Şimdi Ara

AMD FX8350 Sıcaklık Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar uzun süredir araştırmalar yapıyorum. Bilgisayarımda fps drop yaşıyordum. Sebeplerini ararken ram testi hdd testi falan yaptırdım. Sıcaklıktan diye gittim soğutucu aldım işlemciye yeni. Ama drop devam etti. FurMark testi yaptım ekran kartı için. Anlık güç düşüşü olduğunu görüp servise verdim ama geçici olarak taktığım kartta yine aynı sorun devam etti.

Benimle benzer sorunu yaşayanlara önerilerde bulunmuşlar ki kimilerine çözüm olmuş. Anakart ayarlarından HPC açtırmışlar. APM Master mode kapatılmış. Sorunu çözülenler olmuş. Ben yaptım stress testte çok hızlı droplar yaşanmaya başladı yine. Anakartım çok güçlü bir anakart değil. Asus M5A97 R2.0.

Acaba kartın üzerindeki mofsetlerin ısınmasından dolayı mı bu sorun? Eğer öyle ise onu nasıl soğutabilirim?
    Bu sorunu 1 senedir çözemedim. En son bu noktadayım. Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum.

• farklı bi güç kaynağı ile denediniz mi hocam bu arada sıcaklıkları alabilirmiyim aynı anakartı kullanıyorum gayet kaliteli bi anakart
  • işlemciye aldığın soğutucu kaliteli bi modelmi çünkü senin işlemcinin serisi çok ısınan bi sewrii ısılar yük altında ve boşta ne kadar
  • Arkadaşlar sorunlarını çözdüm. Mosfetlerin üzerinde pasif soğutucular yok. Bundan dolayı anlık düşüşler. Şimdilik üzerine bir fan tutarak çözdüm. Pasif soğutucuları alırsam bitecek gibi şuanlık.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.