Şimdi Ara

AMD Fx8320-Asus M5A97 Le R2.0 Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İşlemcim AMD Fx8320, anakartım Asus M5A97 Le R2.0. Zalmanın sıvı soğutması var 4.4ghz overclock yaptığımda yükte 50 derece yani sıcaklıktan yana sorun yok. Ama ilginç bir durum var. Cinebench testine soktuğum zaman 3. 4. testten sonra anlık 1.4ghz'ye düşmeler oluyor bir müddet sonra tekrar artıyor ve işlemci boşta 1.31 volt ile çalışıyorken yüke binince voltaj 1.26'ya düşüyor. Tam tersi olması gerekmez mi? Ghz çakılması bundan mıdır? Ekran görüntülerini de ekliyorum boştayken ve yükteyken işlemci voltajları.AMD Fx8320-Asus M5A97 Le R2.0 OverclockAMD Fx8320-Asus M5A97 Le R2.0 Overclock 1,30 küsür volt olan boştayken, 1,26 volt aida 64 sistem kararlılık testi esnasında. Aida 64 sistem kararlılık testindeyken sorun olmuyor 15dk denedim hata vermiyor hız düşmüyor ama cinebench testi esnasında hız düşmesi oluyor ara ara.
    BİOS sürümüm de en güncel sürüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarşik06 -- 26 Nisan 2020; 21:36:4 >

• voltajın yük altında düşmesi sanılanın aksine normal fakat frekansın düşmemesi gerekiyor sebebi işlemcinin çok güç harcaması ve anakart kaynaklı olabilir fx serisini ben de kullandım ve bildiğiniz gibi çok yakan az kaçan işlemciler tam frekans düştüğü anda anakartın besleyememe ihtimali olabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.