirmesiydi ve fiyatına göre gerçekten büyük çıkış vaadetiyor.

ivy hakkında ise Q2 2012 de çıkar TR ye gelmesi yine yaz aylarını bulur kanaatindeyim bu sefer AMD izleyici konumuna geçecek ivy nin neler yapacağına bakıp Fusion II Apu ları piyasaya sürecek Trinity kodlu 4 çekirdek sistemi herkes için olup 10 çekirdek Komodo Apu su üst segment için olacaktır

benim tavsiyem Elinde Core 2 sistemi yada Phenom II sistemi olanlar acele etmesin iki firmada bi takım köklü değişiklerle müşterilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor ki en köklü değişiklik soket değişimi ile AMD de olacak ayrıca HD 7000 mimarisinin getirisinide gözlemlemek lazım

açıkçası bu kadar bilinmezliğin olduğu bi piyasada elinizde sistem varsa idare etmeye bakın derim

hayır zimbazi FX 'ler son am3+ cpu olmayacak, devamı gelecek.corona platform yani komodo Bulldozer2 'ler ertelendi(senin dediğin soket fmx2) onun yerine yeni gelen CEO am3+ Vishera ile devam edilmesi kararını aldı.Yeni BD2 ler am3+ uyumlu olacak.Böylelikle am3+ ve 990fx anakart sahibi olanları üzmemiş oldular.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DemirAtlı -- 25 Eylül 2011; 21:43:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DemirAtlı

quote:

quote:

4 senede bir sistem up yapan biri olarak bu AMD fx işlemciler beni 4 sene idare edebilecekmi benim için en önemli kriter budur o yüzden şuan kararsızım. INTEL fanboyu filan değilim ama işlemci denildimi akla maalesef ilk INTEL geliyor. iki tarafında ürünlerine bakmak lazım o nedenle 22nm nin nimetlerinide göz önünde bulundurmak gerek.

tavsiyem 6 aya kadar sistem kuracaklar, 22nm Ivy Bridge performans ve fiyat bilgisini ayrıca 3d transistörlerin gerçekte ne vaadettiğini görmeden sistem kurmasınlar derim. Ivy 'lerin pahalı olacağı belli ama buna değiyormu o zaman bakıp karar vermek lazım.

haklı olduğun noktalar var tabi 22 nm nin getirisi çok olacakta İvy nin hemen arkasından Fusion II ler (soket FM2) gelecek ki FX lern bu kadar ucuz olmasının 2 nedeni var geç kalındı için pahalı çıkaramazlardı ayrıca AM3+ soket tipi için son işlemci güncelleştirmesiydi ve fiyatına göre gerçekten büyük çıkış vaadetiyor.

ivy hakkında ise Q2 2012 de çıkar TR ye gelmesi yine yaz aylarını bulur kanaatindeyim bu sefer AMD izleyici konumuna geçecek ivy nin neler yapacağına bakıp Fusion II Apu ları piyasaya sürecek Trinity kodlu 4 çekirdek sistemi herkes için olup 10 çekirdek Komodo Apu su üst segment için olacaktır

benim tavsiyem Elinde Core 2 sistemi yada Phenom II sistemi olanlar acele etmesin iki firmada bi takım köklü değişiklerle müşterilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor ki en köklü değişiklik soket değişimi ile AMD de olacak ayrıca HD 7000 mimarisinin getirisinide gözlemlemek lazım

açıkçası bu kadar bilinmezliğin olduğu bi piyasada elinizde sistem varsa idare etmeye bakın derim

hayır zimbazi FX 'ler son am3+ cpu olmayacak, devamı gelecek.corona platform yani komodo Bulldozer2 'ler ertelendi(senin dediğin soket fmx2) onun yerine yeni gelen CEO am3+ Vishera ile devam edilmesi kararını aldı.Yeni BD2 ler am3+ uyumlu olacak.Böylelikle am3+ ve 990fx anakart sahibi olanları üzmemiş oldular.

resmi kaynak var mi bu dedigine yav bugun duydugum en kotu haber.990 anakart alanlar uzulmesin diye diger amdciler uzulecek bd2'de kuzey koprusu entegre olacakti pinler anakartta olacakti am3+ ile nereye gidebileceklerini zannediyorlar...

http://lenzfire.com/2011/09/am3-amd-vishera-bulldozers-successor-to-come-in-2012/

not:bd2 g44 soket olacakti fmx2 degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

quote:

quote:

quote:

resmi kaynak var mi bu dedigine yav bugun duydugum en kotu haber.990 anakart alanlar uzulmesin diye diger amdciler uzulecek bd2'de kuzey koprusu entegre olacakti pinler anakartta olacakti am3+ ile nereye gidebileceklerini zannediyorlar...

