Şimdi Ara

AMD işlemci ve uygun anakart tercihleri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Araştırmalarımız devam ediyor ve ettikçe de bu mesajda değişiklikler yapmaya devam ediyoruz.

Yapmaya çalıştığımız şey AMD tabanlı bir sistem oluşturmak.
    İşlemci, anakart, ram ve ekran kartından oluşan bir 4'lü tercihimiz olacak.

Fiyat/performans oranına bakarak sadece işlemcide (AMD Phenom 9650 Quad Core) karar kılabildik.
    Anakart ve ram tercihi tamamen birbirine bağımlı olduğundan o konuda aldığımız bir karar yok.
    Ekran kartı konusunda da HD3850 ve 9600GT seçenekleri elimizde duruyor.
    Kalan paraya göre bu ikisinden birini seçeceğiz.

Seçilecek anakartın 140W işlemci desteği olmasını ve Phenom 9650 ile 1066MHz ram hızını sorunsuz desteklemesini bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clique -- 8 Ekim 2008; 16:08:00 >

• ekran kartı olarak 3870 yerine 9600 gt tavsiye ederim, aynı fiyata daha iyi bir başarım sunuyor.

Standart bir multimedya kullanıcıysanız ramlerin de 1066 mhz olmasına gerek yok, 800 mhz'lik kaliteli ramler şu an seçtiğiniz ramlerin yarı fiyatında. Eğer bir takım programlarla profesyonel iş yapan biri değilseniz 1066 mhz rame gerek görmüyorum. bütçe kısıtlıysa oyuncuysanız da 800'lük ramler yeter
    ram tavsiyesi olarak.
    http://www.exa.com.tr/mushkin/bellekler/mushkin_2-326-5088.html

amd işlemci ve anakart seçimleriniz de yerinde
  • Gigabyte ben kendimi bildim bileli hep Intel odakli donanimlar hazirlamistir... sahsen donanimlarina pek guvenmemekle beraber ilgili anakartin 1gb ustu kapasitelerde 1066mhz ram destegi mevcut degil... ayrica zaten islemcin Phenom olmadigi surece 1066mhz ram destegini kullanamazsin.. ha tabiki eger ekran karti alacaksaniz 770 chipsetli bir anakart alarak artan para ile ekran kartina daha iyi bir yatirim yapabilirsiniz.. sisteminizin uzerinde terchi degisikligi yapmak istiyorum bu sebeple toplam harcayacaginiz fiyata bakinca 440dolar gibi bir fiyat goruyorum ve bunun uzerinden sitemi tekrar yapiyorum....

ASUS M3A AMD 770-SB600 DDR2 1066 PCI-E 2.0 HT 3.0 ANAKART 97 $ + KDV 156,81 YTL
    AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5400+ AM2 2.8 GHz CPU 89,90 $ + KDV 145,33 YTL
    OCZ 2GB (2x1) 800Mhz DDR2 VISTA UPGRADE PC2 6400 RAM 58 $ + KDV 93,76 YTL

butun bunlarla beraber 2 dolar gibi bir farkla;

HIS HD4850 512MB GDDR3 256BIT EKRAN KARTI 198 $ + KDV 320,09 YTL alabiliyorsun...

boyle bir sistem sizin kurmus oldugunuz sistemi uyumluluk ve kararlilik bakimindan gececegi gibi ekran kartinin verdigi sonuclarla daha iyi performanslara imza atilabilir..

saygilarimla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 7 Ekim 2008; 11:15:50 >

• Towarscke,

Gelen öneriler, fikirler ölçüsünde konfigürasyonda bazı değişikliklere gittik. Mesela işlemci olarak vasat 5600+ yerine Phenom 9650 kullanmaya karar verdim.

Doğal olarak beraberinde bu işlemciyi ve önünde giden işlemcileri de destekleyecek bir anakart tercih etmemiz gerekiyor, verdiğin ASUS M3A bunu destekliyor mu?
    Destekliyorsa sorun değil, çünkü fiyat olarak aralarında bir fark yok. Memnuniyetle Asus M3A'ı alırım.

Ram'de ise 1066Mhz'lik bir ram kombinasyonu düşünüyorum, aradaki 800Mhz ile arasındaki fiyat farkı kabul edilebilir düzeyde.

Ekran kartına gelince, ilk etapta alınmasa bile olur. Çünkü bu sadece oyun oynanacak bir sistem değil.
    Hani arada bir canımız birşey oynamak isterse maymun gibi kalmamak için alırım alırsam.
    Bu sebepten HD4850'e sistem kurulumunda 320YTL vermek efektif olmayabilir.

O yüzden fiyat/performans anlamında 200YTL civarında olan grafik kartları tercih sebebidir.
    Olmazsa olmaz değil yani, 6 ay sonra zaten HD4850 200YTL civarına inmiş olur.

• Asus M3A78-EH VEYA Asus M3A AMD770 ANAKART al derim çünkü ikiside directx 10.1 i destekliyor. ayrıca ikiside crossfire-x ve hybrid crossife destekli ayrıca biosda da fazla sorun çıkarmıyorlar
  • Epirus böyle düşünmene sebep olan şeyi öğrenebilir miyim?

Asus'un ödüllü birçok M3A anakartı var, eğer bildiğin bir dertleri varsa ben de bilmek isterim.
    Ondan sonra ah vah çekip, başımızı duvara vurmayalım...

Arkadaşlar,

Anakart konusunda 140W işlemci desteği olan ve Phenom 9650 ile 1066MHz ram hızını sorunsuz destekleyecek bir anakart arıyorum.

Gigabyte anakartlarda 1066MHz hızının pekçok kombinasyonda desteklenmediğini öğrenmiş bulunuyorum. Eğer bu kıstaslara uyan bildiğiniz MSI, Asus veya Gigabyte anakart varsa lütfen yardımcı olunuz. Ben zaten sabah akşam araştırmaya devam ediyorum, ancak el elden üstündür ve fikir alışverişi iyidir prensiplerinden yola çıkarak yardımlarınızı bekliyorum.
  • İşlemci olarak AMD Athlon 64 X2 5200+ (2.7 GHz) 1MB 940pin-D.Core (ÇİFT ÇEKİRDEKLİ)
    Ekran Kartı olarak XpertVision 9600GT 512 MB 256Bit GDDR3 16X
    Anakart olarak Gigabyte MA78G-DS3H AMD780G/DDR2 S+GL+RAI+1394+16X

KDV DAHİL TOPLAM:482 YTL

NOT: Fiyatlar EXA dan alınmıştır
    Ayrıntılı bilgi için :www.exa.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart ve İşlemci Uyumu ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle ilgilendiğin için teşekkürler..

Ancak ilk mesajda zaten işlemciye karar verildiğini, Phenom 9650 Quadcore olduğunu yazmıştım. Onu pas geçmişsin. 5200+ gibi yetersiz bir işlemciyi düşünmüyoruz, zaten bu yüzden 4 çekirdekli bir işlemciyi tercih ettik.

Ve üzerine basa basa 140W ve 1066MHz ram desteği olan bir anakart aradığımızı yazmıştım, onu da ıskalamışsın. Verdiğin Gigabyte MA78G-DS3H daha önce baktığımız fakat 140W desteği olmayan ve 1066MHz sorunsuz desteklemeyen bir kart.

İstersen önce bu konudaki ilk mesajı tekrar oku...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clique -- 8 Ekim 2008; 16:36:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.