http://lenzfire.com/2011/09/am3-amd-vishera-bulldozers-successor-to-come-in-2012/

hocam kaynak linkte verdiğin adres, bende oradan öğrendim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu ceo belki uyumluluk konusunda bişiler yapmaya çalışıyor ama soket değişikliği olmadan performasın getirisi olmaz diye düşünüyorum cidden yıllardır aynı soket evirip çevirip piyasaya sunuyor yeni mimari ile optimizasyonlar gerekiy chipsetlerde snçta işlemcinin yatağı konumunda haberleşme merkezi ilginç doğrusu gelsede farketmez çünkü bazı şeyler yine eksik olacaktır var olan anakartlar bios güncellemesi ile destekleyecektir ama ek yeni özellkler için her şekilde yeni anakart aldırmaya zemin hazırlıyolar

2. yorumumda erteleme ile ilgili 2013 yılı içerisinde 22 nm geçiş planı vardı ( hala geçerliyse ) belki komodo işlemcileri 22 nm + DDR4 + LGA yapıda sunmayı köklü değişikliği o zaman getirmeyi planlıyolar herşey olabilir

Ama AMD bu noktada iyi yapmadı Uyumluluk olmasını adam akıllı performansa radikal değişikliğe tercih ederim.Müşterilerin gözünde değer yitirmeyelim diyolar ama bu şekilde olabilecek bişi değil doğrusu...

• benim gibi fazla bilgisi olmayan kullanıcıları kelime oyunlarıyla garip terimlerle kafasını bulandırıyosunuz.. yahu bi oyun düşünün 16 ya 10 çözünürlükde ekran kartının ayarlarını sona açarak oynuyorum. mesela crysis 2 ekran kartımda msi hd6860 cyclone.. ve işlemcim c2d e8500 artistlik yapan kullanıcılardan değilim yani orta sınıf kullanıcı diyebilirsiniz oc yapıp resim ekleyip şekilde yapmıyorum ki bilmiyorumda şart değil.. 4 çekirdekli bi işlemci 3 küsür diyelim ghz hızı yetmezmi ? hayli hayli yeter ama illa 4 küsür olcak bilmem kaç fps vericek ve caps ekleyeğiz ya..

bana sadece şunu söyleyin ben amd 8 çekirdekli işlemci alırsam crysis vb oyunlarda bu ekran kartı ile yüksek performans alırmıym . yani son ayarlarda donmadan oynarmıyım (sorduğu oc yapmak ve yüksek para verip artistlik yapma amacında olmak olanlara değil :) )

arkadaşlar bu işlemciyle bunları yapıyosam amd nin 8 çekirdeklisi çok daha iyisini yapar dimi ? bunu inkar edemeyiz heralde.. ve bu 250 dolar gibi komik bi fiyatsa varsın 80 fps almıym oyunlarda gelip amd şöyle böyle diyosunuzda el insaf bu fiyata bunları yapabiliyosa bence bu kadar eleştiriyi haketmiyo..

ha sahi siz oc yapcaktınız resim ekleyecektiniz ve çok paranız vardı intele 800 lira verecektiniz dimi.

pardon o zaman :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vforfreedom -- 26 Eylül 2011; 0:10:03 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Master_Evil

8 çekirdek 4.2 ghz ve 245$ bravo diyelim dh incelemesini bekleyelim

tr fiyati 630 lira hesapladim buna bravo mu diyorsun sen simdi?biz 387 liraya 1090 aldik garibaniz kizilaydan yardim isteyelim o zaman.

630 tl olursa kımse almaz, ben bıle almam (10 senedır[her 2 pc sındede] sureklı amd kullan bır ınsan olarak), gıder pasa pasa 2500 k alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

quote:

Orijinalden alıntı: tolgabes64

AMD taraftarıyım ama 4gerçek 4sanal çekirdekli i7 ye göre 8gerçek çekirdek çokda fazla bi artış göstermemiş kanaatimce.. bende bekliyorum athlon ıı x4 den buldozere geçcem ama bilmiyorum çıktığındaki testleri görmek lazım :)

8 gerçek çekirdek değil diye yukarıda baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas , bassssssaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bağırdılar.

Bu saaatten sonra 8 gerçek çekirdek diyen adama ne diyeyim ki ben...

nerde denmiş fx8150 8 çekirdek değil diye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabes64 -- 26 Eylül 2011; 8:17:57 >
  • 8 gerçek çekirdek sahibi amd, intelin gerçek 4 çekirdek + sanallaştırılmış 4 çekirdeğini güç bela geçiyorsa; buna yenilikçilik diyemem.
    Zaten geçemediğinden (zorlandığından diyelim) fiyat segmentinde baş göstericek.

Yukarıda yayınlanan resimlerde çoklu çekirdek uygulaması olan Cinebench 11.5 yakından bakarsanız gerçeği yansıtmıyor. Render işlemi yapılmamış ve yana sadece sayılar yazan ve bu değerleri aldığını idda eden açıklamalar var.

Oyunları bir kenara bırakın, hele biri yazmış "oyunlar buldozer mimarisine uyarlansa" yok böyle birşey mimari dediğiniz şey gene x86 mimarisi bunu ekran kartı mimarisi ile karıştırıp ortalığa karma çorman bişiler yazmayınız lütfen.

Çok merak edenler p3 ün neden ilk versiyon p4 den daha hızlı olduğunu araştırıp bulabilirler, fakat sanmasınlar işlemci mimarisine uygun bişiler yazıldı,mimari ve ön bellek hatalarından kaynaklıdır.

• http://tr.wikipedia.org/wiki/Intel -http://tr.wikipedia.org/wiki/Advanced_Micro_Devices

Çalışan Sayısı : 83500 - 10400 (8x)
    Gelir : $35.127 milyar - $5.4 milyar (6.5x)
    İşlt. Geliri : $5.711 milyar - $664 milyon (8.6x)

Aradaki marka değeri farkı, pazar payı - gelir - çalışan farkı bu denli büyük olan iki firmadan zayıf olanı, güçlü olanla baş edebilecek fiyatlara orta ve orta-üst grup kullanıcılara yönelik CPU (ve hatta GPU-APU..) üretebiliyorsa ve pazarda tutunabilmeyi becerebiliyorsa, bu bir BAŞARIDIR.

Varsın tepe grup (bu grubun mantıken %0.1 lik veya daha az oranda kullanıcıyı kapsaması beklenir - evde boş zamanlarında bench alan ergen arkadaşları saymazsak) intel almaya devam etsin.

Edit : 2500K ya lafım yok. Intel in şu an için alınası tek işlemcisidir bana göre (FX6100 ün performansına göre değişebilir).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deus-ex -- 26 Eylül 2011; 4:00:32 >

• 1100T' den %10?

1100T 3.3ghz-3.7ghz
    fx8150 3.6ghz-4.0ghz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 26 Eylül 2011; 5:18:34 >
  • 245 dolara 8 çekirdekli işlemci ha! Süper ötesi bişey bu.
  • arkadaslar burda millet 8 gercek cekirdek olmasına ragmen corei7 4 gercek 4 sanal cekirdek ondan biraz daha hızlıymıs fark yok gibi acıklamalar yapmıssınız gunumuzde daha 4 cekirdeğin bile gucune ulasılamadı bence 8 cekirdek destekli oyun yada program yaptıklarında denemek lazım yoksa yanlısmı dusunuyorum
  • O zaman sistem toplama işini FX işlemciler çıkana kadar askıya almalı. Türkiye pazarına giriş fiyatına göre FX işlemcili bilgisayar toplamak daha mantıklı. Phenom II x6 'lı sistem toplayacaklar FX işlemcileri beklesin. Bekleyelim...
  • X2 980 Quad Core gözümde daha da bir değerlenmeye başladı. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgabes64
    nerde denmiş fx8150 8 çekirdek değil diye?
    8 çekirdek değil, 4 modül. Programlarda yine 8 çekirdek olarak görünüyorlar ama bazı birimleri eksik.
    Bu topiğin tamamını okursanın açıklamasını yapmış olan arkadaşlar da var, görebilirsiniz.
    Hatta 6.4 çekirdeğe denk geliyor diye yazmış arkadaş.

Polemik yaratmak için değil ben de öyle olduğunu düşündüğüm için söyledim. Yanlış anlamayın.
  • Millet Dirk Meyer`i yere göğe sığdıramıyordu işte yönetimi döneminde yediği icraatları ortaya çıktı işte
    5 senelik çalışmada geliştirme sıfır

Amd 5 senelik çalışmada phenom işlemcilerle aynı hızda işlemcileri zar zor yetiştirilebildi

oda işlemciler 3 kere büyük ertelemeyle yapıldı

tabi Buldozer işlemcilerin bu halde olmasından aynı zamanda Dirk Meyer`dan önceki ceo`da suçludur!

Dirk Meyer`ın diğer bir icraatı: üç kuruşluk hesap uğruna ATİ Markasını harcamıştı

iy ki Dirk Meyer!
  • bence AMD ye helal olsun gidip israil tabanlı intel alacağıma AMD alırım hem fiyat performans adına mükemmel iş çıkarmışlar çekirdek miş çart mış curt muş hikaye işimi görsün yeterli zaten profesyoneliz diye geçinip ben hıza önem veririm diyenlerde sırf gösteriş merakından işin özü helal olsun adamlar çalışıyo intel gibi şekil değiştirip önümüze aynı yemeği vermiyolar ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

quote:

Orijinalden alıntı: bonser24

quote:

Orijinalden alıntı: atyay

quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

Yahu o kadar haber okudunuz şu 8 çekirdekli denilen Bulldozer'in gerçek 8 çekirdek olmadığını hala öğrenemeyip ona göre yorum yapıyorsunuz. O hesaba bakılacak olursa Hyper Threading destekli i7'ler de 8 çekirdekli. Sonra da tutup 250 dolarlık işlemci neden 1000 dolarlık işlemciyi geçemiyor muhabbetleri yapıyorsunuz.

Hiç girme o olaya,ben kaçkez anlatmaya çalıştım,bi işe yaramıyor yazdığınla kalıyosun

gerçek 8 çekirdeğe sahip.tersini söylüyorsanız incelemek için link alabilirmiyiz?

İlk resimdeki örnek tam anlamıyla 2 çekirdek diyebileceğimiz bir modüldür. Çünkü her çekirdek için 1 tane tamsayı ve 1 tane kayan nokta birimi var. Buldozer mimarisine gelene kadar 4 çekirdekli bir işlemci dediğiniz zaman 4 tamsayı ve 4 kayan nokta birimine sahip işlemciyi anlıyordunuz. Aşağıdaki resim ise Buldozer'in gerçek mimarisidir. Resme dikkat edilirse her modülde 2 tane tamsayı (Integer) birimi olmasına karşın yalnızca 1 adet kayan nokta (FP) birimi bulunduğu görülebilir. Yani 4 çekirdekli bir Intel işlemcide 4 tamsayı, 4 kayan nokta birimi varken, 4 çekirdekli bir Bulldozer işlemcisinde 4 tamsayı, 2 kayan nokta birimi bulunmakta.

demekki arkadasim Bulldozer hakkinda hic bir okumadiniz duymadiniz, bilmiyorsunuz, 2 cekirdek bir cekirdek gibi davranmasini/calismasini saglamak icin oyle yapmislar, diyelimki hiz 4000 ise, tabiki 4000+4000 = 8000 olmaz, ama sizin sanal hesabiniza gore 4000+4000=6400 olursa buda muthis bir basaridir bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Statistik

demekki arkadasim Bulldozer hakkinda hic bir okumadiniz duymadiniz, bilmiyorsunuz, 2 cekirdek bir cekirdek gibi davranmasini/calismasini saglamak icin oyle yapmislar, diyelimki hiz 4000 ise, tabiki 4000+4000 = 8000 olmaz, ama sizin sanal hesabiniza gore 4000+4000=6400 olursa buda muthis bir basaridir bence

...

• 8 çekirdek değil, 4 modül. Programlarda yine 8 çekirdek olarak görünüyorlar ama bazı birimleri eksik.
    Bu topiğin tamamını okursanın açıklamasını yapmış olan arkadaşlar da var, görebilirsiniz.
    Hatta 6.4 çekirdeğe denk geliyor diye yazmış arkadaş.

Polemik yaratmak için değil ben de öyle olduğunu düşündüğüm için söyledim. Yanlış anlamayın.
    ------------------------------------------------------------

insanlara lütfen yanlış bilgi vermeyin

amd`deki 8 çekirdek hakkında iddianız düpedüz; intel`de yazılımla 8 çekirdek gözüken 4 çekirdekli işlemcileri

bulldozer işlemcileri gerçek 8 çekirdektir nokta
    ve ardından 12 çekirdekli işlemciler gelecek

hatta küçük mimariye geçmekte isteksiz olan amd bu yüzden 32nm mimarisine geçti

iş istasyonları için tasarlanan 45nm 12 çekirdekli amd işlemcilerine bakın ne demek istediğimi o zaman anlarsınız!

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.